Povećanje brade: Razumijevanje rizika i komplikacija operacije

Povećanje brade: Razumijevanje rizika i komplikacija operacije

U potrazi za savršenom bradom, Zagreb postaje epicentar promjena, gdje se snovi pretvaraju u stvarnost. Niste sigurni je li povećanje brade pravi izbor za vas? Prepustite se stručnjacima iz grada koji nikad ne spava, i dozvolite da vaša brada ispriča priču o transformaciji koja nadilazi obično brijanje. Uz stručni uvid dr. Mladena Dudukovića iz Zagreba, zakoračite u svijet gdje je svaka dlaka na svom mjestu.

Povećanje brade nije samo medicinski postupak; to je ulaznica u svijet samopouzdanja i estetske ravnoteže lica. U suštini, radi se o nizu tehnika namijenjenih poboljšanju profila i proporcija brade, bilo kroz ugradnju implantata koji imitiraju kost ili injekcije punila za privremeno povećanje. Posljednjih godina, Zagreb se transformirao u neku vrstu Meke za aspirante na ovu promjenu, dijelom zahvaljujući rastućoj popularnosti “Instagram brade”. Da, čini se da je svatko tko je ikad uhvatio svoje lice u zamku selfie kamere počeo sanjati o savršenoj konturi brade koja bi im donijela lajkove kao od šale.

Razlozi za povećanje

Motivacije za korekciju brade su šarolike kao i ljudi koji se za nju odlučuju. Neki traže harmoniju između brade i ostatka lica, težeći estetskom idealu koji odzvanja kroz povijest umjetnosti i mode. Drugi pak žele riješiti funkcionalne probleme, poput poboljšanja žvakanja ili govora. Postoji čak i ona duhovita, ali ne i manje važna motivacija – da brada služi kao “prozor u dušu” facijalne simetrije, odražavajući unutarnju i vanjsku ljepotu pojedinca.

Vrste postupaka

Odabir prave tehnike povećanja brade može biti zagonetka slična onoj koju doživljavamo pri odabiru nove serije na Netflixu – previše opcija, a premalo vremena. Implantati pružaju dugotrajne rezultate, transformirajući konturu brade trajnim materijalom, dok punila nude fleksibilnost i manje invazivnost, omogućujući prilagodbe u hodu. Odluka je osobna, a rezultat treba odražavati individualne želje i potrebe pacijenta, a ne trendove postavljene od strane društvenih mreža.

Očekivanja vs. Realnost

Kada je riječ o povećanju brade, važno je imati realna očekivanja. Misija nije stvoriti novi identitet, već poboljšati postojeći, naglašavajući prirodne karakteristike lica. U tom smislu, proces može biti poput “Photoshopa u stvarnom životu”, ali s ograničenjima koja nameće biologija, a ne softver. Strpljenje i razumijevanje ključni su za zadovoljstvo krajnjim rezultatom.

Priprema za postupak

Priprema za zahvat povećanja brade slična je pripremi za maraton – iako većina nas nikada neće trčati maraton, priprema za povećanje brade zahtijeva predanost i pažljivo planiranje. Odabir pravog stručnjaka za korekciju brade u Zagrebu ključan je korak, gdje je cilj pronaći kirurga s kojim se osjećate kao na početku dugotrajnog prijateljstva, a ne samo kao na poslovnom sastanku.

Postupak

Sam postupak povećanja brade više je umjetnost nego znanost, zahtijevajući preciznost, strpljenje i viziju. Poput televizijskog “makeovera”, proces može biti dug i ponekad zahtjevan, ali za razliku od brzih promjena na ekranu, stvarne transformacije zahtijevaju vrijeme za oporavak i prilagodbu. Na kraju, kada se zavjese podignu i ogledalo otkrije novi odraz, jasno je da je svaki trenutak pripreme i čekanja vrijedio truda.

