plastična kirurgija

Koliko će trajati moj oporavak nakon revizijske rinoplastike?

Uobičajena briga među pacijentima koji razmišljaju o revizijskoj rinoplastici uključuje vremenski raspored oporavka. Nakon što su pretrpjeli nezadovoljstvo i nelagodu nezadovoljavajuće rinoplastike, mnogi pacijenti žele da njihova revizijska operacija rinoplastike u sjevernom NJ-u bude odmah dovršena .

Iako je nestrpljivost da se operacija dovrši razumljiva, postoji opsežan proces prije operacije i razdoblje oporavka nakon revizijske rinoplastike koje zahtijeva strpljenje. Najvažnije je odabrati revizijskog kirurga za rinoplastiku u okrugu Bergen koji će biti vaš partner tijekom ove važne i nadamo se posljednje operacije na vašem nosu.

Većina pacijenata jedva čeka da se završi reparacija nosa i osjećaju da će im ovaj posljednji korak omogućiti da konačno nastave sa svojim životom. Uz toliko toga na kocki, lako je razumjeti zašto pacijenti često postaju nestrpljivi. Međutim, put do boljeg nosa je promišljen proces, a ne sprint.

Vaša revizijska rinoplastika često će zahtijevati novi plan koji može uključivati ​​različite kirurške tehnike od onih koje ste koristili tijekom prethodne operacije rinoplastike. Možda ćete morati očekivati ​​da će se vaš vremenski raspored oporavka od revizijske rinoplastike razlikovati od onog kod vaše primarne rinoplastike. Međutim, zanimljivo je da je oporavak od rinoplastike donekle dosljedan bez obzira na tehniku ​​ili je li primarni ili revizijski. Razlike su uglavnom u ciljevima, pitanjima koja se rješavaju, upravljanju i vremenskom razdoblju potrebnom za postizanje konačnih rezultata. Ovdje je kratki pregled onoga što možete doživjeti, međutim, svaki je pacijent jedinstven i vaši stvarni rezultati mogu varirati.

Neposredno nakon revizijske operacije rinoplastike

Tipična revizijska operacija rinoplastike može trajati od 1 1/2 do 3 sata, iako vrlo složena operacija može trajati dulje. Većina revizijskih rinoplastičnih zahvata provodi se ambulantno. Pacijenti se mogu vratiti kući na dan zahvata, međutim, trebali biste planirati da vas prijatelj ili član obitelji odveze do kirurške ustanove, pričekate tijekom zahvata i odvezete kući. Također je dobra ideja da netko ostane s vama prvu noć neposredno nakon operacije kako bi vam pomogao u dnevnim aktivnostima i njezi nosa.

Nema sumnje da intelektualna i psihološka pripremljenost koju daje prethodno iskustvo i detaljniji prijeoperacijski proces čini proces oporavka lakšim za rukovanje. Osim toga, uzbuđenje zbog popravljanja nezadovoljavajućih rezultata također olakšava izdržljivost oporavka.

Mnogi pacijenti navode da njihova revizijska rinoplastika nije osobito bolna i nudi brži vremenski okvir oporavka u usporedbi s njihovom primarnom rinoplastikom. Revizijska rinoplastika može uzrokovati manje modrica, ovisno o količini rada na kostima koji treba obaviti.

Vjerojatno ćete otići kući s nosom u oblikovanoj plastičnoj udlagi ako postupak zahtijeva manipulaciju vaših nosnih kostiju ili presađivanje hrskavice. Također možete staviti meku oblogu u nos ako je krvarenje veće od očekivanog. Češće, pakiranje nije potrebno i pacijenti prve večeri koriste ‘jastučić za kapanje’ od gaze koji se na mjestu drži trakom za uho. Tipično je da postoje modrice i otekline oko, a većina pacijenata ima osjećaj “natrpanosti” ili začepljenosti. Otok i pritisak mogu se smanjiti korištenjem ledenog omotača u obliku vrećice smrznutog graška. Nakon što se krvarenje ili kapanje povuku, vaš će vam kirurg propisati režim njege nosa s vodikovim peroksidom i mašću koja će spriječiti stvaranje skorje nosa.

Revizijski oporavak od rinoplastike – 2. do 4. dana

Pacijenti općenito osjećaju prilično slab stupanj boli tijekom razdoblja neposredno nakon revizijske operacije rinoplastike . Bol koja je prisutna ocjenjuje se najviše s tri ili četiri (na ljestvici boli od jedan do deset) i poprima oblik pritiska, a ne oštre boli. Bit će vam propisan oralni lijek protiv bolova, koji bi trebao biti više nego dovoljan za ublažavanje postoperativne boli. Neki pacijenti osjećaju mučninu kao nuspojavu opće anestezije, malo postnazalnog kapanja i nemogućnost osjeta mirisa/okusa koja može trajati nekoliko dana.

