Vremeplov u šprici: Kako dermalni fileri prekrajaju mapu lica

Vremeplov u šprici: Kako dermalni fileri prekrajaju mapu lica

Kada bi postojao vremeplov za lice, dermalna punila bila bi njegov glavni pogon. Zaboravite na potragu za svetim gralom mladosti; moderna alhemija estetske medicine nudi čaroliju koja briše tragove vremena, vraća izgubljeni volumen i definiciju, sve bez potrebe za putovanjem kroz vrijeme. Pridružite nam se u istraživanju ovog fascinantnog svijeta gdje se mladolikost i prirodna ljepota susreću na raskrižju znanosti i umjetnosti.

Ah, estetska kirurgija – taj magični svijet gdje se godine mogu pregovarati natrag kao loš posao na buvljaku i gdje gravitacija gubi svoju moć nad našim licima. Među svim čarolijama estetske kirurgije, dermalna punila su se izdvojila kao čarobni štapić za svakoga tko žudi za malo dodatnog vremena prije nego što sat otkuca ponoć. Zamislite ih kao Photoshop u šprici, osim što umjesto da klikate i vučete na ekranu, dobivate laganu ubodnu senzaciju i odmah vidljive rezultate.

Ne tako davno, naša borba protiv starenja svodila se na korištenje krema koje obećavaju mladolik izgled, dok su one malo avanturističkije duše posezale za sapunom od magarećeg mlijeka, jer, ako je bilo dovoljno dobro za Kleopatru, zašto ne bi bilo i za nas? Ali, kao što znamo, vremena se mijenjaju. Danas, umjesto da se oslanjamo na magareće mlijeko, imamo dermalni fileri koji nam omogućavaju da se poigramo s volumenom lica kao da je plastelin, ali s puno boljim rezultatima (i manje nereda).

U ovom članku, osvijetlit ćemo različite vrste dermalnih punila, od onih koji su nasljedili svoje ime od kostiju (kao što je kalcijev hidroksilapatit) do onih koji zvuče kao nešto iz znanstveno-fantastičnog romana (zdravo, polimliječna kiselina). Neki od njih su poput gostiju koji dolaze na zabavu i odlaze prije nego što stvari postanu predivlje (hijaluronska kiselina), dok su drugi tu da ostanu do kraja, pa čak i pomažu u čišćenju (polimetil-metakrilatne mikrosfere).

Dakle, pripremite se za putovanje kroz vrijeme i prostor estetske kirurgije, gdje ćemo razotkriti sve ove čudesne supstance koje nam pomažu da zadržimo mladolik izgled, čak i kad kalendar sugerira drugačije. Uostalom, tko ne bi želio malo više vremena prije nego što se mora suočiti s neumoljivim prolazom vremena?

Kalcijev hidroksilapatit: Kostur mladosti

Kada pomislimo na kosti, većina nas vjerojatno zamišlja skelete iz biologije ili, ako ste ljubitelj piratskih filmova, Jolly Roger zastavu. No, tko bi pomislio da će se isti taj materijal koji čini našu unutrašnju armaturu koristiti kao tajni sastojak za vraćanje mladosti našem licu? Da, govorimo o kalcijevom hidroksilapatitu, supstanci koja se prirodno nalazi u našim kostima i zubima, a sada igra glavnu ulogu u svijetu estetske kirurgije.

Zamislite kalcijev hidroksilapatit kao temelj vaše kuće. Baš kao što temelj drži kuću stabilnom i sigurnom, tako kalcijev hidroksilapatit pruža čvrstu, ali diskretnu strukturu vašem licu, vraćajući izgubljeni volumen i definiciju bez potrebe za teškim građevinskim radovima. To je kao da imate mogućnost dodati dodatnu sobu ili proširiti dnevni boravak u vašem domu, ali za vaše lice – i sve to bez potrebe za građevinskom dozvolom.

