Lift-and-Fill Facelifting

8 zahvata estetske kirurgije za koje (možda) niste čuli

Kozmetički tretmani u Hrvatskoj su u porastu i većina nas je svjesna uobičajenih zahvata kao što su povećanje grudi, podizanje lica i zatezanje trbuha. Ali zahvaljujući razvoju medicine, naše mogućnosti više nisu ograničene na klasike.

Kozmetički tretmani su u porastu u svijetu, ali i u Hrvatskoj, osobito u urbanim središtima poput Los Angelesa i New Yorka, a većina nas je svjesna uobičajenih kozmetičkih zahvata kao što su povećanje grudi, zatezanje lica i zatezanje trbuha . Čak i ako ih sami nismo nabavili, velike su šanse da poznajemo nekoga tko jest.

Prema Waltu Sweeneyju, certificiranom plastičnom kirurgu s Beverly Hillsa , postoji pet područja koja pacijenti obično žele promijeniti. “Većina pacijenata koje vidimo želi osvježenje lica, povećanje grudi, poboljšanje trbuha (osobito nakon trudnoće ili gubitka tjelesne težine), uklanjanje neželjenih džepova masnoće ili poboljšane konture nosa”, kaže on.

Zbog ovih uobičajenih tema određeni su postupci tako dobro poznati. Facelifting, kemijski pilinzi i Botox® (botulinum toksin) osvježavaju lice, implantati grudi uobičajeni su zahvati povećanja grudi, zatezanje trbuha rješava trbušne probleme, liposukcija tretira neželjeno salo, a rinoplastika (operacije nosa) koristi se za promjenu konture nosa. U današnjem svijetu većina Amerikanaca svjesna je što ti postupci podrazumijevaju.

Industrija estetske kirurgije se širi i, zahvaljujući razvoju medicine i porastu broja školovanih plastičnih kirurga, naše mogućnosti više nisu ograničene na klasiku. Više tretmana dostupno je onima koji žele začepiti manje konvencionalna područja. Zahtjevi pacijenata, povećana kirurška sofisticiranost i kraće vrijeme zacjeljivanja bili su ključni u porastu postupaka kao što su brahioplastika (odnosno podizanje ruku), implantati dlačica na licu, blefaroplastika (tj. operacija kapaka) i vaginalno pomlađivanje .

Dakle, koji su neki od najsuvremenijih postupaka za koje još niste ni čuli? Čitajte dalje kako biste saznali.

1. Vampirski lifting lica

Ne, to nije naslov filma o čudovištima. Vampire Faceift je neinvazivni tretman pomlađivanja kože, a ne operacija, koji koristi plazmu bogatu trombocitima (PRP) za poboljšanje kože lica, podizanje obrva, smanjenje pojave finih linija i bora, ujednačavanje tona kože i poticanje zacjeljivanja i regeneracija stanica.

PRP je serum napravljen od trombocita iz vlastite krvi pacijenta, koji se zatim ubrizgava u lice kako bi se potaknula prirodna moć zacjeljivanja kože i usporili znakovi starenja. Nakon uzimanja male količine krvi, tretman lica traje oko 30 minuta. Rezultati su vidljivi u roku od nekoliko tjedana, a preporučuju se dva ili tri tretmana za postizanje punog učinka. Razdoblje oporavka za vampirski lifting lica je minimalno i pacijenti mogu očekivati ​​malu osjetljivost i crvenilo na mjestima ubrizgavanja. Obično ovaj postupak košta između 450 i 650 USD po sesiji.

2. Dimpleplastika

Kao što naziv sugerira, rupica je minimalno invazivna procedura koja stvara rupice na obrazima ili bradi, a posljednjih je godina sve popularnija. U zapadnoj kulturi rupice se smatraju privlačnom crtom lica, iako su prirodne rupice zapravo mišićna abnormalnost nastala pukotinom u mišiću buccinator (čitaj: obraza), što uzrokuje blago udubljenje na koži. Za plastiku udubljenja potrebno je oko pola sata da se umjetno stvori slično udubljenje.

Obično se izvodi u lokalnoj anesteziji, kirurg će napraviti mali rez u mišiću buccinatoru s unutarnje strane usta koji stvara udubinu. Iako se radi o minimalno invazivnom zahvatu, pacijenti ipak moraju biti oprezni nekoliko dana nakon tretmana. Mogu se propisati antibakterijska vodica za ispiranje usta i antibiotici kako bi se rez održao čistim, a rezultati su vidljivi za otprilike dva tjedna. Plastika rupica košta između 1500 i 2500 dolara, ovisno o tome koliko se rupica napravi.

