Lift-and-Fill Facelifting

Estetska kirurgija za muškarce: Vodič kroz najčešće zahvate

Estetska kirurgija za muškarce u Hrvatskoj postala je popularna tema u posljednjim godinama, a broj muškaraca koji se odlučuju na estetske zahvate u stalnom je porastu. Društveni mediji i promjena standarda ljepote neki su od razloga iza ovog trenda. Poliklinika Arcadia nudi razne postupke estetske kirurgije za muškarce, uključujući liposukciju, rinoplastiku, operaciju ginekomastije, facelifting i transplantaciju kose.

Dermatolozi i plastični kirurzi u Hrvatskoj posljednjih godina bilježe porast broja muškaraca koji traže zahvate estetske kirurgije. Ovaj trend potaknut je nekoliko čimbenika, uključujući utjecaj društvenih medija i promjenu standarda ljepote. Muškarci postaju sve svjesniji svog fizičkog izgleda i žele poboljšati svoje karakteristike. Poliklinika Arcadia jedna je od vodećih klinika u Hrvatskoj koja nudi niz zahvata estetske kirurgije za muškarce. U ovom ćemo članku pružiti opsežan vodič kroz najčešće estetske kirurške zahvate za muškarce u Poliklinici Arcadia, uključujući cijene u eurima.

Estetska kirurgija za muškarce više nije tabu tema, a broj muškaraca koji se podvrgavaju estetskim zahvatima posljednjih se godina znatno povećao. Muškarci više ne oklijevaju potražiti estetsku operaciju kako bi poboljšali svoj fizički izgled. Društveni mediji i promjena standarda ljepote neki su od razloga iza ovog trenda.

Uobičajeni postupci za muškarce

Najčešći zahvati estetske kirurgije za muškarce u Poliklinici Arcadia su liposukcija, rinoplastika, operacija ginekomastije, facelifting i transplantacija kose. Liposukcija je popularan postupak za muškarce koji žele ukloniti višak masnoće s određenih dijelova tijela, kao što su trbuh, prsa ili rubovi. Rinoplastika je kirurški zahvat koji uključuje preoblikovanje nosa kako bi se poboljšao njegov izgled ili funkcija. Operacija ginekomastije je postupak kojim se uklanja višak tkiva dojke kod muškaraca. Operacija podizanja lica može pomoći muškarcima u postizanju mlađahnog izgleda podizanjem i zatezanjem kože na licu i vratu. Transplantacija kose je postupak koji uključuje presađivanje kose s jednog područja vlasišta na drugo kako bi se obnovio rast kose na područjima ćelavosti.

Prednosti estetske kirurgije za muškarce

Estetska kirurgija može pružiti nekoliko prednosti za muškarce, uključujući povećano samopoštovanje, poboljšano samopouzdanje i poboljšani fizički izgled. Muškarci koji se podvrgnu estetskoj kirurgiji mogu se osjećati sigurnije u društvenim i profesionalnim situacijama i uživati u boljoj kvaliteti života.

Preoperativne pripreme

Prije nego što se podvrgnu estetskoj operaciji, muškarci bi trebali poduzeti nekoliko koraka za pripremu, poput izbjegavanja lijekova za razrjeđivanje krvi i prestanka pušenja. Kirurg će dati detaljne upute o prijeoperacijskim pripremama.

Kirurške tehnike

Za svaki zahvat koriste se različite kirurške tehnike, a kirurg će odabrati najbolju tehniku na temelju individualnih potreba i ciljeva pacijenta. Svaka tehnika ima svoje prednosti i nedostatke, a kirurg će ih objasniti pacijentu prije zahvata.

Razdoblje oporavka

Razdoblje oporavka za svaki zahvat varira, ali većina muškaraca može se vratiti na posao u roku od nekoliko dana do tjedan dana nakon operacije. Otekline i modrice su uobičajeni, a kirurg će dati upute o postoperativnoj njezi kako bi se umanjila nelagoda i pospješilo zacjeljivanje.

Rizici i komplikacije

Zahvati estetske kirurgije nose određene rizike i muškarci bi ih trebali biti svjesni prije nego što se podvrgnu zahvatu. Rizici uključuju infekciju, krvarenje, ožiljke i oštećenje živaca. Kirurg će pacijentu prije zahvata objasniti rizike i moguće komplikacije.

Cijena estetske kirurgije za muškarce

Cijena estetske kirurgije za muškarce razlikuje se ovisno o zahvatu, iskustvu kirurga i lokaciji klinike. U Poliklinici Arcadia cijene najčešćih zahvata za muškarce su sljedeće:

 • Liposukcija: 2000-3000 €
 • Rinoplastika: 3000-4000 €
 • Operacija ginekomastije: 2500-3500 €
 • Facelifting: 4000-6000 €
 • Transplantacija kose: 3000-5000 €

 

Važno je napomenuti da su ove cijene procjene i mogu varirati ovisno o pojedinačnim čimbenicima. Trošak zahvata uključuje naknadu kirurga, anesteziju, troškove ustanove i postoperativnu njegu. Bitno je razgovarati o cijeni postupka s kirurgom prije podvrgavanja operaciji.

Istražite plastičnu kirurgiju u Hrvatskoj

Poliklinika Arcadia vodeća je klinika u Hrvatskoj koja nudi niz zahvata estetske kirurgije za muškarce i žene. Smještena u srcu Zagreba, kliniku zapošljavaju iskusni i visoko obučeni stručnjaci koji su predani pružanju najviše razine skrbi svojim pacijentima. Klinika je opremljena najsuvremenijim objektima i koristi najnovije kirurške tehnike kako bi osigurala najbolje moguće rezultate za svoje pacijente.

