rinoplastika operacija nosa

Estetski tretmani – Trendovi za 2023.

U svijetu estetskih tretmana trendovi se neprestano mijenjaju. Otkrijte najnovije trendove u liječenju koji su predviđeni za 2023. godinu prema BABTAC-u Ove godine fokus je na postizanju prirodnog izgleda uz korištenje tretmana poput regeneracije kolagena i Ultherapyja te na kombiniranju različitih tretmana kako bi se postigli najbolji rezultati.

Trendovi u liječenju dolaze i odlaze, a znanstveni, medicinski i tehnološki napredak omogućuje napredak cijelo vrijeme. Bilo da se radi o neinvazivnim “podešavanjima” ili uređajima koji pružaju više, ovdje neki od vrhunskih britanskih estetičara komentiraju nove trendove liječenja koje predviđa BABTAC (Britanska udruga za terapiju ljepote i kozmetologiju).

Kao vodeća članska organizacija za ljepotu u Ujedinjenom Kraljevstvu, edukator i pružatelj osiguranja, neprofitna tvrtka već više od 40 godina radi na podizanju standarda industrije ljepote, lobira za promjene i izvještava o trendovima i problemima kako bi osigurala stalnu dobrobit svojih profesionalci i potrošači. Za 2020. kažu da očekuju (ili zahtijevaju ) sljedeće:

1. Prirodni rezultati

‘Događanja’ prirodnog izgleda mogu zvučati kao kontradikcija, ali to je ono što sve više i više nas traži – radi se o poboljšanju, a ne o izmjenama. Napredna stručnjakinja za lasere i kožu Debbie Thomas kaže da se, kada je riječ o pomlađivanju kože, prirodan izgled može postići laserima , a ne injekcijama za smanjenje bora (poput Botoxa ). “Održavaju kožu u izvrsnom stanju, pojačavaju sve, od kolagena do svjetline dok se bore s vidljivim nesavršenostima poput pigmentacije, crvenih vena i upaljene kože. Ni oni nemaju ništa od vremena oporavka kao prije, pa iako je to možda manje očit pristup, osigurat će uravnoteženiji i zdraviji izgled kože.”

Dr. Tracy Mountford, medicinska direktorica The Cosmetic Skin Clinic kaže da je novi trend ‘bankarstvo kolagena’. “Raste svijest o prednostima tretmana za regeneraciju kolagena kao što je Ultherapy (nekirurški tretman za podizanje i zatezanje kože), osobito među potrošačima u dobi od 29 do 45 godina koji čine 70 posto svih pacijenata s Ultherapy. Ova publika koja poznaje kožu prepoznala je prednosti ulaganja u njihovu ‘banku kolagena’ za bolju kožu na duži rok i koristi je kao preventivnu metodu. Ovaj neinvazivni tretman omogućuje prirodno podizanje i zatezanje kože, tako da pacijenti mogu postići izraženiju liniju čeljusti ili prirodno podizanje obrva. Predviđam da će to biti rastući trend 2020. godine”.

2. Kombinirani tretmani

Zašto jedan tretman kada možete dva ili tri odjednom? “Ove sam godine lansirala dva nova tretmana koji su uključivali različite modalitete za najbolje rezultate i namjeravam učiniti isto sljedeće godine”, izvještava kozmetička liječnica dr. Sophie Shotter . “Oni su popularni među mojim pacijentima jer nadmašuju očekivanja, što volim učiniti svaki put.

3. Super spa

Dani kada su lječilišta bila samo mjesto za nježnu njegu lica i tapkanje u mekanim papučama davno su prošla, a lječilišta sve više uvode estetske tretmane na svoje jelovnike. “Uistinu vjerujem da se dobro osjećate dobro iznutra i izvana, pa ako vam estetskiji tretman može dati samopouzdanje da se uhvatite u koštac sa svijetom, onda ga iznesite”, kaže Sara Young, osnivačica Aesthetics Collectivea, koji nudi estetske usluge u toplicama i surađuje s tvrtkama kao što su The Grove , Pennyhill Park i South Lodge . “To je koncept puno više u skladu s tržištima toplica u EU i SAD-u gdje se možete kupati ujutro, a poslijepodne napraviti kemijski piling.”

