dr. Ivonne Žgaljardić

Ivonne Žgaljardić: Plastična kirurginja koja ruši tabue i gradi povjerenje

Dr. Ivonne Žgaljardić poznata je plastična kirurginja i poslovna žena koja se proslavila pružanjem izuzetne njege i inovativnih zahvata u svojoj najsuvremenijoj klinici. Njezina predanost pacijentima i strast prema poslu, donijeli su joj brojna priznanja i nagrade, učvrstivši je kao jednu od vodećih osoba u području estetske kirurgije.

Personalizirana njega, povjerenje i rezultati. To su stupovi Centra za estetsku kirurgiju dr. Žgaljardić, renomirane i pouzdane adrese za estetske zahvate u Hrvatskoj i Europi. No iza uspjeha i ugleda ove klinike ne stoji samo njezin osnivač, prof. dr.sc. Zoran Žgaljardić, već i njegova kći Ivonne Žgaljardić, dr. med., specijalistica plastične, rekonstruktivne i estetske kirurgije.

U videointervjuu Ivonne Žgaljardić otkrila je što danas znači biti plastični kirurg, što je potrebno za uspjeh na tom polju te kako je od svog oca naučila ne samo umjetnost i znanost plastične kirurgije nego i vrijednosti i etiku pravi profesionalac. Iskreno je govorila i o vlastitom iskustvu pacijentice i plastične kirurginje, rušeći tabue i pokazujući da estetska kirurgija nije samo za slavne ili bogate i slavne.

Rane godine i obrazovanje

Ivonne Žgaljardić rođena je i odrasla u Zagrebu, glavnom gradu Hrvatske. Njezin otac, dr. Zoran Žgaljardić, poznati je i cijenjeni plastični kirurg koji je 1998. godine osnovao svoju kliniku u Opatiji, primorskom gradu u Hrvatskoj. Ivonne je odrastala gledajući oca kako radi i uviđajući kakav utjecaj ima na svoje pacijente.

Oduvijek sam znala da želim postati liječnica, kao moj otac, rekla je Ivonne Žgaljardić. “Divila sam mu se zbog njegovih vještina, znanja i suosjećanja. Nije bio samo sjajan kirurg, već i veliki učitelj i mentor.”

Nakon završene srednje škole Ivonne Žgaljardić je upisala Medicinski fakultet Sveučilišta u Rijeci, gdje je osvojila Dekanovu nagradu kao najbolja studentica svoje generacije. Diplomirala je 2009. godine i započela specijalizaciju iz opće kirurgije u KB “Merkur” Zagreb, bolnici i centru za transplantaciju organa. Tamo je radila kao dio kirurškog tima i stekla dragocjeno iskustvo u složenim zahvatima i timskom radu.

Puno sam naučila od svojih kolega i mentora u Merkuru, posebno u transplantacijskom programu, rekla je Ivonne Žgaljardić. “Bilo je to izazovno i korisno iskustvo koje me naučilo ne samo tehničkim vještinama, već i međuljudskim vještinama i empatiji.”

Nakon završene specijalizacije iz opće kirurgije 2014. godine, Ivonne Žgaljardić odlučila je specijalizirati plastičnu, rekonstruktivnu i estetsku kirurgiju, područje u kojem je njezin otac bio strastven i u kojem se isticao. Prijavila se na natječaj za specijalizaciju u KBC-u Zagreb, najvećoj i najprestižnijem bolnici u Hrvatskoj, te je primljena. Tamo je radila pod vodstvom nekih od najboljih plastičnih kirurga u zemlji i stekla duboko razumijevanje ljudskog tijela, principa estetske kirurgije i važnosti komunikacije s pacijentima.

„Imala sam sreću što sam u KBC-u Zagreb imala tako sjajne učitelje i mentore“, rekla je Ivonne Žgaljardić. “Pokazali su mi ne samo tehničke aspekte plastične kirurgije, već i umjetničke i psihološke aspekte. Naučili su me kako slušati pacijente, kako razumjeti njihove potrebe i očekivanja te kako izraditi personalizirani plan liječenja koji bi odgovarao njihovoj osobnosti ciljeve i sklonosti.”

Osvajanje Bizz Award

U 2017. godini Ivonne Žgaljardić postigla je još jednu prekretnicu u svojoj karijeri osvojivši Bizz Aword za izvrsnost u upravljanju kvalitetom. Bizz Award je prestižno priznanje koje Svjetska poslovna konfederacija (WORLDCOB) dodjeljuje tvrtkama i pojedincima koji pokazuju izvrsnost u poslovnom vodstvu, upravljanju i inovacijama.