Među popularnim robnim markama koje koriste ovu čudesnu supstancu, Radiesse se ističe kao zvijezda među dermalnim punilima. Njegova sposobnost da ne samo popuni te dosadne nazolabijalne bore i marionetske linije već i da potakne tijelo na proizvodnju vlastitog kolagena čini ga poput onog cool strica na obiteljskim okupljanjima koji ne samo da priča zanimljive priče već i časti rundu pića.

Primjena kalcijevog hidroksilapatita ide dalje od pukog ispunjavanja bora. On se koristi i za vraćanje volumena licu, dajući obraze koji izgledaju kao da su upravo dobili svježu dozu mladalačkog entuzijazma. I ne brinite, za razliku od prave gradnje, ova vrsta ‘renoviranja’ lica ne zahtijeva mjeseci nereda i buke. Rezultati su gotovo trenutni, s minimalnim vremenom oporavka, što znači da možete brzo nastaviti s vašim uobičajenim aktivnostima, poput planiranja sljedeće velike avanture ili, u modernom kontekstu, scrollanja po društvenim mrežama.

Ukratko, kalcijev hidroksilapatit je poput tajnog arhitekta mladosti, koji diskretno radi na unapređenju vašeg lica, vraćajući mu mladolikost i svježinu bez potrebe za otkrivanjem njegovih tajni svima osim vama. I tako, s malo pomoći od našeg pouzdanog prijatelja iz kostiju, možemo reći zbogom bora i dobrodošlicu povratku u dane kada je naše lice bilo poput nepročitane knjige, spremne za nove avanture.

Hijaluronska kiselina: Čarolija hidratacije

U svijetu gdje su superheroji postali dio svakodnevice zahvaljujući filmovima i stripovima, estetska kirurgija nije ostala imuna na ovaj trend. Među svim mogućim superjunacima koji štite našu mladost i ljepotu, hijaluronska kiselina definitivno zaslužuje svoj vlastiti blockbuster. Možemo je zamisliti s plaštom (ili možda bolje rečeno, s pipetom seruma) kako leti kroz naš dermis, spašavajući suhe, dehidrirane stanice i vraćajući volumen tamo gdje ga je vrijeme nepravedno odnijelo.

Hijaluronska kiselina nije samo superheroj među dermalnim filerima; ona je i MVP (najvrijedniji igrač) našeg tijela kada je riječ o hidrataciji. Zamislite je kao najbolji hidratantni serum koji ste ikada koristili, samo što umjesto da ga nanesete izvana, ona dolazi iznutra, poput tajnog agenta zaduženog za operacije “vraćanje plump-a” i “spašavanje suhoće”.

Ako ste ikada gledali reklame za kreme protiv starenja, vjerojatno ste čuli za hijaluronsku kiselinu. Ali, dok kreme obećavaju površinsku hidrataciju, injekcije hijaluronske kiseline idu korak dalje, pružajući dubinsku hidrataciju i volumen koji se ne može usporediti s bilo kojom kremom, bez obzira na to koliko je skupa ili luksuzna.

Među najpoznatijim brandovima koji koriste ovu čarobnu supstancu su Juvederm, Restylane, i Teosyal, koji su poput različitih superheroja unutar istog svemira – svaki s vlastitim specijalnim moćima. Juvederm voli plumpati usne kao da su upravo dobile glavnu ulogu u romantičnom filmu, dok Restylane spašava područje oko očiju od tamnih krugova i udubljenja, vraćajući pogledu izgubljenu svježinu. Teosyal, s druge strane, bori se protiv dubokih bora, popunjavajući ih iznutra i brišući tragove vremena kao dobar editor fotografija.

Primjena hijaluronske kiseline seže dalje od pukog popunjavanja i hidratacije. Ona ima sposobnost transformirati različite dijelove lica – od povećanja volumena obraza, preko definiranja kontura čeljusti, do suptilnog preoblikovanja nosa – bez potrebe za kirurškim zahvatima. To je kao da imate kist u rukama s kojim možete prepraviti svoje lice, ali umjesto boje, koristite hijaluronsku kiselinu.

