Što je Skinvive – Novi dermalni filer hijaluronske kiseline

Što je Skinvive – Novi dermalni filer hijaluronske kiseline

Kad biste samo mogli ubrizgati osam sati sna u svoju kožu, zar ne? Skinvive, popularan novi filer hijaluronske kiseline koji je FDA odobrila u svibnju 2023. mogao bi biti nešto najbliže cjelonoćnom snu i preporučene tri litre vode dnevno koje možete unijeti. (Osim, zapravo spavanja i pijenja vode.)

Skinvive se često naziva “pojačivačem kože” (skin booster), a ne punilom jer njegov zadatak nije obnavljanje volumena poput drugih punila na tržištu, već hidratizira vašu kožu i daje vam sjaj “Nisam ostao do kasno budan gledajući TikToks u krevetu” izgled koji traje oko šest mjeseci.

“Iako su Skinvive i drugi slični fileri već neko vrijeme dostupni u Europi i drugim dijelovima svijeta, prvi su te vrste dostupni na tržištu SAD-a”, kaže Carmen Castilla , dr. med., certificirana dermatologinja i klinička instruktorica. na Mount Sinai u New Yorku. “To je klasa punila koja je do danas nedostajala u našem arsenalu kozmetičkih tretmana.”

Iako tretman još nije dostupan (bit će uveden u ordinaciju vašeg lokalnog dermatologa krajem rujna), pitali smo stručnjake što očekivati ​​prije nego što svima neizbježno postane omiljeno kozmetičko sredstvo.

Što je Skinvive i koje su njegove prednosti?

Skinvive je dermalni filer koji mijenja izgled vaše kože, a ne oblik vašeg lica . Punila koja su vam možda poznatija, poput Juvederma ili Restylanea, “koriste se za popunjavanje i povećanje različitih područja lica i ne utječu na kvalitetu kože”, kaže dermatologinja Michele Green iz New Yorka, dr.med. Ovo su vrste filera koji se koriste kako bi se nečije usne ispunile ili jagodice bile istaknutije.

Skinvive, s druge strane, trebao bi iskoristiti svojstva molekule hijaluronske kiseline koja privlači vlagu kako bi se povećala hidratacija kože i poboljšala tekstura. Umjesto ubrizgavanja otopine u dermis kako bi se popunio gubitak volumena, vaš dermatolog bi ubrizgao Skinvive u obliku kapljica površinski (samo na vanjski sloj vaše kože ili epidermis). “Nakon što se taloži u kožu, raspršuje se u ravnomjeran sloj”, kaže certificirani dermatolog Corey L. Hartman, dr. med. “Skinvive neće dodati volumen, stoga neće promijeniti oblik vašeg lica.”

” Klinička ispitivanja za Skinvive pokazuju značajna poboljšanja u hidrataciji kože i teksturi obraza koja su trajala šest mjeseci”, kaže dermatologinja iz San Diega, dr. med., klinička istražiteljica za Skinvive. U ispitivanju je 63% pacijenata izjavilo da su zadovoljni blistavošću kože lica nakon šest mjeseci u usporedbi s 11% prije. Dodatno, istraživači su primijetili povećanje akvaporina (proteina vodenog kanala) — markera hidratacije kože.

Zamislite sebe, ali sjajnije . “Kada se Skinvive ubrizga u područje tretmana, također potiče proizvodnju kolagena, što poboljšava elastičnost i smanjuje pojavu finih bora”, dodaje dr. Green. Drugim riječima, hidratizirana koža poboljšava druge kožne tegobe poput nedostatka elastičnosti i tuposta — tako da ciljanjem hidratacije pomoću Skinvivea i solidne rutine njege kože , možete vidjeti poboljšanje i na tim područjima.

Koliko dugo traju Skinvive rezultati?

“U kliničkim studijama pacijenti su izjavili da su bili zadovoljni sjajem svoje kože kroz šest mjeseci”, kaže dr. Hartman. Nadalje kaže da su neki pacijenti željeli popraviti nakon mjesec dana dok su sudjelovali u kliničkim ispitivanjima.

Tretmani Skinviveom imaju malo ili nimalo zastoja. “Pacijenti u kliničkim studijama mogli su nastaviti svoje dnevne aktivnosti odmah nakon tretmana”, kaže dr. Green. Kao i kod Botoxa ili drugih injekcija , “preporučuje se izbjegavanje teške tjelovježbe, šminkanja i izlaganja suncu prva 24 sata”, dodaje ona.