Centar za estetsku kirurgiju, kojim Ivonne Žgaljardić upravlja, vrhunska je ustanova koja nudi široku paletu kirurških i nekirurških zahvata, poput povećanja grudi, faceliftinga, liposukcije, rinoplastike i botoksa. Klinika ima tim visoko obučenih i iskusnih stručnjaka, uključujući anesteziologe, medicinske sestre i koordinatore za pacijente, koji rade zajedno kako bi pružili sigurno, udobno i personalizirano iskustvo za svakog pacijenta.

Vjerujem da je povjerenje temelj našeg rada, rekla je Ivonne Žgaljardić. “Pacijenti nam dolaze sa svojim nadama i strahovima, a naša je odgovornost saslušati ih, educirati i voditi kroz svaki korak procesa. Nastojimo stvoriti odnos uzajamnog poštovanja i iskrenosti, u kojem se pacijenti osjećaju osnaženo i informirani o svojim mogućnostima i rizicima.”

Razbijanje tabua i mijenjanje percepcije

Kao plastična kirurginja, Ivonne Žgaljardić svjesna je stigme i zabluda koje još uvijek okružuju estetsku kirurgiju, posebice u konzervativnim društvima poput hrvatskog. Ona vjeruje da su obrazovanje i transparentnost ključni za razbijanje tabua i promjenu percepcije.

Još uvijek mnogi plastičnu kirurgiju povezuju s taštinom ili površnošću, rekla je Ivonne Žgaljardić. “Ali istina je da su većina naših pacijenata obični ljudi koji se žele osjećati bolje, ispraviti tjelesnu nesavršenost ili vratiti samopouzdanje nakon bolesti ili ozljede. Estetska kirurgija može imati dubok utjecaj na pojedinca i kvalitetu života.”

Kako bi podigla svijest o dobrobitima i rizicima estetske kirurgije, Ivonne Žgaljardić često daje intervjue i sudjeluje u predavanjima. Ona također koristi društvene medije, kao što su Instagram i Facebook, za dijeljenje edukativnog sadržaja, fotografija prije i poslije i svjedočanstava svojih pacijenata.

Mislim da je važno biti transparentan i autentičan u onome što radimo, rekla je Ivonne Žgaljardić. “Nemamo što skrivati i želimo da naši pacijenti donose informirane odluke na temelju činjenica i realnih očekivanja. Također želimo pokazati da plastična kirurgija može biti pozitivno i osnažujuće iskustvo, a ne sramotno ili tajnovito.”

Budući planovi i ciljevi

Gledajući unaprijed, Ivonne Žgaljardić ima ambiciozne planove i ciljeve za svoju karijeru i svoju kliniku. Želi proširiti svoju stručnost i znanje u području regenerativne medicine, koja uključuje korištenje vlastitih tjelesnih stanica i tkiva za liječenje i pomlađivanje oštećenih ili ostarjelih tkiva.

“Vjerujem da je regenerativna medicina budućnost plastične kirurgije”, rekla je Ivonne Žgaljardić. “Ima potencijal revolucionirati način na koji pristupamo estetskim i rekonstruktivnim zahvatima, nudeći sigurnije, prirodnije i dugotrajnije rezultate. Uzbuđen sam naučiti više o ovom području i primijeniti ga u svojoj praksi.”

Ivonne Žgaljardić također želi nastaviti s inovacijama i poboljšavati iskustvo pacijenata u svojoj klinici, uvođenjem novih tehnologija, tehnika i usluga koje zadovoljavaju rastuće potrebe i očekivanja njezinih pacijenata.

Neprestano učimo i prilagođavamo se promjenjivim zahtjevima tržišta i društva, rekla je Ivonne Žgaljardić. “Želimo ostati na čelu industrije ulaganjem u istraživanje, obuku i razvoj. Također želimo poticati kulturu suradnje i timskog rada, gdje se svačije ideje i povratne informacije cijene i integriraju u našu praksu.”

Štoviše, Ivonne Žgaljardić predana je vraćanju svojoj zajednici i podržavanju dobrotvornih akcija koje su u skladu s njezinim vrijednostima i misijom. Sudjelovala je u nekoliko humanitarnih misija, poput pružanja rekonstruktivne kirurgije žrtvama rata u Bosni i Hercegovini i doniranja medicinske opreme siromašnim klinikama u Africi.