Prvi dani nakon zahvata

Zamislite to ovako: upravo ste prošli kroz transformaciju života, i dok se budite iz maglovitog sna koji zovemo anestezija, shvatit ćete da je vaša brada sada zvijezda showa. No, s velikom bradom dolazi i velika odgovornost – prvi dani nakon zahvata donose oticanje i nelagodu, slično osjećaju nakon dobrog, staromodnog boksačkog meča s jastucima, gdje ste, naravno, vi bili jastuk. Ali ne brinite, ovo je savršeno vrijeme za binganje svih onih serija za koje nikada niste imali vremena. “Nisam znao da postoji toliko sezona ‘The Office’!” postat će vaša nova omiljena rečenica.

Njega rane

Njega rane postaje vaš novi najbolji prijatelj, iako, priznajmo, možda daje više pažnje vašoj bradi nego što je ikada prije dobila. Osim redovitog čišćenja i primjene propisanih masti ili krema, vaša brada će zahtijevati nježnost i pažnju kakvu biste dali tek procvjetalom cvijetu u vašem vrtu. “Zar brada nije uvijek bila ovako razmažena?” pitat ćete se dok nježno tapkate obloge na natečeno područje.

Prilagodba životnog stila

Oporavak nakon zahvata zahtijeva privremene promjene u prehrani i aktivnostima, slično kao kad pokušavate izbjeći omiljenu hranu zbog dijete. “Znači, nema steakova za večeru?” postaje pitanje, a ne tvrdnja. Da, možda ćete morati zamijeniti tešku hranu za nešto što ne zahtijeva maratonsko žvakanje. Mislim, izbjegavanje rupe na cesti je jedno, ali izbjegavanje steakova? To je prava žrtva.

Praćenje i kontrolni pregledi

Važnost redovitih kontrola kod kirurga ne može se dovoljno naglasiti. Zapravo, vaš kirurg za korekciju brade u Zagrebu uskoro će postati novi BFF (najbolji frend zauvijek), s kojim ćete dijeliti sve, od briga o bradi do najnovijih tračeva. “Pa, kako smo danas?” postat će uobičajeni pozdrav, koji dolazi s razumijevanjem i osmijehom.

Upravljanje očekivanjima tijekom oporavka

Strpljenje nije samo vrlina; to je neophodnost kada čekate da se otkrije konačni rezultat vaše transformacije. Rezultati se postupno razvijaju, poput gledanja kako se vaša omiljena biljka polako otvara prema suncu. “Bit će to vrijedno čekanja,” postaje mantra koju ponavljate, osobito kada se ujutro pogledate u ogledalo i pitate se kad će oticanje konačno splasnuti. Strpljenje, mladi Padawane, brada dolazi.

Uobičajene komplikacije

Naravno, kao i kod svakog zahvata, postoje potencijalne komplikacije, ali u ovom kontekstu, jedina prihvatljiva komplikacija je da vaša brada izgleda predobro. “Zar je moguće imati previše dobru bradu?” postaje retoričko pitanje, dok se smiješno suočavate s mogućnošću da vaša brada postane predmet zavisti. “Mogu li nositi ovu bradu?” ne odnosi se na težinu brade, već na to koliko je cool vaša brada postala. Naravno, pravi odgovor je uvijek “Da, s lakoćom.”

Kroz ovo poglavlje vodili smo vas kroz prve korake oporavka s dozom humora i praktičnih savjeta, pokazujući da, iako oporavak može biti izazovan, uz pravi pristup i malo strpljenja, možete uživati u procesu i iz njega izaći kao pobjednik – s bradom koja je spremna za svjetla pozornice.

Trajnost rezultata

Kada je u pitanju trajnost rezultata povećanja brade, svi se nadamo scenariju “jednom i zauvijek”, zar ne? No, stvarnost je malo složenija, ovisno o tome jesmo li se odlučili za implantate ili punila. Implantati mogu biti kao taj tajni sastojak za “vječnu mladost” brade, dajući vam onaj robustan izgled koji se ne predaje lako vremenu. S druge strane, punila su više poput pretplate na Netflix – mogu zahtijevati obnavljanje svakih nekoliko mjeseci. “Znači, ponovno na punjenje, ili?” postaje šaljiv upit koji baca svjetlo na održavanje vaše novo stečene bravure.

