Rinoplastika u Hrvatskoj: Sve što trebate znati o operaciji nosa

Rinoplastika u Hrvatskoj: Sve što trebate znati o operaciji nosa

Kroz ulice Zagreba, gdje svaki kamen priča priču, odjekuje još jedna fascinantna saga - ona o preobrazbi nosa. Nije to samo hir modernog doba; to je putovanje samoispitivanja, hrabrosti i, naravno, estetike. U gradu koji je dom kreativnosti i inovacija, rinoplastika nije tabu – to je umjetnost koja kroji nove profile, osmijehe i, ponekad, identitete. Ako ste ikad razmišljali o tome kako promjena nosa može promijeniti vaš svijet, zakoračite s nama u avanturu razotkrivanja svih tajni koje nos nosi. Dobrodošli u priču o rinoplastici u Zagrebu – gdje svaki nos ima svoju priču.

Kad krenete na put preobrazbe nosa u Zagrebu, prva postaja nije kirurška sala, već svijet Google pretraga i preporuka. Odabir klinike nije kao biranje pizze – ne možete samo reći “dajte mi jednu s extra sirom”. Treba vam mjesto s licencom, koje ne samo da zna kako se nos ravnaju, već i kako se srca osvajaju. Iskustva pacijenata su poput svetog pisma; svjedočanstva koja se čitaju s više pažnje nego sapunice. A kad je riječ o pristupu klijentima, tražite kliniku koja vas pozdravlja širom otvorenih vrata (i nosnica), spremna odgovoriti na svako vaše “što”, “kako” i “zašto”.

Tko je tko u svijetu rinoplastike?

Zagreb je poput Hollywooda za operacije nosa – svaka zvijezda ima svoju priču. Kirurzi su kao lokalne celebrity osobe; svaki s svojim potpisom na vašem licu. Anegdote o njima kruže gradom brže od tramvaja. Jedan je, navodno, tako precizan da može operirati s zavezanim očima, dok je drugi poznat po tome što tijekom operacije pjeva, navodno, kako bi pacijenti (i nos) bolje disali. Upoznati ih znači pronaći onog čija umjetnost najbolje odgovara vašem nosu.

Priprema za operaciju: nije sve u genima

Priprema za operaciju nosa ne počinje s pakiranjem torbe, već s pregledom vašeg života. Prehrana treba biti bogata antioksidansima kao Oscar večer glamura. Mentalno zdravlje? Važno je kao i fizičko; meditacija i duboko disanje nisu samo za yogije. I, začudno, spavanje je ključno – razmislite o tome kao o beauty sleepu za vašu unutarnju i vanjsku preobrazbu. Kirurg možda drži skalpel, ali vi držite ključeve do uspješnog ishoda.

Financijska strana priče

Ah, novac – neizbježni dio svake ljubavne priče s rinoplastikom. Cijene u Zagrebu variraju kao i raspoloženje pred operaciju. No, s pravim planom, operacija nosa može biti investicija, a ne trošak. Postoje opcije financiranja koje vam omogućuju da platite svoj novi nos na rate, kao Netflix pretplatu – samo što umjesto binge-watchinga, dobijete binge-healing. A štedjeti? Počnite kao da se spremate za crni petak rasprodaje. Svaka kuna se računa, čak i ako je cilj potrošiti ih na nešto što se ne može kupiti u trgovini.

Što očekivati na prvi pregled?

Prvi pregled za operaciju nosa može izazvati leptiriće u stomaku, ali ne zbog nervoze – to je uzbuđenje zbog početka nove avanture. Da bi ta avantura počela na pravoj nozi, važno je dobro se pripremiti i znati što očekivati. Evo detaljnog vodiča koji će vam pomoći da navigirate ovim iskustvom s lakoćom.

