rinoplastika

Kako zadržati rezultate liposukcije nakon operacije

U ovom članku ćemo detaljno opisati sve vrste liposukcije koje su dostupne u Poliklinici Cito u Splitu, Hrvatska. Također ćemo raspravljati o tome koje su prednosti i rizici povezani s ovim estetskim kirurškim zahvatom te kako se brinuti o sebi nakon operacije kako bi se osigurao dugotrajni učinak zahvata.

Liposukcija je popularan zahvat estetske kirurgije koji je osmišljen za uklanjanje viška masnoće s tijela, pomažući pacijentima da postignu zategnutiji i isklesaniji izgled. Iako je postupak relativno siguran i učinkovit, važno je pažljivo razmotriti dobrobiti i rizike prije podvrgavanja operaciji. U ovom ćemo članku raspravljati o različitim vrstama liposukcijskih postupaka dostupnih u Poliklinici Cito u Splitu, Hrvatska, o prednostima i rizicima povezanim s tim zahvatom te o tome kako zadržati rezultate nakon operacije.

Vrste zahvata liposukcije

U Poliklinici Cito dostupno je nekoliko vrsta zahvata liposukcije, od kojih svaki ima svoje prednosti i rizike. Najčešće vrste liposukcije uključuju:

Tradicionalna liposukcija: Ovaj postupak uključuje upotrebu kanile, male šuplje cijevi, za usisavanje viška masnoće iz tijela. Ovaj se postupak obično izvodi u općoj anesteziji i može zahtijevati dulje razdoblje oporavka.

Laserska liposukcija: Ovaj postupak koristi laser za razbijanje masnih stanica prije nego što ih usisava iz tijela. Ovaj je postupak obično manje invazivan od tradicionalne liposukcije i može imati kraće razdoblje oporavka.

Liposukcija potpomognuta ultrazvukom: Ovaj postupak koristi ultrazvučnu tehnologiju za ukapljivanje masnih stanica prije nego što ih usisava iz tijela. Ovaj postupak može imati kraće razdoblje oporavka od tradicionalne liposukcije.

Vaser liposukcija: Ovaj postupak koristi ultrazvučnu energiju za razbijanje masnih stanica prije nego što ih usisava iz tijela. Ovaj postupak može imati kraće razdoblje oporavka od tradicionalne liposukcije.

Čimbenici koje treba uzeti u obzir pri odabiru postupka

Prilikom odabira postupka liposukcije važno je uzeti u obzir nekoliko čimbenika, uključujući opseg željenih rezultata, vaše cjelokupno zdravlje i vaš budžet. Također je važno odabrati kvalificiranog i iskusnog plastičnog kirurga koji vam može pomoći da sigurno i učinkovito postignete željene rezultate.

Prije i postoperativna njega

Prije liposukcije važno je slijediti sve upute o njezi prije operacije koje je dao vaš plastični kirurg. To može uključivati izbjegavanje određenih lijekova ili dodataka prehrani, prestanak pušenja i izbjegavanje alkohola. Nakon zahvata važno je pridržavati se svih uputa o postoperativnoj njezi kako bi se osigurao nesmetan i brz oporavak. To može uključivati nošenje kompresijske odjeće, izbjegavanje napornog vježbanja i pridržavanje zdrave prehrane.

Kako zadržati rezultate liposukcije nakon operacije

Održavanje rezultata liposukcije nakon operacije zahtijeva predanost zdravom načinu života. To uključuje zdravu prehranu, redovitu tjelovježbu te izbjegavanje pušenja i prekomjerne konzumacije alkohola. Također je važno održavati stabilnu težinu kako bi se spriječilo buduće debljanje na tretiranim područjima.

Uz općenite smjernice za održavanje zdravog načina života, postoji nekoliko specifičnih koraka koji vam mogu pomoći da zadržite rezultate liposukcije nakon operacije. Evo nekoliko savjeta:

Nosite kompresijsku odjeću prema uputama: nakon liposukcije, vaš plastični kirurg može preporučiti nošenje kompresijske odjeće kako bi se smanjilo oticanje i poboljšala elastičnost kože. Važno je slijediti njihove upute i nositi ovu odjeću preporučeno vrijeme.

Redovito se masirajte limfnim putem: Limfne masaže mogu pomoći u smanjenju oteklina i pospješiti zacjeljivanje nakon liposukcije. Ove masaže izvodi obučeni terapeut koji nježnim, ritmičkim potezima stimulira limfni sustav i pomaže vašem tijelu da eliminira višak tekućine.

Ostanite hidrirani: Pijenje puno vode važno je za održavanje zdrave kože i sprječavanje zadržavanja tekućine. Nastojte piti najmanje osam čaša vode dnevno, a više ako vježbate ili se jako znojite.

Izbjegavajte izlaganje suncu: izlaganje suncu može oštetiti kožu i uzrokovati promjene pigmentacije. Važno je zaštititi kožu od sunca nakon liposukcije nošenjem zaštitne odjeće i korištenjem kreme za sunčanje sa zaštitnim faktorom od najmanje 30.

Razmislite o neinvazivnim tretmanima oblikovanja tijela: neinvazivni tretmani oblikovanja tijela, kao što su CoolSculpting i SculpSure, mogu vam pomoći u održavanju rezultata liposukcije smanjenjem tvrdoglavih džepova masnoće na tretiranim područjima. Ovi tretmani koriste naprednu tehnologiju za uništavanje masnih stanica bez operacije ili prekida rada.

