Estetska kirurgija u Zagrebu: pregled naprednih tehnologija

Estetska kirurgija u Zagrebu: pregled naprednih tehnologija

Posljednjih godina područje estetske kirurgije doživjelo je značajan napredak u tehnologiji koja je revolucionirala način izvođenja zahvata. Od 3D slika i virtualne stvarnosti do ultrazvuka i tehnika potpomognutih laserom, napredne tehnologije pomažu kirurzima da postignu preciznije rezultate koji izgledaju prirodnije. Međutim, s ovim napretkom dolaze i koristi i rizici. Istražujemo napredne tehnologije koje se koriste u estetskoj kirurgiji, njihove potencijalne prednosti i rizike te kako pronaći pravu kliniku za te zahvate u Zagrebu.

Tijekom proteklog desetljeća područje estetske kirurgije doživjelo je značajnu transformaciju zahvaljujući napretku tehnologije. Korištenje robotike, 3D snimanja, virtualne stvarnosti i drugih naprednih tehnologija revolucioniralo je način na koji kirurzi pristupaju raznim estetskim zahvatima. Te su tehnologije omogućile preciznije i prirodnije rezultate, smanjeni rizik od komplikacija i brže vrijeme oporavka.

Robotika u estetskoj kirurgiji: Robotika se koristi u estetskoj kirurgiji za izvođenje postupaka s većom preciznošću i točnošću. Korištenje robotskih sustava omogućuje veću kontrolu i spretnost tijekom operacije, smanjujući rizik od oštećenja okolnog tkiva i poboljšavajući ishode pacijenata. Osim toga, robotski sustavi mogu se koristiti za izvođenje složenih postupaka s većom lakoćom, što rezultira kraćim operativnim trajanjem i smanjenim vremenom oporavka.

3D snimanje u estetskoj kirurgiji: 3D snimanje postalo je bitan alat u estetskoj kirurgiji, omogućujući kirurzima da vizualiziraju potencijalne rezultate zahvata prije nego što se on izvede. Ova tehnologija stvara trodimenzionalnu sliku pacijentova lica ili tijela, omogućujući kirurgu točnija mjerenja i izradu preciznijeg kirurškog plana.

Virtualna stvarnost u estetskoj kirurgiji: Tehnologija virtualne stvarnosti koristi se u estetskoj kirurgiji za simulaciju kirurškog zahvata i pružanje pacijentima realističnije ideje o mogućim rezultatima. Ova tehnologija omogućuje pacijentima da vide kako će izgledati nakon operacije, dajući im bolje razumijevanje o tome što mogu očekivati i pomažući im da donose informiranije odluke.

Prednosti naprednih tehnologija u estetskoj kirurgiji

Korištenje naprednih tehnologija u estetskoj kirurgiji ima brojne prednosti, uključujući poboljšanu točnost, smanjen rizik od komplikacija i brže vrijeme oporavka.

Poboljšana točnost: korištenje robotike i drugih naprednih tehnologija omogućuje veću točnost i preciznost tijekom operacije, smanjujući rizik od oštećenja okolnog tkiva i poboljšavajući ishode pacijenata. 3D snimanje i tehnologija virtualne stvarnosti također omogućuju točnija mjerenja i precizniji kirurški plan.

Smanjeni rizik od komplikacija: Korištenjem naprednih tehnologija, rizik od komplikacija tijekom operacije uvelike je smanjen. Robotika i druge napredne tehnologije mogu pomoći u smanjenju krvarenja i ozljeda okolnog tkiva, što rezultira kraćim vremenom oporavka.

Brže vrijeme oporavka: korištenje naprednih tehnologija u estetskoj kirurgiji također je rezultiralo bržim oporavkom. Postupci koji su nekoć zahtijevali nekoliko tjedana ili mjeseci oporavka sada se mogu dovršiti za nekoliko dana ili tjedana.

Napredne tehnologije u estetskoj kirurgiji u Zagrebu

Zagreb je središte estetske kirurgije u Hrvatskoj koji nudi niz naprednih tehnologija za estetske zahvate. Grad se može pohvaliti brojnim klinikama i bolnicama koje nude najnovija tehnološka dostignuća u estetskoj kirurgiji, uključujući upotrebu robotike, 3D slike, virtualnu stvarnost i još mnogo toga.

