rinoplastika operacija nosa

Microneedling tretman lica – smanjivanje ožiljaka od akni i bora

Microneedling je postao popularan i učinkovit tretman lica za smanjivanje ožiljaka od akni, finih linija i bora, stvarajući svježiju i pomlađenu kožu. Pročitajte o profesionalnim i kućnim uređajima, te o prednostima microneedlinga za kožu.

Microneedling nije baš novost, ali inovacije u areni učinile su ga danas posebno vrućom temom. Pomalo zastrašujuće zvuči, ali vrlo učinkovit tretman brzo postaje sredstvo za smanjenje ožiljaka od akni , kao i za popunjavanje finih bora, stvarajući svježiju kožu s pomlađenim sjajem.

Međutim, kao i kod svih estetskih zahvata, ključno je biti informiran prije nego što rezervirate (ili čak koristite alat kod kuće). Ovdje stručnjaci otkrivaju sve što doista trebate znati o microneedlingu, od prednosti do opcija unutar klinike i profesionalne ocjene o DIY uređajima.

Što je microneedling i koje su prednosti?

“Microneedling je postupak koji koristi sitne igle postavljene u valjak za lice ili automatiziranu olovku za bušenje prvog sloja kože”, objašnjava međunarodna stručnjakinja za lice Adeela Crown . “Koža je prirodna barijera, dizajnirana da spriječi stvari vani, zbog čega samo mali postotak aktivnih sastojaka ikada prodire u dermis. Microneedling pomaže u stvaranju sićušnih ulaznih točaka: vrata koja ostaju otvorena samo kratko vrijeme nakon tretmana prije nego što ih koža počne zatvarati novim stanicama kože.”

Za sada, tako zadovoljavajuće – ali ono što privlači su dugoročne prednosti mikroiglica. “Stvaranjem ovih mikroskopskih ‘mikro-kanala’ u koži, dermis je prisiljen prebaciti se na svoj ‘obrambeni način rada’, gurajući reakciju zacjeljivanja rana na ubrzan način, što rezultira većim rastom elastina i kolagena. Započeta stanična obnova nije brzo rješenje jer uključuje rast novih slojeva kože: naprotiv, postupno smanjuje pojavu bora i finih linija te podiže cjelokupnu teksturu,” objašnjava Crown.

Ima li bolova?

“Iako na prvi pogled dermaroller može podsjećati na instrument za mučenje, zapravo nije tako zastrašujući u stvarnosti”, kaže Crown. Krema za umrtvljivanje obično se nanosi prije upotrebe, što znači da nema boli, iako vrijeme prekida može varirati od sati do nekoliko dana.

Koji tipovi kože bi ga trebali isprobati, a koji ne?

“Microneedling je moj izbor kada želim (poslovično) zgrabiti kožu svog klijenta za ramena i dobro je protresti da probudim stanični motor kože,” kaže Crown. Doista, to je briljantan tretman za bezbroj tipova kože i problema, bilo da želite popuniti fine linije i bore ili potaknuti duboko hidratizirani sjaj prije velikog događaja.

Ali možda je najuzbudljiviji potencijal microneedlinga da izblijedi hiperpigmentaciju , pa čak i teksturirane ožiljke od akni. “Pokretanjem prirodnog mehanizma zacjeljivanja kože, stvaranje novih stanica kože i sinteza kolagena dovodi do popravka vidljivih ožiljaka od akni, poboljšanja pigmentacije, poništavanja oštećenja od sunca, smanjene pojave bora i poboljšane teksture kože.”

No iako se microneedling općenito smatra sigurnim tretmanom – bez obzira provodi li ga kod kuće ili profesionalac – i ima dugačak popis dobrobiti za preobrazbu kože, to nije sveobuhvatni lijek za sve probleme i tipove kože.

“Microneedling briljantno djeluje na popravak starih ožiljaka od akni i ožiljnog tkiva, ali nije preporučljivo koristiti ga na otvorenim ranama ili aktivnim aknama zbog rizika od infekcije i upale,” kaže Crown. “Najbolje je najprije očistiti akne slijedeći smjernice koje je postavio vaš estetičar ili dermatolog (obično s proizvodima za topikalnu primjenu kao što su BHA , benzoil peroksid , antibiotici, izotretinoin ili Roaccutane), ovisno o uzrocima i težini akni.”

Štoviše, oni koji pate od upalnih stanja kože poput ekcema, psorijaze i dermatitisa također bi trebali izbjegavati microneedling “Uzrokovana abnormalnom kožnom barijerom, ova stanja utječu na sposobnost kože da se zaštiti i obnovi, tako da microneedling može dovesti do ozbiljne iritacije,” dodaje Crown, koji također naglašava da bi svatko tko ima kemoterapiju, radioterapiju ili tečaj antikoagulansa trebao odsjesti ovo.

