rinoplastika operacija nosa
Mirna Valić

Odgovori na vaša pitanja o laserskom uklanjanju dlačica

Ako ste umorni od svakodnevnog brijanja i depilacije te želite učinkovito rješenje za uklanjanje dlačica, lasersko uklanjanje dlačica može biti savršena opcija za vas.

Još jedno ljeto, još jedna sezona problema s depilacijom/brijanjem bikinija. Što djevojka treba učiniti? Ova djevojka je odlučila isprobati lasersko uklanjanje dlačica i nakon dva tretmana sam oduševljena rezultatima. Tako sam sjeo sa ženom koja mi je olakšala ljeto, Berenice Rothenberg, da joj postavim neka od pitanja koja sam imao o laserskom uklanjanju dlačica.

Rothenberg već više od 40 godina nudi tretmane uklanjanja dlačica na Upper East Sideu Manhattana i pristupa uklanjanju dlačica poput znanstvenika. Kad odete na konzultacije, umjesto da vas baci na hladnu stolicu i kaže vam da se skinete, ona vas smjesti u ugodan ured i pokaže vam dijaprojekciju različitih vrsta folikula dlake koje možda imate i što se događa s vašim kože kada laserske zrake pogode. Čula sam za nju od svoje prijateljice koja o industriji ljepote zna više od bilo koga koga poznajem.

Koliko je tretmana obično potrebno?

Razlikuje se od osobe do osobe. Obično je potrebno više od dva ili tri tretmana. Proces je učinkovit samo tijekom ciklusa rasta vaše kose, [na koji utječu nečiji] hormoni i genetika.

Opada li kosa trenutno?

Neke dlake otpadaju odmah nakon tretmana, a nekima treba i do 10 dana da otpadnu. Razlog je taj što većina folikula dlake ima više od jedne dlake i kada zraka svjetlosti (laser) prođe kroz kožu onesposobljavajući folikul dlake, dlaka koja napušta epidermis trenutno otpada, a dlaka ispod epidermisa će uzeti od 5 do 10 dana da napusti epidermu.

Kako znati je li lasersko uklanjanje dlačica sigurno za vašu kožu?

Uvijek dajem konzultacije prije tretmana klijenta kako bih mogao analizirati kosu, tip kože i osjetljivost osobe dok radim patch test.

Koja područja tijela najbolje reagiraju na lasersko uklanjanje dlačica?

Sve dok su dlake tamne, sva područja dobro reagiraju na laser.

Koliko dugo trebate izdržati bez brijanja/depilacije prije no što dobijete laser?

Kako biste smanjili osjetljivost kože, preporučujem brijanje dva dana prije laserskog tretmana. Ako ste netko tko se depilira voskom, idite 7 dana prije tretmana.

Je li istina da ne biste trebali uzimati antibiotike ako idete na laser?

Ovisi o tome kakve antibiotike i koliko dugo ih uzimate. Osoba može postati osjetljivija na svjetlost tijekom uzimanja antibiotika, zbog čega je preporučljivo razgovarati sa svojim liječnikom prije bilo kakvog laserskog tretmana.

Koliko prije odmora na plaži biste trebali dobiti svoj prvi laserski tretman?

Dva mjeseca prije odmora na plaži.

Powered by Aestetica Web Design © 2024