Najvažniji problem u ranom postoperativnom razdoblju može biti nemogućnost disanja na nos. Obvezno disanje na usta može biti pomalo neugodno i može ometati normalne navike spavanja. Vaš će vam kirurg vjerojatno propisati režim ispiranja nosa koji će to značajno ublažiti.

Najvjerojatnije ćete biti umorni odmah nakon zahvata, ali nakon što se odmorite možete se vratiti laganim aktivnostima. Vaše glavno ograničenje tijekom prvih 48 sati je izbjegavanje bilo kakvih aktivnosti koje mogu uzrokovati krvarenje iz nosa. Trebali biste izbjegavati aktivnosti poput ispuhivanja nosa, saginjanja ili naprezanja pri dizanju utega. Ne biste trebali uzimati lijekove kao što su Advil, Aspirin i Motrin u ranom postoperativnom razdoblju.

To također može pomoći u sprječavanju postoperativnog krvarenja i pomoći će vam da izbjegnete osjećaj pulsiranja koji se javlja kada ležite vodoravno. Ako trebate pakiranje, kirurg će vas primiti unutar 48 sati nakon operacije da ga ukloni.

Revizijski oporavak od rinoplastike – od 5. do 7. dana

Neke modrice i otekline još uvijek mogu biti vidljive; međutim, do 7. dana u vremenskoj liniji oporavka od revizijske rinoplastike općenito nije očito da ste imali kirurški zahvat. Oteklina se do tog vremena brzo povlači do točke u kojoj vam se udlaga može čak i olabaviti.

Trebali biste se vratiti na sastanak sa svojim kirurgom za reviziju rinoplastike između 6 ili 7 dana nakon operacije. Vaša udlaga i šavovi će vjerojatno biti uklonjeni. Većina pacijenata spremna je vratiti se na posao otprilike tjedan dana nakon operacije. Ipak, trebali biste nastaviti s laganim radom i odgoditi sve naporne aktivnosti za još nekoliko tjedana. Trebali biste i dalje paziti da ne trljate, trzate ili udarate po nosu. Osim toga, trebali biste nositi šešir kada ste vani i ograničiti izlaganje suncu kako biste izbjegli opekline do osam tjedana.

Revizijski oporavak od rinoplastike – od 8. do 14. dana

Može proći do 10 dana ili više da modrice potpuno nestanu. Međutim, modricama kod pacijenata koji puše može trebati do 3 tjedna ili više da nestanu. Preporučljivo je da svatko tko razmišlja o plastičnoj operaciji prestane pušiti što je prije moguće kako bi poboljšao svoje šanse za lakši i brži oporavak, kao i bolji rezultat.

Do tog vremena njega nosa i ispiranje obično više neće biti potrebni.

Iako se pacijenti općenito mogu vratiti na posao nakon jednog tjedna, povremeno će kirurg za reviziju rinoplastike preporučiti do dva tjedna odsustva s posla nakon opsežnijih ili višestrukih zahvata.

Revizijski oporavak od rinoplastike – od 15. do 30. dana

Pacijenti bi trebali nastaviti izbjegavati naporne aktivnosti dva do tri tjedna nakon operacije. Nakon dva tjedna većina pacijenata može se u potpunosti vratiti svojim normalnim aktivnostima. Kontaktne sportove i druge ekstremne aktivnosti također treba staviti na čekanje do dva mjeseca osim ako se vaš nos ne može zaštititi maskom za lice ili sličnom zaštitnom opremom.

Veći dio otekline trebao bi splasnuti do tog vremena, međutim, vaš će nos nastaviti zacjeljivati ​​i otkrivati ​​se još nekoliko mjeseci.

Revizijski oporavak od rinoplastike – od 1. do 3. mjeseca

Do oznake od trideset dana u vremenskoj liniji oporavka od revizijske rinoplastike , većina pacijenata se potpuno oporavi do točke kada se više ne čini kao da su imali operaciju. Iako je većina oteklina splasnula, konačni kirurški rezultati još uvijek neće biti vidljivi.