U svijetu gdje se čini kao da je svatko u potrazi za fontanom mladosti, hijaluronska kiselina se izdvaja kao jedna od rijetkih stvarnih opcija koja nam omogućava da zadržimo, pa čak i vratimo malo te mladosti. A najbolje od svega? Nema potrebe za superjunakom plaštom. Samo malo hijaluronske kiseline, i spremni ste za svoj vlastiti crveni tepih.

Polialkilimid: Arhitekt lica

U svijetu estetske kirurgije, gdje svaka supstanca ima svoju supermoć, polialkilimid stoji ponosno kao arhitekt lica, majstor koji ne samo da poznaje sve tajne dobrog dizajna, već ih i primjenjuje s takvom vještinom da bi čak i Michelangelo bio impresioniran. Ako je hijaluronska kiselina superheroj hidratacije, polialkilimid je taj koji drži čekić i dlijeto, oblikujući konture lica s umjetničkom preciznošću.

Zamislite polialkilimid kao tajnog agenta među dermalnim punilima, specijaliziranog za misije visokog rizika poput definiranja jagodica koje bi mogle posramiti grčke bogove ili esculpiranja linije čeljusti tako oštre da bi mogla rezati staklo. Njegova metoda nije brza i površna; on gradi, sloj po sloj, strukturu koja će stajati čvrsto i ponosno, baš kao temelji visokih zgrada koje krase horizonte velikih gradova.

Polialkilimid je, dakle, tajno oružje za sve one koji sanjaju o licu koje izgleda kao da su upravo sišli s modne piste – a da pritom nisu morali provesti cijeli dan na šminkanju ili, ne daj Bože, nositi papirnatu vrećicu preko glave dok čekaju da oteklina splasne. On je kao Photoshop u stvarnom životu, samo što su rezultati trajniji i ne nestaju čim isključite računalo.

A kad kažemo trajni, mislimo na to ozbiljno. Dok se većina dermalnih punila može pohvaliti efektima koji traju nekoliko mjeseci do godine, polialkilimid igra dugoročnu igru. Njegovi efekti mogu potrajati godinama, što znači da ćete se moći diviti svojim novim konturama lica u zrcalu dugo nakon što se trendovi promijene i novi superjunaci estetske kirurgije pojave na sceni. To je kao da uložite u dobre temelje za vaš dom – ne morate ih obnavljati svake godine, a vaša kuća izgleda sjajno bez obzira na vremenske uvjete.

No, s velikom moći dolazi i velika odgovornost. Zato je važno da ovaj arhitektonski zahvat na vašem licu izvede stručnjak, jer iako je moguće izvršiti korekcije, nitko zapravo ne želi završiti s jagodicama koje izgledaju kao dodatak za vježbanje bicepsa ili linijom čeljusti koja bi mogla poslužiti kao stalak za kapute.

Ukratko, polialkilimid možda nije za one koji se boje dugoročne predanosti, ali za sve vas koji ste spremni reći “da” dugotrajnoj ljepoti, on je vaš arhitekt, vaš graditelj snova, vaš osobni Michelangelo koji čeka da preoblikuje vaše lice u remek-djelo dostojno najprestižnijih galerija. I tko zna, možda će jednog dana vaše savršeno definirane jagodice postati inspiracija za neku buduću generaciju umjetnika.

Dr. Hrvoje Kisić, istaknuti stručnjak iz Zagreba na području estetske kirurgije, s velikim zanimanjem pristupio je analizi teme dermalnih punila, koja su postala neizostavan segment u svijetu moderne estetike. U svojem opsežnom osvrtu, dr. Kisić koristi kombinaciju direktnog i indirektnog govora kako bi izrazio svoje stručne perspektive i uvide o navedenoj temi, pružajući čitateljima sveobuhvatan uvid u svijet dermalnih punila, s posebnim naglaskom na njihovu primjenu u Zagrebu.

