Različite vrste dermalnih filera u Hrvatskoj i njihova uporaba

Različite vrste dermalnih filera u Hrvatskoj i njihova uporaba

Želite poboljšati crte lica i vratiti mladolikost svojoj koži? Dermalni fileri mogu biti rješenje koje ste tražili. Bilo da ste zainteresirani za bujnije usne ili glatkiju kožu, Hrvatska nudi niz renomiranih klinika koje vam mogu pomoći da postignete izgled kakav želite. Saznajte više o dermalnim filerima u Hrvatskoj, uključujući popularne klinike, cijene i često postavljana pitanja.

Dermalni fileri sve su popularniji nekirurški kozmetički tretman kojim se licu vraća volumen i smanjuju znakovi starenja. Sastoje se od prirodnih ili sintetičkih materijala koji se ubrizgavaju u kožu kako bi se popunile bore, fine linije i šuplja područja. U Hrvatskoj se najčešće koriste fileri na bazi hijaluronske kiseline koji oponašaju prirodnu tvar iz naše kože koja joj daje pun i hidratiziran izgled. Dermalne punila primjenjuje ovlašteni medicinski stručnjak, poput plastičnog kirurga ili dermatologa, i daju trenutne rezultate koji mogu trajati od nekoliko mjeseci do nekoliko godina.

Vrste dermalnih filera u Hrvatskoj

U Hrvatskoj je dostupno nekoliko vrsta dermalnih punila, a svaki ima jedinstvena svojstva i prednosti. Fileri hijaluronske kiseline (HA) najčešće se koriste i prikladni su za mnoge dijelove lica, uključujući usne, obraze i područje ispod očiju. Nude trenutne rezultate koji mogu trajati od šest mjeseci do godinu dana. Kalcijev hidroksilapatit (CaHA) fileri su također popularni, posebno za obraze i nazolabijalne bore. Potiču proizvodnju kolagena i mogu trajati do dvije godine. Poli-L-mliječna kiselina (PLLA) fileri koriste se za duboke bore i daju postupne i dugotrajne rezultate, do dvije godine. Druge vrste punila uključuju polikaprolakton (PCL) i polimetil-metakrilat (PMMA), koji nude polutrajne do trajne rezultate.

Usporedba između različitih vrsta dermalnih punila

Prilikom odabira dermalnog filera važno je uzeti u obzir područje koje se tretira i željeni rezultat. HA fileri su prikladni za većinu područja lica, reverzibilni su i ne zahtijevaju zastoje. CaHA fileri su najbolji za duboke pregibe lica, obraze i sljepoočnice. PLLA fileri idealni su za one koji žele postupan, prirodan rezultat koji dulje traje. PMMA fileri su trajni, ali zahtijevaju više sesija i mogu imati veći rizik od komplikacija.

Prednosti dermalnih filera

Dermalni fileri nude neinvazivno rješenje za smanjenje znakova starenja i vraćanje volumena licu. Oni su sigurni, učinkoviti i nude trenutne rezultate s minimalnim zastojem. Mogu se koristiti za liječenje širokog spektra problema, uključujući bore, fine linije, udubljene obraze, udubljene sljepoočnice i stanjene usne. Dodatno, dermalni fileri mogu se prilagoditi jedinstvenim potrebama svakog pacijenta, dajući rezultate prirodnog izgleda.

Zahtjevi za prethodnu obradu

Prije dobivanja dermalnih punila, pacijenti moraju proći liječničku procjenu kako bi se osiguralo da su prikladni kandidati za liječenje. Trebali bi obavijestiti svog liječnika o svim medicinskim stanjima, alergijama ili lijekovima koje uzimaju. Neke kontraindikacije uključuju trudnoću, dojenje, aktivne infekcije i određene autoimune bolesti.

Potencijalni rizici liječenja uključuju modrice, otekline, crvenilo, infekciju i alergijske reakcije. Neophodno je odabrati ovlaštenog medicinskog stručnjaka s iskustvom u primjeni dermalnih punila kako biste smanjili rizik od komplikacija.

