rinoplastika

Cijena rinoplastike u Hrvatskoj: Je li jeftinija od ostalih zemalja?

Kolika je cijena rinoplastike u Hrvatskoj? U usporedbi s drugim zemljama, je li Hrvatska jeftinija opcija za ovaj kirurški zahvat? Rinoplastika, koja poboljšava izgled i funkciju nosa, je popularna vrsta plastične kirurgije u mnogim zemljama svijeta. U ovom ćemo članku istražiti cijenu rinoplastike u Hrvatskoj te usporedbu s drugim zemljama. Također ćemo istražiti kvalitetu medicinske skrbi i kvalifikacije plastičnih kirurga u Hrvatskoj.

Rinoplastika, obično poznata kao operacija nosa, kirurški je zahvat kojim se može poboljšati izgled i funkcija nosa. Može se provoditi iz raznih razloga, uključujući ispravljanje strukturalnih nedostataka, poboljšanje disanja ili poboljšanje estetskog izgleda nosa. Rinoplastika je popularan zahvat plastične kirurgije koji se izvodi u mnogim zemljama svijeta, pa tako i u Hrvatskoj. U ovom ćemo članku istražiti cijenu rinoplastike u Hrvatskoj i usporedbu s drugim zemljama.

Pregled rinoplastike

Rinoplastika je kirurški zahvat koji uključuje preoblikovanje nosa. Operacija se može izvesti različitim tehnikama, uključujući otvorenu rinoplastiku i zatvorenu rinoplastiku. Otvorena rinoplastika uključuje pravljenje malog reza na vanjskoj strani nosa, dok zatvorena rinoplastika uključuje pravljenje rezova unutar nosnica. Odabir tehnike ovisit će o individualnim potrebama i ciljevima zahvata. Rinoplastika se može izvesti za rješavanje raznih problema, poput promjene veličine ili oblika nosa, ispravljanja devijacije septuma ili poboljšanja funkcije disanja.

Cijena rinoplastike u Hrvatskoj

Cijena rinoplastike u Hrvatskoj može varirati ovisno o nekoliko čimbenika, kao što su stručnost kirurga, složenost zahvata i lokacija klinike. Prosječna cijena rinoplastike u Hrvatskoj je oko 3000-5000 eura, što je relativno pristupačno u usporedbi s drugim zemljama poput Sjedinjenih Država, Kanade ili Ujedinjenog Kraljevstva. U Hrvatskoj cijena rinoplastike također može uključivati dodatne naknade ili poreze, kao što su anestezija ili bolničke naknade. Važno je razgovarati o ovim troškovima sa svojim kirurgom prije zahvata kako biste izbjegli bilo kakve neočekivane troškove.

Rinoplastika u drugim zemljama

Cijena rinoplastike može značajno varirati od zemlje do zemlje. U Sjedinjenim Američkim Državama prosječna cijena rinoplastike može se kretati od 6000 do 15000 USD, dok se u Kanadi može kretati od 5000 do 12000 CAD. U Ujedinjenom Kraljevstvu prosječna cijena rinoplastike je oko 4000-6000 GBP. S druge strane, Turska je popularna destinacija za medicinski turizam, a rinoplastika se može izvesti po nižoj cijeni u usporedbi s mnogim drugim zemljama. Međutim, važno je napomenuti da cijena rinoplastike ne bi trebala biti jedini čimbenik pri odabiru kirurga ili odredišta za zahvat.

Kvaliteta rinoplastike u Hrvatskoj

Hrvatska ima sve veću reputaciju visokokvalitetne medicinske skrbi, uključujući plastičnu kirurgiju. Mnogi plastični kirurzi u Hrvatskoj visoko su kvalificirani te su se školovali i školovali u renomiranim institucijama.

Rizici i komplikacije

Kao i svaki drugi kirurški zahvat, rinoplastika nosi određene rizike i moguće komplikacije. Uobičajeni rizici uključuju krvarenje, infekciju i ožiljke. Međutim, ti se rizici mogu smanjiti odabirom kvalificiranog kirurga i pridržavanjem svih prije i postoperativnih uputa. Osim toga, mogu postojati rizici specifični za postupak rinoplastike, kao što su promjene osjeta ili poteškoće s disanjem. Važno je razgovarati o ovim rizicima sa svojim kirurgom prije zahvata kako biste donijeli informiranu odluku.

