Lift-and-Fill Facelifting

Estetska kirurgija: Utjecaj tehnologije na sigurnost pacijenata

Odluka o podvrgavanju plastičnoj operaciji osobna je odluka, često vođena željom za poboljšanjem fizičkog izgleda ili ispravljanjem fizičkih nedostataka. Međutim, s ovom odlukom dolazi odgovornost odabira kvalificiranog i uglednog kirurga i ustanove kojoj je sigurnost pacijenata prioritet iznad svega.

U ovom ćemo članku zaroniti u svijet estetske kirurgije u Hrvatskoj, proučiti propise i nadzor koji postoje kako bi se osigurala sigurnost pacijenata, kao i istražiti vrste plastične kirurgije koje nudi Poliklinika Bagatin, jedna od vodećih klinika u zemlji. . Također ćemo raspravljati o važnosti sigurnosti pacijenata u estetskoj kirurgiji i ulozi tehnologije u poboljšanju rezultata.

Estetska kirurgija, također poznata kao plastična kirurgija, vrsta je kirurgije čiji je cilj poboljšati izgled pacijenta mijenjanjem oblika ili oblika tijela. Ova vrsta operacije je obično elektivna i nije medicinski neophodna. Estetska kirurgija može se koristiti za poboljšanje ili preoblikovanje različitih dijelova tijela, uključujući lice, grudi i trbuh.

Kratki prikaz uloge tehnologije u estetskoj kirurgiji

Tehnologija je odigrala značajnu ulogu u području estetske kirurgije. Napredak tehnologije doveo je do sigurnijih i učinkovitijih kirurških zahvata. Korištenje tehnologije omogućilo je kirurzima izvođenje složenih operacija s većom točnošću i preciznošću.

Sigurnost pacijenata je od najveće važnosti u estetskoj kirurgiji. Estetska kirurgija je složen i invazivan zahvat koji nosi određeni stupanj rizika. Korištenje tehnologije može pomoći u smanjenju ovih rizika, ali je važno da pacijenti razumiju potencijalne rizike i dobrobiti postupka prije podvrgavanja operaciji.

Povijest estetske kirurgije

Estetska kirurgija ima dugu i fascinantnu povijest. Prvi zabilježeni zahvati plastične kirurgije potječu iz drevne Indije i Egipta. Ti su rani zahvati izvedeni kako bi se ispravili fizički deformiteti, poput rascjepa usne i nepca. S vremenom se plastična kirurgija razvila i uključila estetske zahvate, poput podizanja lica i povećanja grudi.

Prednosti korištenja tehnologije u estetskoj kirurgiji

Korištenje tehnologije u estetskoj kirurgiji dovelo je do nekoliko prednosti, uključujući povećanu točnost i preciznost, smanjen rizik od komplikacija i brže vrijeme oporavka. Tehnologija je također omogućila kirurzima izvođenje minimalno invazivnih zahvata, koji rezultiraju s manje ožiljaka i kraćim vremenom oporavka.

Rizici korištenja tehnologije u estetskoj kirurgiji

Unatoč prednostima korištenja tehnologije u estetskoj kirurgiji, postoje i rizici povezani s njezinom upotrebom. Komplikacije se mogu pojaviti ako se tehnologija ne koristi pravilno ili ako kirurg nije pravilno obučen. Pacijenti moraju biti svjesni mogućih rizika i dobrobiti postupka prije podvrgavanja operaciji.

Računalno snimanje

Računalno snimanje je tehnologija koja kirurzima omogućuje stvaranje 3D slike pacijentova lica ili tijela. Ova se tehnologija koristi za simulaciju rezultata operacije, omogućujući pacijentu da vidi kako će izgledati nakon zahvata.

3D ispis

3D ispis je tehnologija koja kirurzima omogućuje izradu fizičkog modela pacijentova tijela. Ova se tehnologija koristi kao pomoć kirurgu u planiranju operacije i izradi prilagođenih implantata ili protetike.

