Cijene estetskih zahvata u Zagrebu: oči, nos, uho i usne – opsežan vodič

Cijene estetskih zahvata u Zagrebu: oči, nos, uho i usne – opsežan vodič

U potrazi za unapređenjem osobnog izgleda i samopouzdanja, estetska kirurgija zauzima sve važnije mjesto u modernom društvu. Grad Zagreb, kao regionalni centar ljepote, nudi širok spektar estetskih zahvata koji mogu zadovoljiti različite potrebe i želje. Upravo zbog toga, odlučili smo kreirati seriju detaljnih članaka koji će vam pružiti sveobuhvatan pregled cijena estetskih zahvata dostupnih u Zagrebu. Svaki članak u seriji fokusirat će se na određenu kategoriju zahvata, pružajući vam jasne informacije o cjenovnim rasponima, mogućnostima i specifikacijama koje svaki zahvat nudi.

Cilj nam je osigurati da ste dobro informirani o svim aspektima estetskih zahvata, kako biste mogli donijeti promišljene odluke kad je riječ o vašem izgledu i dobrobiti. Uz to, svjesni smo da se interes ne zaustavlja na nekoliko vrsta zahvata, stoga na našoj web platformi, aestetica.net, možete pronaći i pregled cijena za širok spektar drugih estetskih zahvata. Naša je misija pružiti vam sve potrebne informacije na jednom mjestu, omogućujući vam da istražite, usporedite i naposljetku, donesete odluku koja najbolje odgovara vašim potrebama i željama. Dobrodošli u vaš pouzdan izvor informacija o estetskoj kirurgiji u Zagrebu.

U suvremenom dobu, gdje izgled igra sigurnu ulogu u samopouzdanju i društvenoj percepciji, estetska kirurgija postaje sve dostupnija i traženija. Od malih korekcija do kompleksnih operacija, ljudi se sve više odlučuju za estetske zahvate kako bi poboljšali svoj izgled i osjećali se bolje u vlastitoj koži. U ovom članku, usredotočit ćemo se na precizan pregled cijena specifičnih estetskih zahvata dostupnih u renomiranoj Poliklinici Bagatin u Zagrebu. Posebnu pažnju posvetit ćemo korekcijama očnih kapaka, nosa, uključujući rinoplastiku i septorinoplastiku, te korekciji rascjepa usne, nosa i nepca. 

Korekcija očnih kapaka

Korekcija očnih kapaka, poznata i kao blefaroplastika, predstavlja kirurški zahvat koji se često koristi za poboljšanje izgleda i funkcije očiju. Ovaj postupak je popularan među ljudima koji žele ukloniti višak kože, masnog tkiva ili mišića s gornjih i/ili donjih kapaka radi postizanja svježijeg, mlađeg izgleda i revitalizacije područja oko očiju.

Sam postupak blefaroplastike može se prilagoditi individualnim potrebama i ciljevima pacijenta, te se može izvoditi na gornjim ili donjim kapcima ili kombinirano na oba. Za pacijente koji pate od izraženog viška kože ili masnog tkiva na gornjim kapcima, kirurg uklanja višak tkiva putem preciznih rezova duž prirodnih nabora kapaka. Nakon uklanjanja viška tkiva, koža se pažljivo zategne kako bi se postigao prirodan i blistav izgled.

Slično tome, kod korekcije donjih kapaka, kirurg može ukloniti višak kože, masnog tkiva ili mišića te, ako je potrebno, prilagoditi ili premjestiti masno tkivo kako bi se smanjile tamne kolutove ispod očiju ili omogućila glatkija, mlađa pojava.

Blefaroplastika može imati i funkcionalne koristi, osim estetskih. Na primjer, uklanjanje viška kože s gornjih kapaka može poboljšati vid tako što se uklanja prepreka za vidno polje. Također, smanjenje masnog tkiva oko donjih kapaka može smanjiti otekline i podočnjake, poboljšavajući opći izgled i samopouzdanje pacijenta.

