plastična kirurgija

Kako održati rezultate liposukcije i spriječiti povratak masnoće

Postizanje optimalnih rezultata nakon liposukcije ključno je za mnoge pacijente, ali ne znaju svi za prednosti kompresijskog rublja. U ovom ćemo članku istražiti kako nošenje kompresijske odjeće može pomoći u procesu oporavka i pomoći u održavanju rezultata liposukcije.

Liposukcija je kirurški zahvat kojim se uklanja višak masnoće s određenih dijelova tijela. Zahvat se često izvodi na područjima kao što su trbuh, bedra, bokovi i ruke. Iako liposukcija može biti učinkovit način za postizanje poželjnijeg oblika tijela, bitno je održavati zdrav stil života i pridržavati se pravilne postoperativne njege kako bi se spriječio povratak masnoće. U ovom ćemo članku raspravljati o raznim aspektima održavanja rezultata liposukcije i sprječavanja vraćanja masnog tkiva.

Usvajanje zdravog načina života

Usvajanje zdravog načina života ključno je za održavanje rezultata liposukcije. Pacijenti koji se podvrgavaju liposukciji trebali bi imati uravnoteženu prehranu koja uključuje mnogo voća, povrća, nemasnih proteina i zdravih masti. Redovito vježbanje također može pomoći u održavanju rezultata liposukcije održavajući tijelo u formi i sprječavajući nakupljanje viška masnoće. Uz to, dovoljno sna te izbjegavanje pušenja i prekomjerne konzumacije alkohola može poboljšati cjelokupno zdravlje i pomoći u održavanju rezultata postupka.

Prema dr. Rebiki Held, certificiranoj plastičnoj kirurginji u Glumičić Medical Group, “zdrav način života ključ je za održavanje rezultata liposukcije. Pacijenti koji uvedu pozitivne promjene u načinu života nakon operacije vjerojatnije će zadržati svoje rezultate dugoročno.” Stoga bi usvajanje zdravog načina života trebalo biti bitan dio održavanja rezultata liposukcije.

Kompresijska odjeća

Nošenje kompresijske odjeće nakon liposukcije može pomoći u procesu zacjeljivanja i pomoći u održavanju rezultata postupka. Kompresijska odjeća pruža potporu i pomaže smanjiti otekline, modrice i nelagodu. Pacijenti bi trebali nositi kompresijsku odjeću nekoliko tjedana nakon operacije kako bi se koža prilagodila novom obliku tijela i spriječilo nakupljanje tekućine.

„Kompresivno rublje ključno je za uspješan oporavak i postizanje željenih rezultata“, kaže dr. Held. “Pacijentima pružaju mnoge dobrobiti, poput smanjenja oteklina, modrica i nelagode, a istovremeno pružaju potporu za tretirana područja. Nošenjem kompresijske odjeće nekoliko tjedana nakon zahvata može se osigurati da se koža prilagodi novom obliku tijela, što je bitna za optimalne rezultate.”

Dr. Held savjetuje pacijentima da stalno nose svoju kompresijsku odjeću i izbjegavaju je skidati dulje vrijeme jer to može ugroziti rezultate. “Nošenje kompresijske odjeće također može spriječiti nakupljanje tekućine u tretiranim područjima, što može spriječiti proces zacjeljivanja i dovesti do komplikacija kao što je infekcija.”

Nošenje kompresijske odjeće kritičan je aspekt procesa oporavka nakon liposukcije. Smanjujući otekline, modrice i nelagodu, pružajući potporu tretiranim područjima i pomažući koži da se prilagodi novom obliku tijela, kompresijska odjeća ima značajnu ulogu u postizanju optimalnih rezultata. Pacijenti bi trebali slijediti savjete svog kirurga i nositi kompresijsku odjeću tijekom preporučenog vremenskog razdoblja nakon operacije.

Hidratacija

Pijenje puno vode ključno je za održavanje rezultata liposukcije. Pravilna hidratacija može pomoći pri ispiranju toksina i smanjenju oteklina, što može poboljšati elastičnost kože. Pacijenti bi trebali piti najmanje osam čaša vode dnevno kako bi održali rezultate svoje liposukcije.

Dr. Rebeka Held ističe važnost hidratacije za održavanje rezultata liposukcije. Svojim pacijentima savjetuje: “Odgovarajuća hidratacija ključna je za optimalno zacjeljivanje i zdravlje kože. Savjetujem svojim pacijentima da piju najmanje osam čaša vode dnevno kako bi održali rezultate svoje liposukcije.” Stoga je održavanje hidratacije ključno za održavanje rezultata liposukcije.

Terapija masažom

Terapija masažom može pomoći u smanjenju oteklina i pospješiti cirkulaciju nakon liposukcije. Limfne masaže mogu pomoći u procesu ozdravljenja i pomoći u održavanju rezultata liposukcije. Pacijenti bi trebali dobiti limfnu masažu kako bi se smanjila oteklina i poboljšala cirkulacija.

Prema dr. Held, “limfna masaža može pomoći u smanjenju oteklina i poboljšanju cirkulacije. To je neinvazivan način pospješivanja zacjeljivanja i održavanja rezultata liposukcije.” Stoga terapija masažom može biti učinkovit način za održavanje rezultata liposukcije.

Dodaci prehrani

Dodaci prehrani mogu pomoći u procesu oporavka i pomoći u održavanju rezultata liposukcije. Vitamini C i E, kao i omega-3 masne kiseline, mogu pomoći u smanjenju upale i pospješiti zacjeljivanje. Pacijenti bi trebali uzimati dodatke prehrani nakon operacije kako bi podržali prirodni proces ozdravljenja tijela.

