rinoplastika

Alternativni tretmani liposukcijske kirurgije

Saznajte više o alternativnim tretmanima za liposukciju koji vam mogu pomoći da postignete željene rezultate oblikovanja tijela. Specijalna bolnica Arithera nudi nekoliko nekirurških opcija kao što su CoolSculpting i SculpSure. U ovom članku otkrijte prednosti i rizike tih postupaka.

Operacija liposukcije naširoko se koristi za uklanjanje viška masnoće i oblikovanje tijela, ali nije jedina opcija dostupna pacijentima. Postoje i drugi postupci koji mogu pomoći pojedincima da postignu željene rezultate bez podvrgavanja operaciji. U ovom ćemo članku raspravljati o alternativnim tretmanima za operaciju liposukcije koje nudi Specijalna bolnica Arithera, kao io prednostima, rizicima i čimbenicima koje treba uzeti u obzir pri odabiru zahvata.

Zašto liposukcija?

Operacija liposukcije popularan je izbor za pojedince koji žele ukloniti tvrdoglavu masnoću sa svog tijela. Ovaj postupak je učinkovit u uklanjanju masnoće s određenih područja, kao što su trbuh, bokovi, bedra i stražnjica. Međutim, operacija liposukcije nije prikladna za svakoga. To je kirurški zahvat koji dolazi s rizicima i komplikacijama, a dostupni su alternativni tretmani koji bi mogli biti prikladniji za neke pacijente.

Kako radi liposukcija?

Operacija liposukcije uključuje umetanje tanke cjevčice, koja se naziva kanila, kroz male rezove na koži. Kanila se koristi za usisavanje viška masnoće iz ciljanih područja. Ovaj zahvat se izvodi u anesteziji i može trajati nekoliko sati, ovisno o opsegu tretmana.

Koliko kilograma mogu izgubiti liposukcijom?

Operacija liposukcije nije rješenje za mršavljenje. To je postupak oblikovanja tijela kojim se uklanja višak masnoće s određenih dijelova tijela. Količina masnoće koja se može ukloniti tijekom jednog postupka liposukcije ograničena je na oko pet litara ili manje.

Tko je prikladan za liposukciju?

Liposukcija je prikladna za osobe koje su dobrog zdravlja i imaju realna očekivanja o rezultatima zahvata. Nije rješenje za osobe koje su pretile ili imaju značajno opuštenu kožu.

Alternativni tretmani liposukcijske kirurgije

Postoji nekoliko nekirurških tretmana dostupnih u Specijalnoj bolnici Arithera koji mogu pomoći pojedincima da postignu željene rezultate oblikovanja tijela bez podvrgavanja operaciji liposukcije. Ovi tretmani uključuju:

CoolSculpting

CoolSculpting je neinvazivna procedura koja koristi kontrolirano hlađenje za zamrzavanje i uklanjanje masnih stanica. Zahvat se izvodi pomoću ručnog uređaja koji se postavlja na ciljano područje. Masne stanice se tada postupno eliminiraju prirodnim procesima u tijelu.

Prednosti: CoolSculpting je neinvazivan postupak koji ne zahtijeva anesteziju ili rezove. Radi se o brzom zahvatu koji se može obaviti za oko sat vremena. Rezultati su postupni i prirodni.

Rizici: CoolSculpting je siguran postupak, ali može izazvati privremene nuspojave, kao što su modrice, otekline i utrnulost.

SculpSure

SculpSure je neinvazivni laserski tretman koji koristi toplinu za uništavanje masnih stanica. Zahvat se izvodi pomoću ručnog uređaja koji se postavlja na ciljano područje. Masne stanice se tada postupno eliminiraju prirodnim procesima u tijelu.

Prednosti: SculpSure je neinvazivna procedura koja ne zahtijeva anesteziju ili rezove. Radi se o brzom zahvatu koji se može izvesti za oko 25 minuta. Rezultati su postupni i prirodni.

Rizici: SculpSure je siguran postupak, ali može izazvati privremene nuspojave, kao što su crvenilo, oteklina i osjetljivost.