Postupak i proces liječenja

Prvi korak u dobivanju dermalnih punila je konzultacija s ovlaštenim medicinskim stručnjakom kako bi se razgovaralo o pacijentovim ciljevima, povijesti bolesti i mogućim rizicima. Prije tretmana područje se očisti i umrtvi. Zatim se tankom iglom ili kanilom ubrizgava punilo, ovisno o tehnici i području koje se tretira. Nakon tretmana pacijentima se savjetuje da nekoliko dana izbjegavaju naporne aktivnosti i izlaganje suncu. Možda će biti potrebni kontrolni pregledi kako bi se pratili rezultati i preporučili tretmani korekcije.

Popularne klinike u Hrvatskoj

Hrvatska ima nekoliko renomiranih klinika koje nude tretmane dermalnim filerima. Evo nekih od najpopularnijih:

  1. Poliklinika Bagatin: Ova poliklinika pruža kozmetičke i medicinske tretmane od 1995. godine i smatra se jednom od najboljih u Hrvatskoj. Nude širok raspon opcija dermalnih punila, uključujući punila hijaluronske kiseline i kalcijevog hidroksilapatita. Klinika ima tim iskusnih i kvalificiranih liječnika i koristi naprednu tehnologiju kako bi osigurala sigurne i učinkovite tretmane.
  2. Glumičić Medical Group: Ova klinika specijalizirana je za pomlađivanje lica i nudi dermalne filere kao nekiruršku alternativu. Koriste samo najkvalitetnije dermalne punila i zapošljavaju tim iskusnih medicinskih stručnjaka kako bi osigurali sigurnost i zadovoljstvo pacijenata.
  3. Poliklinika LF: Ova klinika koristi napredne tehnike i tehnologiju za postizanje rezultata prirodnog izgleda uz minimalno vrijeme zastoja. Nude niz tretmana dermalnim punilima, uključujući punila hijaluronskom kiselinom i kalcijevim hidroksilapatitom, te imaju tim kvalificiranih liječnika i medicinskih sestara koji pružaju personaliziranu njegu.

Cijene dermalnih filera u Hrvatskoj

Cijena dermalnih punila u Hrvatskoj varira ovisno o nekoliko čimbenika, uključujući vrstu korištenog punila, područje koje se tretira i kliniku. Prosječna cijena dermalnih filera u Hrvatskoj kreće se od 300 do 700 € po štrcaljki. Tretmani dotjerivanja mogu biti potrebni, a troškovi se mogu povećati u skladu s tim.

Važno je napomenuti da cijena dermalnih punila ne bi trebala biti jedini čimbenik koji se uzima u obzir pri odabiru klinike. Pacijenti trebaju dati prednost sigurnosti, kvaliteti i stručnosti medicinskog stručnjaka koji provodi liječenje.

Održavanje i dugovječnost dermalnih filera

Dugotrajnost dermalnih filera varira ovisno o vrsti filera koji se koristi i području koje se tretira. U prosjeku, fileri hijaluronske kiseline mogu trajati od šest mjeseci do godinu dana, fileri od kalcij hidroksilapatita mogu trajati do dvije godine, a fileri od poli-L-mliječne kiseline mogu trajati do dvije godine. Tretmani održavanja i korekcije mogu biti potrebni za održavanje željenih rezultata.

Kako bi se osigurala dugotrajnost liječenja, pacijenti bi trebali slijediti upute za naknadnu njegu koje je dao njihov medicinski stručnjak. To može uključivati izbjegavanje izlaganja suncu, suzdržavanje od napornih aktivnosti i izbjegavanje određenih lijekova ili dodataka prehrani.

Osvrt. dr. Dinka Bagatin iz Zagreba

“Razvoj estetske medicine u Hrvatskoj, a posebice u Zagrebu, dosegao je razinu koja se može uspoređivati s vodećim centrima u svijetu. Posebno me veseli napredak u području dermalnih filera, koji su postali jedna od najtraženijih procedura u našim klinikama”, objašnjava dr. Bagatin, naglašavajući kako je Zagreb postao središte za inovacije u primjeni dermalnih filera.

Govoreći o vrstama dermalnih filera, dr. Bagatin navodi: “U Hrvatskoj su najpopularniji hijaluronski fileri, zbog njihove učinkovitosti i sigurnosti. Međutim, važno je spomenuti i druge vrste, kao što su kalcijum hidroksilapatit i poli-L-laktična kiselina, koji pružaju dugotrajnije rezultate za specifične potrebe pacijenata.” Dr. Bagatin naglašava kako je osobno pristupanje svakom pacijentu ključ uspjeha, te kako u Zagrebu postoji visoka razina personalizacije tretmana.