Laserska tehnologija

Laserska tehnologija koristi se u estetskoj kirurgiji za uklanjanje neželjenih dlačica, smanjenje vidljivosti bora i uklanjanje neželjenih tetovaža. Laserska tehnologija također se koristi u liječenju ožiljaka od akni i drugih stanja kože.

Ultrazvučna tehnologija

Ultrazvučna tehnologija koristi se u estetskoj kirurgiji kao pomoć pri liposukciji te za lociranje i uklanjanje masnih naslaga.

Uloga tehnologije u poboljšanju sigurnosti pacijenata

Tehnologija igra ključnu ulogu u poboljšanju sigurnosti pacijenata u estetskoj kirurgiji. Korištenje računalnih slika i 3D ispisa omogućuje kirurgu točnije planiranje operacije, smanjujući rizik od komplikacija. Laserska tehnologija i ultrazvučna tehnologija također se koriste kako bi se smanjio rizik od komplikacija i kako bi se osiguralo da se operacija izvodi s većom točnošću i preciznošću.

Intraoperativne sigurnosne mjere

Tijekom same operacije, tehnologija se koristi za povećanje sigurnosti pacijenata. Na primjer, laserska tehnologija koristi se za izradu preciznijih rezova, čime se smanjuje rizik od krvarenja i ožiljaka. Ultrazvučna tehnologija može se koristiti za razbijanje masnog tkiva tijekom liposukcije, čime se smanjuje rizik od oštećenja okolnog tkiva.

Postoperativno praćenje

Tehnologija je također poboljšala postoperativno praćenje. Kirurzi sada mogu koristiti ultrazvučnu tehnologiju za provjeru nakupljanja tekućine ili krvnih ugrušaka nakon operacije. Oni također mogu koristiti specijalizirani softver za praćenje napretka oporavka pacijenta i identificiranje mogućih komplikacija.

Izazovi sigurnosti pacijenata u estetskoj kirurgiji

Jedan od najvećih izazova za sigurnost pacijenata u estetskoj kirurgiji je nedostatak propisa. U nekim zemljama ne postoje zakoni ili propisi koji reguliraju estetsku kirurgiju, što znači da svatko može izvoditi ove zahvate, bez obzira na njihovu obuku ili kvalifikacije. To može dovesti pacijente u opasnost od ozbiljnih komplikacija ili čak smrti.

Neadekvatna obuka i iskustvo kirurga

Drugi izazov za sigurnost pacijenata je neadekvatna obuka i iskustvo nekih kirurga. Estetska kirurgija zahtijeva specijaliziranu obuku i iskustvo, ali nemaju svi kirurzi potrebne vještine za sigurno izvođenje ovih zahvata. To može dovesti do loših ishoda, komplikacija, pa čak i smrtnih slučajeva.

Pacijenti također igraju ulogu u vlastitoj sigurnosti, a mnogim pacijentima nedostaju obrazovanje i informacije koje su im potrebne za donošenje informiranih odluka o svojim postupcima. Pacijenti koji nisu svjesni rizika i mogućih komplikacija estetske kirurgije vjerojatnije će se podvrgnuti ovim zahvatima bez potpunog razumijevanja mogućih posljedica.

Povećana regulacija i nadzor

Kako bi se riješio nedostatak regulative u nekim zemljama, mnogi stručnjaci pozivaju na pojačan nadzor i regulaciju estetske kirurgije. To može uključivati zakone i propise koji uređuju kvalifikacije i obuku kirurga, kao i propise koji uređuju korištenje tehnologije i drugih alata koji se koriste u ovim postupcima.

Kako bi poboljšali obuku i iskustvo kirurga, mnoge organizacije pozivaju na standardizirane programe obuke i certifikacije za estetske kirurge. Ti bi programi osigurali da kirurzi imaju potrebne vještine i iskustvo za sigurno i učinkovito izvođenje ovih postupaka.

