rinoplastika operacija nosa
Mirna Valić

Priprema kože za dugotrajno uklanjanje dlačica – i briga nakon postupka

Želite li učinkovito i dugotrajno uklanjanje dlačica s tijela i lica uz siguran tretman? Dugotrajno uklanjanje dlačica laserskim tretmanom je najbolja opcija za vas! Prije tretmana, važno je pravilno pripremiti kožu kako biste postigli najbolje moguće rezultate. Donosimo nekoliko savjeta za optimalnu njegu kože prije i nakon dugotrajnog uklanjanja dlačica.

Jeste li spremni zaustaviti beskrajni ciklus čupanja, pincete, depilacije i brijanja nepoželjnih dlačica s tijela i lica? Kada je riječ o laserskom uklanjanju dlačica, naš tim na Institutu Nima može vam pomoći s najboljom dostupnom tehnologijom i terapijom.

Posvećeni smo pomoći vam u postizanju najboljih mogućih rezultata prije, tijekom i nakon tretmana. Prije i nakon tretmana možete poboljšati rezultate laserskog uklanjanja dlačica pravilnom njegom kože. Evo kako to radi i što trebate učiniti da biste dobili što glađu i najsvilenkastiju kožu!

Posebnosti laserskog uklanjanja dlačica

Lasersko uklanjanje dlačica koristi sofisticiranu lasersku tehnologiju za ciljanje proteinskih stanica u folikulima dlačica uz minimalno oštećenje. Te su stanice uništene snažnim snopom svjetla koje stvara laser. Kada se te stanice unište, one više ne mogu osigurati hranu potrebnu vašoj kosi za rast, što rezultira zastojom u rastu.

Budući da su ove terapije izuzetno fokusirane, nećete se morati brinuti da će vaša koža ili okolna tkiva biti oštećeni. Institut Nima nudi siguran i učinkovit sustav laserskog uklanjanja dlačica koji se može koristiti na većini dijelova vašeg tijela, uključujući:

 • Lice
 • Ispod pazuha
 • Ruke i noge
 • leđa
 • Bikini zona
 • Prsa 
 • Ramena


Moguće je dovršiti veliki dio tretmana za vrijeme ručka, pogotovo jer većina tretmana traje nekoliko minuta. Čak i veća područja, poput prsa ili leđa, često je moguće pokriti u razumnom vremenu.

Kako najbolje njegovati kožu prije laserskog uklanjanja dlačica

Prije tretmana laserskog uklanjanja dlačica, važno je slijediti rutinu njege kože za najdugotrajnije i najzdravije rezultate. Isprobajte neke od ovih savjeta:

4-6 tjedana prije termina prestanite s depilacijom i čupanjem. Budući da lasersko uklanjanje dlačica cilja na korijen, želite biti sigurni da je još uvijek tamo! Brijanje je u redu jer se zaustavlja na površini vaše kože, ali depilacija voskom i čupanje nisu jer uklanjaju korijen.

Brijte se 1-2 dana prije laserskog tretmana. Lasersko svjetlo može spaliti duge dlake, a brijanje smanjuje vjerojatnost da se to dogodi.

Čuvati dalje od sunca. Neka vaša koža bude pokrivena što je više moguće dva tjedna prije terapije i izbjegavajte sunce ako možete; Ako ste se opekli, nećete moći dobiti lasersko uklanjanje dlačica.

Izbjegavajte korištenje izbjeljivača i određenih lijekova: najmanje šest tjedana prije laserskog uklanjanja dlačica nemojte izbjeljivati ​​kosu. Također, razgovarajte s našim estetičarima o svim lijekovima koje uzimate jer neki mogu utjecati na vašu kožu.

Dođite na lasersko uklanjanje dlačica bez šminke ili losiona na koži: određeni kozmetički proizvodi mogu imati nepovoljan utjecaj na ishod laserskog uklanjanja dlačica.

Slijedeći ove korisne savjete, možete smanjiti svoje šanse da doživite uobičajene nuspojave metoda uklanjanja dlačica, kao što su iritacije kože, opekline i promjena boje. Osim toga, poduzimanje ovih mjera opreza također će rezultirati postizanjem boljeg ukupnog uklanjanja dlačica.

Lasersko uklanjanje dlačica – njega nakon zahvata

Nakon tretmana laserskog uklanjanja dlačica ključno je da se brinete o svojoj koži. Nekoliko sati nakon zahvata mogli biste imati manje nuspojave. To uključuje osjećaj da je vaša koža osjetljivija na dodir nego inače, blago topla ili blago nadražena.

Te su nuspojave obično vrlo blage i brzo će nestati, ali možete pomoći njegom svoje kože nakon tretmana. Prvih jedan do dva dana nakon laserskog tretmana preporučujemo da:

 • Klonite se oštećenja od sunca provodeći vrijeme u hladu ili noseći zaštitnu odjeću na otvorenom.
 • Ako vam je koža crvena ili blago natečena, nanesite led na nju.
 • Izbjegavajte trljanje ili svrbež tretiranih područja
 • Koristite hidratantnu kremu bez mirisa sa zaštitnim faktorom
 • Nemojte stavljati šminku na lice nakon tretmana
 • Tuširajte se hladnijim ili mlakim umjesto vrućim.
 • Izbjegavajte vruća, vlažna mjesta kao što su parne kupelji ili vruće kupke.
 • Izbjegavajte naporne aktivnosti zbog kojih ćete se znojiti ili uzrokovati pregrijavanje kože
 • Također je najbolje izbjegavati usku odjeću koja može trljati kožu.


Unutar jednog ili dva dana ne biste trebali osjećati nikakvu osjetljivost ili iritaciju.

Ukratko, lasersko uklanjanje dlačica izvrstan je tretman koji se može obaviti brzo i jednostavno s malo ili nimalo zastoja. Rezultati su dugotrajni, a uz samo nekoliko tretmana možete značajno smanjiti količinu dlačica na tijelu. Obavezno slijedite gore navedene savjete kako biste osigurali najbolje rezultate tretmana laserskog uklanjanja dlačica.

Laserskim uklanjanjem dlačica možda ćete se u potpunosti zauvijek riješiti neželjenih dlačica! Nazovite institut Nima da dogovorite termin ili ga zakažite online.

Powered by Aestetica Web Design © 2024