hrvoje kisić

Umijeće estetske kirurgije: pogled na karijeru dr. Hrvoja Kisića

Doktor Hrvoje Kisić je čovjek s vizijom. Čovjek koji je godinama usavršavao svoju stručnost mijenjajući živote svojih pacijenata svojim majstorstvom plastične i estetske kirurgije. Svojom nepokolebljivom predanošću, dr. Kisić je stekao reputaciju jednog od najtraženijih kirurga u Hrvatskoj i šire.

Dr. Hrvoje Kisić plastični je kirurg koji je stekao reputaciju jednog od najtraženijih zagrebačkih plastičnih kirurga. Njegov izniman talent i predan pristup svakako ga svrstavaju među najbolje hrvatske kirurge dojke. Stekao je različite kvalifikacije iz svog područja te je radio na Klinici za kirurgiju KBC-a Zagreb na specijalizaciji iz opće kirurgije i subspecijalizaciji iz plastične kirurgije. 2015. godine stekao je zvanje specijalista opće kirurgije, a 2019. godine zvanje subspecijalista plastične kirurgije. Dio subspecijalističke edukacije proveo je i na Sveučilišnoj bolnici u Padovi s posebnim naglaskom na mikrokirurgiju i rekonstruktivnu kirurgiju dojke.

Odlazak iz KBC-a Zagreb u privatni sektor

Vijest da je dr. Hrvoje Kisić napustio KBC Zagreb kako bi se u potpunosti posvetio radu u Poliklinici Duduković & Kisić, koju je pokrenuo zajedno sa svojim partnerom dr. Mladenom Dudukovićem, snažno je odjeknula zagrebačkim liječničkim krugovima. Bio je to i povod našem razgovoru s dr. Kisićem, a prije svega zanimalo nas je što je utjecalo na njegovu odluku da napusti KBC Rebro. “Prelazak u privatni sektor za mene znači da se mogu posvetiti isključivo estetskoj kirurgiji i novim izazovima koje ona nosi. Prije sam bila maksimalno posvećena pacijentima, a sada kada smo moj partner dr. Duduković i ja isključivo u privatnom sektoru još smo više motivirani pružiti im najbolju moguću uslugu“, rekla je dr. Kisić. Dodao je kako je vrlo teško uspoređivati dva sustava s obzirom na različitu strukturu pacijenata.

U svom svakodnevnom radu dr. Kisić uglavnom se bavi područjem kirurgije dojke, zatim oblikovanjem tijela i kirurškim pomlađivanjem lica. Zbog značajnog porasta interesa za zahvate povećanja i konturiranja stražnjice, u budućnosti se želi posvetiti ovoj vrsti zahvata, a Klinika Duduković & Kisić, kaže, spremna je pratiti svjetske trendove i na tom području . Na pitanje postoji li dio njegove karijere na koji je posebno ponosan, dr. Kisić navodi rezultate na području mikrokirurgije i replantacijske kirurgije, koje smatra posebno zahtjevnim i izazovnim dijelom plastične kirurgije.

Predanost estetskoj kirurgiji 

Dr. Kisić smatra da estetska kirurgija u Hrvatskoj ide u korak sa svjetskim trendovima, a vjeruje da će se to pokazati povećanjem interesa klijenata za sve raznovrsnijim zahvatima. Ponosan je na rezultate koje on i dr. Duduković postižu tijekom operacije povećanja grudi mastopeksije, jedne od najsloženijih estetskih operacija grudi, gdje se osim implantatnog povećanja grudi u istom aktu podižu. Postoje i revizijske operacije grudi koje su zahtjevnije od primarnih povećanja, kao i korekcije asimetrije. Upravo na primjerima ove tri indikacije u estetskoj kirurgiji dojke možete vidjeti razliku između kirurga koji su 100% u tome i onih koji nisu.

Dr. Kisić završio je studij medicine na Medicinskom fakultetu u Zagrebu, gdje je diplomirao s odličnim uspjehom. Potom nastavlja školovanje specijalizacijom iz opće kirurgije na Klinici za kirurgiju KBC Zagreb.

Pristup dr. Kisića njezi bolesnika

Dr. Kisić poznat je po svom pristupu skrbi usmjerenom na pacijenta. Odvoji vrijeme da sasluša svoje pacijente i razumije njihove jedinstvene brige i ciljeve. Vjeruje da su potrebe svakog pacijenta jedinstvene i zahtijevaju individualnu pozornost. Kao rezultat toga, on prilagođava svaki plan liječenja kako bi zadovoljio specifične potrebe i ciljeve svakog pacijenta.