Poboljšana edukacija pacijenata i informirani pristanak

Kako bi se poboljšala edukacija pacijenata, mnogi stručnjaci traže sveobuhvatnije materijale za edukaciju pacijenata, uključujući informacije o rizicima i mogućim komplikacijama ovih postupaka. Također pozivaju na bolje informirane procese pristanka, u kojima su pacijenti u potpunosti informirani o rizicima i mogućim komplikacijama prije nego što se podvrgnu bilo kojem zahvatu.

Korištenje tehnologije za poboljšanje sigurnosnih mjera

Naposljetku, mnogi stručnjaci pozivaju na povećanu upotrebu tehnologije kako bi se poboljšale sigurnosne mjere u estetskoj kirurgiji. To može uključivati korištenje računalnih slika za poboljšanje prijeoperativnog planiranja, kao i korištenje specijalizirane tehnologije tijekom same operacije kako bi se smanjio rizik od komplikacija.

Estetska kirurgija u Hrvatskoj

Hrvatska je popularno odredište za medicinski turizam, uključujući i estetsku kirurgiju. Posljednjih godina bilježi se značajan rast industrije estetske kirurgije u Hrvatskoj. Ova zemlja nudi visokokvalitetne medicinske usluge po pristupačnim cijenama, što je čini privlačnom destinacijom za pacijente iz cijelog svijeta.

Ministarstvo zdravstva u Hrvatskoj nadzire regulaciju estetske kirurgije u zemlji. Ministarstvo je uspostavilo stroge smjernice i standarde za estetsku kirurgiju, uključujući kvalifikacije kirurga, kvalitetu medicinskih objekata i sigurnost zahvata. Hrvatsko društvo za plastičnu, rekonstrukcijsku i estetsku kirurgiju (Hrvatsko društvo za plastičnu, rekonstrukcijsku i estetsku kirurgiju) također ima važnu ulogu u promicanju sigurnosti pacijenata i osiguravanju da se kirurzi pridržavaju najviših standarda prakse.

Sigurnost pacijenata u estetskoj kirurgiji u Hrvatskoj

Sigurnost pacijenata od najveće je važnosti u estetskoj kirurgiji, a industrija estetske kirurgije u Hrvatskoj stavlja veliki naglasak na osiguranje sigurnosti pacijenata. Kirurzi u Hrvatskoj moraju ispunjavati stroge kvalifikacije i standarde, a medicinske ustanove moraju održavati visoku razinu sigurnosti i higijene. Osim toga, pacijenti dobivaju sveobuhvatnu prije i postoperativnu skrb, uključujući praćenje i naknadne konzultacije.

Hrvatska je prepoznata kao lider u području medicinskog turizma, uključujući i estetsku kirurgiju. Ova zemlja nudi visokokvalitetne medicinske usluge po nižoj cijeni od ostalih zemalja, što je čini privlačnom opcijom za pacijente koji traže pristupačne i sigurne estetske kirurške zahvate.

Vrste plastičnih operacija u Poliklinici Bagatin

Poliklinika Bagatin vodeći je pružatelj zahvata estetske kirurgije u Hrvatskoj. Klinika se nalazi u Zagrebu i nudi široku paletu kirurških i nekirurških zahvata, uključujući operaciju faceliftinga, operaciju kapaka, rinoplastiku, operaciju dojke i liposukciju.

Operacija podizanja lica

Operacija podizanja lica popularan je zahvat estetske kirurgije koji je osmišljen za pomlađivanje lica zatezanjem opuštene kože i izglađivanjem bora. Poliklinika Bagatin nudi tri vrste operativnih zahvata faceliftinga:

Tradicionalna operacija podizanja lica

Ovaj postupak uključuje pravljenje rezova na liniji kose i oko ušiju, omogućujući kirurgu da podigne i zategne donje mišiće i tkiva lica. Višak kože se zatim uklanja, a preostala koža se premješta kako bi se stvorio mladenačkiji i prirodniji izgled.

Endoskopska operacija podizanja lica

Ovaj je postupak manje invazivan od tradicionalne operacije podizanja lica i uključuje pravljenje manjih rezova i korištenje male kamere za vođenje operacije. Kirurg može podići i zategnuti donja tkiva lica bez potrebe za velikim rezovima, što rezultira bržim oporavkom i manje ožiljaka.

