Korekcija i povećanje brade u Zagrebu: opsežan vodič

Korekcija i povećanje brade u Zagrebu: opsežan vodič

Nezadovoljni ste izgledom svoje brade? Postupci korekcije i povećanja brade mogu vam pomoći poboljšati profil lica i povećati vaše samopouzdanje. Kako bismo dublje razumjeli temu, konzultirali smo se s dr. Kristianom Kunjkom, iskusnim plastičnim kirurgom iz KBC-a Zagreb.

Brada igra ključnu ulogu u definiranju naših crta lica i ima značajan utjecaj na naš cjelokupni izgled. Bez obzira imate li slabu ili pretjerano istaknutu bradu, postupci korekcije i povećanja brade mogu vam pomoći u poboljšanju ravnoteže lica i povećanju samopouzdanja. Međutim, odabir podvrgavanja takvom postupku zahtijeva pažljivo razmatranje i stručno vodstvo. Kako bismo bolje razumjeli temu, konzultirali smo se s dr. Kristianom Kunjkom, renomiranim plastičnim kirurgom iz KBC-a Zagreb, koji je podijelio svoja stručna saznanja o kvalifikacijama kirurga za korekciju i povećanje brade, procesu predoperativne procjene , opcije anestezije, mogući rizici i komplikacije, postoperativna njega i nove tehnologije u tom području. U ovom ćemo članku zaroniti dublje u svijet postupaka korekcije i povećanja brade, istražiti njihove prednosti i ograničenja i pružiti vam potrebno znanje za donošenje informirane odluke o tome je li ovaj postupak pravi za vas.

Postoji nekoliko dostupnih postupaka korekcije i povećanja brade, a najbolja opcija za vas ovisi o vašim individualnim potrebama i ciljevima. Tri najčešće opcije su implantati za bradu, klizna genioplastika i punila za ubrizgavanje u bradu.

Implantati za bradu

Implantati za bradu popularna su opcija za postupke povećanja i korekcije brade. Obično su izrađene od silikona ili drugih biokompatibilnih materijala i dolaze u različitim oblicima i veličinama kako bi odgovarale crtama lica pacijenta. Implantati za bradu izvrsna su opcija za one koji žele trajno rješenje za poboljšanje izgleda svoje brade.

Prednosti implantata za bradu

Implantati za bradu nude brojne prednosti za one koji žele poboljšati izgled svoje brade. Oni mogu:

 • Poboljšajte izgled slabe ili udubljene brade
 • Napravite jasniju liniju čeljusti
 • Uravnotežite proporcije lica
 • Vrste implantata za bradu

Postoje dvije vrste implantata za bradu: unaprijed oblikovani i izrađeni po narudžbi. Unaprijed oblikovani implantati za bradu dostupni su u nekoliko veličina i oblika i obično se koriste za pacijente s blagim do umjerenim deformitetima brade. S druge strane, implantati izrađeni po narudžbi posebno su dizajnirani da odgovaraju crtama lica pacijenta i obično se koriste za pacijente s težim deformitetima brade.

Mogućnosti postavljanja implantata za bradu

Implantati za bradu mogu se postaviti na dva načina: submentalno ili intraoralno. Kod submentalne postavljanja, rez se napravi ispod brade, a implantat se umetne kroz rez. Kod intraoralnog postavljanja, rez se napravi unutar usta, a implantat se umetne kroz rez.

Postupak za ugradnju implantata u bradu

Postupak ugradnje implantata za bradu obično uključuje sljedeće korake:

 • Anestezija: pacijent će dobiti ili lokalnu anesteziju ili opću anesteziju, ovisno o njihovim željama i preporuci kirurga.
 • Rez: Kirurg će napraviti rez u submentalnom ili intraoralnom području.
 • Postavljanje implantata: Kirurg će umetnuti implantat za bradu u džep nastao rezom.
 • Zatvaranje reza: Rez će se zatvoriti šavovima ili kirurškim ljepilom.

Vrijeme oporavka od operacije implantacije brade obično traje 1-2 tjedna. Tijekom tog vremena, pacijenti mogu osjetiti otekline i modrice oko područja brade. Lijekovi protiv bolova mogu se propisati kako bi se ublažila nelagoda, a pacijenti će možda morati jesti meku hranu tijekom početnog razdoblja oporavka.

