plastična kirurgija

Dr. Boris Filipović: Mastermind plastične kirurgije glave i vrata

Nezadovoljni ste nekom fizičkom osobinom koja utječe na vaše samopouzdanje? Dr. Boris Filipović, mozak plastične kirurgije glave i vrata, možda je odgovor na vaše molitve. S više od desetljeća iskustva i strasti za stvaranjem rezultata prirodnog izgleda, dr. Filipović postao je vrlo tražen kirurg u svom području. Od rinoplastike do potpunog pomlađivanja lica, njegova stručnost u plastičnoj kirurgiji lica može vam pomoći da poboljšate svoju ljepotu i podignete samopouzdanje.

S više od desetljeća iskustva u području plastične i rekonstruktivne kirurgije, dr. Boris Filipović stekao je reputaciju masterminda plastične kirurgije glave i vrata. Njegovo obrazovanje i obuka iz otorinolaringologije, plastične i rekonstruktivne kirurgije lica te rinologije učinili su ga vrlo traženim kirurgom s impresivnom istorijom uspješnih zahvata.

Rane godine i obrazovanje

Dr. Filipović je rođen i odrastao u Zagrebu, Hrvatska. Pohađao je II. gimnaziju i nastavio studij medicine na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, gdje je 2008. godine stekao titulu doktora medicine s odličnim uspjehom. Tijekom studija medicine dr. Filipović je radio i kao znanstveni istraživač u Laboratorij za neurofarmakologiju, s fokusom na učinke botulinum toksina tipa A na bol.

Specijalizacija iz otorinolaringologije i kirurgije glave i vrata

Specijalizaciju iz otorinolaringologije i kirurgije glave i vrata dr. Filipović započeo je 2011. godine u Kliničkoj bolnici Sveti Duh u Zagrebu. U sklopu specijalizacije usavršavao se u klinikama u Hrvatskoj, Nizozemskoj, Njemačkoj i SAD-u, a specijalistički ispit u Republici Hrvatskoj iz otorinolaringologije položio je 2016. godine. Iste godine položio je EU specijalistički ORL ispit. te stekao zvanje Fellow of The European Board of Otorhinolaryngology, Head and Neck Surgery.

Subspecijalistička izobrazba iz plastične rekonstruktivne kirurgije lica

Nakon završene specijalizacije dr. Filipović započinje subspecijalističko usavršavanje iz plastične rekonstruktivne kirurgije lica kao prvi polaznik iz Republike Hrvatske u okviru Europske akademije plastične i rekonstruktivne kirurgije (EAFPS) u Nizozemskoj, pod vodstvom Petera JFM Lohuisa. U sklopu 2-godišnje subspecijalizacije proveo je 6 mjeseci na klinici u SAD-u te položio subspecijalistički EAFPS ispit 2017. godine u Londonu te stekao titulu Internationally Board Certified in Facial Plastic and Reconstructive Surgery.

Uvaženi doktor znanosti

Doktorsku disertaciju dr. Filipović obranio je 2017. godine na Medicinskom fakultetu u Zagrebu, čime je stekao titulu doktora znanosti. Njegova disertacija “Neurogena upala moždanih ovojnica i bol u području glave i vrata” pokazala je njegovu stručnost u tom području i istaknula njegov doprinos znanstvenoj zajednici. Iste godine izabran je u znanstveno zvanje znanstvenog suradnika na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.

Stručnost u operacijama rinoplastike i pomlađivanja lica

Područje stručnosti dr. Filipovića uključuje plastičnu kirurgiju lica, točnije rinoplastiku i operacije totalnog pomlađivanja lica, te otorinolaringologiju, uključujući rinologiju, apneju i tumore kože glave i vrata. Njegovi ga pacijenti hvale zbog pažnje koju posvećuje detaljima, njegovog umjetničkog oka i njegove sposobnosti da stvori rezultate prirodnog izgleda koji naglašavaju njihovu ljepotu i jačaju njihovo samopouzdanje.

Uz svoj klinički rad, dr. Filipović dao je značajan doprinos i znanstvenoj zajednici. Sudjelovao je na preko 30 kongresa, 15 tečajeva, te objavio 14 radova u međunarodnim znanstvenim publikacijama, a citiran je 33

Tijekom razgovora, govorio je o važnosti edukacije pacijenata, rekavši: “Vjerujem da je bitno educirati svoje pacijente o njihovim zahvatima io tome što mogu očekivati prije, tijekom i nakon operacije. To im pomaže da se osjećaju ugodnije i samopouzdanije ulazeći u zahvat. , a također dovodi do boljih rezultata.”