Odabir odjeće za prvi pregled

Kada birate što ćete obući, mislite na udobnost i praktičnost, ali i na to da odjeća odražava vašu osobnost. Nema potrebe za svečanim odijelom ili večernjom haljinom; cilj je osjećati se opušteno i biti svoj. Dobar izbor bi bio casual outfit koji vam daje samopouzdanje, ali i omogućava kirurgu da lako pristupi području koje će biti predmet operacije, ako bude potrebno. Pametno je izbjegavati odjeću koju trebate povlačiti preko glave, radije odaberite nešto s gumbima ili zatvaračem.

Što ponijeti na prvi pregled

Pripremite listu pitanja koja želite postaviti. Ovo mogu uključivati upite o kirurgovom iskustvu, očekivanim rezultatima, mogućim rizicima i oporavku. Također, razmislite o donošenju fotografija kako biste pokazali što želite postići operacijom. Ovo može pomoći kirurgu da bolje razumije vaše želje i očekivanja.

Tijek prvog pregleda

Prvi pregled obično započinje razgovorom, gdje kirurg želi saznati više o vašim motivima za operaciju, zdravstvenoj povijesti i očekivanjima. Ovo je trenutak da iskoristite svoju listu pitanja. Budite otvoreni i iskreni; što više informacija kirurg ima, to bolje može prilagoditi operaciju vašim potrebama.

Nakon razgovora, slijedi fizički pregled nosa. Kirurg će pažljivo pregledati vanjski izgled vašeg nosa, strukturu kostiju i hrskavice te unutarnju anatomiju. Ovo im omogućava da utvrde što je realno izvedivo i kako najbolje postići željeni izgled.

Razgovor o mogućnostima i očekivanjima

Kirurg će s vama podijeliti svoje profesionalno mišljenje o tome što se može postići operacijom, uključujući realističan pregled očekivanih rezultata. Ovo je prilika da razjasnite sve dileme i uskladite svoja očekivanja s mogućnostima.

Dogovaranje sljedećih koraka

Ako se odlučite nastaviti s operacijom, kirurg će s vama proći kroz sljedeće korake, uključujući planiranje operacije, pripreme i oporavak. Ovo je trenutak da postavite sve preostale upite i započnete putovanje s jasnim smjernicama.

Zapamtite, prvi pregled nije samo o tehničkim aspektima operacije, već i o uspostavljanju povjerenja i razumijevanja s vašim kirurgom. Humor i lakoća komunikacije mogu biti ključni u stvaranju ugodne atmosfere, tako da se osjećate sigurno i podržano kroz cijeli proces. Operacija nosa je ozbiljan korak, ali vaše putovanje do novog nosa ne mora biti ispunjeno strepnjom – može biti uzbudljiva avantura koja počinje s pozitivnim i otvorenim pristupom na vašem prvom pregledu.

Anatomija operacije nosa

Da bismo razumjeli čaroliju koja se događa tijekom operacije nosa, prvo moramo zaroniti u tajanstveni svijet nosne anatomije. Zamislite nos kao arhitektonsko čudo, sa svojim lukovima (nosni most), stupovima (nosne pregrade) i prozorima (nostrilima). Operacija nosa, ili rinoplastika, je kao renovacija starog dvorca, gdje cilj nije samo poboljšati estetiku, već osigurati da sve funkcionalne komponente savršeno surađuju.

Kirurzi kao stručnjaci za restauraciju, pažljivo planiraju svaki zahvat, osiguravajući da se strukturalna integritet nosa održi ili poboljša, dok se istovremeno postiže željeni izgled. Uz pomoć ilustracija i usporedbi, možemo vizualizirati kako se hrskavice i kosti precizno oblikuju, kako bi se stvorio harmoničan nos koji lijepo pristaje ostalim crtama lica.

Dan D: Od jutra do večeri

Operacijski dan je kao maraton s preprekama gdje je ciljna crta vaš novi nos. Dan počinje ranim ustajanjem, jer čak i nos voli svježi početak. Preporučuje se lagani doručak duhovitosti i velika šalica optimizma. Kada stignete u kliniku, čeka vas serija čekanja – savršeno vrijeme za meditaciju ili, ako ste skloniji, tihom panici što je sasvim normalno.

