plastična kirurgija

Estetska kirurgija: Kako proširena stvarnost mijenja zahvate u Zagrebu

Uz porast popularnosti estetske kirurgije, važno je osigurati da pacijenti dobiju najviše standarde njege i kvalitete. U Hrvatskoj klinike za estetsku kirurgiju poduzimaju korake kako bi ispunile i premašile te standarde, pružajući pacijentima personaliziranu skrb, vrhunsku tehnologiju i rigorozne procese kontrole kvalitete.

Tehnologija proširene stvarnosti u estetskoj kirurgiji

Tehnologija proširene stvarnosti promijenila je način na koji se estetska kirurgija izvodi u Zagrebu, Hrvatska. Ova tehnologija pacijentima omogućuje bolje razumijevanje mogućih ishoda njihove operacije, omogućujući im da donose odluke s više informacija. Koristeći 3D snimanje, kirurzi mogu stvoriti virtualne simulacije očekivanih rezultata, omogućujući pacijentima da vizualiziraju promjene koje će se dogoditi.

Tehnologija također omogućuje kirurzima precizna mjerenja i izradu detaljnih kirurških planova, što rezultira preciznijim i uspješnijim postupcima. Pacijenti također mogu vidjeti učinke različitih postupaka, što olakšava odabir najbolje opcije za željeni ishod. Korištenje tehnologije proširene stvarnosti dovelo je do značajnog povećanja stope zadovoljstva pacijenata, pri čemu su mnogi pacijenti izjavili da se osjećaju sigurnije u svoj postupak nakon što su vidjeli virtualne simulacije.

Prema riječima dr. Dinka Bagatina iz Poliklinike Bagatin u Zagrebu, tehnologija proširene stvarnosti napravila je revoluciju u području estetske kirurgije u Hrvatskoj. Dr. Bagatin objašnjava da ova tehnologija omogućuje kirurzima da pacijentima pruže realnu sliku o tome kako će izgledati ishod operacije, pomažući im da donesu informirane odluke o svom zahvatu. Napominje da je korištenje 3D slika i virtualnih simulacija uvelike poboljšalo preciznost i točnost estetske kirurgije, što je rezultiralo boljim rezultatima i višim stopama zadovoljstva pacijenata.

Dr. Bagatin također ističe da je tehnologija proširene stvarnosti pomogla poboljšanju komunikacije između pacijenata i kirurga. Uz mogućnost vizualizacije očekivanih rezultata, pacijenti mogu pružiti detaljnije povratne informacije o željenom ishodu, a kirurzi mogu bolje razumjeti njihova očekivanja. Napominje da je ova tehnologija pomogla u izgradnji povjerenja između pacijenata i kirurga, što je rezultiralo boljim ukupnim iskustvom pacijenata koji se podvrgavaju estetskim operacijama u Hrvatskoj.

Napredna oprema u klinikama za estetsku kirurgiju u Hrvatskoj

Hrvatske klinike za estetsku kirurgiju poput Poliklinike Bagatin, Glumičić Medical Group i Poliklinike Žgaljardić opremljene su najsuvremenijim alatima i opremom. Ove klinike koriste najnovije tehnologije kako bi osigurale sigurnost i učinkovitost postupaka koje nude. Oprema koja se koristi u tim klinikama uključuje, između ostalog, napredne lasere, strojeve za liposukciju i implantate za dojke.

Ovi napredni alati omogućuju kirurzima izvođenje preciznijih i preciznijih postupaka, što rezultira boljim ishodima i kraćim vremenima oporavka. Korištenje napredne opreme također smanjuje rizik od komplikacija i smanjuje mogućnost postoperativnih infekcija.

Konzultacije i edukacija pacijenata

Jedan od bitnih aspekata procesa estetske kirurgije su konzultacije i edukacija pacijenata. Hrvatske klinike pružaju pacijentima sveobuhvatne konzultacije za razgovor o zahvatu, mogućim rizicima i komplikacijama, postoperativnoj njezi i očekivanim ishodima. Pacijenti također dobivaju obrazovne materijale kao što su brošure, videozapisi i drugi resursi koji im pomažu da bolje razumiju postupak.