UltraShape

UltraShape je neinvazivni ultrazvučni tretman koji cilja i uništava masne stanice. Zahvat se izvodi pomoću ručnog uređaja koji se postavlja na ciljano područje. Masne stanice se tada postupno eliminiraju prirodnim procesima u tijelu.

Prednosti: UltraShape je neinvazivna procedura koja ne zahtijeva anesteziju ili rezove. To je brz postupak koji može se izvesti za oko sat vremena. Rezultati su postupni i prirodni.

Rizici: UltraShape je siguran postupak, ali može izazvati privremene nuspojave, kao što su modrice, otekline i utrnulost.

Emsculpt

Emsculpt je neinvazivna procedura koja koristi elektromagnetsku energiju visokog intenziteta za poticanje kontrakcija mišića. Zahvat se izvodi pomoću ručnog uređaja koji se postavlja na ciljano područje. Kontrakcije mišića mogu pomoći u toniranju i oblikovanju tijela.

Prednosti: Emsculpt je neinvazivna procedura koja ne zahtijeva anesteziju ili rezove. Radi se o brzom zahvatu koji se može obaviti za oko 30 minuta. Rezultati su postupni i prirodni.

Rizici: Emsculpt je siguran postupak, ali može uzrokovati privremene nuspojave, poput bolova u mišićima i oticanja.

Čimbenici koje treba uzeti u obzir

Prilikom odabira postupka oblikovanja tijela potrebno je uzeti u obzir nekoliko čimbenika, uključujući:

Vaše cjelokupno zdravlje: Prije nego što se podvrgnete bilo kojem zahvatu, važno je osigurati da ste dobrog zdravlja i da je zahvat siguran za vas.

Vaši željeni rezultati: Svaki postupak nudi različite rezultate, a važno je odabrati onaj koji će vam pomoći da postignete željeni rezultat.

Zastoj: Neki postupci zahtijevaju više zastoja od drugih i važno je razmotriti koliko vremena možete odvojiti od posla i drugih aktivnosti.

Trošak: svaki postupak ima različitu cijenu i važno je uzeti u obzir proračun pri odabiru postupka.

Rizici i komplikacije: Svaki postupak dolazi s vlastitim rizicima i komplikacijama i važno ih je razumjeti prije podvrgavanja bilo kakvom liječenju.

Liposukcija u Specijalnoj bolnici Arithera

U Specijalnoj bolnici Arithera liposukcija je popularan kirurški zahvat koji nude iskusni plastični kirurzi Poliklinike Poliderma. Kirurzi klinike imaju opsežnu obuku i iskustvo u izvođenju operacija liposukcije koristeći napredne tehnike za postizanje optimalnih rezultata. Blisko surađuju s pacijentima kako bi razumjeli njihove ciljeve i razvili personalizirani plan liječenja koji zadovoljava njihove individualne potrebe.

Specijalna bolnica Arithera predana je sigurnosti i zadovoljstvu pacijenata, a klinika koristi najsuvremeniju opremu i tehnologiju kako bi osigurala najviše standarde skrbi. Klinika također pruža sveobuhvatnu postoperativnu skrb kako bi se pacijenti brzo i ugodno oporavili.

Različite vrste tretmana liposukcije i cijene

U Specijalnoj bolnici Arithera postoji nekoliko vrsta tretmana liposukcije, uključujući:

Tumescentna liposukcija: ova tehnika uključuje ubrizgavanje otopine lokalne anestezije i epinefrina u ciljano područje kako bi se smanjio gubitak krvi i smanjila bol tijekom i nakon operacije.

Power-Assisted Liposuction (PAL): Ova tehnika koristi vibrirajuću kanilu za razbijanje masnih stanica i njihovo lakše uklanjanje, što rezultira kraćim trajanjem operacije i manje modrica.

Laserski potpomognuta liposukcija (LAL): Ova tehnika koristi lasersku energiju za ukapljivanje masnih stanica, što ih čini lakšim za uklanjanje i rezultira manje modrica i bržim oporavkom.

Liposukcija potpomognuta ultrazvukom (UAL): Ova tehnika koristi energiju ultrazvuka za ukapljivanje masnih stanica, što ih čini lakšim za uklanjanje i rezultira manje modrica i bržim oporavkom.