Polikliniku Arcadia osnovali su 2015. godine dr. Snježana Kramarić i dr. Tomica Bagatin, dvoje vrlo cijenjenih plastičnih kirurga u Hrvatskoj. Dr. Kramarić ima preko 20 godina iskustva u plastičnoj kirurgiji i član je Hrvatskog društva za plastičnu, rekonstrukcijsku i estetsku kirurgiju. Dr. Bagatin jedan je od najuglednijih plastičnih kirurga u Hrvatskoj s preko 30 godina iskustva u tom području.

Klinika nudi široku paletu zahvata estetske kirurgije, uključujući povećanje grudi, podizanje grudi, smanjenje grudi, zatezanje trbuha, liposukciju, rinoplastiku, facelifting, operaciju kapaka i transplantaciju kose. Također nude nekirurške tretmane kao što su Botox, dermalni fileri i laserski tretmani.

Poliklinika Arcadia ponosi se pružanjem personalizirane njege svakom svom pacijentu. Tim stručnjaka klinike blisko surađuje sa svakim pacijentom kako bi razvio plan liječenja koji je prilagođen njihovim individualnim potrebama i ciljevima. Klinika također pruža pacijentima detaljne informacije o svakom postupku, uključujući rizike i dobrobiti, kako bi bili dobro informirani prije donošenja odluke.

Osim usluga estetske kirurgije, Poliklinika Arcadia nudi i usluge medicinskog turizma međunarodnim pacijentima. Klinika može organizirati prijevoz, smještaj i druge putne aranžmane za pacijente koji putuju iz inozemstva na liječenje u klinici.

Estetska kirurgija Cijene u Hrvatskoj

Poliklinika Arcadia nudi niz zahvata estetske kirurgije za muškarce i žene, a cijene variraju ovisno o zahvatu i složenosti operacije. Ovdje je popis najpopularnijih zahvata plastične kirurgije u klinici s odgovarajućim cijenama:

 • Povećanje grudi: 4.200 – 4.500 €
 • Podizanje grudi: 4.200 – 4.500 €
 • Smanjenje grudi: 4.200 – 4.500 €
 • Zatezanje trbuha: 5.000 – 6.000 €
 • Liposukcija: 2.500 – 3.500 €
 • Rinoplastika: 3.500 – 4.500 €
 • Facelifting: 5.000 – 6.500 €
 • Operacija očnih kapaka: 2.500 – 3.500 €
 • Transplantacija kose: 3.000 – 5.000 €

 

Važno je napomenuti da su ove cijene okvirne i mogu varirati ovisno o potrebama i ciljevima pojedinog pacijenta. Klinika nudi personalizirane konzultacije kako bi pacijentima pružila točniju ponudu za željeni zahvat.

Osim konkurentnih cijena, Poliklinika Arcadia nudi mogućnosti financiranja kako bi estetsku kirurgiju učinila dostupnijom svojim pacijentima. Klinika surađuje s nekoliko financijskih tvrtki kako bi osigurala pacijente.

Estetski kirurški zahvati za muškarce sve su popularniji u Hrvatskoj, potaknuti promjenom standarda ljepote i povećanom sviješću o fizičkom izgledu. Poliklinika Arcadia nudi niz zahvata estetske kirurgije za muškarce, uključujući liposukciju, rinoplastiku, operaciju ginekomastije, facelifting i transplantaciju kose. Muškarci koji su dobrog općeg zdravlja, imaju realna očekivanja i predani su oporavku dobri su kandidati za estetsku kirurgiju. Prije nego što se podvrgnete zahvatu, važno je s kirurgom razgovarati o rizicima, prednostima i cijeni.

Često postavljena pitanja 

P: Koje su najpopularnije vrste estetske kirurgije za muškarce?
O: Najpopularnije vrste estetske kirurgije za muškarce uključuju liposukciju, povećanje grudi, podizanje lica, uklanjanje viška kože na kapcima, operaciju nosa i transplantaciju kose.

P: Koliko traje oporavak nakon estetske kirurgije za muškarce?
O: Oporavak nakon estetske kirurgije za muškarce ovisi o vrsti operacije. Za manje operacije, poput uklanjanja viška kože na kapcima, oporavak obično traje nekoliko dana. Za veće operacije poput liposukcije ili transplantacije kose, oporavak može trajati nekoliko tjedana.

P: Jesu li rezultati estetske kirurgije za muškarce trajni?
O: Rezultati estetske kirurgije za muškarce su obično trajni, ali to ovisi o vrsti operacije i vašem načinu života nakon operacije. Na primjer, ako se operirate kako biste izgubili težinu, ali ne nastavite voditi zdrav način života nakon operacije, vaši se rezultati mogu smanjiti.

P: Koliko košta estetska kirurgija za muškarce?
O: Cijena estetske kirurgije za muškarce ovisi o vrsti operacije i složenosti zahvata. Prosječna cijena liposukcije u Hrvatskoj iznosi oko 10 000 kn, dok cijena operacije nosa može biti i do 40 000 kn.

P: Postoji li rizik od komplikacija tijekom estetske kirurgije za muškarce?
O: Kao i kod svake operacije, postoji rizik od komplikacija tijekom estetske kirurgije za muškarce. Međutim, kvalificirani i iskusni kirurzi smanjuju rizik od komplikacija. Važno je slijediti sve upute i preporuke kirurga nakon operacije kako biste smanjili rizik od komplikacija.

Powered by Aestetica Web Design © 2024