Dr. Bagatin ističe važnost konzultacija i edukacije pacijenata u procesu estetske kirurgije. Smatra da je pružanje cjelovitih konzultacija pacijentima ključno za uspostavljanje povjerenja i stvaranje realnih očekivanja.

Po njegovom mišljenju, temeljita konzultacija uključuje razgovor o pacijentovoj povijesti bolesti, trenutnom zdravstvenom stanju i očekivanjima od zahvata. Dr. Bagatin ističe važnost edukacije pacijenata o rizicima i komplikacijama zahvata, te procesu oporavka i očekivanim ishodima.

Nadalje, dr. Bagatin vjeruje da pacijentima pružanje edukativnih materijala poput brošura i videa može pomoći u boljem razumijevanju postupka i donošenju informiranih odluka. Također vjeruje da je otvorena i iskrena komunikacija s pacijentima ključna za osiguravanje uspješnog ishoda i pozitivnog iskustva pacijenata.

Iskusni kirurzi u Hrvatskoj

Kirurzi u hrvatskim klinikama za estetsku kirurgiju vrlo su iskusni i obučeni za najnovije tehnike i tehnologije. Obavili su brojne zahvate i duboko poznaju anatomiju lica i tijela što je bitno za postizanje optimalnih rezultata. Kirurzi su također vješti u pružanju prekrasnih rezultata prirodnog izgleda koji naglašavaju prirodne osobine njihovih pacijenata.

Opsežna obuka i iskustvo ovih kirurga također im omogućavaju vođenje složenih slučajeva, pružajući pacijentima sigurnost da su u sigurnim rukama.

Nekirurški zahvati u estetskoj kirurgiji

Hrvatske klinike za estetsku kirurgiju nude niz nekirurških zahvata, kao što su injekcije, punila i laserski tretmani. Ovi su tretmani osmišljeni za poboljšanje prirodnih značajki, smanjenje znakova starenja i poboljšanje teksture i tonusa kože. Nekirurški zahvati također su odlična alternativa kirurškim zahvatima, pružajući pacijentima manje invazivnu opciju za postizanje željenih rezultata.

Prema riječima dr. Dinka Bagatina, nekirurški zahvati posljednjih su godina sve popularniji zbog svoje učinkovitosti i praktičnosti. U intervjuu je izjavio da su nekirurški tretmani kao što su injekcije i punila postali napredniji i da mogu proizvesti značajne rezultate uz minimalnu nelagodu i zastoje. Također je naglasio da nekirurške tretmane trebaju provoditi kvalificirani stručnjaci kako bi se osigurala sigurnost pacijenata i optimalni rezultati. Nadalje, spomenuo je da su nekirurški zahvati prikladni za širok raspon pacijenata, uključujući i one koji nisu kandidati za operaciju zbog medicinskih razloga ili osobnih preferencija. Općenito, nekirurški postupci pružaju sigurnu i učinkovitu opciju za pacijente koji žele poboljšati svoj izgled bez podvrgavanja invazivnoj operaciji.

Visokokvalitetni sadržaji 

Klinike za estetsku kirurgiju u Zagrebu nude vrhunske sadržaje i pogodnosti koje pacijentu osiguravaju udobnost i opuštanje. Pacijentima su na raspolaganju privatne sobe koje su opremljene udobnim krevetima i nizom pogodnosti kao što su TV, Wi-Fi i usluge objedovanja u sobi. Objekti su dizajnirani tako da stvore opuštajuće okruženje bez stresa, osiguravajući da se pacijenti osjećaju ugodno i opušteno tijekom boravka.

Prilagođeni postupci za pacijente

Kirurzi u Hrvatskoj pacijentima pružaju prilagođene postupke prilagođene njihovim jedinstvenim potrebama i željama. Ovaj personalizirani pristup osigurava da pacijenti dobiju najbolju moguću skrb i postignu željeni ishod. Tijekom procesa konzultacija, kirurzi odvajaju vrijeme kako bi razumjeli ciljeve i očekivanja svojih pacijenata, a zatim osmišljavaju prilagođeni plan koji zadovoljava njihove specifične potrebe.