„Dermalna punila predstavljaju revolucionarnu promjenu u pristupima pomlađivanju i korekciji lica“, izjavio je dr. Kisić. „S obzirom na širok spektar dostupnih materijala, od hijaluronske kiseline do polimetil-metakrilatnih mikrosfera, mogućnosti za personalizirane tretmane su gotovo neograničene“, dodao je on, ističući kako je Zagreb postao centar izvrsnosti za estetske tretmane zahvaljujući visokoj razini stručnosti i naprednoj tehnologiji.

Dr. Kisić posebno naglašava važnost individualnog pristupa svakom pacijentu: „Važno je razumjeti da nije svako punilo prikladno za svaku situaciju. U Zagrebu, naš pristup je temeljit – od početne konzultacije do odabira najprikladnijeg punila, uzimajući u obzir specifične potrebe i očekivanja svakog pacijenta.“

Govoreći o trajnosti i sigurnosti dermalnih punila, dr. Kisić ističe: „Dok neka punila pružaju privremene rezultate, idealne za one koji traže diskretne promjene, druga, poput PMMA, nude dugotrajnije rješenje. No, bez obzira na odabir, sigurnost pacijenta je naš primarni cilj.“

Kisić također dodaje: „U Zagrebu se kontinuirano ulaže u obrazovanje i treninge iz područja estetske medicine, osiguravajući da naši stručnjaci budu upoznati s najnovijim trendovima i tehnikama.“ Ovo pokazuje predanost lokalne medicinske zajednice prema održavanju visokog standarda usluge.

Zaključno, dr. Kisić naglašava: „Iako dermalna punila mogu čuda učiniti za izgled lica, prava ljepota dolazi iznutra. Međutim, malo pomoći s vanjske strane može znatno poboljšati kvalitetu života i samopouzdanje osobe.“

Kroz svoj osvrt, dr. Kisić ne samo da pruža sveobuhvatan pregled dermalnih punila i njihove primjene, već i potiče razumijevanje važnosti holističkog pristupa ljepoti, koji uključuje i fizički izgled i unutarnje zadovoljstvo. Njegove riječi odjekuju kao podsjetnik da, iako estetska medicina nudi brojne mogućnosti za poboljšanje izgleda, ključno je pronaći ravnotežu i odabrati tretmane koji najbolje odgovaraju individualnim potrebama i željama.

Polilaktična kiselina: Tvornica kolagena

U svijetu estetske magije, gdje svaki eliksir i čarobni napitak ima svoju specijaliziranu funkciju, polilaktična kiselina zauzima posebno mjesto. Ne samo da se predstavlja kao stimulator tijela za proizvodnju kolagena, već je i kao da posjeduje tajni prekidač za pokretanje vlastite tjelesne tvornice kolagena, koja se, priznajmo, s godinama može malo usporiti ili čak zapesti.

Zamislite polilaktičnu kiselinu kao motivacijskog govornika za vaše stanice. Ona dolazi, preuzima mikrofon (ili u ovom slučaju, špricu) i počinje svoj motivacijski govor: “Stanice, zar ne želite biti mlade, elastične i pune energije kao nekada?” I vaše stanice, slušajući ovaj pep talk, odlučuju se pokrenuti, počinju proizvoditi kolagen kao da su se vratile u dane svoje mladosti.

Ova tvornica kolagena ne počinje raditi preko noći. Nije to kao da ste pritisnuli gumb i odmah dobili robote koji rade 24/7. Ne, polilaktična kiselina je više kao mudri mentor koji polako ali sigurno vodi vaše stanice kroz proces proizvodnje. Svakim tretmanom, vaše tijelo je sve više potaknuto na stvaranje novog kolagena, što rezultira postupnim, ali dugotrajnim rezultatima. To je kao da gledate vaše lice kako polako dobiva natrag svoju strukturu, punoću i elastičnost, dan za danom, mjesec za mjesecom.