Predanost kontinuiranom obrazovanju

Kao lider u svom području, dr. Kisić posvećen je praćenju najnovijih dostignuća u plastičnoj kirurgiji. Redovito pohađa konferencije, radionice i seminare kako bi proširio svoje znanje i stručnost. Osim toga, član je nekoliko strukovnih organizacija, uključujući Hrvatski liječnički zbor i Hrvatsko društvo za plastičnu, rekonstrukcijsku i estetsku kirurgiju.

Dr. Kisić sudjelovao je u nekoliko istraživanja u području plastične kirurgije. Njegovo je istraživanje usmjereno na kirurgiju rekonstrukcije dojke i korištenje mikrokirurških tehnika u plastičnoj kirurgiji. Objavio je nekoliko članaka u recenziranim časopisima i prezentirao svoja istraživanja na konferencijama diljem svijeta.

Utjecaj tehnologije na plastičnu kirurgiju

Kako tehnologija napreduje, tehnike i alati plastične kirurgije neprestano se razvijaju. Dr. Kisić je oduvijek strastveno bio u tijeku s najnovijim dostignućima u svom području, posebice u području kirurgije dojke. Vjeruje da je tehnologija revolucionirala plastičnu kirurgiju, čineći postupke sigurnijima i učinkovitijima nego ikad prije. Posebno ga veseli korištenje 3D snimanja i virtualne stvarnosti u predoperativnom planiranju, što može pomoći i kirurgu i pacijentu da bolje vizualiziraju željeni ishod operacije.

Dr. Kisić smatra da je edukacija pacijenata ključni dio procesa plastične kirurgije. Prije bilo kakvog zahvata, odvoji vrijeme kako bi temeljito objasnio rizike i dobrobiti operacije, kao i očekivani ishod. Potiče svoje pacijente da postavljaju pitanja i izraze svoje nedoumice kako bi jasno razumjeli što mogu očekivati od postupka. On smatra da je informirani pacijent bolje opremljen za donošenje odluka o vlastitom zdravlju i dobrobiti.

Uloga suosjećanja u plastičnoj kirurgiji

Doktor Kisić poznat je po ljubaznom i suosjećajnom pristupu njezi pacijenata. On vjeruje da su empatija i suosjećanje bitne kvalitete za svakog pružatelja zdravstvene skrbi, posebno u području plastične kirurgije gdje se pacijenti mogu osjećati ranjivo ili samosvjesno. Odvoji vrijeme kako bi upoznao svakog od svojih pacijenata i razumio njihove jedinstvene potrebe i želje. Vjeruje da je ovaj personalizirani pristup ključan za postizanje najboljih mogućih ishoda za njegove pacijente.

Kako se područje plastične kirurgije bude dalje razvijalo, Kisić vjeruje da će sve veći naglasak biti na minimalno invazivnim zahvatima i nekirurškim tretmanima. On vjeruje da će ove opcije postati sve popularnije kako pacijenti traže prirodnije i suptilnije rezultate. Također vjeruje da će veći fokus biti na korištenju tehnika presađivanja masti kako bi se postigao volumen prirodnog izgleda u grudima i drugim dijelovima tijela.

Važnost ravnoteže između poslovnog i privatnog života

Kao zaposleni plastični kirurg, dr. Kisić dobro je svjestan izazova usklađivanja poslovnog i privatnog života. Smatra da je ključno staviti brigu o sebi kao prioritet i odvojiti vrijeme za aktivnosti koje donose radost i opuštanje izvan posla. Strastveni je sportaš, au slobodno vrijeme voli skijati, voziti bicikl i planinariti. Također vjeruje da je briga o mentalnom zdravlju jednako važna kao i fizičko zdravlje te potiče svoje pacijente da daju prioritet vlastitom mentalnom zdravlju.

U razgovoru s dr. Hrvojem Kisićem razgovarali smo o njegovom bogatom iskustvu i stručnosti u plastičnoj kirurgiji. Dr. Kisić je istaknuo da ga posebno zanima područje kirurgije dojke, a mastopeksija povećanje grudi i revizijske operacije dojke su neki od najsloženijih i najzahtjevnijih zahvata koje izvodi.

Dr Kisić se godinama usavršavao i stjecao iskustvo u svojoj struci. Završio je studij medicine na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu prije nego što je karijeru započeo na Klinici za kirurgiju KBC Zagreb, gdje je specijalizirao opću kirurgiju i subspecijalizirao plastičnu kirurgiju. Predanost zanatu dr. Kisića navela ga je da potraži daljnje obrazovanje i iskustvo u inozemstvu, uključujući Sveučilišnu bolnicu u Padovi, gdje se fokusirao na mikrokirurgiju i rekonstruktivnu kirurgiju dojke.