4. Bolja podešavanja tijela

Tretmani tijela se mijenjaju. Napredna estetska liječnica dr. Preema Vig upravo je pokrenula The Body Clinic, koja uključuje tretmane CoolSculpting(vodeći neinvazivni tretman za smanjenje masnog tkiva); EMSculpt (tretman za oblikovanje tijela koji pomaže u izgradnji mišića); Venus Legacy (tehnologija oblikovanja tijela koja tonira i zateže); Intraceuticals Oxygen Body (tretman kože koji primjenjuje serume u kombinaciji s kisikom); i EndyMed (tretman pomlađivanja kože koji kombinira mikroiglice i fokusiranu radiofrekvenciju). Slično tome, The Light Salon nedavno je na svoj jelovnik uvrstio ciljane tretmane tijela, a Baldan je upravo lansirao Le Shape – laserski tretman za nekiruršku liposukciju.

“Mislim da će se ovaj trend zatezanja mišića u klinici kao nadopuna smanjenju masnoće nastaviti u 2020., kao i s lansiranjem EmSculpta ove godine,” nastavlja dr. Shotter. “Vidjet ćemo kako novi CoolTone dolazi u klinike, a proizvođači dobro poznatog tretmana za zamrzavanje masti, CoolSculpting,

5. Klinički tretmani za sve tonove kože

U industriji ljepote, njega kože, make-up i njega kose kasno su počeli prihvaćati sve tipove kože i tonove kože, a isto tako i klinički tretmani poput kemijskog pilinga, terapije indukcije kolagena i lasera. Naravno, ovo stavlja teret na klinike i terapeute da osiguraju da su potpuno obučeni za liječenje i upravljanje svim tonovima kože i razumijevanje kulturnih nijansi. “Predviđamo da će klinike koje ulažu u ovu obuku vidjeti pozitivna poboljšanja u svojoj bazi klijenata”, kaže glavna estetičarka i osnivačica Black Skin Directory , Dija Auodele.

Ona također naglašava kako će tretmani pomlađivanja koji koriste uređaje koji se temelje na energiji – kao što su Byonik i Alift – postati sve popularniji zahvaljujući činjenici da ne koriste toplinu, što ih čini prikladnima za tamnije tonove kože. Konačno, budući da cijela industrija poziva na inkluzivnost, Black Skin Directory vjeruje da će 2020. robne marke i razvojni programeri osigurati klinička ispitivanja, slike i oglašavanje koje više odražava naše raznoliko društvo.

6. Uređaji koji isporučuju

Uređaji se neprestano razvijaju, a novi brendovi i tvrtke jedva čekaju ući na tržište, a jedna od njih je Pureskin, koju je osnovala estetičarka Jayne Mitchell. Pureskin je nedavno razvio RESHAPE, kombiniranu tehnologiju koja koristi radiofrekvenciju, vakuum, meki laser i LED ; s četiri tehnologije koje se primjenjuju putem jednog aplikatora, može liječiti klijente od glave do pete.

Uslijedilo je šest drugih alata, a asortiman sada uključuje EpiLase, rješenje za lasersko uklanjanje dlačica; Quantum, sa sedam različitih LED načina rada za lice i tijelo; i Vegas QS, laserski uređaj s Q-sklopkom koji stvara snažno lasersko zračenje u vrlo kratkim vremenima emisije.

Ni mobilnim terapeutima neće nedostajati inovacije, a svjež iz OXYjet sustava za pomlađivanje lica je ručni OXYjet GO. Temeljen na naprednom kliničkom uređaju, isporučuje mikroinkapsulirani kisik duboko u dermis kože zajedno s koncentriranim aktivnim sastojcima.

Koristeći metodu pulsirajućeg tlaka koja je testirana kako bi se osiguralo da sastojci popune međustanične prostore u epidermisu (koji se pojavljuju kako koža stari), pojačan unos kisika poboljšava regeneraciju stanica kože i daje koži novu energiju, ostavljajući je hidratiziranom i podižući izgled s nula zastoja.

Powered by Aestetica Web Design © 2024