Minimalni ožiljci i kraće vrijeme oporavka

Korištenjem naprednih tehnologija i tehnika, hrvatske klinike za estetsku kirurgiju mogu minimizirati ožiljke i skratiti vrijeme oporavka pacijenata. Postupci poput povećanja grudi i zatezanja lica sada se mogu izvoditi pomoću manjih rezova, što rezultira manjim ožiljcima i bržim oporavkom. Dodatno, mnogi kirurški zahvati sada koriste minimalno invazivne tehnike koje smanjuju traumu za tijelo i rezultiraju manjom nelagodom za pacijenta.

Kontrola kvalitete i akreditacija

Kada je riječ o estetskoj kirurgiji, sigurnost i kvaliteta trebaju biti glavni prioriteti. Na sreću, klinike za estetsku kirurgiju u Hrvatskoj shvaćaju važnost ovih čimbenika i podliježu rigoroznim procesima kontrole kvalitete i akreditacije. Ovi procesi osiguravaju da klinike zadovoljavaju najviše standarde sigurnosti i kvalitete te da pacijenti dobiju najbolju moguću skrb.

Hrvatsko Ministarstvo zdravstva odgovorno je za reguliranje industrije estetske kirurgije u zemlji. Sve poliklinike za estetsku kirurgiju moraju se pridržavati propisa i smjernica ministarstva, koji su osmišljeni kako bi zaštitili pacijente i osigurali visoku kvalitetu skrbi.

Osim državnih propisa, mnoge klinike za estetsku kirurgiju u Hrvatskoj traže akreditaciju od uglednih međunarodnih organizacija, poput Međunarodnog društva za estetsku plastičnu kirurgiju (ISAPS) i Joint Commission International (JCI). Ove organizacije ocjenjuju klinike na temelju različitih kriterija, uključujući sigurnost pacijenata, kontrolu infekcija, kvalifikacije osoblja i održavanje opreme.

Ispunjavanjem standarda koje postavljaju ove organizacije, klinike za estetsku kirurgiju u Hrvatskoj pokazuju predanost pružanju najkvalitetnije skrbi svojim pacijentima. Pacijenti mogu biti mirni znajući da su u sigurnim i sposobnim rukama.

Iskustvo pacijenata i priče o uspjehu

Klinike za estetsku kirurgiju u Hrvatskoj imaju dokazano iskustvo zadovoljstva pacijenata i uspješnih priča. Mnogi su pacijenti izjavili da su iznimno zadovoljni rezultatima svojih postupaka i preporučili su ove klinike svojim prijateljima i obitelji.

Jedan od razloga za visoku razinu zadovoljstva pacijenata je personalizirana skrb koju pružaju klinike. Prije bilo kojeg zahvata pacijenti prolaze temeljitu konzultaciju sa svojim kirurgom, tijekom koje razgovaraju o svojim ciljevima i očekivanjima. Kirurg zatim razvija prilagođeni plan liječenja kako bi zadovoljio jedinstvene potrebe i želje pacijenta.

Pacijenti su također educirani o svojim postupcima, uključujući rizike, dobrobiti i proces oporavka. Te im informacije pomažu u donošenju informiranih odluka o svojoj skrbi i pridonose pozitivnom općem iskustvu.

Drugi čimbenik koji doprinosi zadovoljstvu pacijenata je korištenje napredne tehnologije i opreme. Mnoge klinike za estetsku kirurgiju u Hrvatskoj koriste najnovije inovacije na tom području, poput tehnologije proširene stvarnosti, kako bi pacijentima pružile realan pregled svojih rezultata. To pomaže pacijentima da bolje razumiju što mogu očekivati od svog postupka i može pridonijeti uspješnijem ishodu.