“Zagreb je grad koji prati svjetske trendove, ali i razvija vlastite, što se posebno vidi na primjeru primjene dermalnih filera”, ističe dr. Bagatin. Dodaje kako je edukacija i stalno usavršavanje stručnjaka u Zagrebu doprinijelo visokoj kvaliteti usluga.

O inovacijama u dermalnim filerima, dr. Bagatin govori: “Jedan od najnovijih trendova u Zagrebu je uporaba biostimulatora kolagena zajedno s tradicionalnim filerima, što rezultira prirodnijim i dugotrajnijim učinkom.” Dr. Bagatin smatra da je kombinacija različitih vrsta filera i pristupa ključ za postizanje optimalnih rezultata.

Dr. Bagatin naglašava važnost odabira kvalificiranog stručnjaka: “Pacijenti bi trebali tražiti klinike i stručnjake koji kontinuirano ulažu u svoje znanje i tehnologije. Zagreb je pun takvih primjera, što naš grad čini izvrsnim odredištem za one koji žele najbolje iz područja estetske medicine.”

 

Često postavljana pitanja 

Jesu li dermalni fileri sigurni?

Da, dermalni fileri općenito se smatraju sigurnima kada ih primjenjuje ovlašteni medicinski stručnjak. Međutim, kao i kod svakog drugog medicinskog tretmana, postoji rizik od mogućih nuspojava. Pacijenti bi trebali obavijestiti svoje liječnike o svim zdravstvenim stanjima, alergijama ili lijekovima koje uzimaju kako bi se smanjio rizik od komplikacija.

Koje su potencijalne nuspojave dermalnih punila?

Uobičajene nuspojave mogu uključivati modrice, otekline, crvenilo i osjetljivost na mjestu ubrizgavanja. U rijetkim slučajevima može doći do ozbiljnih komplikacija kao što su infekcija, alergijske reakcije ili oštećenje tkiva. Pacijenti bi trebali razgovarati o mogućim nuspojavama sa svojim liječnikom prije podvrgavanja liječenju.

Mogu li se dermalni fileri koristiti na svim dijelovima lica?

Dermalni fileri mogu se koristiti na mnogim dijelovima lica, uključujući usne, obraze i područje ispod očiju. Međutim, prikladnost liječenja može ovisiti o individualnim potrebama i brigama pacijenta. Važno je konzultirati se s ovlaštenim medicinskim stručnjakom kako biste odredili najbolji način liječenja.

Koliko dugo traju dermalni fileri?

Dugotrajnost dermalnih filera varira ovisno o vrsti filera koji se koristi i području koje se tretira. U prosjeku, fileri hijaluronske kiseline mogu trajati od šest mjeseci do godinu dana, fileri od kalcij hidroksilapatita mogu trajati do dvije godine, a fileri poli-L-mliječne kiseline također mogu trajati do dvije godine. Međutim, trajanje rezultata također može ovisiti o čimbenicima kao što su dob pacijenta, tip kože, životne navike i vještina medicinskog stručnjaka koji provodi tretman. Tretmani popravka i održavanje mogu biti potrebni za održavanje željenih rezultata.

Postoji li pauza nakon tretmana dermalnim filerom?

Većina pacijenata može nastaviti svoje dnevne aktivnosti odmah nakon tretmana dermalnim punilom. Međutim, neki mogu osjetiti blagu oteklinu, modrice ili crvenilo na mjestu ubrizgavanja. Te su nuspojave obično privremene i lako se mogu prikriti šminkom. Pacijenti bi trebali izbjegavati naporne aktivnosti, izlaganje suncu i određene lijekove ili dodatke prema preporuci liječnika kako bi se osigurali optimalni rezultati i smanjio rizik od komplikacija.

Dermalni fileri su popularna i učinkovita nekirurška opcija za postizanje mladolikog i osvježenog izgleda. Hrvatska nudi nekoliko renomiranih klinika koje pružaju visokokvalitetne tretmane dermalnim filerima po konkurentnim cijenama. Pacijenti bi trebali dati prednost sigurnosti, kvaliteti i stručnosti medicinskog stručnjaka pri odabiru klinike i slijediti upute za naknadnu skrb kako bi osigurali dugotrajnost i optimalne rezultate liječenja. Uvijek je najbolje posavjetovati se s ovlaštenim medicinskim stručnjakom kako biste odgovorili na sva pitanja ili nedoumice prije nego što se podvrgnete bilo kakvom kozmetičkom tretmanu.

