rinoplastika

Kako se pripremiti za liposukciju: Poliklinika Nova

Saznajte kako se pripremiti za liposukciju u Poliklinici Nova: najbolje vrste tretmana, prednosti i rizici, te savjeti za brz oporavak.

Liposukcija je popularan kozmetički postupak koji pacijentima može pomoći da postignu željeni oblik tijela uklanjanjem viška masnoće s određenih dijelova tijela. Poliklinika Nova, smještena u Splitu, Hrvatska, nudi razne tretmane liposukcije pacijentima koji žele poboljšati svoj izgled. U ovom članku raspravljat ćemo o prednostima i rizicima liposukcije, vrstama tretmana dostupnih u Poliklinici Nova, kako se pripremiti za operaciju i što očekivati tijekom razdoblja oporavka.

Prednosti i rizici liposukcije

Liposukcija je siguran i učinkovit način uklanjanja viška masnoće s određenih dijelova tijela, poput trbuha, bedara i stražnjice. Postupak može pomoći u poboljšanju kontura i proporcija tijela, što dovodi do mlađahnijeg i zategnutijeg izgleda. Međutim, kao i svaki kirurški zahvat, liposukcija također nosi rizike, poput infekcije, krvarenja i komplikacija anestezije. Pacijenti bi trebali pažljivo razmotriti dobrobiti i rizike postupka prije nego što se odluče na liječenje.

Vrste liposukcijskih tretmana

Poliklinika Nova nudi nekoliko vrsta tretmana liposukcije, uključujući klasičnu liposukciju, liposukciju potpomognutu ultrazvukom i liposukciju potpomognutu laserom. Tradicionalna liposukcija uključuje pravljenje malih rezova na koži i korištenje šuplje cijevi, zvane kanila, za usisavanje viška masnoće. Liposukcija potpomognuta ultrazvukom koristi visokofrekventne zvučne valove za razbijanje masnoće prije usisavanja, dok liposukcija potpomognuta laserom koristi lasersku tehnologiju za ukapljivanje masnoće prije usisavanja. Vrsta preporučenog liječenja ovisit će o individualnim potrebama i ciljevima pacijenta.

Priprema za operaciju liposukcije

Priprema za operaciju liposukcije ključna je za uspješan ishod i brz oporavak. Evo nekoliko dodatnih savjeta koji će vam pomoći da se fizički i psihički pripremite za operaciju:

Održavajte zdravu prehranu i rutinu vježbanja: Iako liposukcija može pomoći u uklanjanju viška masnoće s određenih dijelova tijela, ona nije zamjena za zdravu prehranu i redovitu tjelovježbu. Održavanje zdrave prehrane i rutine tjelovježbe prije i poslije operacije može vam pomoći da postignete najbolje rezultate i održite ih dugoročno.

Ostanite hidrirani: Pijenje puno vode prije i poslije operacije može pomoći u ispiranju toksina iz tijela i potaknuti brže zacjeljivanje.

Izbjegavajte alkohol i kofein: I alkohol i kofein mogu ometati proces zacjeljivanja, stoga ih je najbolje izbjegavati barem nekoliko dana prije i nakon operacije.

Pažljivo slijedite predoperativne upute: Vaš kirurg će vam dati predoperativne upute kojih se trebate pridržavati prije operacije. Važno je pažljivo slijediti ove upute kako biste osigurali najbolji mogući ishod i smanjili rizik od komplikacija.

Razmislite o odsustvu s posla: operacija liposukcije može biti fizički i emocionalno iscrpljujuća, stoga bi bilo najbolje uzeti nekoliko dana odsustva s posla kako biste se odmorili i oporavili. To će vam također dati vremena da se prilagodite svim promjenama u vašem izgledu.

Pripremite se za razdoblje oporavka: Oporavak nakon liposukcije može biti neugodan, stoga je važno pripremiti se za ovo razdoblje. Pobrinite se da imate udobnu odjeću i posteljinu, lijekove protiv bolova i sve druge stvari koje vam mogu zatrebati kako bi proces oporavka bio ugodniji.

Općenito, priprema za operaciju liposukcije uključuje fizičku i psihičku pripremu. Slijedeći ove savjete i blisko surađujući sa svojim kirurgom, možete postići najbolji mogući ishod i uživati u brzom oporavku.

Tijekom postupka liposukcije

Postupak liposukcije obično traje između jednog i tri sata, ovisno o veličini i broju područja koja se tretiraju. Pacijenti će dobiti anesteziju kako bi se tijekom postupka osjećali ugodno i bezbolno. Nakon što anestezija stupi na snagu, kirurg će napraviti male rezove na koži i umetnuti kanilu kako bi usisao višak masnoće. Rezovi će se zatvoriti šavovima, a pacijenti će biti odvedeni u područje za oporavak kako bi započeo proces zacjeljivanja.