Mini operacija podizanja lica

Ovaj postupak je namijenjen pacijentima koji imaju blage do umjerene znakove starenja i uključuje pravljenje malih rezova oko ušiju. Kirurg može podići i zategnuti donja tkiva lica, što rezultira mladolikim i osvježenim izgledom.

Operacija očnih kapaka

Operacija očnih kapaka, također poznata kao blefaroplastika, popularan je kozmetički zahvat za poboljšanje izgleda očiju. Može pomoći u ispravljanju opuštene kože, natečenosti, vrećica i bora oko očiju. Postoje tri vrste operacija očnih kapaka: operacija gornjih kapaka, operacija donjih kapaka i kombinirana operacija gornjih i donjih kapaka.

Operacija gornjih kapaka

Operacija gornjih kapaka je kozmetički zahvat koji se izvodi kako bi se poboljšao izgled gornjih kapaka. Osmišljen je za uklanjanje viška kože, masnoće i mišića s gornjih kapaka kako bi se stvorio mladenačkiji i odmorniji izgled. Zahvat uključuje zarez u prirodnom pregibu gornjeg kapka, uklanjanje viška kože i masnoće te zatvaranje reza šavovima. Operacija gornjeg kapka može se izvesti u lokalnoj anesteziji i traje otprilike 1-2 sata. Pacijenti se obično mogu vratiti na posao tjedan dana nakon zahvata.

Operacija donjeg kapka

Operacija donjih kapaka je kozmetički zahvat koji se izvodi kako bi se poboljšao izgled donjih kapaka. Osmišljen je za uklanjanje viška kože, masnoće i mišića s donjih kapaka kako bi se smanjile vrećice i stvorio mladenačkiji i odmorniji izgled. Postupak uključuje pravljenje reza unutar donjeg kapka ili odmah ispod trepavica, uklanjanje viška kože i masnoće, a zatim zatvaranje reza šavovima. Operacija donjeg kapka može se izvesti u lokalnoj anesteziji i traje otprilike 1-2 sata. Pacijenti se obično mogu vratiti na posao tjedan dana nakon zahvata.

Kombinirana operacija gornjeg i donjeg kapka

Kombinirana operacija gornjeg i donjeg kapka je kozmetički zahvat kojim se poboljšava izgled gornjeg i donjeg kapka. Osmišljen je za uklanjanje viška kože, masnoće i mišića s gornjih i donjih kapaka kako bi se stvorio mladenačkiji i odmorniji izgled. Zahvat uključuje pravljenje rezova u prirodnom pregibu gornjeg kapka i unutar donjeg kapka ili neposredno ispod trepavica, uklanjanje viška kože i masnoće, a zatim zatvaranje rezova šavovima. Kombinirana operacija gornjeg i donjeg kapka može se izvesti u lokalnoj anesteziji i traje otprilike 2-3 sata. Pacijenti se obično mogu vratiti na posao tjedan dana nakon zahvata.

Rinoplastika

Rinoplastika, također poznata kao operacija nosa, popularan je kozmetički zahvat za poboljšanje izgleda nosa. Može pomoći u ispravljanju veličine, oblika i simetrije nosa. Postoje tri vrste rinoplastike: tradicionalna rinoplastika, nekirurška rinoplastika i reviziona rinoplastika.

Tradicionalna rinoplastika

Tradicionalna rinoplastika je kirurški zahvat koji se izvodi kako bi se poboljšao izgled nosa. Osmišljen je za preoblikovanje nosa uklanjanjem ili dodavanjem kosti ili hrskavice. Postupak uključuje pravljenje rezova unutar nosnica ili preko kože između nosnica, zatim preoblikovanje kosti i hrskavice kako bi se postigao željeni rezultat, a zatim zatvaranje rezova šavovima. Tradicionalna rinoplastika može se izvesti u lokalnoj ili općoj anesteziji i traje otprilike 1-2 sata. Pacijenti se obično mogu vratiti na posao tjedan dana nakon zahvata.

