rinoplastika operacija nosa

Estetska kirurgija: opsežan popis najpopularnijih operacija i tretmana

Estetska kirurgija posljednjih je godina postala sve popularnija, a ljudi se odlučuju na razne kozmetičke zahvate kako bi poboljšali svoj izgled i samopouzdanje. Ako razmišljate o plastičnoj kirurgiji, bitno je temeljito istražiti svoje mogućnosti i razumjeti što svaki postupak podrazumijeva. U ovom ćemo članku istražiti opsežan vodič za postupke plastične kirurgije, uključujući najpopularnije operacije, njihove prednosti i moguće rizike. U nastavku donosimo opsežan popis najpopularnijih estetskih operacija i tretmana plastične kirurgije.

Rinoplastika

Rinoplastika, poznata kao operacija nosa, kozmetički je postupak koji uključuje preoblikovanje i/ili promjenu veličine nosa. Može se učiniti za poboljšanje izgleda nosa, ispravljanje problema s disanjem ili oboje.

Blefaroplastika

Blefaroplastika je kirurški zahvat koji uključuje uklanjanje viška kože, masnog tkiva i mišića s gornjih i/ili donjih kapaka kako bi se poboljšao njihov izgled i funkcija.

Facelifting

Facelifting je kirurški zahvat kojim se zatežu koža i mišići na licu kako bi se smanjila opuštenost i bore, što rezultira mladolikim izgledom.

Povećanje grudi

Povećanje grudi, također poznato kao povećanje grudi ili ugradnja grudi, kirurški je zahvat kojim se povećava veličina i poboljšava oblik grudi.

Smanjenje grudi

Smanjenje grudi je kirurški zahvat koji uključuje uklanjanje viška tkiva dojke i kože kako bi se smanjila veličina grudi, ublažila nelagoda i poboljšao njihov izgled.

Podizanje grudi

Podizanje grudi je kirurški zahvat kojim se podižu i preoblikuju opuštene grudi uklanjanjem viška kože i zatezanjem okolnog tkiva.

Liposukcija

Liposukcija je kozmetički postupak kojim se uklanja višak masnoće s određenih dijelova tijela, kao što su bedra, bokovi i trbuh, kako bi se poboljšala kontura tijela.

Zatezanje trbuha

Zatezanje trbuha, također poznato kao abdominoplastika, kirurški je zahvat kojim se uklanja višak kože i masnoće s trbuha i zatežu mišići koji se nalaze ispod, što rezultira ravnijim i čvršćim trbuhom.

Podizanje ruku

Podizanje ruku, također poznato kao brahioplastika, kirurški je postupak kojim se uklanja višak kože i masnoće s nadlaktica, što rezultira zategnutijim i oblikovanijim izgledom.

Povećanje stražnjice

Povećanje stražnjice, također poznato kao brazilsko podizanje stražnjice, kirurški je postupak koji koristi presađivanje masti ili implantate za povećanje veličine i poboljšanje oblika stražnjice.

Podizanje bedara

Podizanje bedara je kirurški zahvat kojim se uklanja višak kože i masnoće s bedara kako bi se poboljšao njihov izgled i kontura.

Povećanje brade

Povećanje brade je kirurški postupak koji koristi implantate ili injekcije za povećanje veličine i oblika brade, što rezultira uravnoteženijim izgledom lica.

Operacija ušiju

Operacija ušiju, također poznata kao otoplastika, je kirurški zahvat kojim se preoblikuju ili namještaju uši kako bi se poboljšao njihov izgled i proporcija.

Podizanje čela

Podizanje čela, poznato i kao podizanje obrva, kirurški je postupak kojim se podiže i zateže koža na čelu kako bi se smanjile bore i poboljšao izgled obrva.

Podizanje vrata

Podizanje vrata je kirurški zahvat kojim se uklanja višak kože i masnoće s vrata i zatežu mišiće ispod vrata kako bi se poboljšao izgled vrata i čeljusti.

Vaginalno pomlađivanje

Vaginalno pomlađivanje je kozmetički postupak koji zateže i preoblikuje vaginalni kanal i/ili vanjsko područje vagine kako bi se poboljšala seksualna funkcija i izgled.

Povećanje usana

Povećanje usana kozmetički je postupak kojim se povećava veličina i oblik usana pomoću implantata ili injekcija.

Povećanje obraza

Povećanje obraza kozmetički je postupak koji poboljšava izgled obraza dodavanjem volumena obrazima pomoću implantata ili injekcija.

Operacija ginekomastije

Operacija ginekomastije je kirurški zahvat kojim se uklanja višak tkiva dojke kod muškaraca kako bi se poboljšao izgled prsnog koša i ublažila nelagoda.

Labioplastika

Labioplastika je kirurški zahvat kojim se mijenja veličina i/ili oblik malih ili velikih usana kako bi se poboljšala udobnost i/ili izgled.

Mamina preobrazba

Mamina preobrazba kombinacija je postupaka plastične kirurgije osmišljenih za obnovu ženskog tijela prije trudnoće, obično uključujući zatezanje trbuha, povećanje/podizanje/smanjenje grudi i liposukciju.

Body Lift

Body lift je kirurški postupak kojim se uklanja višak kože i masnoće s više dijelova tijela, kao što su trbuh, bedra i stražnjica, kako bi se poboljšala kontura tijela.

Podizanje donjeg dijela tijela

Podizanje donjeg dijela tijela je kirurški zahvat koji posebno cilja na višak kože i masnoće u donjem dijelu tijela, uključujući trbuh, bokove, bedra i stražnjicu, kako bi se poboljšala kontura tijela.

Prijenos masti

Prijenos masti, poznat i kao presađivanje masti, kozmetički je postupak koji uključuje skupljanje masti s jednog dijela tijela i prijenos na drugo područje kako bi se povećao volumen i konture.

Nekirurški lifting lica

Nekirurški lifting lica kozmetički je postupak koji koristi injekcije poput botoksa i dermalnih punila za podizanje i zatezanje kože i smanjenje bora i bora.

Nekirurška rinoplastika

Nekirurška rinoplastika je kozmetički postupak koji koristi injekcijska punila za preoblikovanje i konturiranje nosa bez potrebe za operacijom.

Podizanje nitima

Podizanje nitima je nekirurški postupak zatezanja lica koji koristi rastvorljive niti za podizanje i zatezanje kože, što rezultira mladolikim izgledom.

Lasersko obnavljanje kože

Lasersko obnavljanje kože je nekirurški kozmetički postupak koji koristi lasersku tehnologiju za poboljšanje izgleda bora, finih linija, ožiljaka od akni i drugih nesavršenosti kože.

Kemijski piling

Kemijski piling je nekirurški kozmetički postupak koji koristi kemijske otopine za uklanjanje vanjskog sloja kože, otkrivajući kožu glatkiju i mladenačkiju.

 

Powered by Aestetica Web Design © 2024