U usporedbi s drugim gradovima i državama, Zagreb je u rangu s nekima od najnaprednijih svjetskih gradova po tehnologiji koja se koristi u estetskoj kirurgiji. Mnoge klinike i bolnice u Zagrebu nude vrhunsku tehnologiju, poput računalnog snimanja i 3D ispisa, za rinoplastiku, povećanje grudi, liposukciju i zatezanje lica.

Napredne tehnologije koje se koriste u rinoplastici u Zagrebu

Rinoplastika je uobičajeni zahvat estetske kirurgije koji uključuje preoblikovanje i promjenu veličine nosa. Napredne tehnologije značajno su poboljšale točnost i preciznost zahvata rinoplastike, što je rezultiralo uspješnijim ishodima i zadovoljstvom pacijenata. Jedna od takvih tehnologija je računalno snimanje, koje kirurgu omogućuje stvaranje 3D modela nosa pacijenta, što omogućuje detaljno planiranje operacije. Ova tehnologija omogućuje kirurgu da vizualizira rezultate postupka prije nego što se on izvede i pomaže u stvaranju personaliziranijeg plana liječenja za svakog pacijenta.

Još jedna tehnologija koja se sve više koristi u zahvatima rinoplastike je 3D ispis. Pomoću 3D ispisa kirurg može izraditi 3D model nosa pacijenta i koristiti ga kao predložak tijekom operacije. To omogućuje točnije i preciznije preoblikovanje nosa, što rezultira prirodnijim i estetski ugodnijim izgledom.

Tehnologije koje se koriste u povećanju grudi u Zagrebu

Povećanje grudi popularan je zahvat estetske kirurgije koji uključuje povećanje veličine i poboljšanje oblika grudi. Napredne tehnologije kao što su 3D slike i virtualna stvarnost koriste se za poboljšanje točnosti i preciznosti postupaka povećanja grudi, što rezultira prirodnijim ishodima.

Pomoću 3D snimanja kirurg može stvoriti trodimenzionalnu sliku pacijentičinih grudi i pomoću nje odrediti najbolju veličinu i oblik implantata za pacijenticu. Ova tehnologija omogućuje kirurgu vizualizaciju ishoda zahvata prije nego što se on izvede i pomaže u izradi personaliziranijeg plana liječenja za svakog pacijenta.

Tehnologija virtualne stvarnosti također se koristi u postupcima povećanja grudi kako bi se stvorilo impresivnije i interaktivnije iskustvo za pacijenta. Pomoću virtualne stvarnosti pacijent može vizualizirati potencijalni ishod postupka na realističniji način, što može pomoći u smanjenju tjeskobe i poboljšanju zadovoljstva rezultatima.

Tehnologije koje se koriste u liposukciji u Zagrebu

Liposukcija je estetski kirurški zahvat koji uključuje uklanjanje viška masnog tkiva s tijela. Napredne tehnologije kao što su ultrazvuk i laserski potpomognute tehnike koriste se za poboljšanje sigurnosti i učinkovitosti postupaka liposukcije.

Liposukcija potpomognuta ultrazvukom koristi visokofrekventne zvučne valove za ukapljivanje masnih stanica, što ih čini lakšim za uklanjanje iz tijela. Ova tehnologija omogućuje preciznije ciljanje masnih stanica i smanjuje rizik od oštećenja okolnih tkiva.

Laserski potpomognuta liposukcija koristi lasersku energiju za topljenje masnih stanica, što olakšava njihovo uklanjanje. Ova je tehnologija posebno učinkovita u tretiranju malih područja masnog tkiva i može se koristiti zajedno s drugim tehnikama liposukcije.

Napredne tehnologije koje se koriste u zatezanju lica

Facelifting je zahvat estetske kirurgije koji uključuje podizanje i zatezanje kože lica i vrata. Napredne tehnologije poput radiofrekvencije i ultrazvučnih uređaja koriste se za smanjenje znakova starenja uz manje zastoja i nelagode.

Radiofrekvencijski uređaji koriste radiovalove za zagrijavanje kože, potičući proizvodnju kolagena i elastina, što može poboljšati izgled finih linija i bora. Ova se tehnologija također može koristiti za zatezanje kože i poboljšanje teksture kože.