Nekirurška rinoplastika

Nekirurška rinoplastika je minimalno invazivna procedura koja koristi injekcijska punila za preoblikovanje nosa. Osmišljen je za ispravljanje manjih nesavršenosti kao što su neravnine ili asimetrija. Postupak uključuje ubrizgavanje punila poput hijaluronske kiseline u nos kako bi se preoblikovao, bez potrebe za rezovima ili operacijom.

Kirurgija dojke

Operacija dojki vrsta je plastične kirurgije koja uključuje promjenu veličine, oblika ili položaja dojki. Ova vrsta operacije popularna je među ženama koje su nezadovoljne izgledom svojih grudi, bilo zbog genetike, starenja ili promjena nakon trudnoće ili gubitka težine. U Poliklinici Bagatin nude se tri glavne vrste operacija grudi: operacija povećanja grudi, operacija smanjenja grudi i operacija podizanja grudi.

Operacija povećanja grudi

Operacija povećanja grudi, također poznata kao povećanje grudi, uključuje korištenje implantata za povećanje veličine grudi. Ovo je popularan postupak za žene koje smatraju da su im grudi premalene ili nedovoljno pune. Tijekom postupka kirurg napravi rez u tkivu dojke, napravi džep za implantat i postavi implantat ili ispod tkiva dojke ili ispod prsnog mišića.

U Poliklinici Bagatin pacijenti mogu birati između različitih vrsta implantata, uključujući fiziološke, silikonske i gummy bear implantate. Kirurg će raditi s pacijentom kako bi odredio najbolju veličinu i vrstu implantata na temelju željenog ishoda i tipa tijela.

Operacija smanjenja grudi

Operacija smanjenja grudi je postupak koji uključuje uklanjanje viška tkiva dojke i kože kako bi se smanjila veličina grudi. Ovo je uobičajeni postupak za žene koje osjećaju bol u leđima, vratu ili drugu fizičku nelagodu zbog težine grudi. Tijekom postupka kirurg uklanja tkivo i kožu s dojke, preoblikuje preostalo tkivo i premješta bradavicu i areolu.

Operacija podizanja grudi

Operacija podizanja grudi, također poznata kao mastopeksija, uključuje podizanje i preoblikovanje grudi kako bi se poboljšao njihov izgled. Ovo je uobičajeni postupak za žene koje su iskusile opuštenost zbog trudnoće, dojenja, starenja ili gubitka težine. Tijekom zahvata kirurg uklanja višak kože i preoblikuje tkivo dojke, premješta bradavicu i areolu te podiže grudi u mlađahniji položaj.

Liposukcija

Liposukcija je popularan postupak koji uključuje uklanjanje masnoće s određenih dijelova tijela tehnikom usisavanja. Ovo je uobičajeni postupak za pojedince koji imaju područja tvrdokorne masnoće koja su otporna na dijetu i tjelovježbu. U Poliklinici Bagatin u ponudi su tri glavne vrste liposukcije: tradicionalna liposukcija, laserska liposukcija i ultrazvučna liposukcija.

Tradicionalna liposukcija

Tradicionalna liposukcija uključuje pravljenje malih rezova na koži i korištenje usisnog uređaja za uklanjanje masnoće s ciljanog područja. Ovo je popularna i učinkovita tehnika za uklanjanje velikih količina sala.

Laserska liposukcija

Laserska liposukcija, također poznata kao SmartLipo, uključuje korištenje lasera za ukapljivanje masnoće prije njenog uklanjanja. Ova tehnika može dovesti do manjeg krvarenja, oteklina i modrica u usporedbi s tradicionalnom liposukcijom.

Ultrazvučna liposukcija

Ultrazvučna liposukcija, također poznata kao VASER liposukcija, uključuje korištenje ultrazvučne energije za ukapljivanje masti prije nego što se ukloni. Ova tehnika je učinkovita za uklanjanje velikih količina masnoće i može rezultirati smanjenjem modrica i oteklina u usporedbi s tradicionalnom liposukcijom.