Uz svoj klinički i znanstveni rad, dr. Filipović je također predan dijeljenju svog znanja i stručnosti sa sljedećom generacijom kirurga. Mentor je mladim plastičnim kirurzima i aktivno je uključen u programe obuke i radionice, kako u zemlji tako iu inozemstvu.

Uspjeh dr. Filipovića kao plastičnog i rekonstruktivnog kirurga potvrda je njegove predanosti, vještine i strasti da svojim pacijentima pomogne da izgledaju i osjećaju se najbolje što mogu. Njegova stručnost u plastičnoj kirurgiji glave i vrata, u kombinaciji s njegovom predanošću znanstvenom istraživanju i obrazovanju, čine ga pravim mastermindom u svom području.

Oduvijek je imao strast prema umjetnosti i znanosti. Još kao dijete privlačila ga je ljepota i složenost ljudskog tijela. Bio je fasciniran načinom na koji različiti oblici i konture mogu utjecati na izgled osobe i volio je proučavati zamršene detalje anatomije.

Ova ljubav prema umjetnosti i znanosti na kraju ga je dovela do toga da nastavi karijeru u medicini. Znao je da želi upotrijebiti svoje vještine i znanje kako bi pomogao ljudima da izgledaju i osjećaju se što bolje, i bio je odlučan postati plastični kirurg.

Govorio je o utjecaju tehnologije na svoje područje, rekavši: “Tehnologija je revolucionirala plastičnu kirurgiju, omogućujući preciznije i manje invazivne zahvate. Međutim, ključno je koristiti tehnologiju odgovorno i etično, držeći sigurnost pacijenata glavnim prioritetom.”

Izgradnja reputacije majstora plastične kirurgije glave i vrata

Kroz godine edukacije i usavršavanja dr. Filipović je stekao reputaciju masterminda plastične kirurgije glave i vrata. Poznat je po stručnosti u rinoplastici i operacijama totalnog pomlađivanja lica, kao i poznavanju otorinolaringologije i tumora kože glave i vrata.

Pacijenti dr. Filipovića hvale ga zbog pažnje posvećene detaljima, njegovog umjetničkog oka i sposobnosti da stvori rezultate prirodnog izgleda koji naglašavaju njihovu ljepotu i jačaju samopouzdanje. On ima duboko razumijevanje načina na koji različite značajke djeluju zajedno kako bi stvorile cjelokupni izgled osobe i koristi to znanje kako bi pomogao svojim pacijentima da postignu svoje estetske ciljeve.

Vješt kirurg i suosjećajni liječnik

Dr. Filipović pridaje veliku važnost komunikaciji sa svojim pacijentima, rekavši: “Od ključne je važnosti da razumijemo želje, brige i očekivanja naših pacijenata. Blisko surađujemo s njima kako bismo razvili plan liječenja koji je u skladu s njihovim ciljevima i daje najbolje moguće rezultati.” Naglašava koliko je važno odvojiti vrijeme da upozna svoje pacijente i odgovori na sva njihova pitanja kako bi osigurao da se osjećaju ugodno i samouvjereno tijekom postupka.

O emocionalnom utjecaju plastične kirurgije

Priznaje da plastična kirurgija može imati značajan emocionalni utjecaj na njegove pacijente. “Plastična kirurgija ne odnosi se samo na fizičke promjene, već i na emocionalne. Cilj nam je stvoriti pozitivnu promjenu u životima naših pacijenata poboljšavajući njihovo samopouzdanje i samopoštovanje.” Naglašava kako je važno pažljivo razmotriti emocionalni i psihički učinak operacije na svakog pacijenta.

Dr. Filipović ističe važnost postoperativne njege u osiguravanju najboljih mogućih ishoda za pacijente. “Naš rad ne završava nakon završetka operacije. Našim pacijentima pružamo sveobuhvatnu naknadnu njegu kako bismo osigurali pravilno zacjeljivanje i optimalne rezultate.” Ističe važnost pridržavanja postoperativnih uputa i odlaska na sve kontrolne preglede.