Cijene ovih zahvata variraju ovisno o opsegu tretmana i broju područja koja se tretiraju. Od ožujka 2023. cijene tretmana liposukcije u Specijalnoj bolnici Arithera su sljedeće (u eurima, kn u zagradama):

Tumescentna liposukcija: već od 1.500 eura (11.200 HRK) po području

Power-Assisted Liposuction (PAL): već od 1.800 eura (13.400 HRK) po području

Liposukcija potpomognuta laserom (LAL): već od 2.000 eura (14.900 HRK) po području

Liposukcija potpomognuta ultrazvukom (UAL): već od 2.500 eura (18.600 HRK) po području

Važno je napomenuti da točan trošak liječenja može varirati ovisno o individualnim čimbenicima kao što su tip tijela pacijenta, opseg potrebnog liječenja te iskustvo i stručnost kirurga.

Ostali tretmani koje nudi Specijalna bolnica Arithera

Osim liposukcije, Specijalna bolnica Arithera nudi niz drugih tretmana kako bi pacijenti postigli željene rezultate. To uključuje:

Zatezanje trbuha (abdominoplastika): Ovaj kirurški postupak osmišljen je za uklanjanje viška kože i masnoće s trbuha i zatezanje mišića u tom području za glatkiji i čvršći izgled.

Brazilsko podizanje stražnjice: Ovaj postupak uključuje uklanjanje masnoće s drugih dijelova tijela pomoću liposukcije i ubrizgavanje u stražnjicu kako bi se poboljšao njihov oblik i veličina.

Mommy Makeover: ovo je prilagođena kombinacija postupaka koji se bave promjenama u tijelu žene nakon trudnoće i poroda, uključujući liposukciju, zatezanje trbuha, povećanje grudi i još mnogo toga.

Tretman celulita: Specijalna bolnica Arithera nudi niz neinvazivnih tretmana za smanjenje pojave celulita, uključujući radiofrekvenciju, terapiju akustičnim valovima i lasersku terapiju.

Cijena ovih postupaka varira ovisno o specifičnom tretmanu i individualnim potrebama pacijenta. Pacijenti mogu zakazati konzultacije s jednim od iskusnih plastičnih kirurga klinike kako bi razgovarali o svojim ciljevima i odredili najbolji plan liječenja za njihovu jedinstvenu situaciju.

U Specijalnoj bolnici Arithera sigurnost i zadovoljstvo pacijenata na prvom su mjestu. Kvalificirano i iskusno osoblje klinike posvećeno je pružanju najvišeg standarda skrbi i blisko surađuje s pacijentima kako bi osigurali njihovu udobnost i dobrobit tijekom cijelog procesa liječenja. U Specijalnoj bolnici Arithera pacijenti mogu vjerovati da su u dobrim rukama.

Svaki postupak nudi svoje prednosti i rizike i važno ih je uzeti u obzir pri odabiru postupka. U konačnici, odluku o podvrgavanju bilo kakvom liječenju treba donijeti u dogovoru s kvalificiranim medicinskim stručnjakom.

Liposukcija – Cijene zahvata

ZahvatCijena €Cijena kn
LASERSKA LIPOSUKCIJA TRBUHA I STRUKA uz zatezanje kože Nd:YAG laserom2.521,43 €19.000 kn
LASERSKA LIPOSUKCIJA NOGE I STRAŽNJICE uz zatezanje kože Nd:YAG laserom2.521,43 €19.000 kn
LASERSKA LIPOSUKCIJA NATKOLJENICA, POTKOLJENICA uz zatezanje kože Nd:YAG laserom2.256,02 €17.000 kn
LASERSKA LIPOSUKCIJA NADLAKTICA uz zatezanje kože Nd:YAG laserom1.990,60 €15.000 kn
ZATEZANJE KOŽE NADLAKTICA – brachioplastica2.521,43 €19.000 kn
ABDOMINOPLASTIKA2.654,14 – 4.644,74 €20.000 – 35.000 kn
FEMOROPLASTIKA3.317,67 – 3.981,21 €25.000 – 30.000 kn

Powered by Aestetica Web Design © 2024