Potreba za ponovnim zahvatima

Iako je ideja ponovnog zahvata možda privlačna samo kada je riječ o obnavljanju Netflix pretplate, stvarnost je takva da ponekad i brada zahtijeva malo “osvježavanja”. Bilo da je to zbog prirodnog procesa starenja ili jednostavno želje za prilagodbom novim estetskim trendovima, važno je znati da je vaša brada poput dobre serije – ponekad su potrebne nove sezone da bi ostala zanimljiva.

Savjeti za održavanje

Sada kada ste ponosni vlasnik impresivne brade, briga za nju postaje vaš novi hobi, gotovo kao kolekcioniranje rijetkih stripova ili uzgajanje bonsai stabala. Redovito čišćenje, hidratacija i, naravno, stiliziranje postaju dio vaše svakodnevice. “Je li moja brada danas dovoljno hidratizirana?” postaje pitanje koje si postavljate dok pažljivo primjenjujete svoje omiljeno ulje za bradu, osjećajući se poput pravog bradonje.

Utjecaj na samopouzdanje i društveni život

Povećanje brade može transformirati ne samo vaš izgled, već i vaše samopouzdanje i društveni život. Odjednom, primjećujete da vaša brada privlači poglede i komplimente, dajući vam novi val samopouzdanja. Možda će vaša brada čak početi privlačiti više pratitelja na društvenim mrežama nego što ste ikada mogli zamisliti. “Znači, kada moja brada dobiva svoj Instagram profil?” postaje legitimno pitanje s obzirom na njezinu rastuću popularnost.

Estetske trendove i prilagodbe

Kao i sve u životu, estetski trendovi se mijenjaju, a vaša brada je spremna za sve što dolazi. Razmišljajte o njoj kao o softveru koji zahtijeva redovite ažuriranja da bi ostao relevantan. “Nova verzija brade je sada dostupna za preuzimanje,” mogli biste se šaliti dok razmišljate o maloj prilagodbi ili potpunoj promjeni stila. Vaša brada je vaša platna, i svijet estetike nudi beskonačne mogućnosti.

Psihološki učinak

Ne može se zanemariti ni psihološki učinak koji povećanje brade ima na pojedinca. Gledanje u ogledalo i vidjeti nekoga tko odražava vašu unutarnju sliku o sebi može biti izuzetno osnažujuće. “Tko je taj zgodan tip s bradom?” postaje pitanje koje si postavljate ne zbog taštine, već zbog novootkrivene samopouzdanja. Vaša brada, iako možda nova, osjeća se kao da je oduvijek bila dio vas, poput susreta s novim, ali neodoljivo poznatim prijateljem.

Odabir pravog stručnjaka za korekciju brade nije zadatak koji treba shvatiti olako; to je odluka koja zahtijeva promišljenost i pažljivu selekciju. Zamislite to kao biranje pizze – ne možete samo odabrati bilo koju opciju i očekivati savršenstvo. Ne, odabir kirurga je mnogo važniji. “Da li želim salamu ili peperoni?” pitanje je koje se ne može usporediti s “Tko će oblikovati moju budućnost… estetski gledano?”

Što tražiti kod kirurga

Pri traženju idealnog stručnjaka, gledajte na to kao na detektivski posao, samo bez šešira i lupa, iako bi to moglo dodati malo stila vašoj potrazi. Iskustvo, recenzije i portfelj radova su vaši ključni tragovi. “Aha, ovaj kirurg ima više pet zvjezdica nego moj omiljeni restoran,” trebala bi biti misao koja vam prolazi kroz glavu dok pregledavate njihove kvalifikacije.

