rinoplastika operacija nosa
Mirna Valić

Lasersko uklanjanje dlačica kod kuće: što trebate znati

Želite li se riješiti dlačica kod kuće i razmišljate o laserskom uklanjanju? Lasersko uklanjanje dlačica postalo je sve popularnije i sada se može obaviti i kod kuće. Saznajte kako lasersko uklanjanje dlačica djeluje, koliko košta, kakvi su rezultati i što trebate znati prije nego što isprobate lasersko uklanjanje dlačica kod kuće.

Presjeći ću svaki ugao kako bih izbjegao brijanje nogu tijekom zime – ili zapravo u bilo koje doba godine. Mrzim to! Dakle, možete zamisliti moje uzbuđenje kada sam dobio u ruke Tria Hair Removal Laser 4X, ručni uređaj koji obećava da će vam zauvijek ukloniti dlačice, i to jednako dobro kao i liječenje u ordinaciji. (FTR, što ćete učiniti s dlakama na tijelu , dlakama ispod pazuha i stidnim dlakama vaš je izbor i ništa ne govori da ih se morate riješiti.)

Ako niste sigurni ni kako funkcionira lasersko uklanjanje dlačica, evo suštine: Laseri koriste pulsirajuće svjetlo za ciljanje dlačica, koje se zatim pretvara u toplinu i razgrađuje tamni pigment u folikuli dlake. Uklanjajte isti pigment uvijek iznova i to će ga oštetiti dovoljno da spriječi budući rast, što je naziv igre bilo koje vrste tretmana ili uređaja za lasersko uklanjanje dlačica kod kuće.

Dakle, što možete očekivati ​​kada budete radili sami? Točnije, funkcionira li lasersko uklanjanje dlačica kod kuće?! Pa, mogu govoriti samo iz svog iskustva, ali kroz proces sam naučio pregršt stvari koje biste trebali znati prije nego što isprobate lasersko uklanjanje dlaka kod kuće.

Savjeti za uspješno lasersko uklanjanje dlačica kod kuće

Želite isprobati lasersko uklanjanje dlačica kod kuće, ali niste sigurni za što se zapravo prijavljujete — ili je li to prava opcija za vas? Evo što biste trebali znati prije nego što uložite u kućni uređaj.

Budite spremni potrošiti sada, ali uštedite kasnije.

Većina uređaja za lasersko uklanjanje dlačica kod kuće koštat će vas oko 400 USD, ali opcija u uredu može koštati 150 USD po posjeti – a većini ljudi treba između pet do osam sesija za potpune rezultate.

Znajte da lasersko uklanjanje dlačica kod kuće neće svima uspjeti

Važno odricanje od odgovornosti: uređaj za lasersko uklanjanje dlačica kod kuće trebate koristiti samo ako imate svijetlu ili srednju boju kože i tamne dlake. Ako je vaš ten čak i malo dublji od srednjeg tona, pulsirajuće svjetlo neće moći razlikovati dlake od vaše kože, što može dovesti do promjene boje. S druge strane, ni laseri ne mogu točno odrediti sijedu ili plavu kosu. 

Morat ćete imati strpljenja

Jednostavno rečeno, lasersko uklanjanje dlačica kod kuće prije i poslije transformacije zahtijeva vrijeme. Kao što je spomenuto, trebat će vam između pet do osam sesija – bez obzira je li to u salonu ili s uređajem za lasersko uklanjanje dlačica kod kuće – kako biste pustili dlačice da prirodno ispadaju nakon svakog ciklusa rasta. To područje možete tretirati samo jednom svaka dva tjedna.

Moglo bi malo boljeti

Sredinom pazuha, vjerojatno ćete proklinjati i svoje roditelje zbog dlakavih gena. Čini se kao da vas netko sa sitnim noktima nalik kandžama štipa…iznova i iznova. Koštana područja (potkoljenice ili gležnjevi, na primjer) boljet će mnogo više od mjesta s više jastuka (kao što je list). To je zato što je koža najbliža kosti tanja. (Ipak, to ne znači da je kosu teže liječiti.)

Ali evo razloga da to učinite snažnijim: više razine intenziteta – Tria uređaj za kućno lasersko uklanjanje dlačica ima do pet postavki za razine snage – daju mnogo brže rezultate. Dakle, umjesto da vam treba osam sesija da postignete status bez dlačica, mogli biste biti gotovi za pola toga. Osim toga, vaša se koža prilagođava osjetu, tako da ćete se nakon nekoliko zahvata naviknuti. 

Nemojte ni pokušavati lasersko uklanjanje dlačica kod kuće učiniti na stidnim dlačicama

Zvuči očito, ali lagao bih kad bih rekao da nisam tri puta pročitao upute kako bih pronašao razlog zašto ne bi bilo loše isprobati kućno lasersko uklanjanje dlačica na stidnim dlakama. Ali drago mi je što ovo nisam isprobala kod kuće i taj zadatak prepustila profesionalcima: koža dolje je posebno osjetljiva. Dakle, možete ciljati na bikini zonu, ali jednostavno ne smijete ući u trokut. 

Možete se obrijati nekoliko dana prije tretmana laserskog uklanjanja dlačica kod kuće

Za razliku od depilacije voskom ili brijanja — gdje želite da dlačice budu izrasle i dovoljno duge da ih se može povući ili rezati — lasersko uklanjanje dlačica djeluje ciljajući na folikul ili korijen dlačice na površini kože, tako da dlačice ne bi trebale biti toliko duge da laser ne mogu pronaći korijen. S druge strane, ne biste se trebali depilirati barem mjesec dana prije tretmana laserskog uklanjanja dlačica kod kuće, budući da depilacija voskom obično uklanja korijen dlačice, a laser to mora moći pronaći kako bi ih se učinkovito riješio .

Lasersko uklanjanje dlačica kod kuće djeluje…

…ali to ne znači da je uvijek trajno. Nakon što postignete željene rezultate, vjerojatno ćete trebati popravke s vremena na vrijeme. Ako primijetite da zalutala dlaka raste godinu dana nakon tretmana, to znači da ili prirodni ciklus rasta folikula nije bio završen kada ste prestali tretirati to područje laserskim uklanjanjem dlačica kod kuće ili je dlaka bila previše fina da bi je laser mogao ciljati prvo mjesto.

Powered by Aestetica Web Design © 2024