Implantati za bradu izvrsna su opcija za one koji traže trajno rješenje za poboljšanje izgleda svoje brade, smatra dr. Kristian Kunjko iz KBC-a Zagreb. Dodao je: “Implantati za bradu nude brojne prednosti kao što su poboljšanje izgleda slabe ili udubljene brade, stvaranje izraženije linije čeljusti i uravnoteženje proporcija lica.” U Hrvatskoj se za izradu podbradnih implantata najčešće koriste silikon i drugi biokompatibilni materijali.

Dr. Kunjko je objasnio da postoje dvije vrste implantata za bradu: unaprijed oblikovani i izrađeni po narudžbi. Rekao je: “Unaprijed oblikovani implantati za bradu općenito se koriste za pacijente s blagim do umjerenim deformitetima brade, dok su implantati izrađeni po narudžbi dizajnirani da odgovaraju crtama lica pacijenta i obično se koriste za pacijente s težim deformitetima brade.” Što se tiče mogućnosti postavljanja, implantati za bradu mogu se postaviti submentalno ili intraoralno.

“Procedura ugradnje implantata za bradu obično uključuje anesteziju, rez napravljen submentalno ili intraoralno, postavljanje implantata i zatvaranje reza”, rekao je dr. Kunjko. Naglasio je da “vrijeme oporavka od operacije ugradnje brade obično traje 1-2 tjedna, tijekom kojih pacijenti mogu osjetiti otekline i modrice oko područja brade. Lijekovi protiv bolova mogu se propisati kako bi se ublažila nelagoda, a pacijenti će možda trebati jesti meku hranu tijekom operacije početno razdoblje oporavka.”

Dr. Kunjko savjetuje pacijentima da se “konzultiraju s iskusnim i kvalificiranim kirurgom kada razmišljaju o operaciji ugradnje brade.” Također je naglasio važnost realnih očekivanja i razumijevanja da “iako implantati za bradu nude trajno rješenje, njihov se izgled može promijeniti tijekom vremena zbog prirodnog procesa starenja.” U Hrvatskoj je preporučio traženje kirurga koji je certificiran i ima iskustva u izvođenju zahvata povećanja i korekcije brade.

Klizna genioplastika

Klizna genioplastika je kirurški zahvat koji se obično koristi za korekciju i povećanje brade. Uključuje rezanje i premještanje bradne kosti kako bi se promijenio njezin položaj i projekcija. Ovaj zahvat izvrsna je opcija za pacijente s težim deformitetima brade.

Prednosti klizne genioplastike

Klizna genioplastika nudi brojne prednosti za one koji žele poboljšati izgled svoje brade. Može:

 • Poboljšajte izgled slabe ili udubljene brade
 • Napravite jasniju liniju čeljusti
 • Uravnotežite proporcije lica
 • Vrste klizne genioplastike

Postoje dvije vrste klizne genioplastike: horizontalna i vertikalna klizna. Horizontalno klizanje uključuje pomicanje brade naprijed ili nazad, dok okomito klizanje uključuje pomicanje brade gore ili dolje.

Mogućnosti postavljanja za kliznu genioplastiku

Klizna genioplastika obično se izvodi kroz intraoralni rez, što znači da neće biti vidljivih ožiljaka na licu pacijenta. Međutim, u nekim slučajevima može se napraviti dodatni rez ispod brade radi boljeg pristupa bradi.

Postupak klizne genioplastike

Postupak klizne genioplastike obično uključuje sljedeće korake:

 • Anestezija: pacijent će dobiti ili lokalnu anesteziju ili opću anesteziju, ovisno o njihovim željama i preporuci kirurga.
 • Rez: Kirurg će napraviti rez unutar usta.
 • Rezanje i premještanje bradne kosti: Kirurg će prerezati i premjestiti bradnu kost u željeni položaj i projekciju.
 • Zatvaranje reza: Rez će se zatvoriti šavovima ili kirurškim ljepilom.

Vrijeme oporavka od operacije klizne genioplastike obično traje 2-4 tjedna. Tijekom tog vremena pacijenti mogu osjetiti otekline i modrice oko brade i donjeg dijela lica. Lijekovi protiv bolova mogu se propisati kako bi se ublažila nelagoda, a pacijenti će možda morati jesti meku hranu tijekom početnog razdoblja oporavka.

