Tehnike oblikovanja tijela: CoolSculpting i liposukcija

Tehnike oblikovanja tijela: CoolSculpting i liposukcija

Bilo da se usredotočujete na postizanje čvršće tjelesne građe, obećavate da ćete naučiti novi jezik ili radite na prakticiranju svjesnosti, nova godina je puna novih odluka, novih ciljeva i novih postignuća.

Za mnoge od nas koji jure za tom tjelesnom strukturom iz snova može biti zastrašujući i gotovo nemoguć izazov ostvariti bilo kakav napredak prema našim ciljevima. Lako je osjetiti da ste zapeli i na visoravni na svom putu mršavljenja, osobito ako se pridržavate zdrave prehrane i redovito vježbate.

Jedna od mogućnosti za početak vašeg putovanja o kojoj možda niste razmišljali jest oblikovanje tijela. Ovo opsežno područje postupaka nudi niz opcija koje će vam pomoći da postignete stas o kojem ste sanjali uz minimalno vrijeme zastoja. Od liposukcije do CoolSculptinga do injekcija , postoji tehnika ili postupak savršen za svaki životni stil ili potrebu.

Ako ste zainteresirani za učenje više o svijetu oblikovanja tijela, uobičajenim tehnikama i praksama u tom području te o tome što možete očekivati ​​od ovih postupaka, rado ćemo vam pomoći. Obratili smo se dr. med. Suzanne Trott za njezin stručni uvid u ovu temu i savjete za pacijente zainteresirane za ove postupke.

Kratak pregled oblikovanja tijela

Oblikovanje tijela je potraga stara koliko i vrijeme. Od drevnih olimpijskih sportaša do europskih kraljevskih obitelji, savršenu tjelesnu građu uvijek su težili mnogi, a postizali rijetki. Postići tjelesnu građu o kojoj ste sanjali nešto je što je uz suvremene inovacije i tehnologije konačno nadohvat ruke. Ovo je osobito istinito za one koji su s dijetom i tjelovježbom dosegli svoju kritičnu točku i čini se da ne mogu probiti barijeru kako bi postigli svoje ciljeve.

“Ako ste netko tko dobro jede i vježba, ali još uvijek imate male dijelove masnoće kojih se ne možete riješiti, liposukcija i oblikovanje tijela su sjajno rješenje”, rekao je Trott.

Liposukcija je često na vrhu popisa najpoznatijih plastičnih kirurških zahvata i jedna je od najbolje isprobanih metoda oblikovanja tijela. To je kirurški zahvat koji uključuje uklanjanje masnoće ispod kože uređajem za usisavanje koji se zove kanila. Trott je zagovornik specifične tehnike koja se zove power-assisted liposukcija koja koristi specijaliziranu kanilu za bolje ciljane rezultate.

“S liposukcijom potpomognutom električnom energijom, oblikujete tijelo i ne morate brinuti o izbacivanju sala u isto vrijeme”, rekao je Trott. “Bez toga ste toliko usredotočeni na izbacivanje masnoće da se možete previše približiti koži, što će uzrokovati udubljenja.”

Još jedna uobičajena metoda oblikovanja tijela koja se pokazala popularnom u posljednjih nekoliko godina je postupak poznat kao CoolSculpting. Ovaj minimalno invazivni postupak uključuje ciljanje određenih područja masnog tkiva i zamrzavanje stanica, što će zauzvrat smanjiti pojavu masnog tkiva na tom području.

“CoolSculpting je dobar za mala, ciljana područja ili ako niste zainteresirani za kirurgiju”, rekao je Trott

Moderne tehnike oblikovanja tijela

Jedan od najuzbudljivijih aspekata oblikovanja tijela je stalni napredak koji dolazi unutar prostora. Tehnologija je napredovala velikim koracima s uvođenjem novih metoda i postupaka u proteklom desetljeću.

Nova procedura na ovim prostorima je aparat Renuvion. Ova minimalno invazivna tehnologija odobrena od strane FDA nudi nevjerojatne rezultate zatezanja kože koja koristi zagrijani helij i radiofrekvenciju za stvarno smanjenje tkiva.

“Renuvion je odličan za tretman nakon zatezanja trbuha ili za tretiranje ciljanih područja poput ruku”, rekao je Trott. “To je izvrstan zahvat za premošćivanje za nekoga tko ne želi ići na operaciju – možete to učiniti u ordinaciji pod lokalnom anestezijom.”

Još jedan napredak u svijetu oblikovanja tijela je uvođenje injekcija kao što je Ozempic. Novi i uzbudljivi razvoj koji dobiva na popularnosti u cijeloj zemlji, lijekovi za mršavljenje u injekcijama pokazali su se sigurnim i učinkovitim načinom da se pomogne onima koji su pali da konačno izgube težinu.