Microneedling tretmani lica: gdje rezervirati

Sama Crown poznata je po svom visokotehnološkom pristupu tretmanima, često miješajući i usklađujući napredne strojeve s vlastitom, vrlo cijenjenom tehnikom lifting masaže. Dostupan za rezervacije u The Dorchesteru, njezin tretman No Derma Drama uključuje automatsko ubod iglom, kao i terapiju LED svjetlom , ultrazvuk, lokalne faktore rasta, pa čak i vrlo inovativnu infuziju liofiliziranog kolagena kako bi se osigurali maksimalni rezultati odmah i tijekom sljedećih tjedana.

Još jedna odobrena rezervacija s A-liste, Pfeffer Sal’s Ultra Synergy tretman kombinira precizno ubod iglom s personaliziranom isporukom seruma bogatog hranjivim tvarima i vrhunsku Dermalux LED svjetlosnu terapiju.

Osim toga, istoimena Skinesis klinika Sarah Chapman poznata je po svojim tretmanima uboda za jačanje kože, od kojih možete odabrati nekoliko. Za nešto još naprednije, odlučite se za potpuno novi odjel za njegu lica , gdje konzultant dermatolog dr. Alexis Granite pruža istinski transformativne tretmane.

Microneedling kod kuće: je li to mudra ideja?

Microneedling je, naravno, invazivna kožna procedura, što znači da se ne smije isprobavati bez prethodnog odgovarajućeg razmatranja. Iako su uređaji za ubod kod kuće nedavno napredovali, još uvijek postoje neki rizici koje treba uzeti u obzir.

Kao što objašnjava facialistica Sarah Chapman , te se brige povećavaju kada se uređaj za ubod stavi u neuvježbane ruke. “S iglama od nehrđajućeg čelika postoji rizik da uređaj koristite predugo i pretjerano stimulirate kožu, kaže ona. “Također postoji mala šansa, kada se koriste tradicionalni uređaji, da se bakterije prenesu na kožu ako uređaj ne očistite temeljito između tretmana.”

Kako Crown dodaje, mikroneedling kod kuće možda jednostavno neće biti dovoljno učinkovit za liječenje posebno teških kožnih problema . “ U obliku štapićadermarolleri za kućnu upotrebu dizajnirani su za brži oporavak i stoga imaju znatno kraću duljinu igle (obično između 0,20 mm i 1,0 mm) od kliničkih dermapena”, objašnjava ona. “Kolagena vlakna nalaze se u dermisu, sloju ispod površnog epidermisa, koji se nalazi 1,5 mm do 2 mm ispod površine kože. Zbog toga će samo mikroiglice koje izvodi obučeni estetičar na dubini od 1,5 mm+ uistinu ikada djelovati dovoljno duboko da riješi probleme s kožom kao što su ožiljci od akni, popravak ožiljnog tkiva, pigmentacija i melazma , kao i rješavanje dubokih bora i izražajnih linija.”

Kako mikroiglu kod kuće

TEHNIKA
Kućni uređaji obično počinju s iglama dubine 0,2 mm – 0,5 mm radi sigurnosti klijenta, no ključno je koristiti samo blag pritisak. Još uvijek je moguće nanijeti ozljedu, krvarenje, modrice ili čak infekciju ako ste pretjerani ili previše agresivni, osobito kada pokušavate izbrisati određenu mrlju ili liniju.

DEZINFICIRAJTE
Alat biste trebali dezinficirati prije i nakon uporabe ili, ako koristite alat s odvojivom glavom ili glavom za jednokratnu upotrebu, važno je da ga bacite nakon uporabe. Nemojte ispirati u nadi da ćete ga ponovno upotrijebiti, jer će dovesti do ozbiljnih infekcija kože i ožiljaka.

IZBOR PROIZVODA
Zbog povećane stope prodiranja u kožu, post-microneedling je idealno vrijeme za hranjenje kože s jednim do dva sloja seruma koji sadrže hijaluronsku kiselinu , peptide, kolagen, matične stanice i faktore rasta. Izbjegavajte aktivne sastojke poput retinola i vitamina C visoke koncentracije barem tjedan dana prije i nakon tretmana. Kao obnavljači stanične površine, ovi sastojci mogu uzrokovati osjetljivost, a njihova uporaba u kombinaciji s mikroiglicama recept je za iritaciju s povećanom osjetljivošću na oštećenja od sunca.

Tretmani nakon mikroiglica

Maska za LED svjetlosnu terapiju savršena je pratnja tretmanu mikroiglicama zahvaljujući svojim umirujućim i ljekovitim svojstvima. “LED terapija se dugo koristi u profesionalnim tretmanima za maksimiziranje rezultata kroz duboko prodiruće crveno svjetlo za liječenje i pomlađivanje”, kaže Crown. “LED aktivira aktivnost faktora rasta fibroblasta koji je motor stanica kože, što dovodi do povećanog ATP-a (stanične energije) i protoka krvi.”

Powered by Aestetica Web Design © 2024