Dr. Kunjko napominje da je klizna genioplastika popularan kirurški zahvat kojim se koriguje i povećava brada. Objašnjava da ovaj zahvat uključuje rezanje i premještanje bradne kosti kako bi se poboljšao njezin položaj i projekcija. U izravnom govoru, on navodi: “Klizna genioplastika izvrsna je opcija za pacijente s težim deformitetima brade, budući da može ponuditi značajna poboljšanja izgleda njihove brade.”

U Hrvatskoj se klizna genioplastika obično koristi za rješavanje raznih problema s bradom, poput slabe ili udubljene brade, slabo definirane linije čeljusti i neravnoteže proporcija lica. Dr. Kunjko ističe da ovaj zahvat nudi brojne prednosti za pacijente koji žele poboljšati izgled svoje brade.

Što se tiče vrsta klizne genioplastike, dr. Kunjko objašnjava da postoje dvije mogućnosti: horizontalna i vertikalna klizna. Kod horizontalnog klizanja bradna kost se pomiče naprijed ili nazad, dok se kod vertikalnog klizanja pomiče gore ili dolje. Postavljanje klizne genioplastike obično se izvodi kroz intraoralni rez, što znači da neće biti vidljivih ožiljaka na licu pacijenta. Međutim, u nekim slučajevima može se napraviti dodatni rez ispod brade radi boljeg pristupa bradi.

Kunjko opisuje postupak klizne genioplastike, navodeći da obično uključuje anesteziju, rez unutar usta, rezanje i repozicioniranje brade te zatvaranje reza. Vrijeme oporavka od operacije klizne genioplastike traje oko 2-4 tjedna, tijekom kojih pacijenti mogu osjetiti otekline i modrice oko brade i donjeg dijela lica. Lijekovi protiv bolova mogu se propisati kako bi se ublažila nelagoda, a pacijenti će možda morati jesti meku hranu tijekom početnog razdoblja oporavka.

Dr. Kunjko savjetuje pacijentima da se posavjetuju s iskusnim i kvalificiranim kirurgom kada razmišljaju o kliznoj genioplastici. Također napominje da pacijenti trebaju imati realna očekivanja i razumjeti da dok klizna genioplastika nudi značajna poboljšanja izgleda njihove brade, njihov se izgled može promijeniti tijekom vremena zbog prirodnog procesa starenja. U Hrvatskoj preporučuje da tražite kirurga koji je certificiran i ima veliko iskustvo u izvođenju zahvata klizne genioplastike.

Injekcijski fileri za bradu

Injekcijski fileri za bradu su nekirurška opcija za postupke povećanja i korekcije brade. Ti su fileri obično napravljeni od hijaluronske kiseline i ubrizgavaju se u područje brade kako bi se dobio volumen i poboljšao izgled slabe ili udubljene brade.

Prednosti injekcijskih punila za bradu

Punila za ubrizgavanje brade nude brojne prednosti za one koji žele poboljšati izgled svoje brade. Oni mogu:

 • Poboljšajte izgled slabe ili udubljene brade
 • Napravite jasniju liniju čeljusti
 • Uravnotežite proporcije lica
 • Pružite trenutne rezultate

Vrste injekcijskih punila za bradu

Dostupno je nekoliko vrsta punila za ubrizgavanje brade, uključujući Juvederm, Restylane i Radiesse. Vrsta punila koja se koristi ovisit će o individualnim potrebama i ciljevima pacijenta.

 • Postupak za ubrizgavanje punila za bradu obično uključuje sljedeće korake:
 • Anestezija: pacijent će primiti topikalni anestetik za umrtvljivanje područja brade.
 • Ubrizgavanje punila: Kirurg će ubrizgati punilo u područje brade kako bi dodao volumen i poboljšao njezin izgled.

Vrijeme oporavka za postupke ubrizgavanja punila u bradu je minimalno, a većina pacijenata može nastaviti svoje normalne aktivnosti odmah nakon postupka. Međutim, pacijenti mogu osjetiti otekline ili modrice oko mjesta ubrizgavanja, koje bi se trebale povući unutar nekoliko dana.

Prema riječima dr. Kristiana Kunjka iz KBC-a Zagreb, injekcijski fileri za bradu izvrsna su nekirurška opcija za pacijente koji traže zahvate povećanja ili korekcije brade. Objašnjava da su punila za ubrizgavanje brade obično napravljena od hijaluronske kiseline i ubrizgavaju se u područje brade kako bi se dobio volumen i poboljšao izgled slabe ili udubljene brade.