Ultrazvučni uređaji koriste visokofrekventne zvučne valove kako bi prodrli duboko u kožu, potičući proizvodnju kolagena i poboljšavajući elastičnost kože. Ova se tehnologija također može koristiti za smanjenje pojave finih linija i bora te se može koristiti u kombinaciji s drugim tehnikama pomlađivanja lica.

Budućnost naprednih tehnologija u estetskoj kirurgiji

Budućnost naprednih tehnologija u estetskoj kirurgiji izgleda obećavajuće, s razvojem novih tehnologija kao što su umjetna inteligencija, nanotehnologija i uređivanje gena. Umjetna inteligencija ima potencijal poboljšati kirurško planiranje i donošenje odluka, dok se nanotehnologija može koristiti za razvoj novih materijala i uređaja za zahvate estetske kirurgije. Uređivanje gena ima potencijal revolucionirati područje estetske kirurgije omogućujući modifikaciju gena povezanih sa starenjem.

Pronalaženje prave klinike u Zagrebu

Pronaći pravu kliniku ili bolnicu u Zagrebu koja nudi najnovije napredne tehnologije u estetskoj kirurgiji može biti izazovan zadatak, ali neophodan za pacijente koji žele postići najbolje moguće rezultate. Evo nekoliko čimbenika koje treba uzeti u obzir pri odabiru klinike ili bolnice:

 1. Ugled: Potražite kliniku ili bolnicu s dobrom reputacijom u području estetske kirurgije. Provjerite online recenzije i izjave prethodnih pacijenata i zatražite preporuke od svojih prijatelja ili obitelji.
 2. Iskustvo: Odaberite kliniku ili bolnicu koja ima iskusne kirurge i osoblje koje je obučeno za najnovije napredne tehnologije u estetskoj kirurgiji. Bitno je osigurati da kirurg koji će izvesti vaš zahvat ima veliko iskustvo u korištenju specifične tehnologije za koju ste zainteresirani.
 3. Akreditacija: Potražite kliniku ili bolnicu koju su akreditirale priznate organizacije, poput Međunarodnog društva za estetsku plastičnu kirurgiju (ISAPS), Američkog društva plastičnih kirurga (ASPS) ili Europske akademije za plastičnu kirurgiju lica (EAFPS). Akreditacija osigurava da klinika ili bolnica zadovoljava stroge standarde sigurnosti, kvalitete i skrbi za pacijente.
 4. Komunikacija: Odaberite kliniku ili bolnicu u kojoj se osjećate ugodno u komunikaciji s kirurgom i osobljem. Oni bi trebali moći odgovoriti na sva vaša pitanja i detaljno vam objasniti postupak, rizike i dobrobiti.
 5. Objekti: Osigurajte da klinika ili bolnica ima suvremene objekte i opremu za izvođenje najnovijih naprednih tehnologija u estetskoj kirurgiji. Također je bitno osigurati da imaju odgovarajuće sigurnosne protokole kako bi se smanjili rizici povezani s postupcima.

Rizici i dobrobiti naprednih tehnologija u estetskoj kirurgiji

Kao i svaki medicinski postupak, napredne tehnologije u estetskoj kirurgiji nose i prednosti i rizike. Prednosti korištenja naprednih tehnologija u estetskoj kirurgiji uključuju:

 1. Poboljšana točnost: Napredne tehnologije poput 3D snimanja i računalno vođene kirurgije omogućuju kirurzima izvođenje zahvata s većom preciznošću, smanjujući rizik od pogrešaka i komplikacija.
 2. Brže vrijeme oporavka: neke napredne tehnologije, poput liposukcije potpomognute laserom i liposukcije potpomognute ultrazvukom, mogu ubrzati vrijeme oporavka smanjenjem oteklina i modrica.
 3. Rezultati prirodnijeg izgleda: Napredne tehnologije kao što su 3D slike i virtualna stvarnost mogu pomoći kirurzima da vizualiziraju željeni ishod i postignu rezultate prirodnijeg izgleda.