“Smatram da imamo društvenu i moralnu odgovornost kao zdravstveni djelatnici”, rekla je Ivonne Žgaljardić. “Imamo privilegiju i moć činiti razliku u životima ljudi, ne samo kroz naš klinički rad, već i kroz naš društveni angažman i filantropiju. Ponosan sam što sam dio profesije koja cijeni suosjećanje, empatiju i altruizam. “

Dr. Ivonne Žgaljardić nije samo plastični kirurg, već istinski inovator i lider u svom području. Njezina strast za izvrsnošću i brigom o pacijentima dovela ju je do čela industrije estetske kirurgije, a njezina reputacija vješte i suosjećajne kirurginje privukla je pacijente iz cijelog svijeta.

Jedna od stvari po kojoj se dr. Žgaljardić razlikuje od ostalih plastičnih kirurga je predanost korištenju najnovijih i najnaprednijih tehnika i tehnologija u svojoj praksi. Ona je u tijeku s najnovijim istraživanjima i razvojem na tom području te posjećuje konferencije i radionice kako bi učila od vodećih stručnjaka.

Dr. Žgaljardić posebno je zainteresirana za regenerativnu medicinu, polje koje se brzo razvija i uključuje korištenje vlastitih stanica i tkiva u svrhu zacjeljivanja i pomlađivanja oštećenih ili ostarjelih tkiva. Ona vjeruje da regenerativna medicina ima potencijal revolucionirati način na koji pristupamo estetskim i rekonstruktivnim zahvatima, nudeći sigurnije, prirodnije i dugotrajnije rezultate.

Kako bi ostala na čelu regenerativne medicine, dr. Žgaljardić je prošla specijaliziranu obuku i certificirala se za terapiju matičnim stanicama, terapiju plazmom bogatom trombocitima (PRP) i druge najsuvremenije tehnike. Također surađuje s drugim stručnjacima na tom području kako bi istražila nove primjene i mogućnosti regenerativne medicine.

Osim svoje tehničke stručnosti, dr. Žgaljardić poznata je po svom toplom i empatijskom pristupu njezi pacijenata. Ona razumije da podvrgavanje estetskoj kirurgiji može biti duboko osobna i emocionalna odluka, te izdvaja vrijeme kako bi saslušala brige i ciljeve svojih pacijenata te im pružila realna očekivanja i smjernice.

Predanost dr. Žgaljardić brizi za pacijente ogleda se u svakom aspektu njezine ordinacije, od najsuvremenijeg prostora i opreme, preko visoko obučenog i iskusnog osoblja, do personalizirane pažnje i naknadne skrbi. Ona i njezin tim blisko surađuju sa svakim pacijentom kako bi izradili prilagođeni plan liječenja koji zadovoljava njihove jedinstvene potrebe i ciljeve te kako bi osigurali da se osjećaju ugodno i uz podršku tijekom cijelog procesa.

U nedavnom intervjuu s dr. Ivonne Žgaljardić ispričala je više o svom putu plastične kirurginje i viziji budućnosti svoje klinike.

Na pitanje koja je njezina inspiracija da postane plastični kirurg, dr. Žgaljardić je otkrila da ju je za to područje prvi potaknuo otac, koji je također plastični kirurg. Dok je odrastala, iz prve je ruke svjedočila transformativnom utjecaju koji estetska i rekonstruktivna kirurgija može imati na fizičko i emocionalno blagostanje osobe.

Uvijek sam se divila radu svoga oca i njegovoj predanosti pacijentima, rekla je dr. Žgaljardić. “Usadio mi je vrijednosti suosjećanja, izvrsnosti i inovativnosti i potaknuo me da nastavim svoju strast prema medicini.”

Nakon završenog studija medicine i specijalizacije dr. Žgaljardić se pridružila očevoj ordinaciji i brzo se afirmirala kao vješta i suosjećajna kirurginja. Tijekom godina usavršavala je svoju stručnost u širokom rasponu zahvata, od rekonstrukcije dojke i revizije ožiljaka do pomlađivanja lica i oblikovanja tijela.

No strast dr. Žgaljardića prema plastičnoj kirurgiji nadilazi tehničke vještine i kliničke rezultate. Vjeruje da prava vrijednost njezina rada leži u pozitivnom utjecaju koji može imati na živote njezinih pacijenata.

Plastična kirurgija nije samo popravljanje fizičkih nedostataka, objasnila je dr. Žgaljardić. “Ljudima se pomaže da se osjećaju samopouzdano, ugodno i osnaženo u vlastitoj koži. Daju im se alati da žive svoje najbolje živote, unutar i izvana.”