Dr. Kunjko ističe da je jedna od glavnih prednosti injekcijskih filera za bradu to što daju trenutačne rezultate. To je osobito privlačno pacijentima koji žele vidjeti promjenu u svom izgledu bez podvrgavanja kirurškom zahvatu. Nadalje, dodaje da punila za ubrizgavanje brade također mogu stvoriti izraženiju liniju čeljusti i uravnotežiti proporcije lica.

Dostupno je nekoliko vrsta punila za ubrizgavanje brade, kao što su Juvederm, Restylane i Radiesse. Dr. Kunjko pojašnjava da će vrsta punila ovisiti o individualnim potrebama i ciljevima pacijenta. Osim toga, on spominje da postupak za ubrizgavanje punila u bradu obično uključuje injekciju lokalnog anestetika za umrtvljivanje područja brade, nakon čega slijedi ubrizgavanje punila u područje brade kako bi se dobio volumen i poboljšao njezin izgled.

Što se tiče vremena oporavka, dr. Kunjko napominje da je ono minimalno, a većina pacijenata može odmah nakon zahvata nastaviti svojim normalnim aktivnostima. Međutim, pacijenti mogu osjetiti otekline ili modrice oko mjesta ubrizgavanja, koje bi se trebale povući unutar nekoliko dana.

Kvalifikacije kirurga za korekciju i povećanje brade u Zagrebu

Odabir kvalificiranog i iskusnog kirurga ključan je kada razmišljate o korekciji ili zahvatu povećanja brade. Kako biste osigurali najbolji ishod i smanjili rizike, važno je potražiti određene kvalifikacije i certifikate. Na primjer, kirurg bi trebao biti certificiran i imati završenu specijalizaciju iz plastične kirurgije ili kirurgije lica. Osim toga, trebali bi imati iskustvo u izvođenju postupaka korekcije i povećanja brade te portfelj fotografija prije i poslije prethodnih pacijenata.

Kada tražite uglednog kirurga, važno je obaviti svoje istraživanje. Možete početi traženjem preporuka od prijatelja i obitelji ili pretraživanjem recenzija na internetu. Također biste trebali pitati kirurga o njegovim kvalifikacijama i certifikatima, kao io iskustvu s određenim zahvatom koji vas zanima.

Konzultacije i prijeoperativna procjena

Prije nego što se podvrgnete zahvatu korekcije ili povećanja brade, potrebno je konzultirati se s kirurgom. Tijekom ovog savjetovanja, kirurg će razgovarati o vašim ciljevima i očekivanjima, kao io vašoj povijesti bolesti. Oni također mogu obaviti fizički pregled i uzeti slikovne studije, kao što su rendgenske snimke ili CT skeniranja, kako bi procijenili strukturu vašeg lica i odredili najbolji način djelovanja.

Važno je biti iskren sa svojim kirurgom o svojoj povijesti bolesti, uključujući sve lijekove koje uzimate i sve prethodne operacije ili medicinska stanja koja ste imali. Ove informacije pomoći će kirurgu da utvrdi jeste li dobar kandidat za zahvat i jesu li potrebne dodatne mjere opreza.

Anestezija u zahvatu povećanja brade

Zahvati korekcije i povećanja brade mogu se izvoditi u lokalnoj anesteziji, sedaciji ili općoj anesteziji. Odabir anestezije ovisit će o vrsti zahvata koji se izvodi te pacijentovim preferencijama i povijesti bolesti.

Lokalna anestezija uključuje umrtvljivanje brade i okolnih područja lokalnim anestetikom. Sedacija uključuje davanje lijekova koji pomažu pacijentu da se opusti i osjeti pospanost, ali će i dalje biti pri svijesti tijekom postupka. Opća anestezija uključuje uspavljivanje pacijenta i zahtijeva postavljanje cijevi za disanje u dišni put pacijenta.

Odabir anestezije može utjecati na postupak i oporavak. Na primjer, opća anestezija može zahtijevati dulje vrijeme oporavka i može povećati rizik od komplikacija, kao što su mučnina i povraćanje.

Trajanje postupka i vrijeme oporavka

Trajanje zahvata korekcije ili povećanja brade ovisi o vrsti zahvata koji se izvodi. Općenito, postupak može trajati između 30 minuta i 2 sata. Nakon postupka, pacijent može osjetiti otekline, modrice i nelagodu, što može trajati nekoliko dana do tjedan dana. Tijekom tog vremena mogu se propisati lijekovi protiv bolova za ublažavanje nelagode.

