Budućnost povećanja lica: Presađivanje masnog kiva

Budućnost povećanja lica: Presađivanje masnog kiva

Implantati su uvijek bili vodeća opcija u području estetske kirurgije za povećanje lica. Implantati za lice uključuju vješto postavljanje trajnog medicinskog uređaja unutar lica kako bi se oblikovali i oblikovali pacijentovi crtani likovi. Postoji mnogo opcija za one koji su zainteresirani za ove postupke, od implantata za čeljust do implantata za obraze - a sada postoji i alternativa koja koristi vlastito tkivo.

Nedavna napredovanja u tehnologiji presađivanja masnog tkiva stvorila su značajan porast popularnosti ovih postupaka koji daju rezultate bez implantata za lice ili medicinskih uređaja. Ovaj postupak koristi vlastito tkivo pacijenta kako bi oblikovao i izgradio karakteristike o kojima sanjaju, umjesto trajnog implantata.

Ako vas zanima svijet presađivanja masnog tkiva u povećanju lica i želite saznati više, rado ćemo vam pomoći. Kontaktirali smo Veru Martinović, dr. med., i Josipa Klović, dr. med., za njihov uvid u ove postupke, mišljenja o budućnosti ovog područja i unutarnje savjete o tome kako maksimalno iskoristiti svoj postupak povećanja lica.

Osnove presađivanja masnog tkiva u povećanju lica

Važno je početi razumijevati cijeli postupak presađivanja masnog tkiva u povećanju lica.

“Jednostavno rečeno, presađivanje masnog tkiva znači uzimanje masti s jednog dijela tijela i njezino korištenje kako biste dodali više volumena na drugom dijelu tijela kako biste poboljšali volumen, oblik i konturu”, rekao je Klović.

Masno tkivo se skuplja i presađuje putem različitih tehnika, ovisno o metodi koju kirurg preferira. Mnogi kirurzi radi prikupljanja potrebne masti preferiraju uporabu liposukcije. Mast se često prikuplja s područja na kojima je teško izgubiti masno tkivo, čak i uz mršavljenje, poput trbuha, bokova ili bedara. Nakon prikupljanja, masno tkivo se priprema za premještaj u tijelu.

“U većini slučajeva, nakon što se mast prikupi, zatim se odvaja od ostalih tekućina, koje se uklanjaju iz pacijenta, pročišćavaju i zatim ponovno injektiraju natrag u pacijenta”, rekao je Klović.

Iako se presađivanje masnog tkiva može koristiti na različitim mjestima po cijelom tijelu kako bi se povećao volumen, postoji nekoliko područja lica koja se češće obrađuju od drugih.

“Tipično, najčešći dijelovi lica na koje estetski kirurzi primjenjuju presađivanje masnog tkiva su obrazi, područje ispod očiju, usne i sljepoočnice”, rekao je Klović.

Budućnost presađivanja masnog tkiva u povećanju lica

Budući da se praksa presađivanja masnog tkiva tako brzo postaje popularna, estetski kirurzi primjećuju veći naglasak na poboljšanjima i usavršavanju oko ovog postupka. Od novih tehnika do inovacija i tehnologija, ima mnogo stvari koje nas uskoro mogu obradovati.

Jedno takvo poboljšanje leži u tome kako se masno tkivo priprema za ponovno injektiranje u pacijenta.

“Najnovija dostignuća uključuju razdvajanje masti na još manje čestice, koje su mekše i sitnije, što dovodi do glađeg i prirodnijeg izgleda”, rekao je Klović.

Još jedan uzbudljiv napredak u ovom području je uvođenje nano-presadivanja masnog tkiva.

“Nano-presadivanje masnog tkiva je nova tehnika koja se često spominje u posljednjih nekoliko godina”, rekla je Martinović. “Uključuje emulzifikaciju masti u otopinu matičnih stanica i faktora rasta. Navodno poboljšava kvalitetu kože bez povećanja volumena.”

Iskoristite najviše iz povećanja lica

Skoro je suvišno reći da rezultati bilo kojeg postupka estetske kirurgije ovise o tome što radite prije, tijekom i nakon postupka. Evo nekoliko ključnih načina kako iskoristiti postupak i maksimizirati rezultate.

Potražite estetskog kirurga s certifikatom

Jedan od prvih koraka prema uspješnom postupku povećanja lica uključuje pronalaženje pravog kirurga za obavljanje posla. Pažljivo proučite kirurge koje razmatrate i osigurajte da su certificirani i iskusni na ovom području prije nego što rezervirate svoju operaciju. To će osigurati da ste u najboljim mogućim rukama i postavljeni za uspjeh od početka.

Strogo se pridržavajte uputa kirurga nakon operacije

Možda je primamljivo odabrati koje ćete upute kirurga slijediti iz beskrajnog popisa koji vam kirurg pruža, ali važno je zapamtiti da je u vašem najboljem interesu pridržavati se svih njihovih uputa kako biste postigli najbolje moguće rezultate.

“Najvažnije je slijediti specifične protokole koje vam pruži vaš estetski kirurg”, rekao je Klović.

Izbjegavajte pritisak

Kao i kod svake operacije, dio oporavka igra ključnu ulogu u kvaliteti vaših rezultata. Osim općeg odmora i relaksacije, područja na kojima je injektirano masno tkivo treba dobro štititi.

“Općenito je važno izbjegavati direktni pritisak na područja na kojima je injektirana mast tijekom barem šest tjedana”, rekao je Klović, dodajući da je to važan dio oporavka potreban da masno tkivo zadrži željeni oblik.

Razmislite dugoročno

Jedan od jedinstvenih aspekata presađivanja masnog tkiva i povećanja lica je da će proći nekoliko mjeseci dok se pravi rezultati ne ustale i dok se trajni volumen ne formira.

“Trajni volumen presađivanja masnog tkiva i povećanja lica implantatima razlikovat će se nakon šest mjeseci”, rekla je Martinović. “Prosječna količina masnog tkiva koja preživi nakon presađivanja masnog tkiva je 50 posto.”

Ako niste zadovoljni rezultatima odmah nakon postupka, dajte procesu oporavka dovoljno vremena prije nego odlučite vratiti se na drugi postupak.

Održavajte stabilnu tjelesnu težinu

Ako se nalazite u procesu mršavljenja ili razmišljate o promjeni načina života, možda je vrijedno razmisliti o trenutku kada ćete imati postupak presađivanja masnog tkiva.

“Pacijent ne bi trebao pokušavati gubiti težinu nakon postupka presađivanja masnog tkiva jer to može ugroziti uspjeh presađivanja i njegovo integriranje u primateljsko područje”, rekla je Martinović.

Drugim riječima, drastičan gubitak tjelesne težine može otežati vaš oporavak i opći uspjeh nakon postupka presađivanja masnog tkiva.

Budućnost povećanja lica je tu

Za one koji razmišljaju o povećanju lica kako bi prilagodili svoje crte lica, ali nisu skloni trajnim implantatima, presađivanje masnog tkiva može biti odlična alternativa za razmatranje. Ovaj postupak koristi vlastito tkivo tijela kako bi oblikovao željene karakteristike s trajnim rezultatima i bez potrebe za uređajima ili implantatima.

Od povećanja usana do oblikovanja čeljusti ili dodavanja volumena obraza, mnogo se može postići presađivanjem masnog tkiva u povećanju lica.

PODIJELI

Powered by Aestetica Web Design © 2024