Iskustvo rinoplastike u Hrvatskoj

Mnogi pacijenti koji su bili podvrgnuti rinoplastici u Hrvatskoj izvijestili su o pozitivnim iskustvima s postupkom i kvalitetom skrbi koju su dobili. Pacijenti su pohvalili profesionalnost i stručnost hrvatskih plastičnih kirurga, kao i personaliziranu njegu i brigu koju su dobili tijekom boravka u Hrvatskoj. Pacijenti bi također trebali napraviti vlastito istraživanje i pročitati recenzije i izjave drugih pacijenata kako bi dobili bolju predodžbu o tome što mogu očekivati.

Koliko košta rinoplastika u Hrvatskoj?

Rinoplastika je zahvat estetske kirurgije koji može poboljšati izgled i funkciju nosa. To je popularan zahvat plastične kirurgije u Hrvatskoj, gdje mnoge klinike nude visokokvalitetne usluge po pristupačnoj cijeni. Ako razmišljate o rinoplastici u Hrvatskoj, važno je znati različite vrste zahvata i odgovarajuće cijene.

Jedna od najboljih klinika za plastičnu kirurgiju u Hrvatskoj je Poliklinika Bagatin. Klinika nudi različite vrste rinoplastike, uključujući zatvorenu rinoplastiku, otvorenu rinoplastiku i revizionu rinoplastiku. Zatvorena rinoplastika uključuje pravljenje rezova unutar nosnica, dok otvorena rinoplastika uključuje pravljenje malog reza na vanjskoj strani nosa. Revizijska rinoplastika je složeniji zahvat koji se izvodi na pacijentima koji su već bili podvrgnuti rinoplastici i zahtijeva dodatnu operaciju.

Zatvorena rinoplastika u Poliklinici Bagatin već je od 3.800 eura, dok je otvorena rinoplastika već od 4.500 eura. Revizijska rinoplastika je složeniji zahvat, a cijena može varirati ovisno o specifičnim potrebama i ciljevima pojedinca.

Osim rinoplastike, Poliklinika Bagatin nudi i razne druge popularne tretmane plastične kirurgije. To uključuje zatezanje lica, povećanje grudi, liposukciju i zatezanje trbuha. Klinika koristi najsuvremeniju opremu i moderne objekte kako bi osigurala pacijentima najvišu kvalitetu skrbi.

Cijena zatezanja lica u Poliklinici Bagatin kreće se od 3.000 eura, a povećanje grudi od 3.600 eura. Cijena liposukcije je već od 1500 eura, a zatezanje trbuha od 2800 eura. Važno je napomenuti da cijena ovih tretmana može varirati ovisno o specifičnim potrebama i ciljevima pojedinca.

Trošak rinoplastike i drugih tretmana plastične kirurgije u Hrvatskoj općenito je niži nego u mnogim drugim zemljama, poput Sjedinjenih Država ili Ujedinjenog Kraljevstva. Ipak, kvaliteta skrbi i stručnost plastičnih kirurga u Hrvatskoj jednaka je ili čak bolja nego u mnogim drugim zemljama. Stoga pacijenti mogu očekivati visokokvalitetnu skrb po pristupačnoj cijeni.

Zaključno, rinoplastika je popularan zahvat plastične kirurgije u Hrvatskoj, gdje mnoge klinike nude različite vrste zahvata po pristupačnoj cijeni. Ako razmišljate o rinoplastici ili drugim tretmanima plastične kirurgije u Hrvatskoj, važno je istražiti i odabrati kvalificiranog i iskusnog kirurga koji vam može pomoći da postignete željene rezultate na siguran i učinkovit način.

Rinoplastika je popularan zahvat plastične kirurgije koji može poboljšati izgled i funkciju nosa. Cijena rinoplastike u Hrvatskoj je relativno pristupačna u usporedbi s mnogim drugim zemljama, dok je kvaliteta skrbi i stručnost hrvatskih plastičnih kirurga visoko cijenjena. Međutim, pacijenti bi uvijek trebali dati prednost svojoj sigurnosti i odabrati kvalificiranog kirurga s potrebnim iskustvom i kvalifikacijama za sigurno i učinkovito izvođenje postupka. Temeljitim istraživanjem i raspravom o svim aspektima postupka sa svojim kirurgom možete donijeti informiranu odluku i postići željene rezultate postupka rinoplastike.

