Excimer Laser estetska kirurgija

Abdominoplastika – kirurško rješenje za uklanjanje viška kože na trbuhu

Abderoplastika ili abdominoplastika je operacija uklanjanja viška kože i masnog tkiva s trbuha. U nekim slučajevima abdominoplastika se kombinira s liposukcijom za bolji rezultat.

Kada unatoč dijeti i vježbanju ne možete postići ravan trbuh ili liniju koju ste očekivali, uz pomoć abdominoplastike možete vratiti ravan trbuh . To je postupak koji ne zamjenjuje mršavljenje, već omogućuje oblikovanje trbuha i smanjenje masnog tkiva na tom području. Zahvatom možemo zategnuti mišiće koji su se previše istegnuli i dati Vam lijep oblik trbuha. 

Prednosti abdominoplastike

Gubitak težine i trudnoća mogu uzrokovati opuštenu kožu i rastegnute mišiće. Previše opuštena koža ili slaba elastičnost mogu vas spriječiti da postignete željeni oblik i uživate u blagodatima mršavljenja. Mišići se mogu toliko rastegnuti da bez obzira na količinu vježbe više ne mogu biti fleksibilni. Neka područja sala ne reagiraju na tjelovježbu bez obzira na to koliko zdrav način života vodite.

Abdominoplastika nije zamjena za zdrav način života, ali može ispraviti probleme na koje nemate kontrolu:

  • uklanjanje tvrdokorne masnoće,
  • uklanjanje viška kože,
  • zatezanje mišića.

Mini abdominoplastika je pogodna za pacijente koji imaju višak kože i tvrdoglavu kožu samo u donjem dijelu tijela – ispod pupka. Ovo je postupak u kojem se napravi mali rez kako bi se korigirao donji dio trbuha i poboljšao izgled vašeg trbuha uz relativno kratko vrijeme oporavka.

Mamin makeover

Postporođajno oblikovanje tijela sve je popularniji zahvat. Samo to može uključivati ​​podizanje i korekciju grudi , liposukciju , abdominoplastiku, labioplastiku ili druge intervencije po potrebi. Kombinacija postupaka pomaže majkama da povrate izgled prije poroda te se osjećaju samouvjereno i ugodno.

Kako da znam da sam pravi kandidat za abdominoplastiku?

Pogodan ste kandidat za abdominoplastiku ako imate problema s viškom kože i slabom elastičnošću kože. Obično je to posljedica gubitka velikog broja kilograma. Uklanjanje viška kože i masnog tkiva pogodno je i za žene nakon poroda, čija se koža više nije mogla vratiti u prvobitni oblik zbog širenja maternice tijekom trudnoće. Ključno je da ste u dobroj fizičkoj kondiciji, da ne planirate djecu i da vam je težina stabilna.

Hoće li rezultati nakon abdominoplastike biti trajni?

Da! Sve dok je vaša težina stabilna, uklanjanje viška kože i masnog tkiva jednokratan je postupak koji više ne morate ponavljati. Naravno, kako godine prolaze, vaša koža će stariti, ali obično se nikada ne vrati na opuštenost koju ste imali prije operacije.

Je li moguće da strije nestanu abdominoplastikom?

U potpunosti ovisi o tome gdje se strije nalaze. Abdominoplastikom se uklanja veći dio viška kože u donjem dijelu trbuha, gdje se zajedno s kožom uklanjaju i strije na tom području, dok na drugim mjestima strije ostaju.

Hoću li imati problema sa začećem nakon operacije?

Ne, abdominoplastika ne predstavlja mogućnost problema u začeću. Većina pacijentica ima potpuno normalan porod s potpuno zdravim bebama. No, planirate li trudnoću u idućoj godini, predlažemo da zahvat odgodite na neko vrijeme. Inače, uz dobro fizičko zdravlje, neće biti komplikacija s trudnoćom.

Mijenja li se operacijom i oblik i položaj pupka?

Mini abdominoplastika je zahvat kod kojeg se ne mijenja položaj i oblik pupka, dok se kod klasične abdominoplastike pomiče pupak i učvršćuje koža cijelog trbuha.

Hoće li se abdominoplastika izvoditi u općoj ili lokalnoj anesteziji?

Radi vaše sigurnosti i udobnosti, zahvat se obično izvodi u općoj anesteziji.

Što je mini abdominoplastika?

Mini abdominoplastikom uklanja se višak kože s tijela ispod trbuha, a potpunom abdominoplastikom zatežu se trbušni mišići i rekonstruira trbušna stijenka koja se deformira tijekom trudnoće ili promjene tjelesne težine.  

Gdje se radi rez i je li ožiljak vidljiv nakon zahvata?

Ožiljak ovisi o metodi abdominoplastike, kod mini abdominoplastike rez se radi točno na genitalnom području, dok kod potpunog uklanjanja viška kože i masnoće nastojimo napraviti rez unutar urogenitalnog područja kako bi ožiljak bio što manji što uočljiviji. 

Je li moguće kombinirati abdominoplastiku s drugim zahvatom?

Da, obično se abdominoplastika kombinira s liposukcijom ili povećanjem grudi.

Powered by Aestetica Web Design © 2024