plastična kirurgija

Koliko dugo traju učinci nekirurškog liftinga lica?

Kako starimo, naša koža gubi elastičnost i počinje se opuštati, zbog čega mnogi ljudi traže zahvate faceliftinga. Međutim, ne žele svi ići na operaciju. Srećom, postoje dostupne opcije nekirurškog liftinga lica, ali koliko dugo traju učinci ovih tretmana? Istražujemo različite vrste nekirurškog liftinga lica, čimbenike koji utječu na njihovu dugotrajnost i učestalost tretmana održavanja.

Nekirurški facelifting je kozmetički tretman koji može pomladiti i poboljšati izgled lica bez potrebe za operacijom. Dostupno je nekoliko vrsta nekirurških liftinga lica, svaki s različitim učincima i trajanjem rezultata.

Ultherapy je neinvazivna procedura koja koristi ultrazvučnu tehnologiju za podizanje i zatezanje kože. Ovaj tretman djeluje isporukom fokusirane ultrazvučne energije duboko u kožu kako bi se stimulirala proizvodnja kolagena, proteina koji daje strukturu i elastičnost kože. Učinci Ultherapy mogu trajati do dvije godine.

Thermage je još jedan neinvazivni tretman koji koristi radiofrekvencijsku energiju za zatezanje i podizanje kože. Ovaj tretman djeluje zagrijavanjem dubljih slojeva kože kako bi se potaknula proizvodnja kolagena i poboljšala opuštenost kože. Učinci Thermage mogu trajati i do dvije godine.

Radiofrekvencijski tretmani koriste energiju za poticanje proizvodnje kolagena i poboljšanje elastičnosti kože. Ovaj tretman djeluje zagrijavanjem kože na određenu temperaturu, što pokreće prirodni odgovor tijela na iscjeljivanje i potiče proizvodnju kolagena. Učinci radiofrekvencije mogu trajati do 18 mjeseci.

Laserski tretmani koriste fokusiranu svjetlosnu energiju za poticanje proizvodnje kolagena i poboljšanje teksture kože. Ovaj tretman djeluje ciljano na određena područja kože, kao što su fine linije i bore, kako bi se stimulirala proizvodnja novog kolagena. Učinci laserskih tretmana mogu trajati od šest mjeseci do godinu dana.

Dermalni fileri su injekcijski tretmani koji licu daju volumen i izglađuju bore i bore. Ovi fileri mogu biti izrađeni od različitih tvari, poput hijaluronske kiseline ili kolagena, a učinci mogu trajati od šest mjeseci do dvije godine, ovisno o vrsti filera koji se koristi i području koje se tretira.

Trajanje učinaka

Trajanje učinaka nekirurškog liftinga lica varira ovisno o nekoliko čimbenika, uključujući vrstu korištenog tretmana, stanje kože pojedinca i vještinu praktičara. Općenito, učinci ovih tretmana mogu trajati od nekoliko mjeseci do dvije godine, a neki tretmani nude dugotrajne rezultate.

Ultherapy i Thermage dva su tretmana koji mogu dati dugotrajnije rezultate, s efektima koji traju i do dvije godine. Tretmani radiofrekvencijom mogu trajati do 18 mjeseci, dok učinci laserskih tretmana mogu trajati od šest mjeseci do godinu dana. Dermalni fileri mogu pružiti i dugotrajnije učinke, s rezultatima koji traju od šest mjeseci do dvije godine, ovisno o vrsti filera koji se koristi i tretiranom području.

Čimbenici koji utječu na trajanje učinaka

Nekoliko čimbenika može utjecati na trajanje učinaka nekirurškog liftinga lica. Ti čimbenici uključuju dob, način života, izlaganje suncu, pušenje i korištenje proizvoda za njegu kože.