Tijekom sljedećih nekoliko mjeseci, oteklina će se nastaviti smanjivati, a svi ožiljci će se i dalje smanjivati. Oteklina na hrptu nosa će nestati brže nego na vrhu nosa, što općenito traje najduže. Bilo kakva utrnulost vrha obično nestane u tom vremenskom okviru.

Revizijski oporavak od rinoplastike – do 1 godine

Za neke pacijente, posebno one koji su podvrgnuti opsežnom radu vrhova, rokovi oporavka od revizijske rinoplastike mogu se produljiti i duže od godinu dana. Iako je pacijent imao revizijsku operaciju rinoplastike, normalni proces starenja će se nastaviti i oni mogu primijetiti suptilne promjene na svom nosu kako vrijeme prolazi. Osim starenja, manje promjene u oteklinama i ožiljnom tkivu normalne su do nekoliko godina nakon operacije. Kako bismo bili sigurni da nos stari i dobro funkcionira, dobro je da se pacijenti i dalje jednom godišnje sastaju sa svojim kirurgom za reviziju rinoplastike u okrugu Passaic. Mogu se preporučiti injekcije kortizona kako bi se smanjilo oticanje mekog tkiva.

Nakon revizijske rinoplastike svi vidljivi rezovi mogu izgledati crveni ili izdignuti. To se može povući nakon samo nekoliko tjedana, ali može biti vidljivo nekoliko mjeseci. U većini slučajeva, vaši će rezovi postati gotovo nevidljivi nakon 6-12 mjeseci.

Vremenski okvir oporavka od revizijske rinoplastike

Ne postoje dva pacijenta koja će ozdraviti potpuno istom brzinom, jer je svako tijelo jedinstveno i reagirat će na operaciju na različite načine. Kao takav ne postoji konačan vremenski okvir oporavka nakon revizije rinoplastike, međutim, gore navedene faze pružit će vam opću ideju o tome što možete očekivati. Evo nekoliko dodatnih smjernica koje će vam pomoći da postignete najbolje rezultate i brz oporavak.

Držite se zdrave prehrane jedući pravu hranu i pijući puno vode.
Nemojte pušiti. Ako to učinite, prestanite što je prije moguće.
Izbjegavajte uzimanje Advila, Aspirina i Motrina dva tjedna prije operacije. Obavezno razgovarajte o vitaminima, mineralima, dodacima i lijekovima sa svojim kirurgom prije operacije.
Jedna od najvažnijih stvari koje možete učiniti kako biste optimizirali vremenski raspored oporavka od revizijske rinoplastike je odabrati pravog kirurga za reviziju rinoplastike koji će obaviti vašu operaciju i s kojim ćete surađivati ​​za najbolji rezultat. Uvijek potražite kirurga s naprednim vještinama i znanjem za provedbu revizijske rinoplastike koja će ispuniti vaše ciljeve.

Estetska kirugija – Cijene u Hrvatskoj

Lice i vrat

ZahvatCijena (€)Cijena (kn)
Korekcija očnih kapaka (donji ili gornji) – lokalna anestezija1.0628.001,64
Korekcija očnih kapaka (donji ili gornji) – opća anestezija1.59312.002,46
Korekcija očnih kapaka (donji i gornji) – opća anestezija2.39018.007,46
Korekcija nosa (rinoplastika ili septorinoplastika)2.522 – 2.92019.002,01 – 22.000,74
Korekcija devijacije septuma (septoplastika)2.124 – 2.39016.003,28 – 18.007,46
Sekundarna korekcija nosa3.186 – 3.71624.004,92 – 28.001,55
Korekcija rascjepa usne, nosa i nepca2.39018.007,46
Korekcija ušiju – lokalna anestezija1.1959.003,73
Korekcija ušiju – opća anestezija1.99115.001,19
Korekcija brade ugradnjom implantata2.39018.007,46
Korekcija brade osteotomijom3.31925.007,01
VASERlipo ultrazvučna liposukcija podbratka1.85914.006,64
VASERlipo ultrazvučna liposukcija vrata2.12416.003,28
Face Lifting3.849 – 4.24829.000,29 – 32.006,56
Mini lifting lica2.39018.007,46
Lifting obrva1.32810.005,82
Lifting obrva – opća anestezija1.99115.001,19
Lifting vrata2.39018.007,46
Lifting srednjeg dijela lica2.12416.003,28
Lip Lift – kirurško podizanje usne1.32810.005,82
Redukcija bukalnih masnih jastučića1.32810.005,82
Lipofiling lica1.328 – 2.655

10.005,82 – 20.004,10

Powered by Aestetica Web Design © 2024