Biografija Dinko Bagatin, prim.dr.med.

Specijalist opće, sub. plastične, rekonstruktivne i estetske kirurgije, dr. Dinko Bagatin najviše se bavi estetskom i rekonstruktivnom kirurgijom te mu je cilj omogućiti pacijentima najbolji mogući izgled te bolji život uz pomoć kirurgije. Dr. Bagatin zaslužio je titulu doktora medicine na Medicinskom fakultetu u Zagrebu. Staž je odradio u Kliničkoj bolnici „Merkur“, a specijalizaciju iz opće i plastične kirurgije na Klinici za kirurgiju u Kliničkom bolničkom centru „Rebro“. Osnivač je Poliklinike Bagatin gdje radi od njenog otvaranja 2002. godine. Aktivni je član Hrvatskog društva za plastičnu, rekonstrukcijsku i estetsku kirurgiju te je licenciran od strane Hrvatske liječničke komore.

Reference
Rhinoplasty Complication Requiring Multiple Revisions. Raskin J, Borrelli M, Nasrollahi T, Chen H.Ear Nose Throat J. 2022 Dec;101(10_suppl):23S-25S. doi: 10.1177/01455613221123826. Epub 2022 Aug 27.PMID: 36036419

Estetska kirugija – Cijene u Hrvatskoj

Lice i vrat

ZahvatCijena (€)Cijena (kn)
Korekcija očnih kapaka (donji ili gornji) – lokalna anestezija1.0628.001,64
Korekcija očnih kapaka (donji ili gornji) – opća anestezija1.59312.002,46
Korekcija očnih kapaka (donji i gornji) – opća anestezija2.39018.007,46
Korekcija nosa (rinoplastika ili septorinoplastika)2.522 – 2.92019.002,01 – 22.000,74
Korekcija devijacije septuma (septoplastika)2.124 – 2.39016.003,28 – 18.007,46
Sekundarna korekcija nosa3.186 – 3.71624.004,92 – 28.001,55
Korekcija rascjepa usne, nosa i nepca2.39018.007,46
Korekcija ušiju – lokalna anestezija1.1959.003,73
Korekcija ušiju – opća anestezija1.99115.001,19
Korekcija brade ugradnjom implantata2.39018.007,46
Korekcija brade osteotomijom3.31925.007,01
VASERlipo ultrazvučna liposukcija podbratka1.85914.006,64
VASERlipo ultrazvučna liposukcija vrata2.12416.003,28
Face Lifting3.849 – 4.24829.000,29 – 32.006,56
Mini lifting lica2.39018.007,46
Lifting obrva1.32810.005,82
Lifting obrva – opća anestezija1.99115.001,19
Lifting vrata2.39018.007,46
Lifting srednjeg dijela lica2.12416.003,28
Lip Lift – kirurško podizanje usne1.32810.005,82
Redukcija bukalnih masnih jastučića1.32810.005,82
Lipofiling lica1.328 – 2.655

10.005,82 – 20.004,10

Grudi

ZahvatCijena (€)Cijena (kn)
Povećanje grudi – okrugli implantati Mentor4.11531.004,47
Povećanje grudi – anatomski implantati Mentor4.38033.001,11
Povećanje i podizanje grudi – okrugli implantati4.77936.007,38
Povećanje i podizanje grudi – anatomski implantati5.04438.004,02
Povećanje grudi vlastitim masnim tkivom5.04438.004,02
Podizanje grudi4.24832.006,56
Smanjenje grudi4.64635.005,29
Korekcija asimetrije grudi3.982 – 4.64630.002,38 – 35.005,29
Korekcija grudi po operaciji tumora3.319 – 5.30925.007,01 – 40.000,66
Korekcija veličine areola1.85914.006,64
Smanjenje muških grudi kirurška metoda3.98230.002,38
Smanjenje muških grudi VaserLipo2.78821.006,19
Uklanjanje fibrocističnih promjena u dojci1.062 – 1.5938.001,64 – 12.002,46