Međutim, postoje i rizici povezani s korištenjem naprednih tehnologija u estetskoj kirurgiji, uključujući:

 1. Visoka cijena: Napredne tehnologije mogu biti skupe, što može povećati cijenu postupka.
 2. Nove tehnologije i tehnologije u nastajanju: Nove tehnologije i tehnologije u nastajanju možda nisu temeljito testirane ili imaju ograničena istraživanja, što otežava predviđanje njihovih dugoročnih ishoda.
 3. Infekcija i druge komplikacije: Kao i svaki kirurški zahvat, uvijek postoji rizik od infekcije i drugih komplikacija povezanih s naprednim tehnologijama u estetskoj kirurgiji.

Osvrt dr. Dinka Bagatin

Dr. Dinko Bagatin, priznati estetski kirurg iz Zagreba, s entuzijazmom dijeli svoje duboko uvid u napredne tehnologije koje transformiraju ovu granu medicine. Kroz direktni i indirektni govor, istražujemo njegove perspektive i razmišljanja o estetskoj kirurgiji u Zagrebu.

“Zagreb se uspješno etablirao kao regionalni centar za estetsku kirurgiju, privlačeći klijente ne samo iz Hrvatske nego i iz cijele Europe”, ističe dr. Bagatin. Razlog tomu, kako objašnjava, leži u kombinaciji visokokvalificiranih stručnjaka i napredne tehnologije koja je na raspolaganju.

Posebno se osvrće na upotrebu robota u estetskoj kirurgiji, što Zagreb čini pionirima u regiji. “Robotika nam omogućava iznimnu preciznost i manje invazivne zahvate, što značajno skraćuje vrijeme oporavka pacijenata”, objašnjava. Njegove riječi odražavaju ne samo stručnost nego i strast prema kontinuiranom unapređenju i inovacijama u svojoj praksi.

Dr. Bagatin također ističe važnost 3D tehnologije u planiranju operacija. “Omogućava nam da zajedno s pacijentima vizualiziramo željene rezultate prije samog zahvata”, kaže, naglašavajući koliko je to promijenilo interakciju s pacijentima i povećalo njihovo zadovoljstvo rezultatima.

Osim toga, fokusira se na razvoj novih materijala i tehnika za popravak kože i tkiva. “Razvojem biokompatibilnih materijala otvorile su se nove mogućnosti za regeneraciju kože i tkiva, čineći zahvate sigurnijima i rezultate dugotrajnijima”, objašnjava dr. Bagatin. Ovaj napredak predstavlja temelj za buduće inovacije i poboljšanja u estetskoj kirurgiji.

Zagreb je, prema dr. Bagatinu, također postao centar za edukaciju mladih stručnjaka u ovom području. “Pružamo obrazovanje i praksu koja je na svjetskoj razini, što doprinosi širenju našeg znanja i iskustva”, kaže. Ova činjenica ne samo da potvrđuje visoku razinu stručnosti koja se može pronaći u Zagrebu nego i osigurava budućnost estetske kirurgije u regiji.

Dr. Bagatin zaključuje: “Napredne tehnologije u estetskoj kirurgiji nisu samo o alatima i tehnikama, već o pružanju personalizirane njege koja poštuje individualne potrebe i želje svakog pacijenta. Zagreb je na čelu te revolucije, i ponosan sam što sam dio toga.”

Budućnost naprednih tehnologija u estetskoj kirurgiji

Budućnost naprednih tehnologija u estetskoj kirurgiji je uzbudljiva, s mnogo obećavajućih razvoja na horizontu. Neke od najuzbudljivijih tehnologija uključuju:

 1. Umjetna inteligencija: AI može pomoći kirurzima da analiziraju i interpretiraju podatke dobivene slikovnim skeniranjem i daju personalizirane preporuke za svakog pacijenta.
 2. Nanotehnologija: Nanočestice se mogu koristiti za isporuku lijekova i drugih tvari izravno u ciljano tkivo, smanjujući rizik od nuspojava i poboljšavajući učinkovitost postupka.
 3. Uređivanje gena: Tehnologije za uređivanje gena kao što je CRISPR-Cas9 imaju potencijal revolucionirati područje estetske kirurgije dopuštajući kirurzima modificiranje gena povezanih sa starenjem ili drugim kozmetičkim problemima.