3. Blefaroplastika (aka operacija očnih kapaka)

Područje oko očiju može biti jedno od prvih na našem licu koje pokazuje znakove starenja. Samo malo viška kože na kapku može uzrokovati nepoželjan izgled spuštenih, tupih i umornih očiju. . Blefaroplastika je medicinski izraz za operaciju očnih kapaka koja uključuje kirurško povećanje gornjih i donjih kapaka. Ova metoda može podrazumijevati uklanjanje masnih naslaga koje uzrokuju natečenost oko očiju, zatim zatezanje i zaglađivanje jednog ili oba kapka te uklanjanje viška kože. Sveukupno, ovaj postupak pomaže smanjiti pojavu bora kako bi se stvorio mladenačkiji izgled svijetlih očiju.

4. Brahioplastika (aka podizanje ruke)

Kako starimo, koža oko naših nadlaktica rasteže se i masne naslage mogu učiniti da izgleda nedefinirano i opušteno. Brahioplastika je oblik oblikovanja tijela kojim se oblikuje i uklanja neželjena koža s nadlaktice, stvarajući vitkiji i mladolikiji izgled. Pojam pokriva širok raspon postupaka, uključujući uklanjanje kože, uklanjanje masnoće i zatezanje kože. Brahioplastika također može uključivati ​​prijenos masti, gdje se mast uklanja s jednog dijela tijela (poput nadlaktice) i stavlja na drugo područje (poput stražnjice ili dojke).

Kao što je tipično za ovakve kirurške zahvate, vrijeme oporavka za brahioplastiku je između dva i tri tjedna. Troškovi brahioplastike variraju od prakse do prakse, ali u prosjeku koštaju između 4000 i 4500 dolara.

5. Otoplastika (tzv. podizanje ušiju)

Vjerojatno ste čuli za facelift, grudi pa čak i vrat, ali još jedan kozmetički postupak koji postaje sve popularniji je otoplastika , podizanje ušiju. Otoplastika se odnosi na niz različitih estetskih kirurških zahvata, uključujući smanjenje veličine ušiju , pričvršćivanje ušiju (naziva se pinnaplastika i koristi se za ispravljanje stršećih ušiju) i preoblikovanje ušiju . Postupak potreban za bilo koji od ovih zahvata je minimalno invazivan i općenito se izvodi u lokalnoj anesteziji. Ovisno o vrsti operacije koju želite učiniti, obično uključuje kirurg koji napravi mali rez iza uha, ukloni hrskavicu, a zatim pričvrsti ili zašije uho u željeni oblik.

Tijekom oporavka od otoplastike uši mogu biti utrnute i osjetljive. Šavovi moraju biti suhi sve dok se ne mogu izvaditi, obično nakon otprilike tjedan dana. Nakon dva tjedna uši bi trebale biti potpuno zacijeljene i vidljivi konačni rezultati. Poput drugih postupaka, cijena otoplastike varira, ali u prosjeku iznosi oko 3000 USD.

6. Implantati dlačica na licu

Možda ste čuli za implantate za kosu , popularnu opciju estetske kirurgije koja pomaže u liječenju gubitka kose i muške ćelavosti, ali što je s licem?. Sada, za one koji žele bujniju bradu, brkove, zaliske ili deblje obrve, ali ih ne mogu prirodno izrasti, implantati za dlake na licu su opcija. Novi postupak uključuje uklanjanje folikula dlake s tjemena i pažljivo ih usađivanje u lice jednu po jednu. Obično se izvodi u lokalnoj anesteziji, zahvat koristi stotine sićušnih transplantata dlačica ovisno o željenoj gustoći dlačica na licu. Nakon što je proces cijepljenja završen, područje mora biti potpuno suho oko pet dana. Nakon dva tjedna dlake će otpasti, a nakon tri mjeseca ponovno će izrasti gušće i punije, čak i ako na tom području nikada prije nisu izrasle dlake.

Implantati dlačica na licu obično koštaju oko 3000 do preko 7000 dolara, ovisno o broju presađivanja koji su potrebni.

7. Vaginalno pomlađivanje

Vaginalno pomlađivanje ili vaginalna rekonstruktivna kirurgija odnosi se na širok raspon nekirurških i kirurških postupaka koji se izvode na vaginalnom području i osmišljeni su za smanjenje opuštenosti, poboljšanje seksualnog zadovoljstva, zatezanje vaginalnih stijenki i pomoć pri rekonstrukciji vagine iznutra a izvana nakon poroda. Postupci mogu uključivati ​​laserske i radiofrekvencijske tretmane za zatezanje unutarnjeg kanala, operaciju smanjenja usana i monsplastiku , koja smanjuje masne naslage u mons pubisu (smještenom iznad vagine).

