protiv bora na licu

Kakve su posljedice spavanja s make-upom? Jesu li zaista loše?

Koliko je loše spavati našminkan? Što se događa vašoj koži kada ne skidate šminku prije spavanja? U ovom članku otkrijte stručno mišljenje dermatologinje dr. Anne Wetter. Naučite kako nošenje šminke noću utječe na vašu kožu, trepavice, mitesere i napore protiv starenja.

Što spavanje našminkano zapravo čini vašoj koži? To je nešto što smo svi učinili, ali je li to manji prekršaj – ili potpuna svađa?

Evo što kažu stručnjaci.

Što se događa kada spavate našminkane

1/ KAKO UTJEČE NA VAŠU KOŽU?

Ako je za vaš izmišljeni san krivac bezalkoholni ručak koji je trajao puno dulje od planiranog, neće vam samo usta biti suha ujutro.

“Kad se šminka ostavi noću, ona prodire u podslojeve dermisa”, upozorava dermatologinja dr. Anne Wetter. A pore začepljene šminkom sprječavaju vašu kožu da se rehidrira i zaštiti od oksidativnog stresa.

Borite se protiv toga dvostrukim čišćenjem sljedeći dan. “Počnite s sredstvom za čišćenje na bazi ulja za emulgiranje šminke, prljavštine i ulja”, dodaje dr. Wetter. “Onda upotrijebite obično sredstvo za čišćenje kako biste se riješili svih ostataka.”

2/ A TVOJE TREPAVICE?

Osim ako ne želite nositi sunčane naočale u zatvorenom prostoru, nemojte skrenuti skidanjem šminke s očiju.

“Ako redovito ostavljate maskaru i olovku za oči noću, mali folikuli dlačica i lojne žlijezde na kapcima mogu se začepiti, uzrokujući infekciju i upalu”, objašnjava dr. Wetter.

3/ KAKO SE NOSITI S MITESERIMA

Probudili ste se s novim prijateljima s crnim glavama na licu? “Sebum je naš prirodni lubrikant koji vlaži kožu i uklanja iritanse, poput mrtvih stanica kože”, kaže dr. Wetter.

“Ali ostaci kozmetike blokiraju oslobađanje sebuma, pa se mrtva koža nakuplja u proširenim porama, što može dovesti do akni.”

Radije razmislite o prevenciji nego o liječenju i slijedite svoju uobičajenu rutinu čišćenja s retinoidnim proizvodom koji otčepljuje pore.

4/ MOŽE LI SMETATI VAŠIM NAPORIMA PROTIV STARENJA?

Ako je pažljivo odabrani arsenal napitaka za uljepšavanje protiv starenja vaš ponos i radost, spavanje u šminki moglo bi ih učiniti suvišnim.

“Tijekom dana vaša je koža pod stalnim napadom oksidativnog stresa, pri čemu slobodni radikali uzrokuju razgradnju kolagena”, kaže dr. Wetter.

“To se nastavlja ako se šminka ostavi, što dovodi do gubitka elastičnosti, bora i konačno preranog starenja.” Dakle, kako biste spriječili vranu nogu, dajte svojoj koži slobodnu noć.

5/ A KAKO TO UTJEČE NA VAŠE USNE?

Mislili ste da bi ostavljeni ruž bio najmanje gnusan zločin u ljepoti? Razmisli još jednom.

“Ruž za usne sadrži kemikalije koje isušuju usne”, kaže dr. Wetter. “Jedenje, piće i razgovor znači da vaš ruž ne ostaje cijeli dan, ali noću se kemikalije lijepe na površinu, odvodeći vlagu s vaših usana.”

Osim toga, vosak u ružu za usne može uzrokovati začepljenje pora oko usana, što dovodi do više mitesera.

Dugotrajni ruž za usne opravdava svoju tvrdnju? Nježno četkajte usne četkicom za zube i sredstvom za čišćenje na bazi ulja.

Powered by Aestetica Web Design © 2024