“Ovi lijekovi mogu vam dati tu prednost za početak”, rekao je Trott. “Počet ćete osjećati da radi, što će vas motivirati da više vježbate. Kada budete imali malo poticaja da se osjećate bolje, nastavit ćete tako.”

Maksimiziranje rezultata oblikovanja vašeg tijela
Kao što je istina s bilo kojim zahvatom plastične kirurgije, postoji mnogo načina da budete sigurni da izvlačite najviše iz procesa i maksimizirate rezultate koje postižete. Evo nekoliko ključnih metoda na koje se treba usredotočiti.

Pažljivo pogledajte vjerodajnice svog kirurga

Uvijek se odlučite za certificiranog plastičnog kirurga s iskustvom u zahvatu koji vas zanima. Nepoznata istina u svijetu oblikovanja tijela jest da zapravo ne morate biti plastični kirurg da biste kupili stroj za liposukciju – svatko s medicinskom licencom ima pristup.

Ako se odlučite za jeftinijeg liječnika koji nije certificirani plastični kirurg, možete riskirati loše rezultate koje će drugi kirurg teško ispraviti, kao što je povlačenje masnoće preblizu koži.

“Jednom kada se netko previše približi koži na velikom području i nema puno masti za presađivanje, ne možete mu pomoći”, rekao je Trott.

Nemojte se bojati dobiti više mišljenja

Kada tražite pravog plastičnog kirurga koji će dovršiti vaš postupak oblikovanja tijela, važno je razmotriti svoje mogućnosti. Obavezno se sastanite s nekoliko plastičnih kirurga kako biste pronašli onoga koji vam odgovara i koji će vam pomoći da postignete rezultate koje tražite.

“Sastanite se s najmanje tri kirurga – to je tako veliko područje”, rekao je Trott. “Pronađi onaj koji ti odgovara.”

Svakako planirajte unaprijed
Možda je primamljivo rezervirati svoj sljedeći tropski bijeg odmah nakon zahvata oblikovanja tijela, ali svakako želite otići na odmor dok se potpuno ne oporavite.

“Planirajte to u trenutku kada imate nekoliko mjeseci prije odlaska na odmor u kupaćem kostimu”, rekao je Trott. “Imat ćeš modrice i imat ćeš otekline.”

Nakon što se potpuno oporavite i budete spremni pokazati svoju novu tjelesnu građu, slobodno rezervirajte taj odmor iz snova i navucite onaj slatki kupaći kostim koji ste čuvali.

Kompresija je vaš najbolji prijatelj

Jedan aspekt oporavka koji nije toliko poznat kao odmor i opuštanje je nužan element kompresije. Nakon postupka oblikovanja tijela, kompresija igra važnu ulogu u vašem procesu oporavka, jer smanjuje i otekline i modrice, a također smanjuje rizik od komplikacija kao što su hematomi ili seromi.

“Nosite dobru, ujednačenu kompresiju i provjerite da li netko u ordinaciji kirurga provjerava”, rekao je Trott. “Idi barem jednom tjedno i neka provjere.”

Zapravo, ovaj je proces toliko važan za Trott da je stvorila vlastitu kolekciju kompresijske odjeće kako bi bolje odgovarala svojim pacijentima nakon bilo kojeg postupka oblikovanja tijela koji dovrši.

Usredotočite se na zdrave navike

Podvrgavanje zahvatu oblikovanja tijela kao što je liposukcija može vam dati nevjerojatno zategnutu tjelesnu građu, ali se lako možete izvući iz toga.

“Shvatite da ćete morati poboljšati svoje životne navike”, rekao je Trott.

Vodite računa o tome što jedete i ostanite aktivni nakon oporavka kako biste maksimizirali i održali svoje rezultate. Čak je i kratka šetnja od 15 minuta dnevno izvrstan način da održite svoje tijelo u pokretu i da izgledate najbolje.

Ostvarite svoje ciljeve zahvatima oblikovanja tijela
Za one od nas koji sanjamo o zategnutijoj, ljepšoj tjelesnoj građi za novu godinu, ali imamo problema u tome da to postignemo dijetom i tjelovježbom, postupci oblikovanja tijela izvrsna su opcija koju možete razmotriti kako biste prešli to brdo. Od liposukcije i CoolSculptinga do injekcija, postoje izvrsne mogućnosti koje će vam pomoći da postignete stas iz snova koji će vam pomoći da pristanete na svaki životni stil i potrebu.

PODIJELI

Powered by Aestetica Web Design © 2024