rinoplastika

Cijena liposukcije u Poliklinici IMED

Koliko košta operacija liposukcije u Poliklinici IMED? Ova minimalno invazivna operacija je sve popularnija među ljudima koji žele ukloniti tvrdoglavo salo sa svog tijela, a u ovom članku ćemo istražiti cijene različitih vrsta liposukcije, prednosti i rizike postupka te faktore koje je potrebno uzeti u obzir pri odabiru postupka.

Liposukcija je estetski kirurški zahvat koji je sve popularniji među ljudima koji žele ukloniti tvrdoglavo salo sa svog tijela. To je minimalno invazivna operacija koja uključuje korištenje kanile za isisavanje masnog tkiva iz različitih dijelova tijela. Liposukcija se može izvesti na nekoliko dijelova tijela, uključujući trbuh, bedra, bokove, stražnjicu, ruke, vrat i bradu.

Dostupne su različite vrste postupaka liposukcije, uključujući tradicionalnu liposukciju, tumescentnu liposukciju, liposukciju potpomognutu ultrazvukom (UAL), liposukciju potpomognutu laserom (LAL) i liposukciju potpomognutu električnom energijom (PAL). Cijena operacije liposukcije ovisi o vrsti zahvata, količini masnoće koju je potrebno ukloniti, iskustvu kirurga i lokaciji klinike.

U ovom članku raspravljat ćemo o cijeni operacije liposukcije u Poliklinici IMED u usporedbi s drugim zemljama. Također ćemo razgovarati o prednostima i rizicima postupka i čimbenicima koje treba uzeti u obzir pri odabiru postupka. Konačno, pružit ćemo informacije o prije i postoperativnoj njezi potrebnoj za postupak i što pacijenti mogu očekivati tijekom razdoblja oporavka.

Prednosti i rizici liposukcije

Liposukcija može pomoći pacijentima da postignu zategnutiji i oblikovaniji izgled uklanjanjem tvrdokorne masnoće koja se ne može ukloniti samo dijetom i tjelovježbom. Također može poboljšati izgled celulita i poboljšati proporcije tijela. Međutim, liposukcija nije postupak mršavljenja i ne smije se koristiti kao zamjena za zdrav način života.

Kao i svaka operacija, liposukcija nosi rizike poput infekcije, krvarenja i nuspojava na anesteziju. Također postoji rizik od asimetrije, nepravilnosti kontura i opuštene kože. Pacijenti koji puše ili imaju određena medicinska stanja možda nisu dobri kandidati za postupak.

Liposukcija u Poliklinici IMED

Poliklinika IMED vodeća je klinika u Hrvatskoj koja nudi široku paletu zahvata estetske kirurgije, uključujući liposukciju. U klinici rade iskusni plastični kirurzi koji su predani sigurnosti i zadovoljstvu pacijenata.

Cijena operacije liposukcije u Poliklinici IMED varira ovisno o vrsti zahvata i količini masnog tkiva koju je potrebno ukloniti. Ovdje su cijene u eurima i hrvatskim kunama (HRK) za neke od zahvata liposukcije koje nudi klinika:

  • Klasična liposukcija: 2.000 €-3.000 € (15.000-22.500 kn)
  • Tumescentna liposukcija: 2.500 €-4.000 € (18.750-30.000 kn)
  • Liposukcija potpomognuta ultrazvukom (UAL): 2.500 €-4.500 € (18.750-33.750 kn)
  • Liposukcija potpomognuta laserom (LAL): 3.000 €-4.500 € (22.500-33.750 HRK)
  • Power-assisted liposukcija (PAL): 2.500 €-4.000 € (18.750-30.000 HRK)

Važno je napomenuti da su gore navedene cijene zahvata liposukcije u Poliklinici IMED podložne promjenama i mogu varirati ovisno o individualnim potrebama i okolnostima pacijenata. Preporuča se da pacijenti zakažu konzultacije s kvalificiranim plastičnim kirurgom u klinici kako bi razgovarali o svojim ciljevima, brigama i opcijama zahvata.

Preoperativna i postoperativna njega

Prije podvrgavanja liposukciji, pacijenti će se posavjetovati sa svojim kirurgom kako bi razgovarali o svojoj povijesti bolesti, ciljevima i očekivanjima od postupka. Kirurg će također dati upute o tome kako se pripremiti za zahvat, što može uključivati izbjegavanje određenih lijekova, prestanak pušenja i prilagodbu prehrane.

Nakon zahvata, pacijenti će morati nositi kompresijsku odjeću kako bi se smanjila oteklina i pospješio proces zacjeljivanja. Također mogu osjetiti bol, modrice i otekline nekoliko dana ili tjedana nakon zahvata, što se može riješiti lijekovima protiv bolova i odmorom.

Važno je da pacijenti pažljivo slijede upute svog kirurga i dolaze na sve preglede kako bi osigurali pravilno cijeljenje i smanjili rizik od komplikacija.

Zaključno, liposukcija je popularan zahvat estetske kirurgije koji može pomoći u uklanjanju tvrdokorne masnoće s raznih dijelova tijela. Cijena zahvata u Poliklinici IMED u Hrvatskoj varira ovisno o vrsti zahvata i količini masnog tkiva koje treba ukloniti. Prije donošenja odluke pacijenti trebaju pažljivo razmotriti potencijalne koristi i rizike postupka, kao i iskustvo i kvalifikacije svog kirurga. Pravilna prijeoperativna i postoperativna njega također je ključna za uspješan ishod.

Liposukcija – Cijene zahvata

ZahvatCijena €Cijena kn
LASERSKA LIPOSUKCIJA TRBUHA I STRUKA uz zatezanje kože Nd:YAG laserom2.521,43 €19.000 kn
LASERSKA LIPOSUKCIJA NOGE I STRAŽNJICE uz zatezanje kože Nd:YAG laserom2.521,43 €19.000 kn
LASERSKA LIPOSUKCIJA NATKOLJENICA, POTKOLJENICA uz zatezanje kože Nd:YAG laserom2.256,02 €17.000 kn
LASERSKA LIPOSUKCIJA NADLAKTICA uz zatezanje kože Nd:YAG laserom1.990,60 €15.000 kn
ZATEZANJE KOŽE NADLAKTICA – brachioplastica2.521,43 €19.000 kn
ABDOMINOPLASTIKA2.654,14 – 4.644,74 €20.000 – 35.000 kn
FEMOROPLASTIKA3.317,67 – 3.981,21 €25.000 – 30.000 kn

Powered by Aestetica Web Design © 2024