Zaključno, estetska kirurgija je popularna i rastuća industrija u Hrvatskoj, a Poliklinika Bagatin je vodeći pružatelj usluga plastične kirurgije u zemlji. Sigurnost pacijenata je od najveće važnosti u području estetske kirurgije, a korištenje tehnologije posljednjih je godina uvelike utjecalo na sigurnost pacijenata. Kako tehnologija napreduje, postoji obećavajuća budućnost za istraživanje i razvoj u području estetske kirurgije i sigurnosti pacijenata.

Estetska kirugija – Cijene u Hrvatskoj

Lice i vrat

ZahvatCijena (€)Cijena (kn)
Korekcija očnih kapaka (donji ili gornji) – lokalna anestezija1.0628.001,64
Korekcija očnih kapaka (donji ili gornji) – opća anestezija1.59312.002,46
Korekcija očnih kapaka (donji i gornji) – opća anestezija2.39018.007,46
Korekcija nosa (rinoplastika ili septorinoplastika)2.522 – 2.92019.002,01 – 22.000,74
Korekcija devijacije septuma (septoplastika)2.124 – 2.39016.003,28 – 18.007,46
Sekundarna korekcija nosa3.186 – 3.71624.004,92 – 28.001,55
Korekcija rascjepa usne, nosa i nepca2.39018.007,46
Korekcija ušiju – lokalna anestezija1.1959.003,73
Korekcija ušiju – opća anestezija1.99115.001,19
Korekcija brade ugradnjom implantata2.39018.007,46
Korekcija brade osteotomijom3.31925.007,01
VASERlipo ultrazvučna liposukcija podbratka1.85914.006,64
VASERlipo ultrazvučna liposukcija vrata2.12416.003,28
Face Lifting3.849 – 4.24829.000,29 – 32.006,56
Mini lifting lica2.39018.007,46
Lifting obrva1.32810.005,82
Lifting obrva – opća anestezija1.99115.001,19
Lifting vrata2.39018.007,46
Lifting srednjeg dijela lica2.12416.003,28
Lip Lift – kirurško podizanje usne1.32810.005,82
Redukcija bukalnih masnih jastučića1.32810.005,82
Lipofiling lica1.328 – 2.655

10.005,82 – 20.004,10

Grudi

ZahvatCijena (€)Cijena (kn)
Povećanje grudi – okrugli implantati Mentor4.11531.004,47
Povećanje grudi – anatomski implantati Mentor4.38033.001,11
Povećanje i podizanje grudi – okrugli implantati4.77936.007,38
Povećanje i podizanje grudi – anatomski implantati5.04438.004,02
Povećanje grudi vlastitim masnim tkivom5.04438.004,02
Podizanje grudi4.24832.006,56
Smanjenje grudi4.64635.005,29
Korekcija asimetrije grudi3.982 – 4.64630.002,38 – 35.005,29
Korekcija grudi po operaciji tumora3.319 – 5.30925.007,01 – 40.000,66
Korekcija veličine areola1.85914.006,64
Smanjenje muških grudi kirurška metoda3.98230.002,38
Smanjenje muških grudi VaserLipo2.78821.006,19
Uklanjanje fibrocističnih promjena u dojci1.062 – 1.5938.001,64 – 12.002,46

Tijelo

ZahvatCijena (€)Cijena (kn)
Abdominoplastika5.04438.004,02
Abdominoplastika – VASERlipo jedna regija6.23847.000,21
Oblikovanje stražnjice vlastitim masnim tkivom5.97345.003,57
Kirurško podizanje stražnjice3.71728.005,74
Zatezanje nadlaktica (brahioplastika)3.31925.007,01
Kirurško zatezanje unutarnje strane natkoljenica4.64635.005,29
Korekcija stidnih usana (labioplastika) – lokalna anestezija1.32810.005,82
Korekcija stidnih usana (labioplastika) – opća anestezija1.99115.001,19
VASERlipo ultrazvučna liposukcija trbuha3.71728.005,74
VASERlipo ultrazvučna liposukcija ostalih dijelova tijela – veća regija (1)2.52219.002,01
VASERlipo ultrazvučna liposukcija ostalih dijelova tijela – manja regija (2)1.85914.006,64
VASERlipo ultrazvučna liposukcija dodatne regije(3)1.1959.003,73
Operacija hernije (kila ili bruh)2.39018.007,46