Tijekom razdoblja oporavka, pacijent treba izbjegavati naporne aktivnosti i slijediti upute kirurga za njegu rana i ograničenja u prehrani. Također će biti zakazani kontrolni pregledi kako bi se pratio proces ozdravljenja i osigurao uspješan ishod.

Mogući rizici i komplikacije

Kao i svaki kirurški zahvat, zahvati korekcije i povećanja brade nose određene rizike i moguće komplikacije. Mogući rizici uključuju infekciju, krvarenje i oštećenje živaca. Kako biste smanjili rizike, važno je odabrati kvalificiranog i iskusnog kirurga, pažljivo slijediti upute prije operacije i slijediti upute za postoperativnu njegu prema uputama.

Prema riječima dr. Kristiana Kunjka iz KBC-a Zagreb, kada je riječ o injekcijskim filerima za bradu, važno je da pacijenti budu upoznati s mogućim rizicima i komplikacijama koje nosi zahvat. Iako su rizici relativno niski, pacijente treba obavijestiti o mogućim rizicima prije nego što se odluče podvrgnuti zahvatu.

„Infekcije, krvarenja i oštećenja živaca mogući su rizici povezani s zahvatima korekcije i povećanja brade“, rekao je dr. Kunjko. “Važno je odabrati kvalificiranog i iskusnog kirurga koji može minimizirati te rizike kroz pažljivo planiranje i izvođenje postupka.”

Kako bi dodatno smanjili rizike povezane s punilima za ubrizgavanje u bradu, pacijenti bi trebali pažljivo slijediti upute prije i poslije operacije. To može uključivati izbjegavanje određenih lijekova i dodataka prije zahvata, kao i pridržavanje posebnih uputa za njegu mjesta ubrizgavanja nakon zahvata.

Također je važno napomenuti da pacijenti trebaju odabrati renomiranu i ovlaštenu medicinsku ustanovu za postupak. U Hrvatskoj postoji mnogo visokokvalificiranih plastičnih kirurga koji imaju iskustva u zahvatima korekcije i povećanja brade. Pacijenti bi trebali odvojiti vrijeme za istraživanje potencijalnih kirurga i klinika te odabrati onu koja ima snažnu evidenciju uspjeha i zadovoljstva pacijenata.

Dok su rizici povezani s injekcijskim punilima za bradu relativno niski, važno je da pacijenti budu svjesni mogućih rizika i komplikacija prije nego što se odluče podvrgnuti zahvatu. Odabirom kvalificiranog i iskusnog kirurga, pomnim praćenjem prije-operativnih i postoperativnih uputa te odabirom renomirane medicinske ustanove, pacijenti mogu smanjiti rizike i postići željene rezultate.

Cijena korekcije i povećanja brade u Zagrebu

Cijena zahvata korekcije i povećanja brade može varirati ovisno o nekoliko čimbenika, uključujući vrstu zahvata, naknade kirurgu i lokaciju. U Zagrebu se prosječna cijena zahvata povećanja podbratka kreće od 3.000 do 5.000 eura, dok zahvat smanjenja podbratka može koštati od 3.000 do 6.000 eura.

Ukupni trošak također može uključivati predoperativne procjene, anesteziju i bolničke naknade. Pacijenti mogu moći financirati postupak putem planova plaćanja ili opcija financiranja medicine.

Postoperativna njega i upute

Nakon postupka korekcije ili povećanja brade, pravilna postoperativna njega je ključna za pospješivanje zacjeljivanja i sprječavanje komplikacija. Vaš kirurg će dati posebne upute o tome kako se brinuti za mjesto operacije, uključujući njegu rane, ograničenja u prehrani i ograničenja tjelesne aktivnosti.

Jedan važan aspekt postoperativne njege je upravljanje boli i nelagodom. Vaš kirurg vam može propisati lijekove protiv bolova koji će vam pomoći u borbi protiv boli, a trebali biste ih uzimati prema uputama. Također biste trebali izbjegavati aspirin ili ibuprofen, jer ti lijekovi mogu povećati rizik od krvarenja.