Operacija može trajati nekoliko sati, tijekom kojih ćete vjerojatno sanjati o nečemu mnogo manje kompliciranom. Nakon buđenja, osjećat ćete se kao da je preko vašeg lica prošao maraton, što u neku ruku i jest. Oporavak započinje s puno odmora, leda, i TV serija koje ste vjerojatno već gledali.

Mitovi i istine o oporavku

Postoji više mitova o oporavku od rinoplastike nego o Loch Ness čudovištu. Neki kažu da je bol nepodnošljiva, dok drugi tvrde da će vaš nos izgledati savršeno čim se probudite. Istina? Negdje između. Bol može varirati, ali većina pacijenata izvještava o više nelagode nego prave boli. A vaš nos će biti kao dobro vino – poboljšava se s vremenom.

Stvarne priče pacijenata otkrivaju da je strpljenje ključno, kao i slijediti savjete svog kirurga. Brzi oporavak je moguć uz pravilnu njegu, puno odmora i izbjegavanje bilo kakvih aktivnosti koje bi mogle izazvati dodatni stres na nosu.

Život s novim nosom

Prilagodba na novi izgled može biti emocionalni tobogan. Neki prijatelji možda neće odmah primijetiti promjenu, dok će drugi možda dramatično reagirati. Pripremite se na šalu tipa “Izgledaš kao da si udario u vrata, ali na dobar način!” Adaptacija je proces, ali s vremenom, novi nos postaje dio vas, kao da je oduvijek bio tamo.

Komplikacije i kako ih izbjeći

Iako većina operacija nosa prođe bez problema, svaka priča ima svoje “ali”. Komplikacije su rijetke, ali informiranost je ključna. Najbolji savjet za izbjegavanje problema je slijediti upute vašeg kirurga kao da su svete zapovijedi. Ne dirajte nos, čak i ako vas svrbi kao da ste alergični na oporavak. Izbjegavajte naočale, barem dok vaš nos ne kaže da je to u redu. I, naravno, izbjegavajte sve što izgleda kao potencijalno loša ideja – poput igranja nogometa lica.

Život poslije rinoplastike

Prvi susret s novim nosom u ogledalu često se može opisati kao emocionalni valcer – mješavina nježnosti, uzbuđenja i malo straha od nepoznatog. U tom trenutku, mnogi pacijenti doživljavaju svojevrsnu “ljubav na prvi pogled”, ali s odrazom koji im vraća vlastito lice. Humoristični momenti ne izostaju, poput onog kad shvatite da je vaš nos sada zvijezda Instagrama, a vi samo sporedni lik na vlastitim selfijima. Ovaj emocionalni valcer s ogledalom postaje prvi korak u prihvaćanju nove verzije sebe.

Njega nosa: više od kapljica

Nakon operacije, njega nosa postaje skoro ritualna – s ljubavlju i pažnjom koju bi neki mogli usporediti s negom rijetkog bonsai drvca. Među “tajnim” sastojcima za brzi oporavak naći će se ne samo kapljice za nos, već i smjernice poput izbjegavanja naočala veličine Eltona Johna ili korištenja magičnih obloga koje više podsjećaju na recept iz Hogwartsa. Savjeti kao što su “nasmij se, ali bez širenja nosnica” postaju dio svakodnevnog vokabulara, a svaki štapić za čišćenje postaje dragocjen alat u arsenalu za njegu.

Povratak u rutinu: sa stilom

Povratak na posao ili u društveni život nakon rinoplastike može biti kao premijera nove sezone omiljene serije: svi su uzbuđeni vidjeti rezultat, a vi ste glavna zvijezda. Kako izbjeći neugodna pitanja? Uz humoristične opaske poput “Odlučio/la sam resetirati svoj olfaktorni identitet” ili “Bio/la sam na odmoru… s malim zaokretom”. Biti spreman na pitanja sa stilom i humorom olakšava prijelaz, dok vam istovremeno pomaže zadržati kontrolu nad pričom o vašem novom nosu.