Konzultacije i pitanja

Pripremite se za konzultacije s listom pitanja dužom od one za tjednu kupovinu. “Koliko dugo traje oporavak?” i “Kakvi su rizici?” samo su početak vaše beskrajne znatiželje. “Da li će moja brada moći podržati mali ekosustav?” možda je malo previše, ali hej, bolje je pitati sada nego kasnije.

Vaš kirurg bi trebao biti dostupan za sva vaša pitanja, čak i ona koja se čine sitna, poput upita koje biste inače postavljali vašoj baki. “Da, možete prati zube odmah nakon operacije,” vrsta je odgovora koji biste trebali očekivati. Transparentnost, strpljenje i jasna komunikacija su ključni.

Zagreb kao centar za korekciju brade

Zagreb se ne bez razloga smatra centrom za korekciju brade. “Ovdje se radi magija” nije samo fraza koju biste vidjeli na turističkom prospektu; to je stvarnost koja se odražava u broju uspješnih postupaka i zadovoljnih klijenata. Mislim, tko ne bi želio biti dio tog čarobnog iskustva?

Važnost pravilnog istraživanja i odabira stručnjaka ne može se dovoljno naglasiti. Ovo nije samo još jedna avantura u vašem životu; to je putovanje koje može značajno promijeniti vaš izgled i samopouzdanje. “Vaša nova brada je samo početak,” zvuči kao fraza iz knjige motivacijskih citata, ali u ovom kontekstu, to je čista istina. Dobrodošli u svijet estetike, gdje je svaki detalj važan, a vaša brada je glavni lik vaše nove avanture.

Osvrt dr. Mladena Dudukovića iz Zagreba

Dr. Mladen Duduković, renomirani stručnjak za estetsku i plastičnu kirurgiju iz Zagreba, podijelio je svoje opsežno mišljenje o temi povećanja brade, naglašavajući kako ova estetska intervencija postaje sve popularnija među stanovništvom Zagreba. Svojim dubokim razumijevanjem tematike i sveobuhvatnim iskustvom, dr. Duduković donosi svježe perspektive koje nisu ranije razmatrane u našem razgovoru.

“Promjena u percepciji ljepote i estetike u posljednjem desetljeću znatno je utjecala na povećanje potražnje za estetskim zahvatima, posebice povećanjem brade,” istaknuo je dr. Duduković. Objasnio je kako suvremeni trendovi, potaknuti društvenim mrežama i medijima, stvaraju nove standarde ljepote, čineći povećanje brade ne samo estetskim izborom već i načinom poboljšanja samopouzdanja i osobnog zadovoljstva među klijentima.

Dr. Duduković je dalje razmatrao kako izbor pravog stručnjaka u Zagrebu igra ključnu ulogu u postizanju željenih rezultata. “Zagreb, kao centar izvrsnosti za estetsku kirurgiju, pruža iznimne mogućnosti za one koji traže korekciju brade. Međutim, važno je odabrati kirurga s dokazanim iskustvom i znanjem,” naglasio je. Dodao je kako kvalitetan kirurg ne samo da osigurava sigurnost i zadovoljstvo pacijenta već i prilagođava postupak individualnim potrebama i željama, čime se postiže prirodan i skladan izgled.

Dr. Duduković je također istaknuo važnost sveobuhvatnog pristupa pacijentu. “Svaki pacijent je jedinstven, a njegove želje i potrebe zahtijevaju individualizirani pristup. U našoj praksi u Zagrebu, naglasak stavljamo na detaljno savjetovanje prije zahvata kako bismo osigurali da su očekivanja realna i u skladu s mogućnostima postupka,” rekao je. Ovaj pristup, prema njegovim riječima, ključan je za postizanje zadovoljstva pacijenata i dugoročnih rezultata koji doprinose njihovom samopouzdanju i socijalnom životu.

