rinoplastika

Kako se pripremii za konzultacije za povećanje grudi?

Saznajte što očekivati ​​tijekom konzultacija za povećanje grudi, jedne od najtraženijih plastičnih operacija u svijetu. Ova operacija može biti vrlo transformativna za pacijente i ima visoku stopu zadovoljstva jer nudi mnoge prednosti, poput jačanja samopouzdanja, povećanja dostupnih opcija odjeće i povećanja simetrije i proporcija tijela.

Tisuće pacijenata svake godine odluče da žele povećanje grudi , pa rezerviraju termin – a zatim se pitaju što se dalje događa kada je u pitanju plastična kirurgija. Nakon što su pacijenti pronašli pravog plastičnog kirurga i zakazali konzultacije, često nisu sigurni što mogu očekivati.

Povećanje grudi i dalje je jedna od najtraženijih plastičnih operacija u svijetu. Ova operacija može biti vrlo transformativna za pacijente i ima visoku stopu zadovoljstva jer nudi mnoge prednosti, poput jačanja samopouzdanja, povećanja dostupnih opcija odjeće, pomaganja da odjeća pristaje na laskaviji način, dodavanja volumena grudima kako bi se povećala njihova veličina ili simetrije i čineći da ukupne proporcije tijela izgledaju uravnoteženije.

Konzultacija s iskusnim, certificiranim plastičnim kirurgom ključna je prije bilo koje vrste plastične operacije, a povećanje grudi nije iznimka. Kao dio vaših konzultacija, vaš kirurg će procijeniti vaše zdravlje – uključujući sva postojeća medicinska stanja ili čimbenike rizika – pregledati i detaljno izmjeriti vaše dojke, fotografirati, razgovarati o vašim mogućnostima i reći vam o mogućim ishodima.

Budite spremni razgovarati o nekoliko važnih čimbenika

Tijekom konzultacija razgovarat ćete o sljedećem:

 • Zašto želite povećati grudi
 • Vaša očekivanja i željeni ishod
 • Medicinska stanja i alergije na lijekove
 • Prethodni medicinski tretmani
 • Trenutačni lijekovi
 • Vitamini i biljni dodaci
 • Upotreba alkohola i duhana
 • Vaša obiteljska povijest raka dojke i rezultati bilo koje mamografije ili prethodne biopsije

Također, svakako recite svom kirurgu o svim strahovima ili tjeskobama koje imate u vezi s zahvatom.

Pripremite što je više moguće

Istražujte što je više moguće pri odabiru plastičnog kirurga jer vaše tijelo i zdravlje ovise o pronalaženju najboljeg mogućeg pružatelja usluga. Odvojite onoliko sati koliko vam je potrebno da istražite sam postupak i razmislite o nedoumicama ili pitanjima koja imate u vezi s povećanjem grudi. Odaberite kirurga koji je certificiran, pouzdan i ima dobar ugled u industriji.

Budite jasni što želite

Pacijenti često znaju da žele izgledati drugačije, ali nisu sigurni što konkretno žele promijeniti. Test ogledalom može vam pomoći da saznate što biste željeli poboljšati na svom izgledu. To uključuje stajanje ispred ogledala 10 do 15 minuta i pomno se promatranje.

Zapitajte se što vam se sviđa, a što ne sviđa i što želite promijeniti u onome što vidite. Možete bilježiti bilješke i ponijeti ih sa sobom na početne konzultacije. Kirurg može dati povratne informacije i odgovore odmah.

Također može pomoći da na internetu potražite fotografije onoga što smatrate idealnim izgledom i ponesete ih sa sobom da ih pokažete kirurgu tijekom konzultacija.

Postavite sva pitanja koja imate

Vaše konzultacije predstavljaju savršenu priliku da postavite bilo kakva pitanja kirurgu. Možete sastaviti kontrolni popis specifičnih pitanja koja ćete postaviti tijekom posjeta kako biste olakšali stvari. Popis pitanja pomoći će vam da dobijete sve informacije koje su vam potrebne da biste se osjećali ugodno u sljedećem koraku.

Također, vođenje bilješki može vam pomoći da se osjećate manje pod stresom, a imat ćete ih kasnije na raspolaganju za referencu u slučaju da zaboravite bilo koji detalj. Neka od najvažnijih pitanja koja pacijenti mogu postaviti uključuju sljedeće:

 • Jesam li dobar kandidat za ovaj postupak?
 • Što se očekuje od mene da bih postigao najbolje rezultate?
 • Gdje i kako ćete obaviti zahvat?

Često postavljena pitanja

Q: Kako se pripremii za konzultacije za povećanje grudi?
A: Pripremite se za konzultaciju za povećanje grudi tako da prikupite informacije o kirurgu i postupku, razmislite o svojim ciljevima i postavite pitanja tijekom konzultacije.

Q: Koji su rizici povezani s povećanjem grudi?
A: Rizici povezani s povećanjem grudi uključuju infekciju, krvarenje, kapsularnu kontrakciju, asimetriju grudi i gubitak osjeta u bradavicama.

Q: Koliko dugo traje oporavak nakon operacije povećanja grudi?
A: Oporavak nakon operacije povećanja grudi obično traje nekoliko tjedana, a uključuje ograničenje aktivnosti i nošenje posebnog grudnjaka.

Q: Kako odabrati veličinu implantata?
A: Odabir veličine implantata ovisi o vašim ciljevima i anatomiji tijela. Kirurg će vam pomoći odabrati najprikladniju veličinu tijekom konzultacije.

Q: Hoće li povećanje grudi utjecati na dojenje?
A: Povećanje grudi može utjecati na dojenje, ali većina žena može dojiti nakon operacije. Razgovarajte sa svojim kirurgom ako planirate dojiti u budućnosti.

Q: Mogu li se implantati ukloniti ako nisam zadovoljan/a?
A: Implantati se mogu ukloniti ako niste zadovoljni rezultatima. Međutim, uklanjanje implantata može zahtijevati dodatne operacije kako bi se koža prilagodila novom obliku grudi.

Powered by Aestetica Web Design © 2024