Kontrolni pregledi: susreti s kirurgom

Kontrolni pregledi su poput ponovnih susreta s dobrim prijateljem koji je imao značajnu ulogu u vašem životu. Anegdote o ovim susretima često uključuju kirurgove komplimente koji zvuče kao recenzije Michelinovog vodiča za restorane, samo za vaš nos. “Ovo je remek-djelo” ili “Nos koji bi Picasso mogao naslikati” postaju fraze koje vam dan učine. Održavanje kontakta s kirurgom nije samo medicinski relevantno, već pruža i osjećaj zatvaranja jednog važnog poglavlja vaše životne priče.

Dugoročni rezultati: što očekivati?

Razmišljanje o dugoročnim rezultatima rinoplastike često dolazi s dozom realnosti i prihvaćanja da je promjena konstantna. Priče o “starenju s novim nosom” uključuju humoristične opaske poput “barem moj nos ostaje vječno mlad”, dok vas iskustva uče da su male promjene normalne i očekivane. Važno je shvatiti da, iako nos može promijeniti oblik s godinama, zadovoljstvo koje dolazi s ljubavlju prema sebi i vlastitom odrazu u ogledalu ostaje konstanta koja nadilazi prolaznost trenutka.

Slavni nosovi Zagreba

Zagreb nije samo grad bogate povijesti i kulture, već i epicentar estetske preobrazbe za mnoge poznate ličnosti koje su odlučile dati svom nosu novi pečat identiteta. Priče o slavnim nosovima grada kruže poput urbanih legendi, s jednim zajedničkim motom: “Ako moj nos može, može i tvoj”. Humoristični komentari na račun njihovih odluka ne izostaju, poput: “Vidio/la je nos u snu i odlučio/la ga slijediti u stvarnosti”. No, iza svake šale krije se duboko poštovanje prema hrabrosti javnih osoba da poduzmu korake prema osobnom zadovoljstvu.

Forumi i društvene mreže: izvor mudrosti ili zablude?

Ah, digitalna doba donijela su nam neiscrpno more informacija o rinoplastici, gdje forumi i društvene mreže služe kao baza znanja, ali i zablude. Savjeti variraju od “Jedite ananas prije operacije, smanjit će otok” do “Operirajte nos tijekom punog mjeseca za bolje rezultate”. Iako su neki savjeti korisni, drugi zvuče kao da su izvukli inspiraciju iz bajki. Analizirajući komentare, shvatamo da se mudrost često krije između redova – filtrirana kroz iskustva i zdrav razum.

Galerija prije i poslije: više od slika

Galerije prije i poslije nisu samo katalog novih nosova; one su priče o transformaciji, hrabrosti i novom početku. Zabavni pregled ovih galerija često uključuje pokušaje čitanja između redaka: “Ovaj nos je očito promijenio više od profila – pogledajte taj sjaj u očima!” Savjet za one koji se dive: ne tražite samo estetsku promjenu, već i sreću koju nosi nova samopouzdanost.

Pitanja koja ste oduvijek željeli postaviti

U svijetu rinoplastike postoje pitanja koja svi žele postaviti, ali rijetko tko ima hrabrosti. “Hoću li moći koristiti naočale nakon operacije?” Da, ali možda ćete privremeno morati preći na kontaktne leće ili nositi naočale sa stilom Harryja Pottera. “Je li istina da operacija nosa može promijeniti moj glas?” Ne brinite, nećete završiti zvučeći kao Mickey Mouse, osim ako je to bio cilj. Ovi odgovori, prožeti humorom i stručnošću, osvjetljavaju put kroz maglu zabluda.

