plastična kirurgija

Budućnost nekirurškog faceliftinga: što možemo očekivati u Hrvatskoj?

Potraga za mladolikim izgledom kože vječna je potraga, a uz napredak tehnologije sada je to moguće postići bez odlaska pod nož. Nekirurški lifting lica sve je popularniji, a Hrvatska prednjači u tom trendu, s klinikama koje nude niz najsuvremenijih tretmana koji obećavaju da će vratiti vrijeme unatrag na starenje kože.

Facelifting postoji već desetljećima, ali napredak tehnologije omogućio je postizanje mladolikog izgleda bez odlaska pod nož. Nekirurški lifting lica stekao je popularnost posljednjih godina, a klinike nude niz tretmana koji obećavaju zatezanje, podizanje i pomlađivanje kože. U Hrvatskoj je budućnost nekirurškog faceliftinga svijetla, a klinike poput Poliklinike Žgaljardić, Poliklinike Arcadia i Poliklinike Kvaternik prednjače. U ovom članku zadubit ćemo se u deset aspekata vezanih uz budućnost nekirurškog faceliftinga u Hrvatskoj.

Napredna tehnologija

Napredne tehnologije i tehnike revolucioniraju područje nekirurškog faceliftinga, a Hrvatska prednjači u tom trendu. Poliklinika Žgaljardić, Poliklinika Arcadia i Poliklinika Kvaternik samo su neke od klinika koje koriste suvremenu tehnologiju i inovativne tehnike kako bi pacijentima pružile optimalne rezultate.

Jedan od najnovijih trendova u nekirurškom liftingu lica je korištenje uređaja koji se temelje na energiji, kao što su laseri i radiofrekvencijski uređaji. Ovi uređaji koriste toplinsku energiju za poticanje proizvodnje kolagena, što pomaže poboljšati teksturu kože, zategnuti opuštenu kožu i smanjiti pojavu bora i bora. Posebno su učinkoviti za tretiranje područja lica i vrata koja je teško tretirati drugim tretmanima.

Laserska tehnologija značajno je napredovala posljednjih godina, omogućujući preciznije i učinkovitije tretmane s minimalnim zastojima. U Poliklinici Arcadia, na primjer, klinika koristi SmartXide CO2 laser za izvođenje tretmana laserske obnove površine. Ovaj laser omogućuje preciznu kontrolu nad dubinom i intenzitetom tretmana, što pomaže u smanjenju nelagode i zastoja, a pritom postiže optimalne rezultate.

Radiofrekvencijski uređaji, kao što je Thermage, još su jedna popularna opcija za nekirurški lifting lica. Ovi uređaji koriste toplinsku energiju za zatezanje opuštene kože i poticanje proizvodnje kolagena. Posebno su učinkoviti za tretiranje područja lica i vrata koja su počela opadati zbog starenja ili gubitka težine. Poliklinika Kvaternik nudi tretmane zatezanja kože ultrazvukom koji pomoću radiofrekvencijske tehnologije potiču proizvodnju kolagena i zatežu opuštenu kožu.

Još jedna napredna tehnologija koja postaje sve popularnija u Hrvatskoj je uporaba injektibilnih filera, kao što su Sculptra i Radiesse. Ovi fileri koriste biokompatibilne materijale kako bi dodali volumen licu i potaknuli proizvodnju kolagena. Posebno su učinkoviti za tretiranje područja lica koja su počela opadati zbog starenja ili gubitka težine, kao što su obrazi, sljepoočnice i linija čeljusti. Poliklinika Žgaljardić nudi kombinaciju PRP terapije i dermalnih filera za optimalne rezultate.