Koristi se za tretiranje raznih simptoma starenja, od tih sitnih linija koje vas podsjećaju na sve smiješne trenutke u vašem životu, do dubljih bora koje pričaju priču o svakoj zabrinutosti. Ali umjesto da samo privremeno popuni te linije, polilaktična kiselina radi na temeljnom uzroku, potičući vaše tijelo da se samo brine o njima. To je kao da umjesto da svaki put kad padne kiša trčite popravljati krov, ojačate ga tako da može sam odolijevati nevremenu.

Možda će vam trebati nekoliko tretmana da vidite puni učinak, jer vaša tjelesna tvornica kolagena treba malo vremena da se pokrene na punu snagu. Ali strpljenje se isplati. Nakon nekoliko mjeseci, možete očekivati da će vaša koža izgledati osvježeno, obnovljeno i, što je najvažnije, mlađe. I najbolji dio? Budući da je kolagen proizveden od strane vašeg tijela, rezultati su ne samo prirodni, već i dugotrajni.

Dakle, ako ste spremni za pokretanje vlastite interne tvornica kolagena i ne smeta vam malo čekanja dok se proizvodnja ne zahukta, polilaktična kiselina bi mogla biti vaša karta za povratak u mladost. I zapamtite, iako je put možda dug, rezultati mogu biti tako zadovoljavajući da ćete se zapitati zašto niste pokrenuli ovu tvornicu malo ranije.

Polimetil-metakrilatne mikrosfere (PMMA): Kipar među filerima

U galeriji dermalnih punila, gdje svaki izložak ima svoju priču i stil, Polimetil-metakrilatne mikrosfere (PMMA) zauzimaju posebno mjesto. PMMA ne samo da popunjava bore i vraća mladolikost; on klesa lice s preciznošću iskusnog kipara, dodajući definiciju tamo gdje je vreme izbrisalo linije i konture. Zamislite PMMA kao Michelangela dermalnih filera, koji vaše lice smatra svojom Sikstinskom kapelom, spremnim za remek-djelo.

Priča o PMMA punilima je kao priča o umjetniku koji traži trajnost u svom radu. Umjesto da se zadovolji kratkotrajnim efektima koji nestaju kao zvijezde padalice na noćnom nebu, PMMA teži nečemu što će trajati, ostaviti trag i reći: “Bio sam ovdje, i napravio sam nešto predivno”. To je za one koji u estetskom svijetu ne traže samo kratkotrajnu avanturu, već dugotrajnu vezu.

No, kao i kod svake umjetnosti koja teži trajnosti, potrebno je malo više truda. PMMA ne dolazi kao brzi popravak; to je proces koji zahtijeva strpljenje. Trebat će vam više injekcija, više vremena za čekanje na rezultate, i možda čak i malo više hrabrosti. Ali oni koji su spremni za ovaj korak otkrit će da je PMMA sposoban stvoriti estetiku koja se ne može usporediti s bilo čim drugim. To je kao da se odlučite za izgradnju mramornog kipa u vašem vrtu umjesto da se zadovoljite visećom ljuljačkom; oba mogu uljepšati prostor, ali samo je jedno trajno remek-djelo.

Primjena PMMA seže dalje od običnog popunjavanja bora; on oblikuje, definira i preoblikuje. Može transformirati jagodice iz blagih uzvisina u ponosne vrhunce vašeg lica, ili obrubiti čeljust linijom tako definiranom da bi mogla poslužiti kao predložak za geometrijski savršenstvo. PMMA ne samo da vraća ono što je vreme odnelo, već dodaje ono što priroda možda nikada nije ni dala, dajući vam vizualnu estetiku koja odgovara vašem unutarnjem osjećaju sebe.

