rinoplastika operacija nosa
Mirna Valić

Lasersko uklanjanje dlačica: trajno uklonite dlačice uz pomoć lasera

Svi znamo koliko je dosadno stalno se brijati i depilirati, ali lasersko uklanjanje dlačica je ovdje da nam olakša život. Ova metoda uklanjanja dlačica postaje sve popularnija jer je sigurna, učinkovita i dugotrajna. U ovom članku saznajte sve što trebate znati o laserskom uklanjanju dlačica i zašto bi trebali razmotriti ovu investiciju za dugoročno rješenje uklanjanja dlačica.

Svi smo se pogriješili brijući se ili imali loše iskustvo s depilacijom pa smo obećali da ćemo potražiti trajno smanjenje dlačica, zar ne?

Ali ideja o tome – cijena, bol, učinkovitost – može biti odvratna. Lasersko uklanjanje dlačica u prošlosti je bilo vrlo bolno, ne uvijek strašno učinkovito i nije moglo doći pravo u neke od vaših kutaka… ako razumijete. Međutim, lasersko uklanjanje dlačica 2021. je vaš prijatelj. Još uvijek investicija, da, ali za život bez britvica i depilacije? Isplati se.

Što je lasersko uklanjanje dlačica?

Lasersko uklanjanje dlačica dugotrajan je, ako ne i trajan oblik uklanjanja dlačica pomoću lasera za ciljanje i suštinsko uništavanje folikula dlačica, što znači da odatle više ništa ne može rasti.

Kako radi lasersko uklanjanje dlačica?

‘Laser cilja na više folikula dlake u otprilike djeliću sekunde’, kaže kozmetičarka i stručnjakinja za kožu Leyla Yusupova , koja koristi Fibra DFA laser u svojoj klinici u Chelseaju. ‘Laser osigurava da su folikuli dlake trajno uništeni tako da se rast dlačica smanjuje i na kraju više ne raste.’

Stroj koji koristi (i bilo koji drugi koji želite u blizini svojih osjetljivih dijelova) ima posebno dizajniran vrh za hlađenje, što znači da dok intenzivna toplina pogađa vašu kožu, njoj se suprotstavlja hladnoća dok se kreće oko vaše kože.

Nekadašnji strojevi nisu mogli tretirati dalje od linije gaćica, što znači da temeljitiji brazilian (ili više) nije bio moguć, ali ovaj stroj može tretirati i osjetljivija područja.

Morate obrijati područje prije tretmana, a ne depilirati se voskom između tretmana. Obično se preporučuje tečaj od 6-10 sesija, ali to zapravo ovisi o vašem tipu kose i trajanju. Za većinu ljudi, pet sesija se smatra dovoljnim.

Koje su prednosti laserskog uklanjanja dlačica?

Kada je riječ o laserskom uklanjanju dlačica, prednosti su deseterostruke u usporedbi s drugim metodama, posebno za one od nas čije rutine griješe na strani, dobro, lijenosti.

Za početak, to je manje boli i više dobitka (dugoročno), i samo malo ulaganje vašeg vremena. ‘Druge metode uklanjanja dlačica, kao što su brijanje i depilacija voskom, obično će vas ostaviti s ponovnim rastom dlačica dan nakon ili nekoliko tjedana kasnije, što zahtijeva stalno održavanje. Lasersko uklanjanje dlačica siguran je i učinkovit način za postizanje trajnih rezultata’, kaže viša tehničarka klinike Pulse Light, Joanna Wyszynska.

‘To je također investicija jer ćete vidjeti kako štedite novac. Prosječna žena u 10 godina potrošit će više od 4000 funti na depilaciju pazuha i bikini zone, dok je lasersko uklanjanje dlačica u prosjeku samo 600 funti tijekom 10 godina.’

Ciklus tretmana također će neutralizirati mogućnost nadražene kože, kvrga i osipa, kao i bolnih uraslih dlačica . ‘Lasersko uklanjanje dlačica ide do korijena problema, doslovno. Usmjeravanjem na korijen folikula dlake, polako će se smanjivati ​​broj dlaka i time smanjiti šanse za nastanak uraslih dlaka’, kaže Wyszynska.