Osim ovih naprednih tehnologija, neke klinike u Hrvatskoj koriste i inovativne tehnike kako bi pacijentima pružile optimalne rezultate. Primjerice, Poliklinika Kvaternik koristi tehniku „Vampirski lifting lica“ koja podrazumijeva ubrizgavanje vlastite krvne plazme pacijenta koja sadrži faktore rasta i trombocite u kožu kako bi se potaknula proizvodnja kolagena i poboljšala tekstura kože. Ova se tehnika pokazala posebno učinkovitom za tretiranje finih linija i bora, kao i za poboljšanje ukupne kvalitete kože.

Terapija plazmom bogatom trombocitima (PRP)

PRP terapija uključuje ubrizgavanje plazme bogate trombocitima u kožu kako bi se pospješila proizvodnja kolagena i poboljšala tekstura kože. Ovaj tretman postaje sve popularniji u Hrvatskoj, a klinike poput Poliklinike Žgaljardić nude PRP lifting lica za otprilike 350 eura. PRP terapija je siguran i učinkovit tretman koji koristi prirodni proces ozdravljenja tijela za poboljšanje izgleda kože.

Dermalni fileri

Dermalni fileri su injekcijski tretmani koji popunjavaju i izglađuju bore, fine linije i nabore. U Hrvatskoj klinike nude razne filere, uključujući hijaluronsku kiselinu i kolagen, po cijenama od 300 do 700 €. Dermalni fileri daju trenutačne rezultate i popularan su izbor za one koji žele postići mladenačkiji izgled.

Neinvazivno zatezanje kože

Neinvazivni tretmani zatezanja kože koriste radiofrekvenciju ili ultrazvučnu tehnologiju za poticanje proizvodnje kolagena i zatezanje opuštene kože. Poliklinika Kvaternik nudi tretmane zatezanja kože ultrazvukom za 500 do 700 €. Neinvazivni tretmani zatezanja kože siguran su i učinkovit način poboljšanja opuštenosti kože i postizanja mlađahnijeg izgleda.

Mikrodermoabrazija

Mikrodermoabrazija je neinvazivna tehnika pilinga koja uklanja mrtve stanice kože i potiče proizvodnju kolagena. U Hrvatskoj klinike nude tretmane mikrodermoabrazije za 50 do 100 €. Mikrodermoabrazija je nježan tretman koji može poboljšati teksturu i tonus kože.

Krioterapija

Krioterapija je nekirurški tretman zatezanja lica koji koristi ekstremno niske temperature za zamrzavanje i uklanjanje neželjenih lezija kože. Ovaj tretman je posebno koristan za uklanjanje mrlja na koži, staračkih pjega i drugih manjih nepravilnosti na koži.

Postupak uključuje korištenje ručnog uređaja za primjenu tekućeg dušika ili drugih kriogenih tvari na ciljano područje. Niska temperatura zamrzava neželjene stanice kože, koje potom prirodnim putem otpadaju za nekoliko dana.

Krioterapija je brz i bezbolan tretman koji se može izvesti u samo nekoliko minuta u klinici. Cijena krioterapije u Hrvatskoj je oko 50 € po leziji. Broj potrebnih sesija ovisi o težini kožne lezije i željenim rezultatima koje pacijent želi.

Iako je krioterapija siguran tretman, može uzrokovati privremeno crvenilo i iritaciju tretiranog područja. Pacijentima se savjetuje izbjegavanje izlaganja suncu i redovito nanošenje kreme za sunčanje nakon tretmana kako bi se spriječilo daljnje oštećenje kože.

Krioterapija je učinkovit i pristupačan nekirurški tretman faceliftinga koji može poboljšati izgled manjih nesavršenosti kože uz minimalnu nelagodu i zastoj. Mnoge klinike u Hrvatskoj nude ovaj tretman kao dio svojih nekirurških zahvata faceliftinga.

Laser resurfacing

Laser resurfacing je neinvazivni tretman koji koristi lasere za uklanjanje slojeva oštećene kože i stimuliranje proizvodnje kolagena. Ovaj tretman može pomoći u smanjenju sitnih linija, bora, staračkih pjega i ožiljaka od akni, što rezultira glatkijom kožom mlađeg izgleda.