Konačno, pacijenti cijene minimalne ožiljke i brzo vrijeme oporavka koji su povezani s mnogim estetskim zahvatima u Hrvatskoj. Kirurzi koriste tehnike koje minimaliziraju ožiljke i potiču brže zacjeljivanje, omogućujući pacijentima da se vrate svojim normalnim aktivnostima što je prije moguće.

Klinike za estetsku kirurgiju u Hrvatskoj pružaju visokokvalitetnu skrb, pridržavaju se strogih sigurnosnih propisa i koriste naprednu tehnologiju i opremu kako bi pacijentima pružili najbolje moguće rezultate. S dokazanim iskustvom o zadovoljstvu pacijenata i pričama o uspjehu, ove su klinike odličan izbor za svakoga tko razmišlja o estetskoj kirurgiji.

Estetska kirugija – Cijene u Hrvatskoj

Lice i vrat

ZahvatCijena (€)Cijena (kn)
Korekcija očnih kapaka (donji ili gornji) – lokalna anestezija1.0628.001,64
Korekcija očnih kapaka (donji ili gornji) – opća anestezija1.59312.002,46
Korekcija očnih kapaka (donji i gornji) – opća anestezija2.39018.007,46
Korekcija nosa (rinoplastika ili septorinoplastika)2.522 – 2.92019.002,01 – 22.000,74
Korekcija devijacije septuma (septoplastika)2.124 – 2.39016.003,28 – 18.007,46
Sekundarna korekcija nosa3.186 – 3.71624.004,92 – 28.001,55
Korekcija rascjepa usne, nosa i nepca2.39018.007,46
Korekcija ušiju – lokalna anestezija1.1959.003,73
Korekcija ušiju – opća anestezija1.99115.001,19
Korekcija brade ugradnjom implantata2.39018.007,46
Korekcija brade osteotomijom3.31925.007,01
VASERlipo ultrazvučna liposukcija podbratka1.85914.006,64
VASERlipo ultrazvučna liposukcija vrata2.12416.003,28
Face Lifting3.849 – 4.24829.000,29 – 32.006,56
Mini lifting lica2.39018.007,46
Lifting obrva1.32810.005,82
Lifting obrva – opća anestezija1.99115.001,19
Lifting vrata2.39018.007,46
Lifting srednjeg dijela lica2.12416.003,28
Lip Lift – kirurško podizanje usne1.32810.005,82
Redukcija bukalnih masnih jastučića1.32810.005,82
Lipofiling lica1.328 – 2.655

10.005,82 – 20.004,10

Grudi

ZahvatCijena (€)Cijena (kn)
Povećanje grudi – okrugli implantati Mentor4.11531.004,47
Povećanje grudi – anatomski implantati Mentor4.38033.001,11
Povećanje i podizanje grudi – okrugli implantati4.77936.007,38
Povećanje i podizanje grudi – anatomski implantati5.04438.004,02
Povećanje grudi vlastitim masnim tkivom5.04438.004,02
Podizanje grudi4.24832.006,56
Smanjenje grudi4.64635.005,29
Korekcija asimetrije grudi3.982 – 4.64630.002,38 – 35.005,29
Korekcija grudi po operaciji tumora3.319 – 5.30925.007,01 – 40.000,66
Korekcija veličine areola1.85914.006,64
Smanjenje muških grudi kirurška metoda3.98230.002,38
Smanjenje muških grudi VaserLipo2.78821.006,19
Uklanjanje fibrocističnih promjena u dojci1.062 – 1.5938.001,64 – 12.002,46

Tijelo

ZahvatCijena (€)Cijena (kn)
Abdominoplastika5.04438.004,02
Abdominoplastika – VASERlipo jedna regija6.23847.000,21
Oblikovanje stražnjice vlastitim masnim tkivom5.97345.003,57
Kirurško podizanje stražnjice3.71728.005,74
Zatezanje nadlaktica (brahioplastika)3.31925.007,01
Kirurško zatezanje unutarnje strane natkoljenica4.64635.005,29
Korekcija stidnih usana (labioplastika) – lokalna anestezija1.32810.005,82
Korekcija stidnih usana (labioplastika) – opća anestezija1.99115.001,19
VASERlipo ultrazvučna liposukcija trbuha3.71728.005,74
VASERlipo ultrazvučna liposukcija ostalih dijelova tijela – veća regija (1)2.52219.002,01
VASERlipo ultrazvučna liposukcija ostalih dijelova tijela – manja regija (2)1.85914.006,64
VASERlipo ultrazvučna liposukcija dodatne regije(3)1.1959.003,73
Operacija hernije (kila ili bruh)2.39018.007,46

