Excimer Laser estetska kirurgija

Hoće li implantati za dojke smetati vježbanju?

Jedna stvar koju pacijenti obično najviše zanima kada razmišljaju o ugradnji implantata jest kada će za njih biti sigurno ponovno vježbati nakon postupka povećanja grudi. Važno je slijediti upute za naknadnu njegu kako biste imali što lakši oporavak i osigurali optimalne rezultate.

Jedna stvar koju pacijenti obično najviše zanima kada razmišljaju o ugradnji implantata jest kada će za njih biti sigurno ponovno vježbati nakon postupka povećanja grudi. Važno je slijediti upute za naknadnu njegu kako biste imali što lakši oporavak i osigurali optimalne rezultate.

Povećanje grudi može poboljšati samopouzdanje pacijentice i učiniti da se osjeća ugodnije u svojoj koži. Pacijenti koji vode aktivan, zdrav stil života obično su idealni kandidati za zahvat – ali ne bi trebali očekivati ​​da će moći nastaviti svoju normalnu rutinu vježbanja odmah nakon zahvata.

Ako ste inače vrlo aktivni, pomisao na to da ćete tjednima nakon povećanja grudi morati uzeti pauzu od uobičajenog “budnog” načina života može se činiti teškom. Najvjerojatnije ćete i vi jedva čekati da vidite svoj novi oblik tijela. Upamtite, međutim, da ako se prebrzo vratite vježbanju, to bi moglo produžiti vaš oporavak.

U početku polako

Općenito je sigurno nastaviti s laganim hodanjem – poput kratkih šetnji po sobi s vremena na vrijeme – odmah nakon povećanja grudi. To se čak i potiče jer pomaže u sprječavanju krvnih ugrušaka. Međutim, bilo koji oblik teške tjelovježbe morat ćete izbjegavati nekoliko tjedana dok vam kirurg ne odobri nastavak aktivnosti.

Imajte na umu da je posebno preopterećenje torza loša ideja jer se implantati postavljaju ispod ili iznad prsnog mišića. Izbjegavajte vježbe za prsa i ramena, dizanje utega ili bilo koju drugu vježbu koja stvara pritisak na prsa ili leđa.

U većini slučajeva, pacijenti će biti izliječeni i moći će nastaviti sa svim oblicima vježbanja – uključujući teški kardio – unutar šest tjedana.

Slušajte svog kirurga

Smjernice nakon prestanka i rokovi kada ćete moći ponovno početi vježbati mogu se razlikovati ovisno o opsežnosti postupka, područjima tijela koja su zahvaćena i čimbenicima individualnog načina života. Pacijentova je odgovornost slijediti smjernice kirurga kako bi mogao ispravno zacijeliti.

Da, možete vježbati s implantatima

Osim ugradnje grudi, tjelovježba je također važan dio kako bi vaše tijelo izgledalo onako kako želite, pa pacijenti ponekad brinu o tome kako ovaj postupak može utjecati na njihovu razinu kondicije. Pacijenti bi mogli biti znatiželjni hoće li im implantati stajati na putu ako inače imaju vrlo aktivan stil života. Dobra vijest je da neće biti potrebno odustati od trčanja, dizanja utega ili drugih oblika vježbanja nakon povećanja. Implantati vas ne bi trebali spriječiti u aktivnom načinu života.

Tijekom konzultacija, trebali biste reći svom kirurgu o svom životnom stilu, uključujući sve sportove ili vježbe kojima se bavite, kako bi vam mogao pomoći da odlučite o pravoj vrsti implantata i postavljanja za vas. Uvijek nosite potporni grudnjak ako vježbate nakon povećanja grudi i zatražite odobrenje od svog kirurga prije nego započnete novu aktivnost.

Imajte na umu da pacijentice često doživljavaju promjene u veličini i obliku grudi ako smršave vježbanjem, ali implantati za grudi ostaju iste veličine i oblika bez obzira na to koliko ste izgubili na težini. S obzirom na to, povećanje grudi može biti izvrstan način vraćanja volumena grudima nakon gubitka kilograma.

Powered by Aestetica Web Design © 2024