Za njegu mjesta kirurškog zahvata možda ćete morati redovito čistiti područje reza i nanositi lokalne masti ili obloge prema uputama. Trebali biste izbjegavati vlaženje područja dok vam kirurg ne da zeleno svjetlo da to učinite. Također biste trebali izbjegavati napornu fizičku aktivnost nekoliko tjedana nakon postupka.

Rezultati i dugoročno održavanje

Rezultati postupka korekcije ili povećanja brade obično su trajni, ali se mogu promijeniti tijekom vremena zbog starenja, povećanja tjelesne težine ili traume lica. Za održavanje rezultata postupka važno je slijediti zdrav način života koji uključuje uravnoteženu prehranu i redovitu tjelovježbu.

Debljanje može utjecati na oblik i izgled vašeg lica, uključujući i bradu. Debljanje nakon zahvata može dovesti do gubitka definicije u području brade, što može utjecati na ukupne rezultate zahvata. Za održavanje rezultata važno je zdravim načinom života održavati stabilnu težinu.

Osim zdravog načina života, važno je izbjegavati traume lica koje mogu utjecati na mjesto operacije. Svaka trauma lica može potencijalno utjecati na rezultate zahvata, a važno je zaštititi područje brade od bilo kakvih slučajnih ozljeda.

Redoviti kontrolni pregledi kod vašeg kirurga također su važni za praćenje rezultata postupka i rješavanje problema ili problema. Vaš kirurg može preporučiti dodatne tretmane ili postupke za održavanje rezultata ili njihovo dodatno poboljšanje.

Nove tehnologije u korekciji i povećanju brade

Napredak tehnologije doveo je do razvoja novih tehnika i tehnologija zahvata korekcije i povećanja brade. Jedna od najnovijih tehnologija je 3D printanje prilagođenih implantata za bradu. Ova tehnologija kirurzima omogućuje stvaranje implantata za bradu koji su prilagođeni specifičnoj anatomiji lica svakog pacijenta.

Simulacija kirurškog ishoda u virtualnoj stvarnosti još je jedna nova tehnologija koja se koristi u postupcima korekcije i povećanja brade. Ova tehnologija omogućuje pacijentima da vide simulaciju svojih crta lica i potencijalne rezultate postupka prije podvrgavanja stvarnoj operaciji. To može pomoći pacijentima da donose informirane odluke i postave realna očekivanja.

Još jedna nova tehnologija je uporaba biokompatibilnih materijala za injekcijska punila. Ovi su materijali dizajnirani tako da oponašaju prirodna tkiva u tijelu, što smanjuje rizik od komplikacija i poboljšava sigurnost i učinkovitost postupka.

Iako ove nove tehnologije nude brojne prednosti, one također imaju i neka ograničenja. Na primjer, 3D ispis prilagođenih implantata za bradu može biti skuplji od tradicionalnih implantata, a simulacija virtualne stvarnosti možda neće točno predvidjeti stvarne rezultate postupka. Važno je razgovarati o prednostima i ograničenjima ovih novih tehnologija sa svojim kirurgom kako biste donijeli informiranu odluku o tome koji je pristup najbolji za vas.

Postupci korekcije i povećanja brade postaju sve popularniji za one koji žele poboljšati izgled svoje brade i cjelokupne crte lica. Važno je odabrati kvalificiranog i iskusnog kirurga, podvrgnuti se prijeoperativnoj procjeni, razmotriti mogućnosti anestezije i slijediti odgovarajuću postoperativnu njegu kako bi se postigli najbolji mogući rezultati. Nadalje, razumijevanje dugoročnog održavanja potrebnog za održavanje rezultata i najnovijih tehnoloških dostignuća može vam pomoći da donesete informiranu odluku i postignete najbolji mogući ishod.

Često postavljena pitanja 

P: Koje su vrste operacija brade koje se izvode u Hrvatskoj?
O: U Hrvatskoj se izvode različite vrste operacija brade, uključujući operacije povećanja i smanjenja brade, uklanjanje masnog tkiva i korekciju asimetrije brade, genioplastiku, augmentaciju brade implantatom, pomlađivanje brade i kirurgiju vilice.

P: Kako se pripremiti za operaciju brade?
O: Priprema za operaciju brade uključuje medicinski pregled, laboratorijske pretrage i konzultacije s kirurgom. Prije operacije, potrebno je prestati uzimati određene lijekove i slijediti upute kirurga u vezi s prehranom i ostalim navikama.

