Lift-and-Fill Facelifting

Korekcija brade: Prednosti i rizici ugradnje implantata za bradu

Brada je obilježje lica koje može uvelike utjecati na cjelokupni izgled. Uz sve veću popularnost kozmetičkih zahvata, operacija korekcije brade postala je održiva opcija za one koji žele poboljšati simetriju i proporcije lica. Međutim, odluku o podvrgavanju operaciji korekcije brade ne treba uzeti olako jer može imati značajan psihološki učinak na pacijente.

U ovom članku istražit ćemo prednosti i rizike ugradnje brade i postupaka povećanja, kao i psihološki učinak ovih operacija. Također ćemo dati pregled Poliklinike Gemini, najsuvremenije klinike specijalizirane za pružanje prilagođenih i individualiziranih operacija korekcije brade. Bez obzira razmišljate li o operaciji korekcije brade iz kozmetičkih ili medicinskih razloga, ovaj će vam članak pružiti informacije koje su vam potrebne za donošenje informirane odluke.

Operacija korekcije brade, također poznata kao implantacija brade ili operacija povećanja brade, kozmetički je zahvat koji uključuje poboljšanje izgleda brade. Postupak postaje sve popularniji, a mnogi ljudi žele popraviti crte lica i podići samopouzdanje. Međutim, postoje potencijalni rizici i razmatranja povezani s operacijom korekcije brade koja se moraju pažljivo procijeniti prije donošenja odluke o podvrgavanju zahvatu. Osim toga, važno je razgovarati o psihološkom učinku operacije korekcije brade, jer to može značajno utjecati na mentalno zdravlje i dobrobit pacijenta.

Prednosti operacije korekcije brade

Operacija korekcije brade nudi niz pogodnosti za one koji žele poboljšati izgled lica. Može pomoći u poboljšanju simetrije lica rješavanjem bilo kakve asimetrije u bradi ili liniji čeljusti. To može rezultirati uravnoteženijim i skladnijim izgledom lica.

Dobro definirana brada može poboljšati ukupnu proporciju i ravnotežu lica. Kirurgija korekcije brade može stvoriti definiraniju i oblikovaniju bradu koja nadopunjuje ostale crte lica.

Povećano samopouzdanje

Poboljšan izgled lica može imati značajan pozitivan utjecaj na samopouzdanje i samopoštovanje osobe. Operacija korekcije brade može pomoći pacijentima da se osjećaju samopouzdanije i ugodnije sa svojim izgledom, što dovodi do poboljšanog mentalnog zdravlja i dobrobiti.

Rizici i razmatranja operacije korekcije brade

Prije podvrgavanja operaciji korekcije brade, važno je pažljivo procijeniti potencijalne rizike i razmatranja povezana s postupkom. Neka od ključnih razmatranja uključuju:

Kao i kod svake operacije, postoje potencijalne komplikacije povezane s operacijom korekcije brade, kao što su infekcija, krvarenje i oštećenje živaca. Pacijenti moraju pažljivo procijeniti rizike i dobrobiti postupka sa svojim kirurgom prije donošenja odluke.

Operacija korekcije brade uključuje rezove koji mogu rezultirati ožiljcima. Osim toga, oporavak od postupka može biti dugotrajan i može zahtijevati izostanak s posla ili druge aktivnosti.

Psihološki učinak operacije korekcije brade

Operacija korekcije brade može imati značajan psihološki učinak na pacijente, kako pozitivan tako i negativan. Važno je da pacijenti budu svjesni mogućih psiholoških učinaka postupka prije donošenja odluke da mu se podvrgnu.

Pacijenti bi trebali proći prijeoperacijsku procjenu mentalnog zdravlja kako bi se osiguralo da su psihički i emocionalno spremni za zahvat. Osim toga, postoperativno savjetovanje može biti korisno za neke pacijente kako bi im pomoglo da se prilagode novom izgledu.

Tjelesni dismorfni poremećaj i drugi psihološki čimbenici

Pacijenti s tjelesnim dismorfnim poremećajem (BDD) ili drugim psihološkim stanjima možda nisu prikladni kandidati za operaciju korekcije brade. BDD je stanje u kojem je osoba pretjerano zaokupljena uočenim nedostatkom u svom izgledu i možda neće imati koristi od estetske kirurgije.

Iako operacija korekcije brade može dovesti do poboljšanja samopouzdanja i samopoštovanja, može imati i negativne psihološke ishode ako pacijenti imaju nerealna očekivanja ili ako ishod postupka ne ispunjava njihova očekivanja.

Prilagođena operacija korekcije brade u Poliklinici Gemini

Poliklinika Gemini vodeći je pružatelj prilagođenih i individualiziranih operacija korekcije brade. Oni nude niz postupaka koji se mogu prilagoditi jedinstvenim potrebama i preferencijama svakog pacijenta.