Može li bilo koji tip dlaka i kože imati lasersko uklanjanje dlačica?

Stari strojevi nisu mogli tretirati vrlo svijetle dlačice ili vrlo tamnu kožu, ali ovaj može ciljati na neželjene dlačice bez oštećenja pigmenta u koži, tako da može tretirati tamnije tonove kože. Međutim, nažalost, ako imate sijede ili svijetlo plave dlake koje želite ukloniti, to neće biti tretman za vas: ‘budući da u kosi nema pigmenta, stroj ga jednostavno ne može otkriti kako bi ga ciljao’, kaže Leyla.

Boli li lasersko uklanjanje dlačica?

Da ste nas pitali prije 10 godina, da. Osjećaj goruće topline oko vaše bikini zone i osjetljivost koja slijedi danima nakon toga nisu bili baš privlačni.

Ali, s najnovijim strojem, iskreno jedva da smo išta osjetili. Leyla pojačava intenzitet i mogli biste se trznuti jednom ili dvaput na osjećaj poput malog “pinga” elastične trake. Ali ne bi trebalo biti peckanja ili modrica, čak ni na mnogo osjetljivijim područjima.

Također je brz. Smatrajte da su vam pazusi gotovi za otprilike osam minuta, a vaša bikini zona za deset.

Oporavak nakon laserskog uklanjanja dlačica?

Ni jedan. Trebali biste izbjegavati intenzivno sunčevo svjetlo ako je moguće, ali samo dva tjedna. Kako kosa ponovno raste, pramenovi u ubijenim folikulima samo će ispadati, pa biste mogli primijetiti malo ‘ispadanja’.

Koliko košta lasersko uklanjanje dlačica?

Razlikuje se od klinike do klinike: bikini je obično oko 110 funti po sesiji, ispod pazuha 90 funti. Dostupno je mnogo Groupon ponuda, ali istražite jer nisu svi strojevi jednaki. Stroj koji koristi Leyla (Fibra DFA) koristi se u klinikama diljem zemlje.

Je li lasersko uklanjanje dlačica trajno?

Iako lasersko uklanjanje dlačica ima prilično visoke stope uspjeha za uklanjanje neželjenih pramenova, dugovječnost će varirati između klijenata zbog hormonalnih razlika. ‘Većina će klijenata postići smanjenje dlačica do 80% uz preporučeni tečaj’, savjetuje Wyszynska.

‘Ako zatrudnite nakon tretmana laserskim uklanjanjem dlačica, mogli biste primijetiti novi rast.’

Vaša najbolja šansa da dlačice zauvijek nestanu jest da odete na tretmane dopune kada vam to preporuči vaš kozmetički terapeut.

Što treba i što ne treba raditi kod laserskog uklanjanja dlačica:

BRIJTE se između tretmana. Ovo je najbolji način za brzo uklanjanje dlačica bez oštećenja korijena. Vaš kozmetički terapeut će u svakom slučaju obrijati sve što ste propustili prije nanošenja lasera na vašu kožu, jer će se u suprotnom sve vidljive dlake samo spaliti!

– NEMOJTE nanositi tešku šminku ili proizvode 24 sata nakon laserskog tretmana kako biste izbjegli začepljenje kože i izazivanje prištića.

Izbjegavajte izlaganje suncu neko vrijeme nakon tretmana.

– NEMOJTE depilirati, epilirati ili čupati dlačice između tretmana jer se time dlačice uklanjaju iz korijena. Laseri rade jer ih privlači pigment dlake ispod kože i ako ga potpuno nestane, laser neće imati ništa što bi uništio. Ako je to slučaj, možda ćete morati pričekati još četiri tjedna da se korijen ponovno formira dok se ne budete mogli ponovno liječiti.

– OBAVEZNO nosite zaštitni faktor visokog faktora. Nakon tretmana koža postaje osjetljivija na UV zrake, stoga je uvijek namažite kremom za sunčanje s visokim faktorom kako biste je zaštitili od stvari poput hiperpigmentacije i osjetljivosti.

– Uradite nježni piling područja jer to potiče ispadanje mrtvih korijena nakon svakog tretmana i učinit će da vaša koža izgleda manje neravno i sjenovito.

Powered by Aestetica Web Design © 2024