rinoplastika

Uobičajeni mitovi o operaciji liposukcije: Poliklinika Mazalin

Liposukcija je jedan od najpopularnijih postupaka kozmetičke kirurgije za oblikovanje tijela koji pomaže pacijentima da se riješe viška masnoće. Međutim, postoje neke zablude i mitovi o ovom postupku koje treba razjasniti. U ovom članku ćemo vam pružiti sve informacije o prednostima i rizicima liposukcije, te objasniti tko je idealan kandidat za ovaj postupak. Također, saznajte koje su najbolje metode za postoperativnu njegu i kako zadržati rezultate liposukcije na duge staze.

Liposukcija je kozmetička kirurgija koja pomaže pacijentima da postignu željeni oblik tijela uklanjanjem viška masnoće s određenih dijelova tijela. To je popularan postupak koji postoji desetljećima i evoluirao je kako bi s vremenom postao sigurniji i učinkovitiji. Međutim, još uvijek postoje neki uobičajeni mitovi i zablude vezane uz operaciju liposukcije s kojima se treba pozabaviti. U ovom ćemo članku raspravljati o prednostima i rizicima postupka, kao i čimbenicima koje treba uzeti u obzir pri odabiru postupka. Također ćemo pružiti informacije o prije i postoperativnoj njezi potrebnoj za taj postupak i što pacijenti mogu očekivati tijekom razdoblja oporavka.

Kako radi liposukcija?

Liposukcija radi korištenjem usisnog uređaja za uklanjanje viška masnoće s određenih dijelova tijela. Zahvat se obično izvodi u lokalnoj ili općoj anesteziji, ovisno o opsegu operacije. Tijekom postupka rade se mali rezovi na koži, a kroz rezove se uvodi kanila. Zatim se kanila koristi za usisavanje viška masnoće.

Koliko kilograma mogu izgubiti liposukcijom?

Liposukcija nije postupak mršavljenja već postupak oblikovanja tijela. Količina težine koja se može ukloniti tijekom operacije liposukcije ovisi o pacijentovom indeksu tjelesne mase (BMI) i količini masti koju je potrebno ukloniti. Važno je napomenuti da liposukcija nije zamjena za zdravu prehranu i tjelovježbu te bi pacijenti nakon zahvata trebali voditi zdrav način života kako bi zadržali rezultate.

Uobičajeni mitovi o operaciji liposukcije

Mit 1: Liposukcija je postupak mršavljenja

Kao što je ranije spomenuto, liposukcija nije postupak mršavljenja, već postupak oblikovanja tijela. Osmišljen je za uklanjanje viška masnoće s određenih dijelova tijela radi poboljšanja oblika i proporcija tijela. Pacijenti ne bi trebali očekivati da će značajno izgubiti težinu samo liposukcijom.

Mit 2: Liposukcija je tretman za celulit

Liposukcija nije učinkovit tretman za celulit. Celulit nastaje nakupljanjem masnih stanica ispod kože koje se ne mogu ukloniti liposukcijom. Postoje i drugi tretmani za celulit, poput laserske terapije ili radiofrekvencije, koji mogu biti učinkovitiji.

Mit 3: Liposukcija je bolan postupak

Liposukcija je kirurški zahvat pa je za očekivati određenu nelagodu. Međutim, uz korištenje lokalne anestezije i lijekova protiv bolova, pacijenti ne bi trebali osjećati značajnu bol tijekom postupka. Nakon zahvata pacijenti mogu osjetiti bol i nelagodu, što se može ublažiti lijekovima protiv bolova.

Mit 4: Rezultati liposukcije su trajni

Liposukcija može dati dugotrajne rezultate, ali nije trajno rješenje. Pacijenti moraju održavati zdrav stil života nakon zahvata kako bi zadržali rezultate. Ako se pacijent udeblja nakon zahvata, masne stanice na tretiranom području se mogu proširiti, što može utjecati na rezultate zahvata.

Mit 5: Liposukcija je rizičan zahvat

Kao i svaki kirurški zahvat, liposukcija nosi određene rizike. Međutim, s napretkom tehnologije i tehnike, rizici povezani s liposukcijom uvelike su smanjeni. Liposukcija je općenito siguran i učinkovit postupak kada ga izvodi kvalificirani i iskusni kirurg u renomiranoj ustanovi.