Nakon dugogodišnjeg rada u javnom zdravstvu, dr. Kisić odlazi iz KBC-a Zagreb kako bi sa svojim partnerom dr. Mladenom Dudukovićem osnovao Polikliniku Duduković & Kisić. Ovim potezom dr. Kisić se mogao fokusirati isključivo na estetsku kirurgiju i pružiti svojim pacijentima najbolju moguću uslugu. Objasnio je da privatni sektor nudi više fleksibilnosti i omogućuje mu da prilagodi svoj pristup individualnim potrebama svakog pacijenta.

Na upit kojim se najviše ponosi, dr. Kisić je naveo rezultate koje je postigao u području mikrokirurgije i replantacijske kirurgije. Pojasnio je kako su ti zahvati posebno zahtjevni i izazovni, ali i vrlo isplativi jer pacijentima nakon traumatskih ozljeda mogu vratiti funkciju i izgled.

Dr. Kisić je predan tome da ostane u tijeku s najnovijim trendovima i tehnikama u svom području. Posebno ga zanima sve veća potražnja za zahvatima povećanja i oblikovanja stražnjice te je spreman pratiti svjetske trendove na tom području.

Govorio je o važnosti razumijevanja potreba i očekivanja pacijenata. Istaknuo je važnost komunikacije i pažljivog slušanja pacijenata kako bi se postigli najbolji rezultati. Dr. Kisić je ispričao kako je njegov pristup izraditi personalizirani plan za svakog pacijenta, uzimajući u obzir njihove jedinstvene ciljeve i sklonosti. Također je naglasio važnost informiranog pristanka i osiguravanja da njegovi pacijenti u potpunosti razumiju postupke kojima su podvrgnuti.

Dr. Kisić je iznio i neke uvide u budućnost plastične kirurgije, spomenuvši kako raste interes za neinvazivne postupke poput injekcija i filera. On vjeruje da će tehnologija nastaviti igrati glavnu ulogu u ovom području, uz napredak u tehnikama i opremi koji će dovesti do još boljih ishoda za pacijente.

Još jedna zanimljiva tema koje se dr. Kisić dotakao je psihološki aspekt plastične kirurgije. Istaknuo je važnost mentalnog zdravlja i dobrobiti pacijenta, navodeći kako plastičnu kirurgiju ne treba doživljavati kao rješenje dubljih problema ili zamjenu za terapiju. Vjeruje da su zdrav način razmišljanja i realna očekivanja presudni za uspješan put plastične kirurgije.

Tijekom razgovora dr. Kisić je govorio i o važnosti psihološke pripreme za estetske kirurške zahvate. On smatra da psihičko i emocionalno stanje pacijenta ima presudnu ulogu u postizanju najboljeg mogućeg ishoda. “Uvijek savjetujemo pacijentima da razmisle o zahvatu koji žele i da budu sigurni da ga rade za sebe, a ne za nekog drugog”, rekao je. Također je spomenuo da u svojoj klinici imaju psihologa koji je dostupan za konzultacije s pacijentima prije i nakon operacije, kako bi osigurao da su emocionalno spremni za zahvat i kako bi im pomogao da se nose sa svim emocionalnim problemima koji se mogu pojaviti.

Dr. Kisić objašnjava da je nova tehnologija, poput 3D snimanja, revolucionirala način na koji kirurzi planiraju i izvode zahvate. “Pomoću 3D snimanja možemo stvoriti trodimenzionalni model tijela pacijenta, što nam omogućuje vizualizaciju rezultata zahvata prije nego što se uopće izvede”, rekao je. Također je spomenuo da koriste tehnologiju virtualne stvarnosti kako bi pomogli pacijentima da vizualiziraju kako će njihovi rezultati izgledati nakon zahvata, što može biti od velike pomoći u upravljanju očekivanjima.

Dr. Kisić također je iznio svoja razmišljanja o važnosti kontinuirane edukacije u području plastične kirurgije. “Plastična kirurgija neprestano se razvija i važno je da kirurzi budu u tijeku s najnovijim tehnikama i postupcima”, rekao je. Napomenuo je da redovito posjećuje konferencije i radionice kako bi se upoznao s najnovijim dostignućima u svom području, te da također surađuje s drugim kirurzima kako bi razmijenio znanje i stručnost.

Razgovarali smo o nekim manje poznatim aspektima njegove ekspertize na području plastične i estetske kirurgije. Zaintrigirao me njegov pogled na neke posebne teme koje se često zanemaruju u glavnim razgovorima o ovim područjima.