Tko je kandidat za Skinvive?

Skinvive je odobren za sve Fitzpatrick tipove kože (I-VI), tako da svatko tko traži poticaj može imati koristi. “Svatko tko primjećuje tupost kože ili želi poboljšati glatkoću obraza i povećati hidrataciju unutar kože kako bi poboljšao kvalitetu kože, bili bi dobri kandidati”, kaže dr. Hartman.

Dr. Castilla ponavlja da svatko tko želi ciljano smanjiti volumen možda neće biti zadovoljan rezultatima koje može dobiti od Skinvivea. “Međutim, gubitak volumena i promjene u kvaliteti kože znakovi su starenja i često idu ruku pod ruku”, kaže ona. “Ti bi pacijenti vjerojatno postigli bolje konačne rezultate kombiniranjem punila za ciljani gubitak volumena i Skinvivea za poboljšanje kvalitete kože.”

Dr. Castilla dodaje da iako ta dva tretmana tek treba proučavati u kombinaciji, ona očekuje da će ih na kraju uključiti u sveobuhvatan plan liječenja. “Trenutno je indicirano za korištenje na obrazima, ali će se vjerojatno koristiti i na drugim područjima kao što su vrat, prsa ili nadlanice.”

Koji su rizici?

Rizici Skinvivea isti su kao i kod većine drugih kozmetičkih injekcija – što će reći blagi i obično privremeni. Dr. Green kaže da se na mjestu uboda može pojaviti crvenilo, osjetljivost i čvrstoća. “Pacijenti [također mogu] osjetiti blagu oteklinu najviše dva do tri dana i nisu prijavili dodatne modrice povezane s postupkom,” dodaje dr. Hartman. “Preporučamo da pacijenti dvaput nanose ledene obloge na tretirana područja pet do 10 minuta dnevno tri do pet dana nakon tretmana.”

Kako Skinvive postaje sve uobičajeniji, možda ćete ga moći nabaviti u lječilištima ili kod svog kozmetičara. Međutim, uvijek je najsigurnije ostati s certificiranim dermatologom ili plastičnim kirurgom “jer se rizik od neželjenih nuspojava ili kozmetičkih rezultata znatno smanjuje”, kaže dr. Green.

Koliko košta Skinvive?

Točna cijena još nije dostupna jer je tako nov, u državi. Dr. Castilla očekuje da će cijena biti slična drugim punilima po štrcaljki (600 – 1000 USD ili više, ovisno o lokaciji).

Koliko brzo bi netko vidio rezultate?

Možda ćete ubrzo nakon toga primijetiti malo zaoštravanja, ali potpuni rezultati neće se razviti za nekoliko tjedana. “Važno je znati da budući da je poboljšanje u kvaliteti kože, rezultati su obično suptilniji od filera za povećanje volumena”, dodaje dr. Castilla.

Kakav je Skinvive u usporedbi s Profhilo?

Profhilo je još jedan filer hijaluronske kiseline koji cilja na kožu bez sjaja zbog kojeg slavne osobe hrle u Ujedinjeno Kraljevstvo. (Još ga nije odobrila FDA.) Profhilo ima veću koncentraciju hijaluronske kiseline, kaže dr. Palm, i može pomoći u borbi protiv dramatičnijih znakova dehidracije i starenja.

Koja tvrtka proizvodi Skinvive?

Allergan Aesthetics, koja proizvodi popularnu marku punila Juvederm, proizvodi Skinvive pod Juvederm kišobranom punila hijaluronske kiseline.

PODIJELI

Biografija prim.dr.med. Davorin Lončarić

Specijalist dermatologije i venerologije i uži specijalist dermatološke onkologije. Obrazovanje i stručno usavršavanje. 1990. diplomirao na Medicinskom fakultetu u Zagrebu. 1996. završio specijalizaciju iz dermatologije i venerologije. 1995. poslijediplomski studij iz dermatovenerologije. 1998. stručno usavršavanje iz dermatopatologije na Univerisitätsklinik für Dermatologie und Venerologie LKH u Grazu. 2005. stručno usavršavanje iz dermatokirurgije u Klinici za plastičnu i rekonstruktivnu kirurgiju KBC Zagreb.. 2012. stekao naziv primarius. 2015. postao uži specijalist iz dermatološke onkologije

Powered by Aestetica Web Design © 2024