Dob može igrati ulogu u trajanju učinaka nekirurškog liftinga lica, jer starije osobe mogu imati manje kolagena i elastina u svojoj koži, što može utjecati na sposobnost kože da zadrži učinke tretmana. Čimbenici načina života kao što su prehrana, tjelovježba i spavanje također mogu utjecati na zdravlje kože i utjecati na trajanje učinaka nekirurškog liftinga lica.

Korištenje proizvoda za njegu kože također može utjecati na trajanje učinaka nekirurškog liftinga lica. Redovito korištenje proizvoda koji potiču zdravlje i hidrataciju kože, poput hidratantnih krema i seruma, može pomoći u održavanju učinaka tretmana i produžiti njegovo trajanje.

Ultherapy

Ultherapy je neinvazivna procedura koja koristi ultrazvučnu tehnologiju za podizanje i zatezanje kože. Djeluje tako da potiče proizvodnju kolagena, što pomaže u poboljšanju elastičnosti i čvrstoće kože. Učinci Ultherapy mogu trajati do dvije godine, što ga čini popularnim izborom za one koji traže dugotrajne rezultate.

Cijena tretmana Ultherapy varira ovisno o području koje se tretira i broju potrebnih sesija. Prosječna cijena tretmana cijelog lica i vrata u Poliklinici Bagatin u Hrvatskoj iznosi oko 2500 €. Međutim, cijene mogu varirati ovisno o lokaciji i praktičaru.

Thermage

Thermage je neinvazivni tretman koji koristi radiofrekvencijsku energiju za zatezanje i podizanje kože. Djeluje zagrijavanjem kolagena u koži, što pomaže u poticanju proizvodnje novog kolagena. To rezultira čvršćom, glatkom kožom koja izgleda mlađe.

Učinci Thermagea mogu trajati do dvije godine, što ga čini popularnim izborom za one koji traže dugotrajne rezultate. Cijena tretmana cijelog lica i vrata u Poliklinici Maletić u Hrvatskoj iznosi oko 1800 €. Međutim, cijene mogu varirati ovisno o lokaciji i praktičaru.

Radiofrekvencija

Radiofrekvencija je neinvazivni tretman koji koristi energiju za poticanje proizvodnje kolagena i poboljšanje elastičnosti kože. Djeluje tako da zagrijava dublje slojeve kože, što pomaže u poticanju proizvodnje novog kolagena. To rezultira čvršćom, glatkom kožom koja izgleda mlađe.

Učinci radiofrekvencije mogu trajati do 18 mjeseci, što je čini popularnim izborom za one koji traže relativno dugotrajne rezultate. Cijena tretmana cijelog lica i vrata u Poliklinici LF u Hrvatskoj iznosi oko 1000 €. Međutim, cijene mogu varirati ovisno o lokaciji i praktičaru.

Laser

Laserski tretmani koriste fokusiranu svjetlosnu energiju za poticanje proizvodnje kolagena i poboljšanje teksture kože. Dostupne su različite vrste laserskih tretmana, svaki sa svojim posebnim ciljem i učinkom. Na primjer, ablativni laseri uklanjaju vanjske slojeve kože, što dovodi do rasta nove kože, dok neablativni laseri rade zagrijavanjem dubljih slojeva kože kako bi stimulirali proizvodnju kolagena.

Učinci laserskih tretmana mogu trajati od šest mjeseci do godinu dana, ovisno o vrsti tretmana koji se koristi i stanju kože pojedinca. Cijena tretmana cijelog lica u Poliklinici Bagatin u Hrvatskoj iznosi oko 2.000 €. Međutim, cijene mogu varirati ovisno o lokaciji i praktičaru.

Dermalni fileri

Dermalni fileri su injekcijski tretmani koji licu daju volumen i izglađuju bore i bore. Dostupni su različiti tipovi dermalnih punila, svaki sa svojim specifičnim ciljem i učinkom. Primjerice, fileri s hijaluronskom kiselinom daju koži volumen i hidrataciju, dok fileri s kalcijevim hidroksiapatitom potiču proizvodnju kolagena i pružaju strukturnu potporu koži.