No, budimo iskreni, svaka umjetnost ima svoju cijenu, i dok PMMA može biti kipar među punilima, važno je zapamtiti da je ključ uspjeha u rukama umjetnika – u ovom slučaju, vašeg estetskog stručnjaka. Pravilno aplikacija i umjetnička preciznost su ključni za osiguravanje da vaše lice postane remek-djelo a ne predmet za popravak.

U konačnici, PMMA nudi putovanje prema trajnoj ljepoti, ali kao i kod svakog putovanja vrijednog truda, ima svoje izazove i prepreke. No, za one koji su spremni zaroniti duboko u svijet estetike s otvorenim očima i malo avanturističkog duha, PMMA pruža priliku da zauvijek iscrtaju svoju ljepotu na kanvasu vremena.

U galeriji dermalnih filera, gdje svaki izložak ima svoju priču i stil, Polimetil-metakrilatne mikrosfere (PMMA) zauzimaju posebno mjesto. PMMA ne samo da popunjava bore i vraća mladolikost; on klesa lice s preciznošću iskusnog kipara, dodajući definiciju tamo gdje je vreme izbrisalo linije i konture. Zamislite PMMA kao Michelangela dermalnih punila, koji vaše lice smatra svojom Sikstinskom kapelom, spremnim za remek-djelo.

Priča o PMMA punilima je kao priča o umjetniku koji traži trajnost u svom radu. Umjesto da se zadovolji kratkotrajnim efektima koji nestaju kao zvijezde padalice na noćnom nebu, PMMA teži nečemu što će trajati, ostaviti trag i reći: “Bio sam ovdje, i napravio sam nešto predivno”. To je za one koji u estetskom svijetu ne traže samo kratkotrajnu avanturu, već dugotrajnu vezu.

No, kao i kod svake umjetnosti koja teži trajnosti, potrebno je malo više truda. PMMA ne dolazi kao brzi popravak; to je proces koji zahtijeva strpljenje. Trebat će vam više injekcija, više vremena za čekanje na rezultate, i možda čak i malo više hrabrosti. Ali oni koji su spremni za ovaj korak otkrit će da je PMMA sposoban stvoriti estetiku koja se ne može usporediti s bilo čim drugim. To je kao da se odlučite za izgradnju mramornog kipa u vašem vrtu umjesto da se zadovoljite visećom ljuljačkom; oba mogu uljepšati prostor, ali samo je jedno trajno remek-djelo.

Primjena PMMA seže dalje od običnog popunjavanja bora; on oblikuje, definira i preoblikuje. Može transformirati jagodice iz blagih uzvisina u ponosne vrhunce vašeg lica, ili obrubiti čeljust linijom tako definiranom da bi mogla poslužiti kao predložak za geometrijski savršenstvo. PMMA ne samo da vraća ono što je vreme odnelo, već dodaje ono što priroda možda nikada nije ni dala, dajući vam vizualnu estetiku koja odgovara vašem unutarnjem osjećaju sebe.

No, budimo iskreni, svaka umjetnost ima svoju cijenu, i dok PMMA može biti kipar među filerima, važno je zapamtiti da je ključ uspjeha u rukama umjetnika – u ovom slučaju, vašeg estetskog stručnjaka. Pravilno aplikacija i umjetnička preciznost su ključni za osiguravanje da vaše lice postane remek-djelo a ne predmet za popravak.

U konačnici, PMMA nudi putovanje prema trajnoj ljepoti, ali kao i kod svakog putovanja vrijednog truda, ima svoje izazove i prepreke. No, za one koji su spremni zaroniti duboko u svijet estetike s otvorenim očima i malo avanturističkog duha, PMMA pruža priliku da zauvijek iscrtaju svoju ljepotu na kanvasu vremena.

prošli smo kroz fascinantni svijet dermalnih punila, od kalcijevog hidroksilapatita, preko hijaluronske kiseline, pa sve do polilaktične kiseline i polimetil-metakrilatnih mikrosfera. Svako od ovih čudesnih sredstava ima svoju specijalnu ulogu u orkestru estetske kirurgije, svirajući melodiju koja može vratiti vrijeme unazad, ili barem natjerati satove da malo uspore.