Dr. Held savjetuje svojim pacijentima da nakon operacije uzimaju dodatke prehrani. Ona kaže: “Dodaci prehrani mogu pomoći u podršci prirodnom procesu ozdravljenja tijela. Osobito su važni za pacijente koji su bili podvrgnuti velikoj količini liposukcije. Vitamini C i E i omega-3 masne kiseline mogu pomoći u smanjenju upale i potaknuti zacjeljivanje.” Stoga uzimanje dodataka prehrani može biti korisno za održavanje rezultata liposukcije.

Naknadna njega

Praćenje kirurga nakon zahvata ključno je za održavanje rezultata liposukcije. Kirurg može pratiti napredak pacijenta i dati smjernice o postoperativnoj njezi. Pacijent bi trebao dolaziti na sve zakazane kontrolne preglede i prijaviti sve neuobičajene simptome ili brige.

Dr. Rebeka Held naglašava važnost naknadne njege za održavanje rezultata liposukcije. Ona kaže: “Naknadna njega je ključna za osiguranje pravilnog ozdravljenja pacijenta i održavanje rezultata zahvata. Preporučam svojim pacijentima da dođu na sve zakazane preglede i prijave sve svoje brige.” Stoga je praćenje kirurga nakon zahvata ključno za održavanje rezultata liposukcije.

Ožiljci

Liposukcija je kirurški postupak koji uključuje pravljenje rezova na koži kako bi se uklonio višak masnoće. Kao i kod svake operacije, ožiljci su moguća nuspojava. Međutim, pravilna njega rane može pomoći smanjiti ožiljke i potaknuti brže zacjeljivanje. Dr. Held savjetuje svojim pacijentima da svoje rezove održavaju čistima i suhima te da ih izbjegavaju dodirivati kako bi spriječili infekciju. Također preporučuje izbjegavanje izlaganja suncu jer UV zrake mogu uzrokovati promjenu boje ožiljnog tkiva. Pacijenti mogu koristiti silikonske listove ili kreme kako bi dodatno smanjili ožiljke.

Održavanje tjelesne težine

Liposukcija nije postupak mršavljenja, a pacijenti koji dobiju na tjelesnoj težini nakon operacije mogu vidjeti povratak neželjenog sala. Održavanje zdrave težine putem pravilne prehrane i tjelovježbe presudno je za dugoročni uspjeh. Dr. Held savjetuje svojim pacijentima da slijede uravnoteženu prehranu i redovito se bave tjelesnom aktivnošću kako bi održali rezultate. Pacijenti bi trebali težiti najmanje 150 minuta vježbanja umjerenog intenziteta tjedno i izbjegavati sjedilački način života.

Zaštita od sunca: Zaštita kože od sunca važna je za održavanje rezultata liposukcije. Izlaganje suncu može oštetiti kožu i uzrokovati promjenu boje, što može utjecati na izgled rezultata. Dr. Held preporučuje da pacijenti koriste kremu za sunčanje i nose zaštitnu odjeću kako bi izbjegli oštećenja od sunca. Kremu za sunčanje sa zaštitnim faktorom od najmanje 30 potrebno je nanositi svaka dva sata kada ste izloženi sunčevoj svjetlosti. Pacijenti bi također trebali izbjegavati izlaganje suncu tijekom vršnih sati i potražiti hlad kad god je to moguće.

Razumijevanje ograničenja

Važno je da pacijenti imaju realna očekivanja i razumiju ograničenja liposukcije. Liposukcija nije postupak mršavljenja i ne može ukloniti višak kože. Pacijenti s opuštenom kožom mogu zahtijevati poseban postupak, kao što je zatezanje trbuha, kako bi se postigli optimalni rezultati. Dr. Held savjetuje svojim pacijentima da razgovaraju o svojim očekivanjima i ciljevima sa svojim kirurgom prije nego što se podvrgnu liposukciji. Pacijenti bi također trebali održavati zdrav stil života i slijediti postoperativne upute svog kirurga kako bi osigurali najbolji mogući ishod.

Liposukcija može biti učinkovit način za postizanje poželjnijeg oblika tijela. Međutim, kako bi se održali rezultati zahvata i spriječilo vraćanje masnoće, bitno je usvojiti zdrav način života, nositi kompresijsko rublje, ostati hidratiziran, primati terapiju masaže, uzimati dodatke prehrani i pratiti kirurga nakon zahvata. Slijedeći ove savjete, pacijenti mogu godinama uživati u rezultatima svoje liposukcije.

Liposukcija – Cjenik

ZahvatCijena (€)Cijena (kn)
Abdominoplastika5.04438.004
Abdominoplastika – VASERlipo jedna regija6.23847.000
LASERSKA LIPOSUKCIJA TRBUHA I STRUKA 2,52119,000
LASERSKA LIPOSUKCIJA NOGE I STRAŽNJICE2,52119,000
LASERSKA LIPOSUKCIJA NATKOLJENICA2,25617,000
Kirurško zatezanje unutarnje strane natkoljenica4.64635.005
LASERSKA LIPOSUKCIJA NADLAKTICA uz zatezanje kože Nd:YAG laserom15,0001,990
VASERlipo ultrazvučna liposukcija trbuha3.71728.005
VASERlipo ultrazvučna liposukcija ostalih dijelova tijela – veća regija (1)2.52219.002
VASERlipo ultrazvučna liposukcija ostalih dijelova tijela – manja regija (2)1.85914.006
VASERlipo ultrazvučna liposukcija dodatne regije(3)1.1959.003
 

Powered by Aestetica Web Design © 2024