Stižemo do zaključka da je nos, bez obzira na njegov oblik ili veličinu, samo dio našeg putovanja prema samoprihvaćanju i ljubavi. Važno je voljeti svoj nos, ali još važnije voljeti sebe – s nosom u zvijezdama ili na zemlji. Ova završna misao nije samo zabavna; ona je podsjetnik da, dok trendovi dolaze i prolaze, pravo zadovoljstvo dolazi iz unutarnjeg mira i samopouzdanja. U konačnici, najljepši nos je onaj koji diše slobodu biti svoj.

Osvrt dr. Siniša Glumičić iz Zagreba

Dr. Siniša Glumičić, priznati stručnjak za estetsku kirurgiju iz Zagreba, s pažnjom pristupa temi rinoplastike, operaciji koja se iz godine u godinu sve više etablira kao jedna od najtraženijih estetskih zahvata u metropoli. “Rinoplastika nije samo pitanje estetike; to je duboko osobna odluka koja može značajno poboljšati kvalitetu života”, ističe dr. Glumičić u početku našeg razgovora, naglašavajući složenost i individualnost svakog zahvata.

U svom opsežnom iskustvu, dr. Glumičić je svjedočio različitim motivacijama i očekivanjima pacijenata u Zagrebu. “Ljudi dolaze s pričama koje su mnogo više od želje za promjenom izgleda. Često je to put prema većem samopouzdanju”, rekao je, dodajući kako je svaki nos priča za sebe, a time i svaki zahvat rinoplastike.

Govoreći o tehničkim aspektima, dr. Glumičić objašnjava: “Operacija nosa zahtijeva visoku razinu preciznosti i umjetničkog osjećaja. Nije dovoljno samo ‘popraviti’ nos; moramo osigurati da se on skladno uklapa u cjelokupni izgled lica.” Ova filozofija podupire njegovu vještinu da svakom pacijentu pruži rezultate koji su prirodni i harmonični, što Zagreb čini poželjnom destinacijom za one koji traže promjenu.

Na pitanje o izazovima s kojima se susreće u svom radu, dr. Glumičić iskreno govori: “Jedan od izazova je upravljanje očekivanjima pacijenata. Važno je educirati ih o realnim mogućnostima i ograničenjima.” Svojim pristupom, temeljenim na otvorenoj komunikaciji i individualiziranom pristupu, on gradi most povjerenja i razumijevanja s pacijentima.

Dr. Glumičić naglašava važnost odabira stručnjaka s iskustvom i dobrim referencama, posebno u Zagrebu, gdje se estetska kirurgija brzo razvija. “Odaberite kirurga s kojim se osjećate ugodno, koji razumije vaše želje i može ih pretvoriti u stvarnost”, savjetuje, potvrđujući svoju posvećenost pružanju najviše razine skrbi i stručnosti svojim pacijentima.

Dr. Glumičićeva strast prema svojem radu i nepokolebljiva predanost pacijentima čine ga vodećim stručnjakom za rinoplastiku u Zagrebu, gradom koji postaje sve prepoznatljiviji na karti svjetske estetske kirurgije. Njegovo mišljenje pruža dragocjen uvid u svijet rinoplastike, odražavajući duboku povezanost između estetske transformacije i unutarnjeg zadovoljstv

Cijena rinoplastike u Hrvatskoj

Cijena operacije nosa u Hrvatskoj znatno je niža nego u drugim zemljama, poput Velike Britanije ili SAD-a. Cijena rinoplastike u Hrvatskoj može se kretati od 3.500 € do 5.500 €, ovisno o složenosti zahvata. Čimbenici koji utječu na cijenu rinoplastike u Hrvatskoj uključuju iskustvo i kvalifikacije kirurga, vrstu zahvata rinoplastike i lokaciju klinike.

Pronalaženje kvalificiranog kirurga za rinoplastiku u Hrvatskoj

Neophodno je pronaći kvalificiranog i iskusnog kirurga za rinoplastiku u Hrvatskoj kako bi se osigurali najbolji mogući rezultati. Kada tražite kirurga, važno je istražiti njegove kvalifikacije, iskustvo i recenzije pacijenata. Kirurg mora imati certifikat Hrvatske liječničke komore i imati dokazano iskustvo u uspješnim zahvatima rinoplastike. Također je važno potražiti kirurga koji ima iskustva u izvođenju specifične vrste rinoplastike za koju ste zainteresirani.

