Lift-and-Fill Facelifting

Alge: Tajna brže regeneracije kože i zacjeljivanja rana?

Nedavna studija sugerira da mikrovezikule dobivene iz slatkovodne jednostanične zelene alge Euglena gracilis mogu ubrzati regeneraciju kože i zacjeljivanje rana. Ove mikrovezikule sadrže β-glukan, koji regulira imunološki sustav, potiče regeneraciju i djeluje kao antioksidans. Laboratorijski pokusi pokazali su da su ove mikrovezikule povećale sintezu kolagena, proteina povezanih s proliferacijom, te proliferaciju i migraciju stanica kože, s obećavajućim rezultatima zacjeljivanja rana.

Prema nedavnoj studiji objavljenoj u časopisu Advanced Materials Interfaces , proizvod dobiven iz slatkovodne jednostanične zelene alge Euglena gracilis može ubrzati regeneraciju kože i zacjeljivanje rana.

Istraživači su stvorili sustav koji koristi mikrovezikule koje potječu s površine stanica Euglene gracilis . Ove mikrovezikule sadrže β-glukan, ugljikohidrat sa sposobnošću reguliranja imunološkog sustava, poticanja regeneracije i ispoljavanja antioksidativnih svojstava.

U laboratorijskim eksperimentima, ove mikrovezikule pospješuju proliferaciju i migraciju stanica kože, povećavajući i sintezu kolagena i ekspresiju proteina povezanih s proliferacijom. Test zacjeljivanja rana također je dao obećavajuće rezultate.

Powered by Aestetica Web Design © 2024