P: Koliko dugo traje oporavak nakon operacije brade?
O: Oporavak nakon operacije brade traje obično između 1 i 2 tjedna, tijekom kojih pacijent može osjetiti bol i oticanje. Potrebno je slijediti upute kirurga u vezi s uzimanjem lijekova protiv bolova i korištenjem hladnih obloga za smanjenje oticanja.

P: Koliko košta operacija brade u Zagrebu?
O: Cijena operacije brade u Zagrebu ovisi o vrsti operacije, kirurgu i klinici. Prosječna cijena povećanja brade je između 10.000 i 15.000 kuna, dok je prosječna cijena smanjenja brade između 12.000 i 18.000 kuna.

P: Kako odabrati pravog kirurga za operaciju brade u Hrvatskoj?
O: Pri odabiru kirurga za operaciju brade u Hrvatskoj, potrebno je provjeriti kvalifikacije kirurga, iskustvo, recenzije pacijenata i cijene. Važno je odabrati kirurga koji ima dobar ugled i koji je registriran za obavljanje operacija brade.
P: Koje su moguće komplikacije nakon operacije brade?
O: Moguće komplikacije nakon operacije brade uključuju infekciju, krvarenje, oticanje i modrice. Rijetko se mogu pojaviti i ozbiljniji problemi, kao što su oštećenje živaca ili neuspjeh operacije. Vaš će kirurg razgovarati s vama o rizicima prije operacije.

P: Gdje se može obaviti operacija brade u Zagrebu?
O: Operaciju brade u Zagrebu možete obaviti u brojnim klinikama i bolnicama koje nude ovaj tretman. Potražite recenzije i preporuke prije nego odaberete kliniku.

Biografija dr. sc. Kristian Kunjko

Dr. sc. Kristian Kunjko plastični je kirurg na Zavodu za plastično-rekonstruktivnu kirurgiju i kirurgiju dojke u KBC Zagreb. Diplomirao je na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu 2007. godine, na kojem je 2008. godine upisao poslijediplomski doktorski studij iz Biomedicine i zdravstva.  Od 2016. godine stalni je sudski vještak Županijskog suda u Zagrebu za opću kirurgiju. Na Klinici za kirurgiju KBC-a Zagreb specijalizirao je opću i subspecijalizirao plastičnu, rekonstruktivnu i estetsku kirurgiju. U okviru subspecijalističke edukacije radio je godinu dana kao Senior Clinial Fellow u Frimley Trust u Velikoj Britaniji

Reference
Chin augmentation. Choe KS, Stucki-McCormick SU.Facial Plast Surg. 2000;16(1):45-54. doi: 10.1055/s-2000-7325.PMID: 11802346 

PODIJELI

Estetska kirugija – Cijene u Hrvatskoj

Lice i vrat

ZahvatCijena (€)Cijena (kn)
Korekcija očnih kapaka (donji ili gornji) – lokalna anestezija1.0628.001,64
Korekcija očnih kapaka (donji ili gornji) – opća anestezija1.59312.002,46
Korekcija očnih kapaka (donji i gornji) – opća anestezija2.39018.007,46
Korekcija nosa (rinoplastika ili septorinoplastika)2.522 – 2.92019.002,01 – 22.000,74
Korekcija devijacije septuma (septoplastika)2.124 – 2.39016.003,28 – 18.007,46
Sekundarna korekcija nosa3.186 – 3.71624.004,92 – 28.001,55
Korekcija rascjepa usne, nosa i nepca2.39018.007,46
Korekcija ušiju – lokalna anestezija1.1959.003,73
Korekcija ušiju – opća anestezija1.99115.001,19
Korekcija brade ugradnjom implantata2.39018.007,46
Korekcija brade osteotomijom3.31925.007,01
VASERlipo ultrazvučna liposukcija podbratka1.85914.006,64
VASERlipo ultrazvučna liposukcija vrata2.12416.003,28
Face Lifting3.849 – 4.24829.000,29 – 32.006,56
Mini lifting lica2.39018.007,46
Lifting obrva1.32810.005,82
Lifting obrva – opća anestezija1.99115.001,19
Lifting vrata2.39018.007,46
Lifting srednjeg dijela lica2.12416.003,28
Lip Lift – kirurško podizanje usne1.32810.005,82
Redukcija bukalnih masnih jastučića1.32810.005,82
Lipofiling lica1.328 – 2.655

10.005,82 – 20.004,10

 

Powered by Aestetica Web Design © 2024