Napredne tehnologije u estetskoj kirurgiji ubrzano mijenjaju način na koji pristupamo estetskim zahvatima. Pacijenti u Zagrebu imaju pristup najnovijim tehnologijama, uključujući 3D snimanje, virtualnu stvarnost i laserski potpomognute tehnike, između ostalog. Prilikom odabira klinike ili bolnice pacijenti trebaju uzeti u obzir čimbenike kao što su ugled, iskustvo, akreditacija

Biografija Dinko Bagatin, prim.dr.med.

Specijalist opće, sub. plastične, rekonstruktivne i estetske kirurgije, dr. Dinko Bagatin najviše se bavi estetskom i rekonstruktivnom kirurgijom te mu je cilj omogućiti pacijentima najbolji mogući izgled te bolji život uz pomoć kirurgije. Dr. Bagatin zaslužio je titulu doktora medicine na Medicinskom fakultetu u Zagrebu. Staž je odradio u Kliničkoj bolnici „Merkur“, a specijalizaciju iz opće i plastične kirurgije na Klinici za kirurgiju u Kliničkom bolničkom centru „Rebro“. Osnivač je Poliklinike Bagatin gdje radi od njenog otvaranja 2002. godine. Aktivni je član Hrvatskog društva za plastičnu, rekonstrukcijsku i estetsku kirurgiju te je licenciran od strane Hrvatske liječničke komore.

PODIJELI

Estetska kirugija – Cijene u Hrvatskoj

Lice i vrat

ZahvatCijena (€)Cijena (kn)
Korekcija očnih kapaka (donji ili gornji) – lokalna anestezija1.0628.001,64
Korekcija očnih kapaka (donji ili gornji) – opća anestezija1.59312.002,46
Korekcija očnih kapaka (donji i gornji) – opća anestezija2.39018.007,46
Korekcija nosa (rinoplastika ili septorinoplastika)2.522 – 2.92019.002,01 – 22.000,74
Korekcija devijacije septuma (septoplastika)2.124 – 2.39016.003,28 – 18.007,46
Sekundarna korekcija nosa3.186 – 3.71624.004,92 – 28.001,55
Korekcija rascjepa usne, nosa i nepca2.39018.007,46
Korekcija ušiju – lokalna anestezija1.1959.003,73
Korekcija ušiju – opća anestezija1.99115.001,19
Korekcija brade ugradnjom implantata2.39018.007,46
Korekcija brade osteotomijom3.31925.007,01
VASERlipo ultrazvučna liposukcija podbratka1.85914.006,64
VASERlipo ultrazvučna liposukcija vrata2.12416.003,28
Face Lifting3.849 – 4.24829.000,29 – 32.006,56
Mini lifting lica2.39018.007,46
Lifting obrva1.32810.005,82
Lifting obrva – opća anestezija1.99115.001,19
Lifting vrata2.39018.007,46
Lifting srednjeg dijela lica2.12416.003,28
Lip Lift – kirurško podizanje usne1.32810.005,82
Redukcija bukalnih masnih jastučića1.32810.005,82
Lipofiling lica1.328 – 2.655

10.005,82 – 20.004,10

Grudi

ZahvatCijena (€)Cijena (kn)
Povećanje grudi – okrugli implantati Mentor4.11531.004,47
Povećanje grudi – anatomski implantati Mentor4.38033.001,11
Povećanje i podizanje grudi – okrugli implantati4.77936.007,38
Povećanje i podizanje grudi – anatomski implantati5.04438.004,02
Povećanje grudi vlastitim masnim tkivom5.04438.004,02
Podizanje grudi4.24832.006,56
Smanjenje grudi4.64635.005,29
Korekcija asimetrije grudi3.982 – 4.64630.002,38 – 35.005,29
Korekcija grudi po operaciji tumora3.319 – 5.30925.007,01 – 40.000,66
Korekcija veličine areola1.85914.006,64
Smanjenje muških grudi kirurška metoda3.98230.002,38
Smanjenje muških grudi VaserLipo2.78821.006,19
Uklanjanje fibrocističnih promjena u dojci1.062 – 1.5938.001,64 – 12.002,46

