protiv bora na licu
Mirna Valić

Radiofrekvencijski tretmani lica – Zatezanje kože, bore i konture

Saznajte sve o radiofrekvencijskim tretmanima lica za zatezanje kože, bore i konture. Može li ova tehnologija stvarno zategnuti i podići kožu? Stručnjaci su rekli svoje

Kako sve više stručnjaka za lice kombinira vrhunsku tehnologiju s praktičnim pristupom, potražnja za naprednim estetskim tretmanima kao što je radiofrekvencija sve je veća. Jennifer Aniston pripisuje tretmanima lica radiofrekvencijom “podignutu” kožu, ali uređaji radiofrekvencije također mogu omekšati fine bore dok učvršćuju konture lica – odmah i s vremenom.

Londonska stručnjakinja za lice Abigail James objašnjava da ako je mikrodermoabrazija “glađa koža” svijeta lica, radiofrekvenciju možete smatrati “pročišćivačem kontura”.

Dakle, možete li zaboraviti dermalne punila i zauvijek odložiti svoj pribor za oblikovanje ? Ovdje ispitujemo kako točno radiofrekvencija djeluje na kožu i trebate li ulagati u tretmane.

Što je radiofrekvencija i kako djeluje?

Estetski gledano, radiofrekvencija je nekirurška metoda zatezanja kože koja koristi energiju za zagrijavanje kože u svrhu poticanja proizvodnje kolagena.

“ Kolagen je najzastupljeniji protein u ljudskom tijelu, prirodno se nalazi u kostima, mišićima, tetivama i u našoj koži,” objašnjava Florina Indries, viša estetičarka u Linnaeanu . “U našim kasnim dvadesetima, naša proizvodnja kolagena počinje opadati za oko jedan posto godišnje, zbog unutarnjih i vanjskih čimbenika, kao što su pušenje, UV svjetlo i naša prehrana.”

“To je oblik elektromagnetske energije”, objašnjava ona. “Kada se nanese na tretirano područje, uzrokuje molekularno trenje, stvarajući toplinu. Stvarni izvor topline je otpor trenja tkiva. Čineći to, možemo kontrahirati kolagenska vlakna, što rezultira trenutnim učinkom zatezanja kože, kao i odgođenom sintezom kolagena, što znači da su rezultati trenutni i kumulativni.”

Doista, trenutni rezultati mogu biti impresivni. Nakon jedne sesije vjerojatno ćete imati osjetno čvršći i zategnutiji izgled, a koža oko nazolabijalnih bora i čeljusti će izgledati posebno naučeno i svježe. “Odličan je za omekšavanje finih bora – posebno bora od nosa do usta – kao i za podizanje obraza i zatezanje čeljusti,” dodaje James.

Boli li tretman lica radiofrekvencijom?

Ne, i nema prekida – svako crvenilo na koži će se povući do kraja vašeg tretmana. “Ugodno je: uopće nije bolno, nego opuštajuće. Postupno zagrijavamo do temperature od 40 do 43 stupnja Celzijusa. Mogu to usporediti s osjećajem masaže vrućim kamenjem”, objašnjava Indries.

Kome najbolje odgovara radiofrekvencija?

James preporučuje radiofrekvenciju “svakome tko osjeća gubitak čvrstoće i tupost kože”. Objašnjava da, osim proizvodnje kolagena, “također povećava razinu kisika u koži, tako da je odličan za opću blistavost”.

Međutim, svatko s metalnim mjestima trebao bi ga odsjesti, kao i svi koji su trudni ili ljudi s problemima kada je osjet kože promijenjen, poput dijabetesa. “Ako imate akne ili rosace, postoje druge tehnologije koje su puno prikladnije, poput LED-a “, objašnjava James.

Koliko se sesija preporučuje?

Kao što je spomenuto, jedna sesija radiofrekvencije može dati sjajne rezultate – James je često preporučuje svojim klijentima kao tretman prije događaja. Ali za dublje, dugoročne rezultate, Indries preporučuje tečaj od četiri do šest sesija u razmaku od sedam do deset dana.

Gdje bih trebao isprobati radiofrekvencijsku njegu lica?

“Radiofrekvencija je već dugo redovita pojava u mojoj klinici”, kaže James. “Kao praktičaru važno je pratiti kako klijentova koža reagira i kako se zagrijava kako biste dobili optimalne rezultate. Previše topline i riskirate gubitak volumena, a premalo topline neće postići najbolje rezultate.” Dakle, želite pronaći iskusnog praktičara.

Uz Jamesa, koji nudi tretmane na privatnoj lokaciji u Surreyju, preporučujemo posjet sljedećim klinikama gdje je radiofrekvencija ili dio napredne njege lica ili se nudi kao samostalni tretman:

  • Lanserhof u The Arts Clubu gdje se nude pojedinačni sastanci od 20 minuta (također dostupni kao tečaj)
  • Fatma Shaheen iz Skin Design London u John Bell & Croyden, Marylebone i Matches Fashion, Mayfair
  • Klinika Skinesis Sarah Chapman , Chelsea
  • Renée Lapino u salonu Neville, Belgravia
  • Teresa Tarmey u svojoj istoimenoj klinici u Notting Hillu
  • Dr Jonquille Chantrey i njezin tim u ONE Aesthetic Studio , Alderley Edge
  • Kate Wheldal-Schonfrucht , koja radi između južnog Londona i Devona

James kaže da “sve vrste uređaja za njegu kože kod kuće mogu biti podrška, ali neće dati rezultate kliničkog aparata”. Kao i kod svih DIY uređaja (kao i kod njege kože), “česta upotreba je ključna”.

“Kod bilo kojeg radiofrekvencijskog uređaja važno je da se kreće po koži; ako ga držite u jednom položaju, dobit ćete šiljak topline i moguće opekline”, upozorava ona. Naravno, trebate slijediti upute proizvođača, ali James objašnjava da općenito kućnim tretmanima treba pristupiti kao takvima: “Morate nanijeti dovoljno slip-a – to je često prateći gel ili krema brenda – na kožu da djeluje kao dirigent. Brzo zagrijte uređaj na optimalnu temperaturu, a zatim ga spustite na ugodnu razinu i držite ga na koži. Nemojte se zavaravati da mislite da je toplije bolje. Sedam je dobro mjesto za vodič za temperaturu, s jedan je hladan, a 10 gori.”

Powered by Aestetica Web Design © 2024