Kako bi postigla ovaj cilj, dr. Žgaljardić postavila je svoju misiju pružiti personaliziranu, suosjećajnu i na dokazima utemeljenu skrb svakom pacijentu koji prođe kroz vrata njezine klinike. Ona i njezin tim odvajaju vrijeme kako bi saslušali brige, ciljeve i očekivanja svakog pacijenta te rade s njima na razvoju prilagođenog plana liječenja koji odgovara njihovim jedinstvenim potrebama i životnom stilu.

Ne vjerujemo u paušalni pristup, istaknula je dr. Žgaljardić. “Svaki je pacijent drugačiji, a svaki zahvat zahtijeva prilagođeni pristup. Zato nam je prioritet komunikacija, edukacija i transparentnost tijekom cijelog procesa, od početnih konzultacija do postoperativnog praćenja.”

No predanost dr. Žgaljardića izvrsnosti i inovativnosti tu ne prestaje. Stalno traži nove načine kako poboljšati iskustvo pacijenata i ostati na čelu najnovijih dostignuća u plastičnoj kirurgiji.

Jedno područje koje je posebno veseli je regenerativna medicina, koja uključuje korištenje vlastitih stanica i tkiva tijela za poticanje zacjeljivanja i rasta. Dr. Žgaljardić vjeruje da regenerativna medicina ima potencijal revolucionirati područje plastične kirurgije, nudeći sigurnije, prirodnije i dugotrajnije rezultate.

“Uvijek tražimo načine kako poboljšati prirodnu ljepotu naših pacijenata, a ne jednostavno je mijenjati”, kaže dr. Žgaljardić. “Regenerativna medicina je put koji obećava za postizanje ovog cilja i mi jedva čekamo istražiti njezine mogućnosti.”

Osim svog kliničkog rada, dr. Žgaljardić je i strastvena zagovornica razbijanja stigme i zabluda oko plastične kirurgije. Ona vjeruje da su obrazovanje i transparentnost ključni za promjenu percepcije javnosti i promicanje pozitivnijeg i osnažujućeg pogleda na kozmetičke i rekonstruktivne zahvate.

Plastična kirurgija nije nešto čega se treba sramiti ili osuđivati, kaže dr. Žgaljardić. “To je osobni izbor koji treba poštivati i podržati. Dijeleći svoje znanje, stručnost i priče pacijenata, možemo pomoći u raspršivanju mitova i stereotipa i pokazati da plastična kirurgija može biti iskustvo koje će promijeniti život na bolje.”

Put Ivonne Žgaljardić od znatiželjne studentice medicine do nagrađivane plastične kirurginje i poduzetnice dokaz je njezine strasti, predanosti i vizije. Na svom je putu svladala brojne izazove i prepreke, ali je naučila i vrijedne lekcije te izrasla kao osoba i profesionalac.

Svojim radom Ivonne Žgaljardić ne samo da je promijenila živote svojih pacijenata već je i izazvala stereotipe i predrasude koji ograničavaju potencijal i domet plastične kirurgije. Pokazala je da plastična kirurgija može biti oblik umjetnosti, znanosti i humanizma, koji može poboljšati ne samo fizički izgled, već i emocionalnu i psihičku dobrobit pojedinaca.

Dok Ivonne Žgaljardić nastavlja inovirati, educirati i inspirirati, ostaje uzor mnogim plastičnim kirurzima, poduzetnicima i liderima koji žele pozitivno utjecati na svoje zajednice i svoja područja. Njezina je priča podsjetnik da uspjeh nije samo postizanje priznanja i pohvala, već i biti vjeran vlastitim vrijednostima, uvjerenjima i svrsi.

Biografija Ivonne Žgaljardić, dr. med

Specijalist plastične, rekonstrukcijske i estetske kirurgije. Diplomirala na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci 2009. godine. 2011.-2014. kao specijalizant opće kirurgije u KB “Merkur” Zagreb, sudjelovala je u transplantacijskom programu kao dio kirurškog tima za transplantaciju solidnih organa. 2014.-2019. vršila je specijalizaciju iz plastične, rekonstrukcijske i estetske kirurgije, kao specijalizant u KBC-u Zagreb. Dobitnica je „Dekanove nagrade“ (2007. godine) za studenta generacije Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci i Bizz Award priznanja u 2017. godini za izvrsnost u upravljanju kvalitetom. Koautorica je nekoliko poglavlja na temu Laserski potpomognute liposukcije u oblikovanju tijela.

Powered by Aestetica Web Design © 2024