protiv bora na licu

Kako smanjiti ožiljke od podizanja grudi

Jedna od najvećih briga prilikom podizanja grudi su ožiljci. Najčešća vrsta podizanja grudi naziva se sidreno podizanje. Vaš kirurg zatvara rezove ostavljajući horizontalni ožiljak duž svakog nabora dojke i drugi ožiljak koji povezuje nabor s areolom. Iako ovo ispravlja značajno opuštanje, rezultira najdužim ožiljcima.

Postoje i druge tehnike podizanja grudi koje vam mogu ostaviti kraće ožiljke. Ovisno o vašim potrebama, jedna vrsta dizala može biti prikladnija od druge. Kod pacijenata s blagim do umjerenim opuštanjem, ožiljci se mogu u potpunosti izbjeći neinvazivnim podizanjem grudi. Osim toga, postoji niz stvari koje možete učiniti prije i nakon podizanja grudi kako biste pospješili zacjeljivanje i smanjili vjerojatnost značajnih ožiljaka.  

Tehnike reza za smanjenje ožiljaka

  • Lift Crescent

S podizanjem u obliku polumjeseca, vaš kirurg napravi mali rez samo na pola puta preko gornjeg ruba areole. Ožiljak koji ostaje daleko je manji od ožiljka koji biste doživjeli tijekom tradicionalnog podizanja grudi.

Podizanje u obliku polumjeseca obično se izvodi zajedno s povećanjem grudi. Podizanje smanjuje opuštenost dok povećanje povećava veličinu grudi. Ako dobivate implantate ili se podvrgavate presađivanju masti uz podizanje grudi, razgovarajte sa svojim kirurgom o mogućnosti podizanja grudi u obliku polumjeseca. 

  • Benelli/Circumareolar liftovi

Ponekad se naziva i “donut lift”, Benelli/cirkumareolarni lift ograničava ožiljke oko ruba areole. To znači da nema ožiljka sprijeda ili ispod dojke. Najbolje djeluje kod pacijenata bez značajnih problema s opuštenom kožom.

Tijekom Benelli liftinga, vaš kirurg uklanja prsten kože oko areole prije zatvaranja reza šavovima. Bradavica ostaje potpuno pričvršćena dok se dojka podiže, čime se smanjuje vjerojatnost gubitka osjeta bradavice. U nekim slučajevima može se umetnuti unutarnja mrežica za podupiranje ovojnice žlijezde i dojke.

Benelli/cirkumareolarni lifting također se može kombinirati s presađivanjem masti ili implantatima za grudi ako želite vratiti volumen koji nedostaje.

  • Vertikalna mastopeksija

Ako imate značajno ogibljenje, ali ste zabrinuti zbog ožiljaka, razgovarajte sa svojim kirurgom o vertikalnoj mastopeksiji. Vaš kirurg uklanja samo okomiti dio kože ostavljajući ravni ožiljak od areole do inframamornog nabora. Ova tehnika je dobra za određene vrste ptoze dojke, ali možda nije dobar izbor za sve pacijentice.

I dalje ćete imati prilično značajne ožiljke s avertikalnom mastopeksijom , ali neke žene smatraju da su ti ožiljci manje ozbiljni nego što bi bili s sidrenim podizanjem i lakše ih je sakriti. Ovo može biti dobra opcija ako želite ispraviti značajnu opuštenost bez značajnih ožiljaka.

Budući da je rez potreban za stvaranje Renuvion ulazne točke tako malen, Renuvion podizanje grudi rezultira nultim ožiljcima i također dolazi s vrlo kratkim vremenom oporavka. Većina pacijenata treba samo tjedan dana odmora, nakon čega mogu nastaviti s redovnim aktivnostima.

Međutim, Renuvion nije prikladan za svakog pacijenta. Ako imate ekstremnije probleme s elastičnošću kože, možda niste dobar kandidat za Renuvion. Većina pacijenata ovom tehnikom također izgubi dio volumena grudi, osim ako se to istovremeno ne nadoknadi implantatom ili presađivanjem masti.

Smanjenje ožiljaka tijekom oporavka

Iako su ožiljci neizbježni kod većine tehnika, vi imate određenu kontrolu nad time koliko će vaši ožiljci biti značajni. Nakon podizanja grudi, pažljivo slijedite sve upute za naknadnu njegu kako biste pomogli svom tijelu da pravilno zacijeli.

Budite vrlo nježni s rezovima i šavovima nakon operacije. Nosite potpornu odjeću onoliko dugo koliko je preporučeno, spavajte oslonjeni i izbjegavajte podizanje teških tereta i naporne vježbe najmanje šest tjedana. Iako ćete se možda osjećati bolje prije predviđenog vremena oporavka, prerano tjeranje može oštetiti vaše rezove, što može uzrokovati ozbiljne ožiljke.

Sve što može opteretiti vaše rezove može pogoršati ožiljke. Svakodnevno čistite svoje rezove prema uputama i slijedite sve druge upute koje ste dobili od svog kirurga. Ne smijete se tuširati 24 sata nakon operacije i ne smijete se namakati u vodi sve dok vam rezovi potpuno ne zacijele, što obično traje najmanje dva tjedna. Ograničavanje izlaganja suncu najmanje godinu dana također može smanjiti rizik od nastanka značajnih ožiljaka.

Postoje brojni tretmani za ožiljke koji mogu poboljšati izgled i formiranje ožiljnog tkiva. Oni se kreću od lokalnih gelova i traka do lijekova za injekcije kao i energetskih terapija izravno na ožiljak. Razgovarajte sa svojim kirurgom kako biste utvrdili što je najbolje za vas.

Smanjivanje ožiljaka od podizanja grudi

Alternativne kirurške tehnike mogu znatno smanjiti rizik od ožiljaka, stoga razgovarajte sa svojim kirurgom o svojim brigama prije nego što se podvrgnete podizanju grudi. Možete se kvalificirati za manje tradicionalne tehnike reza ili biti dobar kandidat za Renuvion. Pažljivo praćenje uputa za naknadnu njegu također može pomoći vašem tijelu da pravilno zacijeli, pomažući da vaši ožiljci s vremenom izblijede. Razgovarajte o post-kirurškim terapijama ožiljaka sa svojim kirurgom za najbolje moguće ožiljke.

Jeste li spremni za početak? Ako razmišljate o podizanju grudi, kontaktirajte tim plastičnog kirurga kako biste zakazali konzultacije.

Powered by Aestetica Web Design © 2024