Ovisno o vrsti tretmana, razdoblje oporavka za većinu operacija pomlađivanja vagine je jedan do tri tjedna. Nekirurško pomlađivanje vagine može koštati između 500 i 1000 dolara, dok kirurške opcije imaju višu cijenu u rasponu od 5000 do 8000 dolara.

8. Operacija ginekomastije (uklanjanje muške dojke)

“Estetska kirurgija sve više postaje potraga bez spola, pri čemu i muškarci i žene traže tretmane”, kaže dr. Sweeney. Dok je smanjenje ženskih grudi češće, operacija uklanjanja muških grudi postaje popularan postupak za muškarce . Tehnički izraz za višak tkiva dojke kod muškaraca je ginekomastija, a muškarci je mogu doživjeti zbog debljanja ili zato što njihovo tijelo ima neravnotežu spolnih hormona testosterona i estrogena. Operacija ginekomastije ili redukcijska mamoplastika uključuje uklanjanje viška masnoće liposukcijom, uklanjanje viška kože tehnikama ekscizije ili kombinaciju ta dva.

Vrijeme oporavka obično je između dva i tri tjedna, a puni učinci vidljivi su nakon tri do šest mjeseci. Iako su ožiljci uobičajeni, ako se postupak pravilno izvede, vjerojatno će s vremenom izblijediti. Operacija smanjenja muških grudi u prosjeku košta od 3500 do 5000 dolara, ovisno o liječniku.

Nijedan kozmetički zahvat, uključujući gore navedene, nije bez rizika. Obavezno posjetite certificiranog plastičnog kirurga u klinici koju je odobrila FDA i posavjetujte se s najmanje dva različita estetska kirurga kako biste bili sigurni da imate sve informacije prije nego što nastavite. Uvijek postavite liječniku pitanja o rizicima i potrebnim koracima za oporavak prije nego što se upustite u bilo koji zahvat. A budući da je malo vjerojatno da će vaše zdravstveno osiguranje pokriti bilo koju estetsku operaciju, svakako se unaprijed raspitajte o cijeni bilo koje operacije.

Estetska kirugija – Cijene u Hrvatskoj

Lice i vrat

ZahvatCijena (€)Cijena (kn)
Korekcija očnih kapaka (donji ili gornji) – lokalna anestezija1.0628.001,64
Korekcija očnih kapaka (donji ili gornji) – opća anestezija1.59312.002,46
Korekcija očnih kapaka (donji i gornji) – opća anestezija2.39018.007,46
Korekcija nosa (rinoplastika ili septorinoplastika)2.522 – 2.92019.002,01 – 22.000,74
Korekcija devijacije septuma (septoplastika)2.124 – 2.39016.003,28 – 18.007,46
Sekundarna korekcija nosa3.186 – 3.71624.004,92 – 28.001,55
Korekcija rascjepa usne, nosa i nepca2.39018.007,46
Korekcija ušiju – lokalna anestezija1.1959.003,73
Korekcija ušiju – opća anestezija1.99115.001,19
Korekcija brade ugradnjom implantata2.39018.007,46
Korekcija brade osteotomijom3.31925.007,01
VASERlipo ultrazvučna liposukcija podbratka1.85914.006,64
VASERlipo ultrazvučna liposukcija vrata2.12416.003,28
Face Lifting3.849 – 4.24829.000,29 – 32.006,56
Mini lifting lica2.39018.007,46
Lifting obrva1.32810.005,82
Lifting obrva – opća anestezija1.99115.001,19
Lifting vrata2.39018.007,46
Lifting srednjeg dijela lica2.12416.003,28
Lip Lift – kirurško podizanje usne1.32810.005,82
Redukcija bukalnih masnih jastučića1.32810.005,82
Lipofiling lica1.328 – 2.655

10.005,82 – 20.004,10

Grudi

ZahvatCijena (€)Cijena (kn)
Povećanje grudi – okrugli implantati Mentor4.11531.004,47
Povećanje grudi – anatomski implantati Mentor4.38033.001,11
Povećanje i podizanje grudi – okrugli implantati4.77936.007,38
Povećanje i podizanje grudi – anatomski implantati5.04438.004,02
Povećanje grudi vlastitim masnim tkivom5.04438.004,02
Podizanje grudi4.24832.006,56
Smanjenje grudi4.64635.005,29
Korekcija asimetrije grudi3.982 – 4.64630.002,38 – 35.005,29
Korekcija grudi po operaciji tumora3.319 – 5.30925.007,01 – 40.000,66
Korekcija veličine areola1.85914.006,64
Smanjenje muških grudi kirurška metoda3.98230.002,38
Smanjenje muških grudi VaserLipo2.78821.006,19
Uklanjanje fibrocističnih promjena u dojci1.062 – 1.5938.001,64 – 12.002,46