Tijelo

ZahvatCijena (€)Cijena (kn)
Abdominoplastika5.04438.004,02
Abdominoplastika – VASERlipo jedna regija6.23847.000,21
Oblikovanje stražnjice vlastitim masnim tkivom5.97345.003,57
Kirurško podizanje stražnjice3.71728.005,74
Zatezanje nadlaktica (brahioplastika)3.31925.007,01
Kirurško zatezanje unutarnje strane natkoljenica4.64635.005,29
Korekcija stidnih usana (labioplastika) – lokalna anestezija1.32810.005,82
Korekcija stidnih usana (labioplastika) – opća anestezija1.99115.001,19
VASERlipo ultrazvučna liposukcija trbuha3.71728.005,74
VASERlipo ultrazvučna liposukcija ostalih dijelova tijela – veća regija (1)2.52219.002,01
VASERlipo ultrazvučna liposukcija ostalih dijelova tijela – manja regija (2)1.85914.006,64
VASERlipo ultrazvučna liposukcija dodatne regije(3)1.1959.003,73
Operacija hernije (kila ili bruh)2.39018.007,46

Mali kirurški zahvati

ZahvatCijena (€)Cijena (kn)
Ekscizija madeža133 – 3991.002,09 – 3.006,27
Ekscizija madeža/tumora s rekonstrukcijom399 – 1.3283.006,27 – 10.005,82
Uklanjanje ksantelazme (jedna vjeđa)3322.501,45
Ekscizija ostalih promjena na koži199 – 7971.499,37 – 6.005,00
Kirurško uklanjanje tetovaža531 – 1.0624.000,82 – 8.001,64
Kirurška korekcija ožiljaka399 – 9303.006,27 – 7.007,09
Odstranjivanje uraslog nokta266 – 5312.004,18 – 4.000,82
Sindrom karpalnog kanala (cijena po ruci)797

6.005,00

Konzultacije

UslugaCijena (€)Cijena (kn)
Konzultacijski pregled sa specijalistom54406,86
Drugo mišljenje kirurga – konzultacijski pregled67504,81
Konzultacijski pregled s VECTRA 3D54406,86
Kontrola40301,38
PHD (patohistološka dijagnoza) – jedan uzorak80602,76
Imunohistokemijska analiza – jedan uzorak54406,86
Ekstirpacija tumora dojke107806,19
ONLINE konzultacije sa specijalistom (1)54406,86

Botox tretmani

1 Područje*160€ (1205,52 kn)
2 Područja*260€ (1958,97 kn)
3 Područja*330€ (2486,39 kn)
Dodatno malo područje**70€ (527,42 kn)

*Bore mrštilice, bore na čelu & bore smijalice oko očiju (Crow’s feet)
**Podizanje obrva (Brow lift), Gummy osmijeh, Dolje usmjereni kutovi usana, Naborana brada, Bore na nosu, Podizanje vrha nosa

Posebni Botox tretmani

Četvrtasta čeljust / Bruksizam330€ (2486,29 kn)
Turkey neck / Nefertiti podizanje kože vrata400€ (3013,8 kn)
Prekomjerno znojenje / Hiperhidroza400€ (3013,8 kn)
 

Dermalni fileri

Augmentacija usana 0.55ml210€ (1582,25 kn)
Augmentacija usana 1ml360€ (2712,42 kn)
Nazolabijalne linije 1ml360€ (2712,42 kn)
Marionetske linije 1ml360€ (2712,42 kn)
Augmentacija jagodica / obraza 1ml360€ (2712,42 kn)
Nekirurška korekcija nosa600€ (4520,7 kn)
Korekcija podočnjaka 1ml360€ (2712,42 kn)
Povećanje brade 1ml360€ (2712,42 kn)
Oblikovanje linije čeljusti 1ml360€ (2712,42 kn)
Popunjavanje pušačkih perioralnih linija 1ml360€ (2712,42 kn)
Pomlađivanje ruku Radiesse 1.5ml420€ (3164,49 kn)
Korekcija / Razgrađivanje filera (Hijaluronidaza)130€ (979,49 kn)
Profhilo (1 tretman – 2ml)270€ (2034,32 kn)
Profhilo (2 tretmana – 4ml )540€ (4068,63 kn)
Viscoderm Hydrobooster 1.1ml200€ (1506,9 kn)
Neauvia Hydro Deluxe skinbooster 2.5ml240€ (1808,28 kn)
Dermalni filer – 2ml660€ (4972,77 kn)
Dermalni filer – 3ml930€ (7007,09 kn)

Powered by Aestetica Web Design © 2024