Mali kirurški zahvati

ZahvatCijena (€)Cijena (kn)
Ekscizija madeža133 – 3991.002,09 – 3.006,27
Ekscizija madeža/tumora s rekonstrukcijom399 – 1.3283.006,27 – 10.005,82
Uklanjanje ksantelazme (jedna vjeđa)3322.501,45
Ekscizija ostalih promjena na koži199 – 7971.499,37 – 6.005,00
Kirurško uklanjanje tetovaža531 – 1.0624.000,82 – 8.001,64
Kirurška korekcija ožiljaka399 – 9303.006,27 – 7.007,09
Odstranjivanje uraslog nokta266 – 5312.004,18 – 4.000,82
Sindrom karpalnog kanala (cijena po ruci)797

6.005,00

Konzultacije

UslugaCijena (€)Cijena (kn)
Konzultacijski pregled sa specijalistom54406,86
Drugo mišljenje kirurga – konzultacijski pregled67504,81
Konzultacijski pregled s VECTRA 3D54406,86
Kontrola40301,38
PHD (patohistološka dijagnoza) – jedan uzorak80602,76
Imunohistokemijska analiza – jedan uzorak54406,86
Ekstirpacija tumora dojke107806,19
ONLINE konzultacije sa specijalistom (1)54406,86

Botox tretmani

1 Područje*160€ (1205,52 kn)
2 Područja*260€ (1958,97 kn)
3 Područja*330€ (2486,39 kn)
Dodatno malo područje**70€ (527,42 kn)

*Bore mrštilice, bore na čelu & bore smijalice oko očiju (Crow’s feet)
**Podizanje obrva (Brow lift), Gummy osmijeh, Dolje usmjereni kutovi usana, Naborana brada, Bore na nosu, Podizanje vrha nosa

Posebni Botox tretmani

Četvrtasta čeljust / Bruksizam330€ (2486,29 kn)
Turkey neck / Nefertiti podizanje kože vrata400€ (3013,8 kn)
Prekomjerno znojenje / Hiperhidroza400€ (3013,8 kn)
 

Dermalni fileri

Augmentacija usana 0.55ml210€ (1582,25 kn)
Augmentacija usana 1ml360€ (2712,42 kn)
Nazolabijalne linije 1ml360€ (2712,42 kn)
Marionetske linije 1ml360€ (2712,42 kn)
Augmentacija jagodica / obraza 1ml360€ (2712,42 kn)
Nekirurška korekcija nosa600€ (4520,7 kn)
Korekcija podočnjaka 1ml360€ (2712,42 kn)
Povećanje brade 1ml360€ (2712,42 kn)
Oblikovanje linije čeljusti 1ml360€ (2712,42 kn)
Popunjavanje pušačkih perioralnih linija 1ml360€ (2712,42 kn)
Pomlađivanje ruku Radiesse 1.5ml420€ (3164,49 kn)
Korekcija / Razgrađivanje filera (Hijaluronidaza)130€ (979,49 kn)
Profhilo (1 tretman – 2ml)270€ (2034,32 kn)
Profhilo (2 tretmana – 4ml )540€ (4068,63 kn)
Viscoderm Hydrobooster 1.1ml200€ (1506,9 kn)
Neauvia Hydro Deluxe skinbooster 2.5ml240€ (1808,28 kn)
Dermalni filer – 2ml660€ (4972,77 kn)
Dermalni filer – 3ml930€ (7007,09 kn)

Powered by Aestetica Web Design © 2024