Mali kirurški zahvati

ZahvatCijena (€)Cijena (kn)
Ekscizija madeža133 – 3991.002,09 – 3.006,27
Ekscizija madeža/tumora s rekonstrukcijom399 – 1.3283.006,27 – 10.005,82
Uklanjanje ksantelazme (jedna vjeđa)3322.501,45
Ekscizija ostalih promjena na koži199 – 7971.499,37 – 6.005,00
Kirurško uklanjanje tetovaža531 – 1.0624.000,82 – 8.001,64
Kirurška korekcija ožiljaka399 – 9303.006,27 – 7.007,09
Odstranjivanje uraslog nokta266 – 5312.004,18 – 4.000,82
Sindrom karpalnog kanala (cijena po ruci)797

6.005,00

Konzultacije

UslugaCijena (€)Cijena (kn)
Konzultacijski pregled sa specijalistom54406,86
Drugo mišljenje kirurga – konzultacijski pregled67504,81
Konzultacijski pregled s VECTRA 3D54406,86
Kontrola40301,38
PHD (patohistološka dijagnoza) – jedan uzorak80602,76
Imunohistokemijska analiza – jedan uzorak54406,86
Ekstirpacija tumora dojke107806,19
ONLINE konzultacije sa specijalistom (1)54406,86

Botox tretmani

1 Područje*160€ (1205,52 kn)
2 Područja*260€ (1958,97 kn)
3 Područja*330€ (2486,39 kn)
Dodatno malo područje**70€ (527,42 kn)

*Bore mrštilice, bore na čelu & bore smijalice oko očiju (Crow’s feet)
**Podizanje obrva (Brow lift), Gummy osmijeh, Dolje usmjereni kutovi usana, Naborana brada, Bore na nosu, Podizanje vrha nosa

Posebni Botox tretmani

Četvrtasta čeljust / Bruksizam330€ (2486,29 kn)
Turkey neck / Nefertiti podizanje kože vrata400€ (3013,8 kn)
Prekomjerno znojenje / Hiperhidroza400€ (3013,8 kn)
 

Dermalni fileri

Augmentacija usana 0.55ml210€ (1582,25 kn)
Augmentacija usana 1ml360€ (2712,42 kn)
Nazolabijalne linije 1ml360€ (2712,42 kn)
Marionetske linije 1ml360€ (2712,42 kn)
Augmentacija jagodica / obraza 1ml360€ (2712,42 kn)
Nekirurška korekcija nosa600€ (4520,7 kn)
Korekcija podočnjaka 1ml360€ (2712,42 kn)
Povećanje brade 1ml360€ (2712,42 kn)
Oblikovanje linije čeljusti 1ml360€ (2712,42 kn)
Popunjavanje pušačkih perioralnih linija 1ml360€ (2712,42 kn)
Pomlađivanje ruku Radiesse 1.5ml420€ (3164,49 kn)
Korekcija / Razgrađivanje filera (Hijaluronidaza)130€ (979,49 kn)
Profhilo (1 tretman – 2ml)270€ (2034,32 kn)
Profhilo (2 tretmana – 4ml )540€ (4068,63 kn)
Viscoderm Hydrobooster 1.1ml200€ (1506,9 kn)
Neauvia Hydro Deluxe skinbooster 2.5ml240€ (1808,28 kn)
Dermalni filer – 2ml660€ (4972,77 kn)
Dermalni filer – 3ml930€ (7007,09 kn)

Powered by Aestetica Web Design © 2024