Održavajte zdravu prehranu: Prehrana bogata nemasnim proteinima, voćem i povrćem može vam pomoći u održavanju rezultata liposukcije potičući rast mišića i smanjujući upalu. Također je važno ograničiti unos prerađene hrane i slatkih pića, jer oni mogu pridonijeti debljanju i upalama.

Redovito vježbajte: Redovita tjelovježba može vam pomoći u održavanju rezultata liposukcije potičući rast mišića i smanjujući tjelesnu masnoću. Nastojte vježbati najmanje 30 minuta dnevno, pet dana u tjednu i uključite vježbe snage za izgradnju mišića.

Prestanite pušiti: pušenje može oslabiti sposobnost vašeg tijela da se izliječi i povećati rizik od komplikacija nakon operacije. Ako pušite, važno je prestati prije liposukcije i izbjegavati pušenje nakon zahvata kako biste postigli maksimalne rezultate.

Slijedeći ove savjete i održavajući zdrav način života, možete maksimalno iskoristiti dobrobiti liposukcije i uživati u dugotrajnim rezultatima. Ne zaboravite se posavjetovati sa svojim plastičnim kirurgom za personalizirane savjete o održavanju rezultata nakon operacije.

Liposukcija u Poliklinici Cito

Poliklinika Cito je najsuvremeniji centar za estetsku kirurgiju smješten u Splitu, Hrvatska. Klinika nudi široku paletu zahvata estetske kirurgije, uključujući liposukciju, povećanje grudi i operaciju zatezanja lica. Plastični kirurzi Poliklinike Cito visoko su kvalificirani i iskusni u izvođenju zahvata estetske kirurgije te su posvećeni sigurnosti i zadovoljstvu pacijenata.

Mogućnosti financiranja

Poliklinika Cito nudi različite mogućnosti financiranja kako bi estetsku kirurgiju učinila pristupačnijom za pacijente. Poliklinika nudi planove financiranja preko svojih partnera kao što su Erste banka, Raiffeisenbank i Societe Generale. Ovi planovi omogućuju pacijentima da plate svoje postupke tijekom određenog vremenskog razdoblja, uz fleksibilne uvjete otplate i niske kamatne stope.

Ostali tretmani u ponudi Poliklinike Cito

Osim liposukcije, Poliklinika Cito nudi niz drugih zahvata estetske kirurgije kako bi pacijenti postigli željene rezultate. Među ostalim, to uključuje povećanje grudi, zatezanje trbuha, operaciju zatezanja lica i rinoplastiku. Klinika nudi i nekirurške tretmane, kao što su botox, fileri i kemijski pilinzi.

Cijena liposukcije

Cijena liposukcije u Poliklinici Cito varira ovisno o vrsti zahvata, opsegu područja zahvata i drugim čimbenicima. Ovdje je pregled cijena u eurima, s kunama u zagradama, za neke od najpopularnijih zahvata liposukcije:

  • Tradicionalna liposukcija: 1.500 €-3.000 € (11.000-22.000 HRK)
  • Laserska liposukcija: 1.800 €-3.500 € (13.000-26.000 kn)
  • Liposukcija potpomognuta ultrazvukom: 1.800 €-3.500 € (13.000-26.000 HRK)
  • Vaser liposukcija: 2.000 €-4.000 € (15.000-30.000 kn)

Važno je napomenuti da su ove cijene okvirne i mogu varirati ovisno o specifičnim potrebama svakog pacijenta.

Liposukcija je popularan zahvat estetske kirurgije koji može pomoći pacijentima da postignu zategnutiji i oblikovaniji izgled. U Poliklinici Cito u Splitu, Hrvatska, dostupno je nekoliko vrsta zahvata liposukcije, od kojih svaki ima svoje jedinstvene prednosti i rizike. Prilikom odabira zahvata važno je uzeti u obzir nekoliko čimbenika, uključujući željene rezultate, cjelokupno zdravlje i proračun. Kako biste zadržali svoje rezultate nakon operacije, važno je posvetiti se zdravom načinu života i pridržavati se svih uputa o njezi prije i poslije operacije.

U Poliklinici Cito plastični kirurzi visoko su kvalificirani i iskusni u izvođenju zahvata estetske kirurgije, a klinika je posvećena sigurnosti i zadovoljstvu pacijenata. Osim liposukcije, klinika nudi niz drugih zahvata estetske kirurgije i mogućnosti financiranja kako bi zahvate učinili pristupačnijim pacijentima.

Liposukcija – Cijene zahvata

ZahvatCijena €Cijena kn
LASERSKA LIPOSUKCIJA TRBUHA I STRUKA uz zatezanje kože Nd:YAG laserom2.521,43 €19.000 kn
LASERSKA LIPOSUKCIJA NOGE I STRAŽNJICE uz zatezanje kože Nd:YAG laserom2.521,43 €19.000 kn
LASERSKA LIPOSUKCIJA NATKOLJENICA, POTKOLJENICA uz zatezanje kože Nd:YAG laserom2.256,02 €17.000 kn
LASERSKA LIPOSUKCIJA NADLAKTICA uz zatezanje kože Nd:YAG laserom1.990,60 €15.000 kn
ZATEZANJE KOŽE NADLAKTICA – brachioplastica2.521,43 €19.000 kn
ABDOMINOPLASTIKA2.654,14 – 4.644,74 €20.000 – 35.000 kn
FEMOROPLASTIKA3.317,67 – 3.981,21 €25.000 – 30.000 kn

Powered by Aestetica Web Design © 2024