Jedna od tema koja je dr. Kisić posebno zanimala bila je važnost individualiziranih planova liječenja za svakog pacijenta. Rekao je: “Kada je riječ o plastičnoj kirurgiji, ne postoji jedno rješenje za sve. Svaki je pacijent jedinstven i važno je uzeti u obzir njihove individualne potrebe i želje pri izradi plana liječenja.” Naglasio je da ovakav pristup može dovesti do boljih ishoda i većeg zadovoljstva pacijenata.

Zadubili smo se i u temu nekirurških estetskih zahvata. Dr. Kisić je izrazio uvjerenje da ovi tretmani mogu biti odlična opcija za pacijente koji traže manje invazivan način za postizanje svojih estetskih ciljeva. Objasnio je: “Nekirurški postupci, kao što su injekcije i laseri, prošli su dug put posljednjih godina. Oni pacijentima mogu ponuditi izvrsne rezultate bez prekida rada ili rizika povezanih s operacijom.”

Razgovarali smo o ulozi mentalnog zdravlja u plastičnoj i estetskoj kirurgiji. Dr. Kisić smatra kako je važno da pacijenti prije bilo kojeg zahvata imaju realna očekivanja i pozitivno razmišljanje. Rekao je: “Estetska kirurgija svakako može poboljšati nečiji fizički izgled, ali važno je zapamtiti da istinska sreća i samopouzdanje dolaze iznutra. Ključno je da pacijenti imaju zdrav način razmišljanja i pozitivnu sliku o sebi prije nego što se odluče za bilo koju vrstu estetskog zahvata .”

Intervju s dr. Hrvojem Kisićem rasvijetlio je neke zanimljive i poticajne ideje u području plastične i estetske kirurgije. Njegova strast prema individualiziranim planovima liječenja, nekirurškim postupcima i svijesti o mentalnom zdravlju služi kao podsjetnik da u tim područjima postoji mnogo više nego što se čini na prvi pogled.

Dr. Hrvoje Kisić plastični je kirurg posvećen pružanju najbolje moguće usluge svojim pacijentima. Njegova stručnost u području kirurgije dojke i spremnost da prati svjetske trendove učinili su ga jednim od najtraženijih zagrebačkih plastičnih kirurga. Njegova predanost zanatu i pacijentima očituje se u njegovom radu, a prelazak u privatni sektor omogućio mu je da se fokusira isključivo na estetsku kirurgiju i prihvatiti nove izazove. Odluku dr. Kisića da napusti KBC Zagreb i pokrene vlastitu kliniku s dr. Dudukovićem motivirala je njegova želja da svojim pacijentima pruži još bolju skrb. Vjeruje da je predanost ključna za postizanje uspješnih rezultata u estetskoj kirurgiji dojke, što je njegovo glavno područje stručnosti.

Iskustvo i kvalifikacije u plastičnoj kirurgiji, kao i njegova predanost praćenju najnovijih svjetskih trendova, dr. Kisiću priskrbili su mu solidnu reputaciju u tom području. Posebno je ponosan na svoj rad u mikrokirurgiji i replantacijskoj kirurgiji, koji su među najizazovnijim aspektima plastične kirurgije.

Kako potražnja za estetskim zahvatima raste, dr. Kisić i njegov tim u Poliklinici Duduković & Kisić spremni su se prilagoditi i pružiti najbolju moguću uslugu svojim pacijentima. U budućnosti se planira fokusirati na zahvate povećanja i oblikovanja stražnjice, dok će se nastaviti specijalizirati za kirurgiju dojke.

Dr. Hrvoje Kisić plastični je kirurg sa strašću prema pružanju iznimne skrbi svojim pacijentima. Stručnost u kirurgiji dojke i predanost zanatu stekli su mu reputaciju jednog od najboljih u Zagrebu. Nastavljajući pratiti svjetske trendove i prilagođavajući se novim izazovima u struci, ostaje predan pružanju najbolje moguće usluge svojim pacijentima u Klinici Duduković & Kisić.

Biografija dr. Hrvoje Kisić

Dr. Hrvoje Kisić je plastični kirurg i suvlasnik Poliklinike Duduković Kisić. Diplomirao je na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu 2009. godine. Na Klinici za kirurgiju KBC-a Zagreb specijalizirao je opću kirurgiju i subspecijalizirao plastičnu kirurgiju te 2015. godine stekao titulu specijalista opće kirurgije, a 2019. godine titulu subspecijalista plastične kirurgije. Dio subspecijalističke edukacije proveo je u Sveučilišnoj bolnici u Padovi s posebnim naglaskom na mikrokirurgiji te rekonstruktivnoj kirurgiji dojke. Primarno područje rada su estetske i rekonstruktivne operacije grudi te oblikovanje tijela.

Powered by Aestetica Web Design © 2024