Nakon liposukcije

Nakon postupka pacijenti mogu osjetiti otekline, modrice i nelagodu. Važno je slijediti postoperativne upute vašeg kirurga, što može uključivati nošenje kompresijske odjeće kako bi se smanjile otekline i modrice, uzimanje lijekova protiv bolova kako je propisano i izbjegavanje napornih aktivnosti nekoliko tjedana. Pacijenti bi također trebali ići na preglede kako bi se osiguralo pravilno ozdravljenje i riješili problemi koje možda imaju.

Mogućnosti financiranja liposukcije

U Poliklinici Nova nudimo mogućnosti financiranja kako bi liposukciju učinili pristupačnijom za naše pacijente. Shvaćamo da kozmetički zahvati mogu biti skupi i vjerujemo da bi svatko trebao imati pristup tretmanima koji su mu potrebni kako bi izgledao i osjećao se najbolje. Naše financiranje opcije su osmišljene kako bi odgovarale proračunu i individualnim potrebama svakog pacijenta, što im olakšava postizanje željenog oblika tijela.

Liposukcija u Poliklinici Nova

Poliklinika Nova je vrhunska klinika smještena u Splitu, Hrvatska, koja nudi široku paletu kozmetičkih zahvata, uključujući liposukciju. Kliniku vodi tim iskusnih i visokokvalificiranih plastičnih kirurga koji su predani sigurnosti i zadovoljstvu pacijenata. U Poliklinici Nova koristimo se najnovijom tehnologijom i tehnikama kako bismo osigurali da naši pacijenti dobiju najkvalitetniju skrb.

Naši plastični kirurzi imaju certifikat odbora i prošli su opsežnu obuku u svom području. Blisko surađuju sa svakim pacijentom kako bi razvili prilagođeni plan liječenja koji zadovoljava njihove jedinstvene potrebe i ciljeve. Naša je klinika opremljena naprednom tehnologijom koja osigurava da naši pacijenti dobiju najučinkovitije i najsigurnije moguće tretmane.

Ostali tretmani u ponudi Poliklinike Nova

Osim liposukcije, Poliklinika Nova nudi i niz drugih kozmetičkih zahvata koji pacijentima pomažu u postizanju željenih rezultata. Ovi tretmani uključuju povećanje grudi, zatezanje trbuha, facelifting i rinoplastiku, među ostalima. Naši plastični kirurzi blisko surađuju sa svakim pacijentom kako bi razvili prilagođeni plan liječenja koji zadovoljava njihove jedinstvene potrebe i ciljeve.

Liposukcija je siguran i učinkovit način uklanjanja viška masnoće s određenih dijelova tijela, a Poliklinika Nova je vrhunska klinika u Hrvatskoj koja nudi niz tretmana liposukcije. Pacijenti bi trebali pažljivo razmotriti dobrobiti i rizike postupka i blisko surađivati sa svojim kirurgom kako bi razvili prilagođeni plan liječenja koji zadovoljava njihove individualne potrebe i ciljeve. Slijedeći predoperativne i postoperativne upute svog kirurga, pacijenti mogu postići optimalne rezultate te mlađi i zategnutiji izgled. U Poliklinici Nova predani smo svojim pacijentima pružiti najkvalitetniju skrb i pomoći im da postignu željene rezultate.

Liposukcija – Cijene zahvata

ZahvatCijena €Cijena kn
LASERSKA LIPOSUKCIJA TRBUHA I STRUKA uz zatezanje kože Nd:YAG laserom2.521,43 €19.000 kn
LASERSKA LIPOSUKCIJA NOGE I STRAŽNJICE uz zatezanje kože Nd:YAG laserom2.521,43 €19.000 kn
LASERSKA LIPOSUKCIJA NATKOLJENICA, POTKOLJENICA uz zatezanje kože Nd:YAG laserom2.256,02 €17.000 kn
LASERSKA LIPOSUKCIJA NADLAKTICA uz zatezanje kože Nd:YAG laserom1.990,60 €15.000 kn
ZATEZANJE KOŽE NADLAKTICA – brachioplastica2.521,43 €19.000 kn
ABDOMINOPLASTIKA2.654,14 – 4.644,74 €20.000 – 35.000 kn
FEMOROPLASTIKA3.317,67 – 3.981,21 €25.000 – 30.000 kn

Powered by Aestetica Web Design © 2024