U Hrvatskoj Poliklinika Arcadia nudi tretmane laserskog resurfacinga korištenjem najsuvremenije tehnologije, poput SmartXide CO2 lasera. Ova laserska tehnologija omogućuje preciznost i kontrolu tijekom tretmana te omogućuje prilagođeni pristup potrebama svakog pacijenta.

Cijena laserskog resurfacinga u Hrvatskoj kreće se od 1.500 do 2.000 €, ovisno o opsegu tretmana i broju potrebnih tretmana. Zahvat se obično izvodi ambulantno, a pacijenti nakon tretmana mogu osjetiti crvenilo, oteklinu i blagu nelagodu. Međutim, ove nuspojave obično nestaju unutar nekoliko dana.

Lasersko obnavljanje površine može se izvesti na različitim područjima lica i tijela, uključujući čelo, obraze, vrat i ruke. Također se može kombinirati s drugim nekirurškim tretmanima faceliftinga za još bolje rezultate. Na primjer, kombiniranje laserskog resurfacinga s dermalnim punilima može pomoći smanjiti bore i vratiti volumen licu.

Kada razmišljate o laserskom resurfacingu, važno je odabrati renomiranu kliniku s iskusnim i kvalificiranim medicinskim stručnjacima. Pacijenti bi također trebali slijediti sve upute liječnika prije i nakon liječenja kako bi osigurali najbolje moguće rezultate i smanjili rizik od komplikacija.

Jedna od mogućih komplikacija laserskog resurfacinga je hiperpigmentacija, koja se može pojaviti kada se na tretiranom području pojave tamnije mrlje na koži. Ovaj se rizik može svesti na najmanju moguću mjeru izbjegavanjem izlaganja suncu i pridržavanjem svih uputa za naknadnu njegu koje daje klinika.

Lasersko resurfacing je učinkovit i siguran tretman za poboljšanje izgleda kože i postizanje mlađeg, pomlađenog izgleda. Uz naprednu lasersku tehnologiju i iskusne medicinske stručnjake, pacijenti u Hrvatskoj mogu očekivati izvrsne rezultate ovog zahvata.

Kombinirani tretmani

U Hrvatskoj je sve popularnije kombiniranje dvaju ili više nekirurških zahvata faceliftinga. Klinike poput Poliklinike Žgaljardić nude kombinaciju PRP terapije i dermalnih filera za 500 do 600 €, dok Poliklinika Arcadia nudi kombinaciju niti lifta i dermalnih punila za 1000 do 1200 €.

Jedan od popularnih kombiniranih tretmana u Hrvatskoj je “vampirski lifting lica”, koji kombinira PRP terapiju s dermalnim filerima. Ovaj tretman uključuje korištenje vlastite krvi pacijenta za stvaranje otopine plazme bogate trombocitima, koja se zatim ubrizgava u kožu zajedno s dermalnim punilima. PRP potiče proizvodnju kolagena i poboljšava teksturu kože, dok fileri daju volumen i zaglađuju bore.

Još jedan kombinirani tretman koji postaje sve popularniji je “tekući facelifting”, koji kombinira različite dermalne punila kako bi se postiglo sveobuhvatnije pomlađivanje lica. Klinike u Hrvatskoj, poput Poliklinike Kvaternik, nude tekući lifting lica po cijenama od 1500 do 2000 €.

Kombinirani tretmani su korisni jer mogu riješiti više problema odjednom i dati dramatičnije rezultate nego jedan postupak. Međutim, važno je napomenuti da kombiniranje tretmana također povećava rizik od nuspojava i komplikacija. Pacijenti bi trebali temeljito istražiti svoje mogućnosti i posavjetovati se s kvalificiranim liječnikom kako bi odredili najbolji plan liječenja za svoje individualne potrebe.

Powered by Aestetica Web Design © 2024