Osim klasične kirurške blefaroplastike, postoje i manje invazivne tehnike, poput laserske blefaroplastike ili radiofrekvencijske ablazije, koje se mogu koristiti za blage do umjerene korekcije očnih kapaka.

Važno je napomenuti da blefaroplastika, poput svakog kirurškog zahvata, nosi određene rizike i nuspojave, kao što su privremeni otok, modrice ili suhoća očiju. Stoga je važno konzultirati se s kvalificiranim kirurgom ili oftalmologom kako bi se razmotrile sve opcije, očekivani rezultati i potencijalni rizici prije donošenja odluke o blefaroplastici.

Cijene:

Za korekciju jednog para očnih kapaka (donji ili gornji) uz lokalnu anesteziju, cijena je 1.220 €.

Ako se izvodi pod općom anestezijom, cijena se povećava na 1.830 €.

Korekcija oba para kapaka (donji i gornji) pod općom anestezijom košta 2.600 €.


Korekcija nosa – Rinoplastika ili Septorinoplastika

Rinoplastika i septorinoplastika su kirurški zahvati usmjereni na poboljšanje izgleda i funkcije nosa. Rinoplastika, poznata i kao estetska operacija nosa, fokusira se na promjene u obliku, veličini i proporcijama nosa kako bi se postigao željeni estetski rezultat. S druge strane, septorinoplastika se bavi korekcijom problema s funkcijom nosa, uključujući devijaciju septuma, koji je hrskavični zid koji razdvaja nosne šupljine.

Rinoplastika se obično izvodi kako bi se ispravile nepravilnosti nosa, poput grba, krivulje, veličine nosa ili širine nosnih otvora. Kirurg pristupa nosu putem unutarnjih ili vanjskih rezova, ovisno o složenosti operacije, te oblikuje hrskavicu i kost nosa prema željenom izgledu. Cilj rinoplastike je postići skladan i prirodan izgled nosa koji odgovara proporcijama lica pacijenta.

S druge strane, septorinoplastika se fokusira na korekciju devijacije septuma, što je stanje u kojem je nosni septum zakrivljen ili pomaknut središnje linije nosa. Ovo stanje može uzrokovati probleme s disanjem, kao što su otežano disanje kroz nos, hrkanje ili česte infekcije sinusa. Tijekom septorinoplastike, kirurg pristupa nosu i prilagođava ili ispravlja hrskavicu i kost septuma kako bi se osiguralo slobodno disanje i poboljšala funkcija nosa.

Važno je napomenuti da oba zahvata, rinoplastika i septorinoplastika, mogu imati značajan utjecaj na kvalitetu života pacijenta. Osim estetskih koristi, poput poboljšanja samopouzdanja i socijalne interakcije, ovi postupci mogu također značajno poboljšati funkciju nosa i opće zdravlje. Pravilno disanje kroz nos ključno je za opskrbu kisikom, spavanje i opći osjećaj blagostanja.

Prije donošenja odluke o rinoplastici ili septorinoplastici, važno je konzultirati se s kvalificiranim plastičnim kirurgom ili otorinolaringologom kako bi se razmotrile individualne potrebe i ciljevi pacijenta, kao i očekivani rezultati i mogući rizici ovih kirurških zahvata. Nakon temeljite procjene, kirurg će moći preporučiti najprikladniji pristup i postupak kako bi se postigao optimalan rezultat za pacijenta.

Cijene:

Cijene za korekciju nosa kreću se od 2.600 € do 3.100 €, ovisno o složenosti zahvata.


Korekcija devijacije septuma (Septoplastika)

Septoplastika je kirurški zahvat koji se koristi za ispravljanje zakrivljenosti nosnog septuma, tj. strukture hrskavice i kosti koja razdvaja nosne šupljine. Ovaj postupak je često potreban kada je nosni septum nepravilno oblikovan, što može rezultirati različitim problemima, uključujući otežano disanje kroz nos, česte infekcije sinusa, glavobolje, hrkanje i druga nelagoda.