Tijelo

ZahvatCijena (€)Cijena (kn)
Abdominoplastika5.04438.004,02
Abdominoplastika – VASERlipo jedna regija6.23847.000,21
Oblikovanje stražnjice vlastitim masnim tkivom5.97345.003,57
Kirurško podizanje stražnjice3.71728.005,74
Zatezanje nadlaktica (brahioplastika)3.31925.007,01
Kirurško zatezanje unutarnje strane natkoljenica4.64635.005,29
Korekcija stidnih usana (labioplastika) – lokalna anestezija1.32810.005,82
Korekcija stidnih usana (labioplastika) – opća anestezija1.99115.001,19
VASERlipo ultrazvučna liposukcija trbuha3.71728.005,74
VASERlipo ultrazvučna liposukcija ostalih dijelova tijela – veća regija (1)2.52219.002,01
VASERlipo ultrazvučna liposukcija ostalih dijelova tijela – manja regija (2)1.85914.006,64
VASERlipo ultrazvučna liposukcija dodatne regije(3)1.1959.003,73
Operacija hernije (kila ili bruh)2.39018.007,46

Mali kirurški zahvati

ZahvatCijena (€)Cijena (kn)
Ekscizija madeža133 – 3991.002,09 – 3.006,27
Ekscizija madeža/tumora s rekonstrukcijom399 – 1.3283.006,27 – 10.005,82
Uklanjanje ksantelazme (jedna vjeđa)3322.501,45
Ekscizija ostalih promjena na koži199 – 7971.499,37 – 6.005,00
Kirurško uklanjanje tetovaža531 – 1.0624.000,82 – 8.001,64
Kirurška korekcija ožiljaka399 – 9303.006,27 – 7.007,09
Odstranjivanje uraslog nokta266 – 5312.004,18 – 4.000,82
Sindrom karpalnog kanala (cijena po ruci)797

6.005,00

Konzultacije

UslugaCijena (€)Cijena (kn)
Konzultacijski pregled sa specijalistom54406,86
Drugo mišljenje kirurga – konzultacijski pregled67504,81
Konzultacijski pregled s VECTRA 3D54406,86
Kontrola40301,38
PHD (patohistološka dijagnoza) – jedan uzorak80602,76
Imunohistokemijska analiza – jedan uzorak54406,86
Ekstirpacija tumora dojke107806,19
ONLINE konzultacije sa specijalistom (1)54406,86

Botox tretmani

1 Područje*160€ (1205,52 kn)
2 Područja*260€ (1958,97 kn)
3 Područja*330€ (2486,39 kn)
Dodatno malo područje**70€ (527,42 kn)

 

Posebni Botox tretmani

Četvrtasta čeljust / Bruksizam330€ (2486,29 kn)
Turkey neck / Nefertiti podizanje kože vrata400€ (3013,8 kn)
Prekomjerno znojenje / Hiperhidroza400€ (3013,8 kn)
 

Dermalni fileri

Augmentacija usana 0.55ml210€ (1582,25 kn)
Augmentacija usana 1ml360€ (2712,42 kn)
Nazolabijalne linije 1ml360€ (2712,42 kn)
Marionetske linije 1ml360€ (2712,42 kn)
Augmentacija jagodica / obraza 1ml360€ (2712,42 kn)
Nekirurška korekcija nosa600€ (4520,7 kn)
Korekcija podočnjaka 1ml360€ (2712,42 kn)
Povećanje brade 1ml360€ (2712,42 kn)
Oblikovanje linije čeljusti 1ml360€ (2712,42 kn)
Popunjavanje pušačkih perioralnih linija 1ml360€ (2712,42 kn)
Pomlađivanje ruku Radiesse 1.5ml420€ (3164,49 kn)
Korekcija / Razgrađivanje filera (Hijaluronidaza)130€ (979,49 kn)
Profhilo (1 tretman – 2ml)270€ (2034,32 kn)
Profhilo (2 tretmana – 4ml )540€ (4068,63 kn)
Viscoderm Hydrobooster 1.1ml200€ (1506,9 kn)
Neauvia Hydro Deluxe skinbooster 2.5ml240€ (1808,28 kn)
Dermalni filer – 2ml660€ (4972,77 kn)
Dermalni filer – 3ml930€ (7007,09 kn)
PODIJELI

Powered by Aestetica Web Design © 2024