Govoreći o dugoročnim rezultatima i održavanju, dr. Duduković je podijelio važan uvid: “Iako je povećanje brade trajno rješenje za mnoge, važno je naglasiti ulogu pravilnog održavanja i mogućnost prilagodbe estetskih trendova.” Objasnio je kako pacijenti trebaju biti svjesni da se, unatoč trajnosti rezultata, njihove percepcije i estetski standardi mogu mijenjati te da bi trebali biti otvoreni za konzultacije s kirurgom o mogućim prilagodbama.

Dr. Duduković je istaknuo kako je povećanje brade više od samog estetskog zahvata; to je putovanje koje može značajno utjecati na život pojedinca. “Naš cilj u Zagrebu je ne samo oblikovati bradu već oblikovati iskustvo koje će našim pacijentima donijeti radost i samopouzdanje. To je umjetnost i znanost koja zahtijeva strast, predanost i neprestano usavršavanje,” zaključio je.

Dr. Mladen Duduković svojim uvidom i stručnim znanjem pruža novu dimenziju razumijevanja povećanja brade, ističući važnost pravilnog odabira stručnjaka, individualiziranog pristupa i otvorenosti prema promjenama i prilagodbama, čineći Zagreb istaknutim središtem za one koji teže estetskom usavršavanju.

Povećanje brade je estetski kirurški zahvat kojim se može poboljšati izgled brade, poboljšati sklad lica i podići samopouzdanje. Postupak uključuje postavljanje implantata za bradu kako bi se poboljšala projekcija brade, stvorila jasnija linija čeljusti i poboljšao cjelokupni profil lica. Ali koliko dugo traje povećanje brade i koji čimbenici utječu na dugotrajnost rezultata?

Dugotrajnost rezultata povećanja brade ovisi o nekoliko čimbenika, uključujući vrstu korištenog implantata, vještinu i iskustvo kirurga te pacijentovu dob i životni stil. Općenito, rezultati povećanja brade mogu trajati nekoliko godina, a neki pacijenti možda neće trebati podvrgnuti se revizijskom kirurškom zahvatu deset ili više godina.

Najčešće korišteni implantati za bradu izrađeni su od silikona ili poroznih polietilenskih materijala. Silikonski implantati su fleksibilniji i mogu dati rezultat prirodnijeg izgleda, dok su implantati od poroznog polietilena čvršći i imaju manji rizik od pomicanja ili pomicanja nakon operacije. Vrsta korištenog implantata može utjecati na dugotrajnost rezultata, a pacijenti bi trebali razgovarati o prednostima i manama svake vrste sa svojim kirurgom.

Vještina i iskustvo kirurga koji izvodi operaciju povećanja brade također može utjecati na dugotrajnost rezultata. Kvalificirani i iskusni plastični kirurg može osigurati da je implantat pravilno i sigurno postavljen, smanjujući rizik od komplikacija i poboljšavajući dugotrajnost rezultata.

Dob i izbor načina života također mogu utjecati na dugotrajnost rezultata povećanja brade. Kako starimo, naša koža gubi elastičnost, a gravitacija može uzrokovati pomicanje ili pomicanje implantata. Pacijenti koji puše ili imaju povijest oštećenja od sunca mogu doživjeti bržu stopu starenja, što može utjecati na dugotrajnost rezultata. Održavanje zdravog načina života i izbjegavanje pušenja može pomoći u maksimalnoj dugotrajnosti rezultata povećanja brade.

Osim kirurškog povećanja brade, postoje i nekirurške alternative, poput injekcijskih punila ili presađivanja masti. Ove opcije mogu osigurati privremena poboljšanja u projekciji i konturama brade, ali rezultati obično traju od šest mjeseci do dvije godine. Iako su nekirurške alternative manje invazivne od kirurškog povećanja brade, one možda neće pružiti istu razinu poboljšanja ili dugotrajnosti rezultata.