Tijelo

ZahvatCijena (€)Cijena (kn)
Abdominoplastika5.04438.004,02
Abdominoplastika – VASERlipo jedna regija6.23847.000,21
Oblikovanje stražnjice vlastitim masnim tkivom5.97345.003,57
Kirurško podizanje stražnjice3.71728.005,74
Zatezanje nadlaktica (brahioplastika)3.31925.007,01
Kirurško zatezanje unutarnje strane natkoljenica4.64635.005,29
Korekcija stidnih usana (labioplastika) – lokalna anestezija1.32810.005,82
Korekcija stidnih usana (labioplastika) – opća anestezija1.99115.001,19
VASERlipo ultrazvučna liposukcija trbuha3.71728.005,74
VASERlipo ultrazvučna liposukcija ostalih dijelova tijela – veća regija (1)2.52219.002,01
VASERlipo ultrazvučna liposukcija ostalih dijelova tijela – manja regija (2)1.85914.006,64
VASERlipo ultrazvučna liposukcija dodatne regije(3)1.1959.003,73
Operacija hernije (kila ili bruh)2.39018.007,46

Mali kirurški zahvati

ZahvatCijena (€)Cijena (kn)
Ekscizija madeža133 – 3991.002,09 – 3.006,27
Ekscizija madeža/tumora s rekonstrukcijom399 – 1.3283.006,27 – 10.005,82
Uklanjanje ksantelazme (jedna vjeđa)3322.501,45
Ekscizija ostalih promjena na koži199 – 7971.499,37 – 6.005,00
Kirurško uklanjanje tetovaža531 – 1.0624.000,82 – 8.001,64
Kirurška korekcija ožiljaka399 – 9303.006,27 – 7.007,09
Odstranjivanje uraslog nokta266 – 5312.004,18 – 4.000,82
Sindrom karpalnog kanala (cijena po ruci)797

6.005,00

Konzultacije

UslugaCijena (€)Cijena (kn)
Konzultacijski pregled sa specijalistom54406,86
Drugo mišljenje kirurga – konzultacijski pregled67504,81
Konzultacijski pregled s VECTRA 3D54406,86
Kontrola40301,38
PHD (patohistološka dijagnoza) – jedan uzorak80602,76
Imunohistokemijska analiza – jedan uzorak54406,86
Ekstirpacija tumora dojke107806,19
ONLINE konzultacije sa specijalistom (1)54406,86

Botox tretmani

1 Područje*160€ (1205,52 kn)
2 Područja*260€ (1958,97 kn)
3 Područja*330€ (2486,39 kn)
Dodatno malo područje**70€ (527,42 kn)

*Bore mrštilice, bore na čelu & bore smijalice oko očiju (Crow’s feet)
**Podizanje obrva (Brow lift), Gummy osmijeh, Dolje usmjereni kutovi usana, Naborana brada, Bore na nosu, Podizanje vrha nosa

Posebni Botox tretmani

Četvrtasta čeljust / Bruksizam330€ (2486,29 kn)
Turkey neck / Nefertiti podizanje kože vrata400€ (3013,8 kn)
Prekomjerno znojenje / Hiperhidroza400€ (3013,8 kn)
 

Dermalni fileri

Augmentacija usana 0.55ml210€ (1582,25 kn)
Augmentacija usana 1ml360€ (2712,42 kn)
Nazolabijalne linije 1ml360€ (2712,42 kn)
Marionetske linije 1ml360€ (2712,42 kn)
Augmentacija jagodica / obraza 1ml360€ (2712,42 kn)
Nekirurška korekcija nosa600€ (4520,7 kn)
Korekcija podočnjaka 1ml360€ (2712,42 kn)
Povećanje brade 1ml360€ (2712,42 kn)
Oblikovanje linije čeljusti 1ml360€ (2712,42 kn)
Popunjavanje pušačkih perioralnih linija 1ml360€ (2712,42 kn)
Pomlađivanje ruku Radiesse 1.5ml420€ (3164,49 kn)
Korekcija / Razgrađivanje filera (Hijaluronidaza)130€ (979,49 kn)
Profhilo (1 tretman – 2ml)270€ (2034,32 kn)
Profhilo (2 tretmana – 4ml )540€ (4068,63 kn)
Viscoderm Hydrobooster 1.1ml200€ (1506,9 kn)
Neauvia Hydro Deluxe skinbooster 2.5ml240€ (1808,28 kn)
Dermalni filer – 2ml660€ (4972,77 kn)
Dermalni filer – 3ml930€ (7007,09 kn)

Powered by Aestetica Web Design © 2024