Excimer Laser estetska kirurgija

Koliko traje oporavak nakon povećanja grudi?

Povećanje grudi veliki je zahvat koji zahtijeva puno priprema prije operacije i oporavak nakon operacije. Kao i kod svake druge operacije, briga za tijelo i slušanje liječničkih savjeta najvažniji su za uspješan ishod.

Ako ste se ikada pitali koliko dugo traje oporavak od povećanja grudi, nastavite čitati kako biste dobili ideju o tome što možete očekivati ​​tijekom postoperativne njege povećanja grudi.

Oporavak povećanjem grudi

Svaka je žena drugačija i vrijeme oporavka može varirati. Postoje različiti čimbenici kao što su veličina i vrsta implantata, smještaj pa čak i kirurška vještina liječnika koji mogu utjecati na vrijeme oporavka.

U prosjeku, potpuno razdoblje oporavka obično traje oko četiri do šest tjedana. Važno je suzdržati se od fizičke aktivnosti, podizanja teških predmeta i preopterećenja tijekom ovog osjetljivog razdoblja.

Što očekivati ​​nakon povećanja grudi

24 sata nakon operacije

Nakon operacije možete osjetiti bol, umor, mučninu, stezanje u prsima i preosjetljivost ili gubitak osjetljivosti u dojkama. Također možete primijetiti otekline i modrice, koje će s vremenom nestati.

Nakon operacije morat ćete se odmarati nekoliko sati u kirurškoj postoperativnoj sali dok anestezija u potpunosti ne prestane. Od ključne je važnosti da imate prijevoz kući od povjerljivog člana obitelji ili prijatelja koji će nastaviti pomagati i brinuti se o vama nekoliko dana nakon operacije.

5 do 7 dana nakon operacije

Nakon prvog tjedna možete nastaviti osjećati blagu bol ili nelagodu. Međutim, intenzitet boli trebao se smanjiti. U ovoj fazi, možda ćete se moći vratiti normalnim aktivnostima, ako tako odredi vaš kirurg.

Međutim, trebali biste se suzdržati od napornih aktivnosti kao što je podizanje ruku iznad glave, što može rezultirati iritacijom i krvarenjem. U to će vrijeme vaši implantati za dojke početi sjedati na mjesto. Važno je slijediti sve postoperativne savjete, kao što je masiranje tkiva dojke kako bi se opustili mišići i smanjilo oticanje.

3 do 4 tjedna nakon operacije

U ovoj fazi trebali biste osjećati malu ili nikakvu bol ili nelagodu. Otok i modrice u grudima trebali su se smanjiti i izblijediti. Međutim, normalno je da i dalje imate modrice, ovisno o vrsti operacije i jesu li postojale komplikacije.

Liječnik će vas možda početi poticati da se bavite laganim vježbama, ali da se suzdržite od napornih aktivnosti. Nastavak nošenja grudnjaka nakon kirurškog zahvata i grudnjaka s prednjim kopčanjem još uvijek mogu pospješiti zacjeljivanje u ovom trenutku.

4 do 6 tjedana nakon operacije

Obično se u ovom trenutku većina pacijenata potpuno oporavi i može nastaviti s redovnim aktivnostima. Vaše bi grudi trebale izgledati i osjećati se prirodnije. Pacijentima se savjetuje da zakažu termin kod svog kirurga za potpunu procjenu implantata za dojke.

Odabir plastičnog kirurga

Ako smatrate da je povećanje grudi prava stvar za vas sada kada znate više o oporavku, važno je potražiti mišljenje i stručnost certificiranog plastičnog kirurga kako biste razgovarali o svojim ciljevima i problemima.

Powered by Aestetica Web Design © 2024