Dugotrajnost rezultata povećanja brade može varirati ovisno o nekoliko čimbenika, uključujući vrstu korištenog implantata, vještinu i iskustvo kirurga te pacijentovu dob i životni stil. Iako rezultati povećanja brade mogu trajati nekoliko godina, pacijenti bi trebali razgovarati o svojim mogućnostima i očekivanjima s kvalificiranim i iskusnim plastičnim kirurgom kako bi odredili najbolji pristup za postizanje željenih rezultata. Poliklinika dr. Džepina cijenjena je klinika za plastičnu kirurgiju u Hrvatskoj koja nudi operacije povećanja brade, a njihov tim iskusnih kirurga pacijentima može pružiti izvrsne rezultate koji mogu trajati dugi niz godina.

Postupak povećanja brade

Prije podvrgavanja operaciji povećanja brade, pacijenti su obavezni konzultirati se s plastičnim kirurgom. Tijekom ovih konzultacija, kirurg će procijeniti pacijentovu bradu i razgovarati o željenom ishodu. Postoje dvije osnovne vrste postupaka povećanja brade: operacija ugradnje brade i klizna genioplastika.

Operacija ugradnje brade uključuje umetanje implantata izrađenog od silikona ili drugih biokompatibilnih materijala u bradu kako bi se povećala njezina veličina i oblik. Zahvat se obično izvodi u lokalnoj ili općoj anesteziji, ovisno o željama pacijenta i preporukama kirurga.

Klizna genioplastika, s druge strane, uključuje rezanje bradne kosti i njeno pomicanje naprijed ili nazad kako bi se poboljšala njena projekcija. Ovaj se postupak obično izvodi u općoj anesteziji.

Proces oporavka

Nakon zahvata pacijenti mogu osjetiti otekline, modrice i nelagodu u području brade. Kirurg će dati detaljne upute o tome kako upravljati ovim simptomima i ubrzati proces oporavka. Pacijenti bi trebali izbjegavati naporne aktivnosti i održavati blagu dijetu nekoliko tjedana kako bi brada pravilno zacijelila. Potpuni proces oporavka može trajati do šest tjedana, nakon čega pacijenti mogu nastaviti svojim redovnim aktivnostima.

Rezultati prije i poslije

Kirurškim zahvatom povećanja brade može se značajno poboljšati izgled brade, što se vidi na fotografijama prije i poslije dosadašnjih pacijenata koji su bili podvrgnuti zahvatu u Poliklinici dr. Džepina. Pacijenti mogu očekivati izraženiju bradu koja poboljšava ukupnu ravnotežu i sklad lica.

Stope uspješnosti

Operacija povećanja brade ima visoku stopu uspjeha kada je izvodi kvalificirani i iskusni plastični kirurg. U Poliklinici dr. Džepina zadovoljstvo pacijenata operacijom povećanja brade iznimno je visoko. Međutim, kao i kod svakog kirurškog zahvata, postoji rizik od komplikacija kao što su infekcija, krvarenje ili pomicanje implantata. Pacijenti bi trebali razgovarati o tim rizicima sa svojim kirurgom prije podvrgavanja zahvatu.

Kvalifikacije i stručnost kirurga

Plastični kirurzi Poliklinike Dr. Džepina visoko su kvalificirani i iskusni, s dugogodišnjom obukom i praksom u području estetske kirurgije. Posjeduju certifikaciju odbora i imaju dokazano iskustvo u pružanju izvrsnih rezultata. Klinika također ima tim iskusnih medicinskih sestara i pomoćnog osoblja koji zajedno rade kako bi pacijentima osigurali najbolju moguću njegu.

Alternativni postupci

Osim kirurškog povećanja brade, postoje i nekirurški zahvati koji također mogu poboljšati izgled brade. Injekcioni fileri i presađivanje masti dvije su popularne nekirurške alternative.

Injekcioni fileri su nekirurška opcija za povećanje brade. Dermalni fileri ubrizgavaju se u bradu kako bi se dobio volumen, oblik i definicija. Postupak je manje invazivan od operacije i ne zahtijeva zastoj. Međutim, rezultati su privremeni i mogu trajati samo nekoliko mjeseci do godinu dana. Štoviše, dermalne filere potrebno je ponavljati kako bi se održali rezultati, a trošak ponovljenih tretmana može premašiti trošak jednog kirurškog povećanja brade.

