rinoplastika
Mirna Valić

Kako depilaciju učiniti bezbolnom

Depilacija voskom može biti neugodna, ali postoji nekoliko trikova i savjeta koji će vam pomoći da depilacija bude manje bolna i ugodnija.

Od svih pregleda za zdravlje i ljepotu koje žene obavljaju tijekom godine, depilacija je tu kod zubara. Za neke žene to je samo neugodnost – za druge to može biti dvomjesečno, traumom ispunjenih 30 minuta. Imajući to na umu, Bazaar je stvorio vodič za što bezbolnije iskustvo depilacije, bilo da liječite ruke, noge ili bikini zonu. 

Napravite piling i hidratizirajte

Upustite se u rutinu pilinga cijelog tijela. Time se uklanja sloj suhe, mrtve kože, što ne samo da će depilaciju učiniti manje bolnom, već pomaže i u sprječavanju urastanja dlačica. Ne zaboravite svakodnevno hidratizirati kožu jer ćete inače potaknuti nakupljanje suhe kože. 

Ako ste skloni urastanju dlačica ili želite usporiti ponovni rast, potražite Decleorovu Aroma Epil Expert kremu s dvostrukim djelovanjem nakon depilacije , £12,75. 

Neka bude redovito

Možda to nije najglamurozniji termin na koji dolazite, ali jednostavna je činjenica da što češće idete na depilaciju to je lakša i manje bolna. Vaše dlačice rastu u ciklusima, pa ćete rezervirati depilaciju svakih četiri do šest tjedana osigurati da dulje ostanete bez dlačica. 

Vremenite mudro

Kosa mora biti dugačka između jedne osmine i jedne četvrtine inča kako bi se osiguralo da je vosak može uhvatiti i ostaviti glatku završnicu. Prekratko i neće zavladati, predugo i dulje će trajati (i boljeti više).

Vruće protiv striptiza

Vrući vosak se stvrdne na koži i odlijepi, a trakasti vosak se skida krpom. Prvi ima reputaciju manje bolnog jer se lijepi za kosu, a ne za kožu. Strip vosak je ipak bolji za uklanjanje finijih dlačica, pa da biste osigurali dugotrajnu, glatku završnicu vrijedi tražiti kombinaciju ta dva. 

Ako sve drugo propadne…

Ako je nelagoda i dalje prevelika za podnijeti, poznato je da lokalna anestetička krema, dostupna u slobodnoj prodaji od ljekarnika, može ublažiti bol. Ove vrste masti se koriste kada oni koji se boje igala trebaju napraviti krvne pretrage. Nanesite na područje otprilike pola sata prije kako biste utrnuli kožu, no nije poznato da to djeluje kod svih.  

Često postavljena pitanja

 Q: Što je depilacija voskom? 
A: Depilacija voskom je metoda uklanjanja dlačica koja uključuje nanošenje toplog ili hladnog voska na kožu, a zatim brzo uklanjanje, čime se izvlače dlačice iz korijena.

Q: Je li depilacija voskom bolna?
A: Da, depilacija voskom može biti bolna, posebno za one koji imaju osjetljivu kožu ili su novi u depilaciji voskom. Međutim, postoje načini za smanjenje boli.

Q: Kako se mogu pripremiti za bezbolno iskustvo depilacije voskom?
A: Za pripremu za bezbolno iskustvo depilacije voskom preporučuje se da dan ili dva prije termina izvršite piling kože, izbjegavajte kofein i alkohol te uzmete lijek protiv bolova 30 minuta prije depilacije voskom.

Q: Mogu li se depilirati voskom kod kuće ili trebam ići kod profesionalca?
A: Iako se depilacija voskom može obaviti kod kuće, preporučuje se da se prvi put posjeti profesionalni salon za najbolje rezultate.

Q: Koju vrstu voska trebam koristiti?
A: Vrsta voska koji koristite ovisi o vašem tipu kože i teksturi kose. Za osjetljivu kožu preporučuje se korištenje nježnog voska koji sadrži prirodne sastojke poput meda ili šećera.

Q: Koliko često trebam depilirati voskom?
A: Preporučuje se depilacija voskom svakih 4-6 tjedana, ovisno o brzini rasta vaše kose.

Q: Mogu li se depilirati voskom ako imam urasle dlačice?
A: Ne preporučuje se depilacija voskom ako imate urasle dlačice. Najbolje je pričekati dok urasla dlačica ne zacijeli prije depilacije voskom.

Q: Kako mogu umiriti kožu nakon depilacije voskom?
A: Da biste umirili kožu nakon depilacije voskom, možete nanijeti gel aloe vere ili hladni oblog. Izbjegavajte vruće kupke ili tuševe, usku odjeću i izlaganje suncu najmanje 24 sata nakon depilacije voskom.

Q: Mogu li se depilirati voskom ako sam trudna?
A: Općenito je sigurno depilirati se voskom tijekom trudnoće, ali najbolje je konzultirati se s liječnikom

Powered by Aestetica Web Design © 2024