Odobrenje Radiesse širi se u Europskoj uniji za tretiranje bora

Odobrenje Radiesse širi se u Europskoj uniji za tretiranje bora

Sastoji se od kalcijevog hidroksilapatita, Radiesse je prethodno odobren za tretiranje bora na licu, nabora lica i gubitka volumena na rukama. Ovo prošireno odobrenje podupire ključna studija

Radiesse je odobren u Europskoj uniji za tretiranje bora u području dekoltea, priopćeno je iz Merz Aestheticsa.

Radiesse je sterilan, apirogen, polučvrsti, kohezivni implantat koji se sastoji od 30% sintetskog kalcijevog hidroksilapatita i 70% gela nosača. Godine 2003. Radiesse je dobio CE certifikat u EU, a također ga je odobrila FDA za tretman bora i bora na licu 2006. i za gubitak volumena na rukama 2015. godine .

Radiesseova proširena indikacija za područje dekoltea u EU odražava široku potražnju pacijenata jer je stopa nekirurških zahvata u cijelom svijetu porasla za 171,8% između 2018. i 2022., navodi se u priopćenju za javnost.

“Unatoč tome što je jedno od najvidljivijih područja našeg tijela, područje dekoltea često se zanemaruje kada je riječ o estetici”, rekla je u priopćenju dr. Samantha Kerr , glavna znanstvena direktorica Merz Aestheticsa. “Radiesse predstavlja jedinstveno rješenje za smanjenje bora u dekolteu i pruža našim klijentima i njihovim pacijentima nekiruršku, učinkovitu opciju za rješavanje problema starenja kože dekoltea.”

Odobrenje je potkrijepljeno pozitivnim rezultatima ključne, prospektivne, randomizirane studije u kojoj je Radiesse procjenjivan tijekom 1 godine na 117 pacijenata s umjerenim do izraženim borama u području dekoltea.

Rezultati su pokazali da je 73,5% liječenih pacijenata postiglo poboljšanje od najmanje 1 točke na Merzovoj estetskoj ljestvici za bore u dekolteu u mirovanju u 16. tjednu nakon posljednjeg tretmana.

Biografija Ana Maletić dr. med.

Ana Maletić, dr. med., diplomirala 2009. godine na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu i nakon toga položila specijalistički ispit iz plastične, rekonstrukcijske i estetske kirurgije. Izobrazbu za primjenu lasera u estetskoj medicini završila je na Laser & Health akademiji. Presađivanje kose usavršila je u Americi, Poljskoj, Italiji, Turskoj, Austriji i Gruziji. Dr. Ana Maletić jedina je iz Hrvatske primljena u članstvo Međunarodnog udruženja liječnika koji se bave transplantacijom kose ISHRS – International Society of Hair Restoration Surgery.

Reference

PODIJELI

Powered by Aestetica Web Design © 2024