O inovacijama u plastičnoj kirurgiji

Uvijek traži načine kako unaprijediti svoju praksu i ostati na čelu plastične kirurgije. “Inovacija je ključna u našem području. Stalno tražimo nove tehnike i tehnologije kako bismo poboljšali sigurnost i učinkovitost naših postupaka.” Naglašava koliko je važno biti u tijeku s najnovijim istraživanjima i trendovima u plastičnoj kirurgiji kako bi svojim pacijentima pružio najbolju moguću skrb.

Osim svoje kirurške vještine, dr. Filipović poznat je po suosjećajnom pristupu njezi pacijenata. On razumije da podvrgavanje operaciji može biti stresno i emocionalno iskustvo i daje sve od sebe kako bi se njegovi pacijenti osjećali ugodno i uz podršku tijekom cijelog procesa.

Dr. Filipović izdvaja vrijeme kako bi saslušao brige svojih pacijenata i iscrpno odgovorio na njihova pitanja. Vjeruje u edukaciju svojih pacijenata o njihovim mogućnostima i pomaganje im da donesu informirane odluke o svojoj skrbi. Predan je pružanju personaliziranih planova liječenja koji su prilagođeni jedinstvenim potrebama i ciljevima svakog pacijenta.

Posvećenost dr. Filipovića pacijentima i području rada ogleda se u njegovoj posvećenosti kontinuiranom obrazovanju i doprinosu znanstvenoj zajednici. Sudjelovao je na preko 30 kongresa, 15 tečajeva, te objavio 14 radova u međunarodnim znanstvenim publikacijama, a citiran je 331 puta.

Organizirao je i šest međunarodnih simpozija iz područja svoje kliničke djelatnosti, a voditelj je međunarodnog centra za subspecijalističko usavršavanje iz područja plastične rekonstruktivne kirurgije glave i vrata pri Europskoj akademiji za plastičnu kirurgiju lica.

Tijekom intervjua, dr. Filipović je izrazio svoju strast prema istraživanju, rekavši: “Fasciniran sam zamršenim funkcioniranjem ljudskog tijela i vjerujem da je istraživanje ključno za unaprjeđenje medicinskog znanja i poboljšanje skrbi za pacijente.” Tijekom godina sudjelovao je u nekoliko istraživačkih projekata i nastavlja biti u tijeku s najnovijim znanstvenim dostignućima.

Filipović smatra da je edukacija pacijenata ključna za postizanje uspješnih ishoda u plastičnoj i rekonstruktivnoj kirurgiji. Odvoji vrijeme kako bi temeljito objasnio svaki postupak i odgovorio na sva pitanja koja njegovi pacijenti mogu imati. “Želim da se moji pacijenti osjećaju informirano i osnaženo tijekom cijelog procesa”, kaže on.

Posvećenost inovacijama

Kao lider u svom području, dr. Filipović je predan tome da ostane na čelu najnovijih tehnoloških dostignuća u plastičnoj i rekonstruktivnoj kirurgiji. Stalno istražuje nove tehnike i postupke kako bi poboljšao rezultate i zadovoljstvo pacijenata.

Usavršavao se i radio u klinikama diljem Europe i Sjedinjenih Država, što mu daje jedinstven globalni pogled na plastičnu i rekonstruktivnu kirurgiju. Cijeni priliku da uči od drugih kultura i dijeli svoje znanje i iskustvo s kolegama diljem svijeta.

Osim stručnosti u plastičnoj i rekonstruktivnoj kirurgiji, dr. Filipović vjeruje iu holistički pristup njezi bolesnika. Naglašava važnost zdravog načina života i blisko surađuje sa svojim pacijentima kako bi razvio personalizirane planove liječenja koji uzimaju u obzir njihovu cjelokupnu dobrobit.

Strast dr. Filipovića za umjetnost i znanost, u kombinaciji s njegovom kirurškom stručnošću i suosjećajnim pristupom njezi pacijenata, čine ga pravim mastermindom plastične kirurgije glave i vrata. Njegovi pacijenti vjeruju da će im pomoći u postizanju estetskih ciljeva i poboljšanju kvalitete života, a njegov doprinos području plastične kirurgije pomaže u oblikovanju budućnosti specijalizacije.

Powered by Aestetica Web Design © 2024