Što možete očekivati tijekom konzultacija o rinoplastici

Tijekom konzultacija o rinoplastici, kirurg će procijeniti pacijentov nos i razgovarati o njegovim ciljevima i očekivanjima od postupka. Kirurg će također uzeti u obzir crte lica i građu pacijenta kako bi osigurao da nos nadopunjuje njihov cjelokupni izgled. Pacijenti bi svom kirurgu trebali postaviti pitanja o zahvatu, kao što su očekivani rezultati, vrijeme oporavka te mogući rizici i komplikacije.

Postupak rinoplastike

Postupak rinoplastike uključuje preoblikovanje nosa kako bi se postigli željeni rezultati. Zahvat može trajati od 1 do 4 sata, ovisno o složenosti zahvata. Pacijenti se obično stavljaju u opću anesteziju, što osigurava da im je ugodno i bezbolno tijekom postupka. Nakon zahvata, pacijenti će se morati odmarati i izbjegavati naporne aktivnosti nekoliko tjedana kako bi se omogućilo pravilno zacjeljivanje.

Rizici i moguće komplikacije

Kao i svaki kirurški zahvat, rinoplastika nosi određene rizike i moguće komplikacije. To uključuje krvarenje, infekciju, ožiljke i poteškoće s disanjem. 

Važno je odabrati kvalificiranog kirurga s iskustvom u rinoplastici kako bi se ti rizici sveli na najmanju moguću mjeru. Pacijenti također trebaju pažljivo slijediti sve upute prije i poslije operacije kako bi osigurali nesmetan oporavak.

Zašto odabrati Polikliniku Kustec za rinoplastiku?

Poliklinika Kustec jedna je od vodećih poliklinika za plastičnu kirurgiju u Hrvatskoj s timom visokokvalificiranih i iskusnih kirurga specijaliziranih za rinoplastiku. Klinika je opremljena najsuvremenijim objektima i koristi najnovije tehnike i tehnologiju kako bi osigurala najbolje moguće rezultate za pacijente. Osim toga, Poliklinika Kustec nudi personaliziranu njegu i podršku tijekom cijelog procesa, od početnih konzultacija do postoperativnog praćenja.

Istražite plastičnu kirurgiju u Hrvatskoj

Hrvatska postaje popularno odredište za plastičnu kirurgiju zbog pristupačnih cijena i visokokvalificiranih kirurga. Jedna od najboljih poliklinika za plastičnu kirurgiju u Hrvatskoj je Poliklinika Kustec koja nudi širok izbor zahvata, uključujući rinoplastiku, povećanje grudi, facelifting, liposukciju i zatezanje trbuha.

Poliklinika Kustec ima tim iskusnih i certificiranih plastičnih kirurga koji koriste najnovije tehnike i tehnologije za postizanje rezultata prirodnog izgleda. Poliklinika također nudi personalizirani pristup svakom pacijentu, uzimajući u obzir njegove jedinstvene potrebe i želje.

Osim plastične kirurgije, Poliklinika Kustec nudi i nekirurške tretmane poput botoxa, filera i laserskih tretmana. Klinika ima najsuvremeniju opremu i ljubazno, profesionalno osoblje kako bi pacijenti imali ugodno i pozitivno iskustvo.

O Poliklinici Kustec

Polikliniku Kustec osnovao je 2004. godine dr. Kustec, certificirani plastični kirurg s preko 20 godina iskustva u plastičnoj kirurgiji. Poliklinika se nalazi u srcu Zagreba, glavnog grada Hrvatske.

Misija klinike je pružiti pacijentima visokokvalitetne plastične kirurgije i nekirurške tretmane u sigurnom i ugodnom okruženju. Poliklinika Kustec ima tim od šest plastičnih kirurga, od kojih su svi certificirani i članovi Hrvatskog društva za plastičnu, rekonstrukcijsku i estetsku kirurgiju.