Učinci dermalnih filera mogu trajati od šest mjeseci do dvije godine, ovisno o vrsti filera koji se koristi i tretiranom području. Trošak dermalnih punila varira ovisno o količini potrebnog punila te lokaciji i liječniku.

Kombinirani tretmani

Kombinacija različitih nekirurških tretmana faceliftinga može dati bolje rezultate i dugotrajnije učinke. Na primjer, kombiniranje Ultherapy s Thermageom može rezultirati značajnijim i dugotrajnijim učincima liftinga. Slično tome, kombiniranje radiofrekvencije s dermalnim punilima može pružiti učinak volumena i učvršćivanja kože.

Međutim, važno je napomenuti da kombinirani tretmani možda neće biti prikladni za svakoga, a odluku o podvrgavanju takvim tretmanima treba donijeti nakon savjetovanja s kvalificiranim liječnikom.

Tretmani održavanja

Tretmani održavanja ključni su za produljenje učinaka nekirurškog liftinga lica. Iako ti tretmani ne daju trajne rezultate, održavanje elastičnosti i zdravlja kože ključno je za dugotrajnost učinaka. Tretmani održavanja mogu uključivati naknadne tretmane ili uključivanje redovite rutine njege kože s proizvodima koji pomažu u održavanju zdravlja i elastičnosti kože.

Nakon podvrgavanja nekirurškom tretmanu faceliftinga, važno je slijediti upute za naknadnu njegu koje je dao liječnik kako biste osigurali najbolji mogući ishod. Također je bitno izbjegavati pušenje i izlaganje suncu jer to može imati negativne učinke na kožu i smanjiti trajanje učinaka tretmana. Zdrava prehrana i način života također mogu pomoći u održavanju zdravlja kože i odgoditi znakove starenja.

Trajanje učinaka nekirurškog liftinga lica može varirati ovisno o korištenom tretmanu, stanju kože pojedinca i čimbenicima načina života. Međutim, većina tretmana može dati rezultate koji traju od nekoliko mjeseci do dvije godine. Kombinacija različitih tretmana i pridržavanje redovite rutine održavanja može pomoći u postizanju boljih i dugotrajnijih rezultata. Ključno je odabrati vještog i iskusnog praktičara koji može pružiti personalizirani plan liječenja i savjete o tome kako održati rezultate. Uz pravilan pristup, nekirurški facelifting može biti učinkovit način za pomlađivanje i osvježenje izgleda lica bez operacije.

Često postavljena pitanja 

P: Što su dermalni fileri i kako se koriste u nekirurškoj revitalizaciji lica?
O: Dermalni fileri su gelovi koji se ubrizgavaju u kožu kako bi se ispunili nedostaci, popunile bore i dali mladenački izgled licu. Najčešći sastojak je hijaluronska kiselina, koja privlači vodu i pomaže koži da ostane hidratizirana. Ovaj postupak se obično izvodi u klinici od strane licenciranih stručnjaka za estetiku.

P: Koliko dugo traje tretman dermalnim filerima?
O: Tretman dermalnim filerima obično traje između 15 i 30 minuta, ovisno o količini filera koji se koristi i na području lica koje se tretira. Nakon tretmana, pacijent se može vratiti u svoj uobičajeni ritam života gotovo odmah.

P: Koji su najčešći nuspojave tretmana dermalnim filerima?
O: Nuspojave tretmana dermalnim filerima obično su blage i kratkotrajne, uključujući oticanje, crvenilo i modrice na mjestu ubrizgavanja. Ove nuspojave obično nestaju nakon nekoliko dana.

P: Koliko često bih trebao/a ponavljati tretman dermalnim filerima?
O: Trajanje učinka tretmana dermalnim filerima ovisi o vrsti filera i području lica koje se tretira. U prosjeku, učinak traje između 6 i 18 mjeseci. Nakon toga, možete odlučiti hoćete li ponoviti tretman kako biste održali željeni izgled.

Powered by Aestetica Web Design © 2024