Poliklinika Gemini je vrhunska klinika specijalizirana za pružanje prilagođenih i individualiziranih operacija korekcije brade. Klinika je poznata po visokokvalificiranim i iskusnim kirurzima koji koriste najnovije tehnike i tehnologije kako bi svojim pacijentima postigli optimalne rezultate.

Vrste kirurških zahvata za korekciju brade

Poliklinika Gemini nudi niz kirurških zahvata korekcije brade, uključujući implantate za bradu, genioplastiku i kliznu genioplastiku. Svaki je postupak prilagođen jedinstvenim potrebama i preferencijama pacijenta, čime se osigurava postizanje željenog rezultata.

Implantati za bradu

Implantati za bradu uključuju umetanje implantata od silikona ili drugog sintetičkog materijala kako bi se povećala veličina i oblik brade. Ovaj postupak je idealan za pacijente koji imaju slabu ili udubljenu bradu, a žele postići definiraniji i isklesaniji izgled.

Genioplastika

Genioplastika je kirurški zahvat koji uključuje preoblikovanje brade kako bi se postigao željeni izgled. Ovaj je postupak prikladan za pacijente koji žele poboljšati oblik, veličinu ili simetriju svoje brade, a može uključivati dodavanje ili uklanjanje kosti kako bi se postigao željeni rezultat.

Klizna genioplastika

Klizna genioplastika je postupak koji uključuje pomicanje bradne kosti naprijed ili natrag kako bi se postigao željeni izgled. Ovaj postupak je idealan za pacijente koji žele ispraviti povučenu bradu, a može rezultirati uravnoteženijim i skladnijim izgledom lica.

Prilagođena i individualizirana operacija korekcije podbratka u Poliklinici Gemini nudi niz pogodnosti za pacijente. Neke od ključnih prednosti uključuju:

Svaki kirurški zahvat korekcije brade prilagođen je jedinstvenim potrebama i preferencijama pacijenta. To osigurava da pacijenti postignu željeni ishod i budu zadovoljni rezultatima.

Napredne tehnike i tehnologije

Poliklinika Gemini koristi napredne tehnike i tehnologije za postizanje optimalnih rezultata za svoje pacijente. To uključuje 3D softver za snimanje i planiranje, koji kirurgu omogućuje vizualizaciju željenog ishoda i planiranje postupka u skladu s tim.

Kirurzi Poliklinike Gemini visoko su stručni i iskusni, s dugogodišnjim iskustvom u izvođenju zahvata korekcije podbratka. Predani su pružanju najkvalitetnije skrbi i osiguravanju da su njihovi pacijenti zadovoljni rezultatima.

Operacija korekcije brade može imati značajan psihološki učinak na pacijente, kako pozitivan tako i negativan. Iako postupak nudi niz dobrobiti, važno je da pacijenti pažljivo procijene potencijalne rizike i razmatranja prije donošenja odluke o podvrgavanju zahvatu. Prilagođena i individualizirana operacija korekcije brade u Poliklinici Gemini nudi niz pogodnosti za pacijente, uključujući prilagođene postupke, napredne tehnike i tehnologije te iskusne kirurge. Važno je da pacijenti odaberu uglednog i iskusnog pružatelja usluga kako bi bili sigurni da će postići željeni ishod i biti zadovoljni rezultatima.

Estetska kirugija – Cijene u Hrvatskoj

Lice i vrat

ZahvatCijena (€)Cijena (kn)
Korekcija očnih kapaka (donji ili gornji) – lokalna anestezija1.0628.001,64
Korekcija očnih kapaka (donji ili gornji) – opća anestezija1.59312.002,46
Korekcija očnih kapaka (donji i gornji) – opća anestezija2.39018.007,46
Korekcija nosa (rinoplastika ili septorinoplastika)2.522 – 2.92019.002,01 – 22.000,74
Korekcija devijacije septuma (septoplastika)2.124 – 2.39016.003,28 – 18.007,46
Sekundarna korekcija nosa3.186 – 3.71624.004,92 – 28.001,55
Korekcija rascjepa usne, nosa i nepca2.39018.007,46
Korekcija ušiju – lokalna anestezija1.1959.003,73
Korekcija ušiju – opća anestezija1.99115.001,19
Korekcija brade ugradnjom implantata2.39018.007,46
Korekcija brade osteotomijom3.31925.007,01
VASERlipo ultrazvučna liposukcija podbratka1.85914.006,64
VASERlipo ultrazvučna liposukcija vrata2.12416.003,28
Face Lifting3.849 – 4.24829.000,29 – 32.006,56
Mini lifting lica2.39018.007,46
Lifting obrva1.32810.005,82
Lifting obrva – opća anestezija1.99115.001,19
Lifting vrata2.39018.007,46
Lifting srednjeg dijela lica2.12416.003,28
Lip Lift – kirurško podizanje usne1.32810.005,82
Redukcija bukalnih masnih jastučića1.32810.005,82
Lipofiling lica1.328 – 2.655

10.005,82 – 20.004,10

 

Powered by Aestetica Web Design © 2024