Osim plastične kirurgije i nekirurških tretmana, Poliklinika Kustec nudi i usluge medicinskog turizma međunarodnim pacijentima. Klinika pruža pomoć u organizaciji putovanja, smještaja i razgledavanja kako bi pacijentima osigurali ugodno iskustvo bez stresa.

Cijene estetske kirurgije u Hrvatskoj

Ako razmišljate o plastičnoj kirurgiji u Hrvatskoj, Poliklinika Kustec je odlična opcija za razmatranje. Klinika nudi niz postupaka po pristupačnim cijenama, bez kompromisa u kvaliteti ili sigurnosti. Ovdje su cijene nekih od najpopularnijih zahvata plastične kirurgije u Poliklinici Kustec:

  • Rinoplastika – 2500-4000 €
  • Povećanje grudi – 3000€-4500€
  • Facelifting – 4.000-5.000 €
  • Liposukcija – 2500-4000 €
  • Trbušnjaci – 3000-4500 €

Važno je napomenuti da točna cijena svakog zahvata može varirati ovisno o potrebama pojedinog pacijenta i složenosti operacije. Gore navedene cijene su opća procjena kako bi pacijenti dobili ideju o tome što mogu očekivati.

Poliklinika Kustec nudi i mogućnost financiranja zahvata plastične kirurgije, uz mogućnost plaćanja na rate tijekom određenog vremenskog razdoblja.

Plastična kirurgija u Hrvatskoj odlična je opcija za one koji traže visokokvalitetne zahvate po pristupačnim cijenama. Poliklinika Kustec jedna je od najboljih poliklinika za plastičnu kirurgiju u zemlji koja nudi niz zahvata i nekirurških tretmana u sigurnom i ugodnom okruženju. Sa svojim iskusnim i certificiranim plastičnim kirurzima i najsuvremenijim objektima, Poliklinika Kustec izvrstan je izbor za one koji razmišljaju o plastičnoj kirurgiji u Hrvatskoj.

PODIJELI

Biografija prim. dr. Siniša Glumičić

Nakon završene srednje škole u Bostonu (Massachusetts, SAD) upisuje studij medicine u Zagrebu gdje i diplomira 1988. godine kao tada najmlađi liječnik u Europi. 1990. godine, po povratku iz SAD-a, dr. Glumičić počinje raditi kao suradnik i asistent prof. dr. Milojevića, doajena estetske kirurgije na ovim prostorima, u sklopu tada jedine privatne klinike za estetsku kirurgiju MILO. Istovremeno, specijalizira kirurgiju glave i vrata te sudjeluje na svim tečajevima Američke akademije za estetsku kirurgiju, kao i Američke akademije za facijalnu plastičnu kirurgiju postajući njihovim redovnim članom. Jedan je od osnivača i aktivnih članova Europske akademije za estetsku kirurgiju, Svjetske akademije za estetsku kirurgiju, član Hrvatskog društva za maksilofacijalnu kirurgiju i facijalnu plastičnu kirurgiju, Međunarodnog udruženja za kiruršku rekonstrukciju vlasišta, te brojnih drugih stručnih organizacija. Godine 2014. prim. dr. Glumičić postao je počasni predsjednik i osnivač HRVATSKOG DRUŠTVA ZA ESTETSKU MEDICINU (HDEM), kao i predsjednik SEEFAS-a (Društvo za estetiku lica jugoistočne Europe).

Reference
Rhinoplasty for Thick-Skinned Noses: A Systematic Review. Vahidi N, Wang L, Peng GL, Nassif P, Azizzadeh B.Aesthetic Plast Surg. 2023 Oct;47(5):2011-2022. doi: 10.1007/s00266-023-03460-6. Epub 2023 Jun 27.PMID: 37369866 

Powered by Aestetica Web Design © 2024