Fat grafting je još jedna nekirurška opcija za povećanje brade. Postupak uključuje uklanjanje masnoće s jednog dijela tijela, poput trbuha ili bedara, i ubrizgavanje u bradu kako bi se stvorio definiraniji izgled. Rezultati presađivanja masti dugotrajniji su od injektibilnih punila, ali može biti potrebno više od jedne sesije da bi se postigao željeni ishod. Štoviše, rezultati uvelike ovise o količini masti koja preživi nakon ubrizgavanja, što može varirati od osobe do osobe.

Cijena povećanja brade u Hrvatskoj

Cijena povećanja brade u Hrvatskoj varira ovisno o nekoliko čimbenika, uključujući naknade kirurgu, lokaciju klinike i vrstu zahvata koji se koristi. Prema posljednjim podacima, prosječna cijena povećanja brade u Hrvatskoj kreće se između 1500 i 3000 eura. U usporedbi s drugim europskim zemljama, Hrvatska nudi relativno pristupačne cijene za povećanje brade, s time da su cijene u zemljama poput Njemačke i Velike Britanije znatno više.

Poliklinika dr. Džepina renomirana je klinika za plastičnu kirurgiju u Hrvatskoj koja se bavi širokim spektrom estetskih zahvata, uključujući i povećanje podbratka. Klinika ima tim visokokvalificiranih i iskusnih plastičnih kirurga koji koriste najnovije tehnike i tehnologije za postizanje izvrsnih rezultata. I sam dr. Džepina cijenjeni je plastični kirurg s dugogodišnjim iskustvom u području estetske kirurgije. Klinika je opremljena najsuvremenijim objektima koji osiguravaju da pacijenti dobiju najbolju moguću skrb.

Povećanje brade popularan je zahvat plastične kirurgije u Hrvatskoj kojim se može poboljšati izgled lica i vratiti ravnoteža lica. Trajnost rezultata povećanja brade ovisi o vrsti implantata koji se koristi, tehnici operacije i individualnim karakteristikama pacijenta. Odabir kvalificiranog i iskusnog kirurga ključan je za postizanje izvrsnih rezultata i smanjenje rizika od komplikacija.

Biografija dr. Mladen Duduković

Dr. Mladen Duduković zagrebački je liječnik koji je završio V. gimnaziju i Medicinski fakultet u Zagrebu. Na zagrebačkom KBC-u završio je specijalizaciju iz plastične, rekonstruktivne i estetske kirurgije, a dio specijalističke obuke obavio je kao stipendist u najboljoj američkoj bolnici The Johns Hopkins Hospital u Baltimoreu (MD). U tijeku specijalizacije, na Medicinskom fakultetu u Zagrebu, napravio je i znanstveni doktorat iz područja estetske kirurgije. Od samih početaka svojeg specijalističkog usavršavanja bio je iznimno zainteresiran za estetiku pa se upravo u tom području najviše razvijao.

Reference
Chin Advancement, Augmentation, and Reduction as Adjuncts to Rhinoplasty. Sykes JM, Suárez GA.Clin Plast Surg. 2016 Jan;43(1):295-306. doi: 10.1016/j.cps.2015.09.021.PMID: 26616715