Zakrivljenost nosnog septuma može biti uzrokovana različitim faktorima, uključujući traume, prirođene anomalije ili jednostavno prirodne promjene tijekom rasta i razvoja. Bez obzira na uzrok, zakrivljeni septum može ozbiljno utjecati na kvalitetu života pacijenta.

Proces septoplastike obično uključuje kirurški pristup unutar nosa, gdje kirurg pristupa nosnom septumu kroz male rezove ili pomoću endoskopske tehnike. Nakon pristupa, kirurg pažljivo prilagođava ili uklanja dio hrskavice ili kosti kako bi ispravio zakrivljenost i vratio nosni septum u pravilan položaj. Ovisno o složenosti slučaja, ponekad je potrebno i dodatno uvođenje potpornih materijala kako bi se održao ispravljeni septum.

Kroz septoplastiku, pacijenti često doživljavaju značajno poboljšanje disanja kroz nos. Osim toga, pravilno poravnan nosni septum može smanjiti probleme s sinusima, kao što su infekcije i upale sinusa, što dodatno doprinosi općem osjećaju zdravlja i udobnosti pacijenta.

Važno je napomenuti da septoplastika može biti važan korak u rješavanju problema s disanjem i sinusima, ali nije uvijek jedina terapija potrebna. Ponekad se preporučuje kombinacija septoplastike s drugim postupcima, poput sinusne kirurgije ili terapije alergijama, kako bi se postigao najbolji mogući rezultat za pacijenta. Prije odluke o septoplastici, pacijenti trebaju konzultirati kvalificiranog otorinolaringologa ili plastičnog kirurga kako bi razmotrili sve mogućnosti i razumjeli očekivane rezultate i moguće rizike postupka.

Cijene:

Cijene za ovaj zahvat variraju od 2.150 € do 2.400 €, ovisno o specifičnostima slučaja.

Sekundarna korekcija nosa:
Opis zahvata: Ovaj zahvat odnosi se na dodatne korekcije nosa nakon prvog kirurškog zahvata, često zbog estetskih razloga ili funkcionalnih poboljšanja.
Cijene:

Za sekundarnu korekciju, cijene se kreću od 3.200 € do 3.720 €.

Korekcija rascjepa usne, nosa i nepca:
Opis zahvata: Zahvati korekcije rascjepa usmjereni su na popravak rascjepa usne, nosa ili nepca, što može značajno poboljšati izgled, govor i sposobnost hranjenja.
Cijene:

Cijena za ovakav zahvat je 2.605 €.

Estetska kirurgija u Poliklinici Bagatin u Zagrebu pruža širok spektar zahvata visoke kvalitete koji mogu znatno poboljšati kvalitetu života i samopouzdanje. S detaljnim informacijama o cijenama i opisima zahvata, ovaj vodič može pomoći u donošenju informirane odluke o estetskim zahvatima. Važno je konzultirati se s kvalificiranim stručnjakom kako bi se osiguralo da je odabrani zahvat pravi izbor za vas, uzimajući u obzir sve potencijalne rizike i koristi.

Biografija Dinko Bagatin, prim.dr.med.

Specijalist opće, sub. plastične, rekonstruktivne i estetske kirurgije, dr. Dinko Bagatin najviše se bavi estetskom i rekonstruktivnom kirurgijom te mu je cilj omogućiti pacijentima najbolji mogući izgled te bolji život uz pomoć kirurgije. Dr. Bagatin zaslužio je titulu doktora medicine na Medicinskom fakultetu u Zagrebu. Staž je odradio u Kliničkoj bolnici „Merkur“, a specijalizaciju iz opće i plastične kirurgije na Klinici za kirurgiju u Kliničkom bolničkom centru „Rebro“. Osnivač je Poliklinike Bagatin gdje radi od njenog otvaranja 2002. godine. Aktivni je član Hrvatskog društva za plastičnu, rekonstrukcijsku i estetsku kirurgiju te je licenciran od strane Hrvatske liječničke komore.

PODIJELI

Powered by Aestetica Web Design © 2024