ESTETSKA KIRURGIJA - CJENIK

Lice i vrat 

Korekcija očnih kapaka (donji ili gornji) – lokalna anestezija1.220 €
Korekcija očnih kapaka (donji ili gornji) – opća anestezija1.830 €
Korekcija očnih kapaka (donji i gornji) – opća anestezija2.600 €
Korekcija nosa (rinoplastika ili septorinoplastika)2.600 – 3.100 €
Korekcija devijacije septuma (septoplastika)2.150 – 2.400 €
Sekundarna korekcija nosa3.200 – 3.720 €
Korekcija rascjepa usne, nosa i nepca2.605 €
Korekcija ušiju – lokalna anestezija1.430 €
Korekcija ušiju – opća anestezija2.270 €
Korekcija brade ugradnjom implantata2.630 €
Korekcija brade osteotomijom3.319 €
VASERlipo ultrazvučna liposukcija podbratka1.860 €
VASERlipo ultrazvučna liposukcija vrata2.124 – 2.300 €
Face Lifting4.230 – 5.100 €
Mini lifting lica2.900 €
Lifting obrva1.460 €
Lifting obrva – opća anestezija2.200 €
Lifting srednjeg dijela lica2.124 €
Lip Lift – kirurško podizanje usne1.460 €
Redukcija bukalnih masnih jastučića1.460 €
Lipofiling lica1.460 – 2.800 €
 

Grudi ZG

Povećanje grudi – okrugli implantati4.818 €
Povećanje grudi – anatomski implantati4.818 €
Povećanje i podizanje grudi – okrugli implantati5.548 €
Povećanje i podizanje grudi – anatomski implantati5.548 €
Povećanje grudi vlastitim masnim tkivom5.500 €
Podizanje grudi4.680 €
Smanjenje grudi5.575 – 6.570 €
Korekcija asimetrije grudi4.380 – 5.110 €
Korekcija grudi po operaciji tumora3.319 – 5.309 €
Korekcija veličine areola2.050 €
Smanjenje muških grudi kirurška metoda3.990 €
Smanjenje muških grudi VaserLipo2.780 €
Uklanjanje fibrocističnih promjena u dojci1.070 – 1.600 €
 

Tijelo 

Abdominoplastika5.100 €
Abdominoplastika – VASERlipo jedna regija6.300 €
Oblikovanje stražnjice vlastitim masnim tkivom5.973 €
Kirurško podizanje stražnjice3.717 €
Zatezanje nadlaktica (brahioplastika)3.319 €
Kirurško zatezanje unutarnje strane natkoljenica4.700 €
Korekcija stidnih usana (labioplastika) – lokalna anestezija1.460 €
Korekcija stidnih usana (labioplastika) – opća anestezija2.190 €
VASERlipo ultrazvučna liposukcija trbuha3.720 €
VASERlipo ultrazvučna liposukcija ostalih dijelova tijela – veća regija (1)2.530 €
VASERlipo ultrazvučna liposukcija ostalih dijelova tijela – manja regija (2)1.860 €
VASERlipo ultrazvučna liposukcija dodatne regije(3)1.195 €
Operacija hernije (kila ili bruh)2.500 €

(1)Veća regija odnosi se na stražnjicu, natkoljenice, listove, bedra, leđa ili ruke.

(2)Manja regija odnosi se na koljena ili lipom.

(3)Uz Vaserlipo liposukciju trbuha.

 

Mali kirurški zahvati

Ekscizija madeža135 – 400 €
Ekscizija madeža/tumora s rekonstrukcijom 400 – 1.500 €
Uklanjanje ksantelazme (jedna vjeđa)340 €
Ekscizija ostalih promjena na koži200 – 800 €
Kirurško uklanjanje tetovaža550 – 1.200 €
Kirurška korekcija ožiljaka400 – 1.000 €
Odstranjivanje uraslog nokta400 – 800 €
Sindrom karpalnog kanala (cijena po ruci)880 €
 

Konzultacije

Konzultacijski pregled sa specijalistom54 €
Drugo mišljenje kirurga – konzultacijski pregled sa specijalistom67 €
Konzultacijski pregled s VECTRA 3D54 €
Kontrola40 €
PHD (patohistološka dijagnoza) – jedan uzorak80 €
Imunohistokemijska analiza – jedan uzorak   54 €
Ekstirpacija tumora dojke     107 €
ONLINE konzultacije sa specijalistom (1)54 €

 

Powered by Aestetica Web Design © 2024