PODIJELI

ESTETSKA KIRURGIJA - CJENIK

Lice i vrat 

Korekcija očnih kapaka (donji ili gornji) – lokalna anestezija1.220 €
Korekcija očnih kapaka (donji ili gornji) – opća anestezija1.830 €
Korekcija očnih kapaka (donji i gornji) – opća anestezija2.600 €
Korekcija nosa (rinoplastika ili septorinoplastika)2.600 – 3.100 €
Korekcija devijacije septuma (septoplastika)2.150 – 2.400 €
Sekundarna korekcija nosa3.200 – 3.720 €
Korekcija rascjepa usne, nosa i nepca2.605 €
Korekcija ušiju – lokalna anestezija1.430 €
Korekcija ušiju – opća anestezija2.270 €
Korekcija brade ugradnjom implantata2.630 €
Korekcija brade osteotomijom3.319 €
VASERlipo ultrazvučna liposukcija podbratka1.860 €
VASERlipo ultrazvučna liposukcija vrata2.124 – 2.300 €
Face Lifting4.230 – 5.100 €
Mini lifting lica2.900 €
Lifting obrva1.460 €
Lifting obrva – opća anestezija2.200 €
Lifting srednjeg dijela lica2.124 €
Lip Lift – kirurško podizanje usne1.460 €
Redukcija bukalnih masnih jastučića1.460 €
Lipofiling lica1.460 – 2.800 €
 

Grudi ZG

Povećanje grudi – okrugli implantati4.818 €
Povećanje grudi – anatomski implantati4.818 €
Povećanje i podizanje grudi – okrugli implantati5.548 €
Povećanje i podizanje grudi – anatomski implantati5.548 €
Povećanje grudi vlastitim masnim tkivom5.500 €
Podizanje grudi4.680 €
Smanjenje grudi5.575 – 6.570 €
Korekcija asimetrije grudi4.380 – 5.110 €
Korekcija grudi po operaciji tumora3.319 – 5.309 €
Korekcija veličine areola2.050 €
Smanjenje muških grudi kirurška metoda3.990 €
Smanjenje muških grudi VaserLipo2.780 €
Uklanjanje fibrocističnih promjena u dojci1.070 – 1.600 €
 

Tijelo 

Abdominoplastika5.100 €
Abdominoplastika – VASERlipo jedna regija6.300 €
Oblikovanje stražnjice vlastitim masnim tkivom5.973 €
Kirurško podizanje stražnjice3.717 €
Zatezanje nadlaktica (brahioplastika)3.319 €
Kirurško zatezanje unutarnje strane natkoljenica4.700 €
Korekcija stidnih usana (labioplastika) – lokalna anestezija1.460 €
Korekcija stidnih usana (labioplastika) – opća anestezija2.190 €
VASERlipo ultrazvučna liposukcija trbuha3.720 €
VASERlipo ultrazvučna liposukcija ostalih dijelova tijela – veća regija (1)2.530 €
VASERlipo ultrazvučna liposukcija ostalih dijelova tijela – manja regija (2)1.860 €
VASERlipo ultrazvučna liposukcija dodatne regije(3)1.195 €
Operacija hernije (kila ili bruh)2.500 €

(1)Veća regija odnosi se na stražnjicu, natkoljenice, listove, bedra, leđa ili ruke.

(2)Manja regija odnosi se na koljena ili lipom.

(3)Uz Vaserlipo liposukciju trbuha.

 

Mali kirurški zahvati

Ekscizija madeža135 – 400 €
Ekscizija madeža/tumora s rekonstrukcijom 400 – 1.500 €
Uklanjanje ksantelazme (jedna vjeđa)340 €
Ekscizija ostalih promjena na koži200 – 800 €
Kirurško uklanjanje tetovaža550 – 1.200 €
Kirurška korekcija ožiljaka400 – 1.000 €
Odstranjivanje uraslog nokta400 – 800 €
Sindrom karpalnog kanala (cijena po ruci)880 €
 

Konzultacije

Konzultacijski pregled sa specijalistom54 €
Drugo mišljenje kirurga – konzultacijski pregled sa specijalistom67 €
Konzultacijski pregled s VECTRA 3D54 €
Kontrola40 €
PHD (patohistološka dijagnoza) – jedan uzorak80 €
Imunohistokemijska analiza – jedan uzorak   54 €
Ekstirpacija tumora dojke     107 €
ONLINE konzultacije sa specijalistom (1)54 €

 

Powered by Aestetica Web Design © 2024