Mit 6: Liposukcijom se može ukloniti višak kože

Liposukcija je namijenjena uklanjanju viška masnoće, a ne viška kože. Ako pacijent ima opuštenu ili opuštenu kožu, drugačiji postupak kao što je zatezanje trbuha ili podizanje tijela može biti prikladniji.

Mit 7: Liposukcija se može koristiti na bilo kojem dijelu tijela

Iako se liposukcija može koristiti na mnogim dijelovima tijela, nije prikladna za sva područja. Područja s tankom kožom, poput lica i vrata, možda nisu prikladna za liposukciju. Važno je konzultirati se s kvalificiranim kirurgom kako biste utvrdili koja su područja tijela prikladna za liposukciju.

Liposukcija u Poliklinici Mazalin

Poliklinika Mazalin, smještena u Hrvatskoj, poznata je po svojim iskusnim plastičnim kirurzima i najsuvremenijim objektima. Poliklinika je predana pružanju sigurnih i učinkovitih postupaka liposukcije, prilagođenih individualnim potrebama svakog pacijenta. Plastični kirurzi Poliklinike Mazalin imaju višegodišnje iskustvo u izvođenju zahvata liposukcije i certificirani su od strane Hrvatske liječničke komore.

Vrste tretmana liposukcije i cijene

Poliklinika Mazalin nudi različite vrste tretmana liposukcije, uključujući tradicionalnu liposukciju, Vaser liposukciju i lasersku liposukciju. Cijena tretmana liposukcije u Poliklinici Mazalin kreće se od 3000 eura (22.500 kn) do 5000 eura (37.500 kn), ovisno o opsegu operacije i odabranoj vrsti liposukcijskog tretmana.

Ostali tretmani u ponudi Poliklinike Mazalin

Osim liposukcije, Poliklinika Mazalin nudi niz drugih tretmana koji pacijentima pomažu u postizanju željenih rezultata. Ovi tretmani uključuju zatezanje trbuha, povećanje grudi, lifting lica itd. Klinika nudi i nekirurške tretmane kao što su Botox i fileri. Pacijenti mogu razgovarati o svojim mogućnostima sa svojim plastičnim kirurgom kako bi odredili najbolji plan liječenja za njih.

Liposukcija je siguran i učinkovit postupak koji pacijentima može pomoći da postignu željeni oblik tijela. Iako postoje neki uobičajeni mitovi i zablude vezane uz liposukciju, pacijenti mogu imati koristi od razumijevanja postupka i kvalifikacija svog plastičnog kirurga. Poliklinika Mazalin nudi niz tretmana liposukcije i drugih kozmetičkih zahvata kako bi pacijenti postigli željene rezultate. Pacijenti se mogu pouzdati u iskustvo i stručnost plastičnih kirurga Poliklinike Mazalin kako bi osigurali siguran i učinkovit plan liječenja prilagođen njihovim individualnim potrebama.

Liposukcija – Cijene zahvata

ZahvatCijena €Cijena kn
LASERSKA LIPOSUKCIJA TRBUHA I STRUKA uz zatezanje kože Nd:YAG laserom2.521,43 €19.000 kn
LASERSKA LIPOSUKCIJA NOGE I STRAŽNJICE uz zatezanje kože Nd:YAG laserom2.521,43 €19.000 kn
LASERSKA LIPOSUKCIJA NATKOLJENICA, POTKOLJENICA uz zatezanje kože Nd:YAG laserom2.256,02 €17.000 kn
LASERSKA LIPOSUKCIJA NADLAKTICA uz zatezanje kože Nd:YAG laserom1.990,60 €15.000 kn
ZATEZANJE KOŽE NADLAKTICA – brachioplastica2.521,43 €19.000 kn
ABDOMINOPLASTIKA2.654,14 – 4.644,74 €20.000 – 35.000 kn
FEMOROPLASTIKA3.317,67 – 3.981,21 €25.000 – 30.000 kn

Powered by Aestetica Web Design © 2024