U ovom nevjerojatnom procesu transformacije, dermalna punila su poput čarobnih štapića koji mogu preobraziti lice, dodajući volumen tamo gdje je nestao, glatkeći bore koje su se pojavile preko noći (ili barem tako se čini) i vraćajući konture koje su se možda malo izgubile u magli vremena. Sada je moguće, s malo pomoći naše vjerne vojske estetskih čarobnjaka, varati na testu vremena, prkoseći gravitaciji i godinama koje prolaze.

No, kao i u svim velikim poduhvatima, ključ uspjeha leži u odabiru pravog maestra. Odabir stručnjaka za estetsku kirurgiju nije nešto što treba shvatiti olako. To je poput odabira dirigenta za vašu simfoniju preobrazbe; želite nekoga tko poznaje svaku notu, svaki pokret štapića, kako bi konačni rezultat bio harmoničan i očaravajuć.

I dok dermalna punila mogu učiniti čuda za vaš izgled, dodajući taj sjaj mladosti i svježine, važno je zapamtiti da prava ljepota, ona koja zrači iznutra, nije nešto što se može injektirati ili implantirati. Ona dolazi iz osjećaja zadovoljstva sobom, iz ljubavi prema sebi i iz sposobnosti da se vidi ljepota u malim stvarima.

Ipak, malo pomoći s vanjske strane nikada nije na odmet. U današnjem svijetu, gdje se svatko trudi biti najbolja verzija sebe, dermalna punila nude jedan od načina da se osjećamo bolje u svojoj koži, dajući nam dodatnu dozu samopouzdanja. Jer, na kraju krajeva, ako možemo investirati u svoje obrazovanje, karijeru i dobrobit, zašto ne bismo investirali i u svoj izgled?

Dakle, dok težimo tome da naša unutarnja ljepota uvijek sja najjače, sjetimo se da je sasvim u redu potražiti malo vanjske pomoći kako bismo se osjećali kompletnima. Uostalom, u ovom brzom i stalno mijenjajućem svijetu, tko bi mogao odoljeti prilici da malo uspori vrijeme, makar to bilo i samo na površini?

Biografija dr. Hrvoje Kisić

Dr. Hrvoje Kisić je plastični kirurg i suvlasnik Poliklinike Duduković Kisić. Diplomirao je na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu 2009. godine. Na Klinici za kirurgiju KBC-a Zagreb specijalizirao je opću kirurgiju i subspecijalizirao plastičnu kirurgiju te 2015. godine stekao titulu specijalista opće kirurgije, a 2019. godine titulu subspecijalista plastične kirurgije. Dio subspecijalističke edukacije proveo je u Sveučilišnoj bolnici u Padovi s posebnim naglaskom na mikrokirurgiji te rekonstruktivnoj kirurgiji dojke. Primarno područje rada su estetske i rekonstruktivne operacije grudi te oblikovanje tijela. 

Reference

Preventing the Complications Associated with the Use of Dermal Fillers in Facial Aesthetic Procedures: An Expert Group Consensus Report. Urdiales-Gálvez F, Delgado NE, Figueiredo V, Lajo-Plaza JV, Mira M, Ortíz-Martí F, Del Rio-Reyes R, Romero-Álvarez N, Del Cueto SR, Segurado MA, Rebenaque CV.Aesthetic Plast Surg. 2017 Jun;41(3):667-677. doi: 10.1007/s00266-017-0798-y. Epub 2017 Apr 14.PMID: 28411354
PODIJELI

Powered by Aestetica Web Design © 2024